Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné známky dopadly velmi špatně. Premiantem se stal výrobek, který by na vysvědčení dostal trojku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J83a84n 73J48a72s33k41u54l26a 8594907668686

A hlavně musí vaření bavit ja vařím třicetpět let od svých rodičů jsem se to naučil a jsem jim vděčný

0/0
27.2.2014 21:34

L77u35d65ě96k 78Š43i31š24á78k 3467388789794

Nevím nakolik bylo honoceni objektivní. Četl jsem i tento článek v novinách, kde je daleko obsáhlejší vč informace o tom kdo výrobky hodnotil. Většinou to byli lidé kteří v gastronomii podnikají. A tady si myslim, že dochází ke střetu zájmů. Za a) přeci nevychvalim lidem něco cim jim řeknu že si stačí koupit vozovku než-jít do restaurace. Za b) pokud hodnotím jídla kupovane v cenové relaci okolo těch 70kc mlsnym jazykem resturatera tak věřím že lepší než za 3 to nebude. Ať to příště hodnotí obycejni lidé.

0/−1
23.2.2014 18:54

L77u46d96ě46k 69Š81i89š31á43k 3897788499884

Ach ta korekce v mobilu vozovku=hotovku

+1/0
23.2.2014 18:55

K93a27r82e14l 96N36e39č84a28s 5273569520600

Lidé by užměli pochopit,že v těch hangárech cokoli s názvem polotovar jsou nedobré,nechutné  a nezdravé věci. Včetně těch nedopečených zkvašených pečiv a krémů etc. Člověk si může spoustu věcí udělat chutně a sám a daleko levněji. Zboží musí,jako všechno nyní ,dělat pouze dojem.Srágory nekupovat!!!Rv

0/0
21.2.2014 14:08

L39u83d48v14i48k 45S69p91i55n93k56a 1782897180765

jsem rád že mi profesionální odborníci poradí co je chutné. sám bych to určitě nezvládl a stále dokola jedl nechutné poživatiny. hrůůůza pomyslet, jak bych se bez odborníka v životě obešel.

0/−1
21.2.2014 13:58

L47u44b44o86š 56B89o49r14ů41v73k48a 3116485948588

... UŽ DÁVNO VÍM ŽE JEDINÉ CO JE NEOŠIZENÉ A POCTIVÉ NA TĚCHTO PRODUKTECH  JE DPH !!! ...

+7/0
21.2.2014 12:33

D28a50v92i19d 51B15r82u39c51k43n79e95r 5482324359355

R^;-)

0/0
21.2.2014 15:30

D17a28v62i47d 83B82r69u95c70k89n79e16r 5392984449305

Ježiš ty chlapi v sukních tady zase...To je normálně úpadek lidstva.

Tak jo hošové. Až uvaříte zdravě, čekaj na vás mop a schody.

Jinak samozřejmě argumentovat, že sedmdesát korun stojí ´lepší´jídlo v hospodě, je nesmysl. Hotovka za sedmdesát korun bude ještě větší odpad. Leda že ta hospoda vyváří na svý náklady z lásky k bližním.

+2/0
21.2.2014 10:10

A96l95e75x16a84n79d65r 70K64o14s92t53k76a 5929106819166

Na zdravé jídlo se vám pane kolego mužu vy.. Ale i ten bůček je lepší, když si ho udělám pořádně.

0/0
21.2.2014 10:57

J48o41s82e85f 56B74r45o80ž96k48a 6614352758987

Jídla z kuchyně Poslanecké sněmovny je za třetinovou cenu. Je to tím, že si k ceně surovin nesmí účtovat žádné přirážky. Veškeré náklady s přípravou jdou na vrub PS. A o tom je cena jídla. To co někde na venkově (třeba tu svíčkovou) dostanu za 70,- Kč, tak třeba v Praze za 120 až 200,- Kč. Pamatuji jak jednou ve Volyni ( to je na Strakonicku) u hospody byla cedule, dnes svíčková za 26,- Kč. Byla chutná, jako domácí, ale nejlevnější 0,3 l. pití mne stálo 30,- Kč. polévka, hovězí vývar 20,- Kč. Takže to v podstatě bylo jedno. Hospodský byl prostě koumák.

0/0
21.2.2014 16:45

V52a98c58l98a51v 56S29p49i37l61k90a 8821792890266

ale poslanci ( zakonodarci - proc se rika zakonodarci oni daruji zakony ? ) preci strasne drou , 'jako kone ci jako Nagyova/Necasova' a tak musi i vydatne a levne jist , platy a 'davky=nahrady' maji  moc nizke ze ano a jeste stihat dalsi joby , ruzne spravni rady a jine "ksefty'  to vysili a vyhladovi ....

0/0
21.2.2014 18:13
Foto

M28a76r88t96i10n 89Š67u60b44r49t 1315391354875

Myslím, že i leckterá jídla pro psy budou hezčí a chutnější ;-) Jsem línej vařit, jednak kvůli lenosti samé, ale i kvůli nutnosti shánět suroviny. Ale TOHLE kupuju v absolutně nejhorší nouzi, kdy dojdou všechny jiné alternativy. A to ještě vybírám jedině nějaké variace rýže+omáčka, což se dá přežít. To ostatní ne. A to si i při pojídání toho, co se dá přežít, nadávám, co jsem to za tydýta, že jsem si to koupil a říkám si, že přece není možný, aby někdo něco takovýho vyrobil a prodával.

Přitom si vybavuju, že to jde i tímhle způsobem, že třeba třeba v Praze na Vinici prodávají také hotovky do mikrovlnky, ale to je nějaká malá firma, má to kratší trvanlivost, velkej výběr, podobnou cenu a člověku to i chutná...

0/0
21.2.2014 9:49

J41a14n 45K88o14t49l53í28n 9939584355867

s tím psím "žrádlem" v konzervách jste mi připomněl díl Pekla na talíři od Vaňka, kde testovali hovězí konzervy. A absolutním vítězem se stala konzerva psího, která nejen že měla největší podíl masa (kostky masa místo haše), ale byla dokonce z telecího ;-D

0/0
21.2.2014 12:56
Foto

J98i14n30d94ř73i94c55h 64H77u70s71i37č74k18a 2845477234585

Taky mě tato jídla příliš neoslovila. A to nejsem žádný gurmán, jídlo beru spíš jako nutnost.

Na druhou stranu, jaké jsou alternativy? Pizza do trouby? Ok, ale pod slovem "jídlo" si představuji něco, co bude hned a ne čekat 15-20 minut. Objednat? Platit 2x denně dovoz? Tak bohatý skutečně nejsem.

V tomto ohledu se mi líbí život v US a v UK. Naopak ve Francii a Španělsku jsem trpěl hlady a byl živ jen o bagetách s  máslem.

0/−2
21.2.2014 8:49

M30a26r93t61i94n 57D54y93t74r49y71c10h 7814404718231

Vy se koukám dlouhého důchodu bát nemusíte... ;-D;-D

0/0
24.2.2014 8:20

M90a63r40i49e 75Č35e83r70m19á69k41o18v23á 1941642168148

Může někdo dát tip na obědy v krabičkách v oblasti ústeckoorlicka? Bereme obědy z jedné gastro jídelny, ale je to jak se píše v článku, samý škrob, porce poloviční než v začátcích, brkaše bez mléka a bez másla atd..

0/0
21.2.2014 8:19

J45i37ř18í 92E47r18b71e49n 1783304156927

Zkus se zeptat v nějaké větší podnikové jídelně, nemocnici apod.

Třeba náš podnik vloni rekonstruoval kuchyni, při tom si do ní pořídili rychlomrazák a od té doby zamražují přebytky. A protože máme výborný personál, který umí udělat skvělé jídlo, tak si spousta lidí přestala kupovat stejně dostupné konkurenční mraženky a berou si ty naše. Navíc ta porce bývá ještě tak o polovinu větší než na talíři (kompenzace chybějící polévky) a pouze týdenní trvanlivost nikdo neřešíme, protože se to zblajzne na noční kolikrát ten samý den ;-)

0/0
21.2.2014 19:21

T77o87m41á64š 60K27o31c17i73a81n 9944419337516

Vysvětlí mi někdo, proč toto lidi kupují? Jestli to stojí 70 korun, tak to určitě není kvůli finanční tísni. Uvařit si oběd, nebo večeři vyjde levněji. Jediné, co mně napadá je, že jsou líní vařit. Pak je tu chuť jídla. Když je to tak hnusný, tak proč to lidi za ty peníze kupují? Já prostě některé věci nedokážu pochopit...

+4/−2
21.2.2014 7:20

L34u26k46a79s 78N84e64m95e46c 7139620302524

Nekdo proste nema k vareni, ani k jidlu vztah ... znam i lidi co jim to vylozene chutna. Maji spatne navyky z domova. Pridam jeste, ze nemaji ani cas varit.

+2/0
21.2.2014 8:06

T54o67m98á96š 15K77o77c41i80a10n 9524619777426

Že někdo nemá čas vařit je blbost. Dneska dokážete do 15 minut udělat večeři pro celou rodinu. Není to o čase. Nebo dám rybu a zeleninu do parního hrnce a než dojdu se psem domů z procházky, tak mám uvařeno. Ráno dám do pomalého hrnce maso a zeleninu a večer mám super jídlo hned jak dojdu domů. A jestli to někomu chutná, tak ho opravdu lituji.

+3/−2
21.2.2014 8:21
Foto

P98a39v62e42l 75K69o94č82i55č13k98a 6507300376805

Já bych rozporoval pouze tu část, že se dá uvařit do 15 minut - to tak jedině salát. Jamieho recepty na 15 minut počítají s předpřipravenými surovinami a běžně trvají 30 minut až hodinu :)

+6/−1
21.2.2014 9:12

A51l37e12x40a73n75d49r 73K84o88s63t54k20a 5529266929286

Naprostá většina vaření, čili samotná tepelná úprava trvá samo o sobě déle než 15 minut. Ale pokud máte představu, co děláte, tak za 10 minut připravíte, dáte do hrnce, na pánev atd a pak u toho nemusíte být nonstop.

+1/0
21.2.2014 9:41

D10a51v65i65d 83B70r85u60c57k70n21e95r 5972634579495

Superžena u toho ještě stíhá sledovat i Růžovku, a žehlit polštářky

+2/−1
21.2.2014 10:15

T59o39m71á49š 31K13o65c59i65a77n 9524229247846

Losos s opečenými bramborami (brambory ve slupce v papiňáku jsou za 10 minut, osmažit je trvá 2-3 minutky, losos je do 5 minut), různé těstoviny (aglio olio, carbonara...), kachní prsa se šťouchaným bramborem, burrito, kuřecí plátek s kuskusem. Jídel jsou opravdu mraky... Navíc o víkendu máme většinou času více a není problém si teda některé věci předpřipravit a v týdnu je použít a tím urychlit přípravu.

+2/−1
21.2.2014 9:58

D39a39n19i79e49l77a 71U25r67b66a25n78o26v14á 2374760865346

pochopte, že né každý umí vařit a umí si tím pádem vaření zkrátit vašimi zázračnými recepty. :) stejně tak parní hrnec nebo pomalý hrnec je spíše rarita než obvyklá výbava domácnosti Stejně tak nezkušený kuchař stráví přípravou více času než zkušený a výsledek nemusí být taky valný. Za 15 minut skutečně naprostá většina lidí neuvaří. Leda tak chleba s máslem a nebo krupicovou kaši.;-)

+2/−1
21.2.2014 11:53

J15a15n 59K23o53t52l95í96n 9849154985157

ale to je ono, lidé se snaží o šílené kucharšké kreace a kdyby si otevřeli italskou kuchařku, tak zjistí, že v jednoduchosti je krása. A že daleko lépe chutná něco jednoduchého, než hnědá omáčka s šesti. Prostě se držet pravidla ŽAVES - žádný velký s....

+2/0
21.2.2014 13:16

J27a72n 46K71o41t80l86í27n 9239784775437

R^ přesně, děláme to stejně.

+1/0
21.2.2014 13:13

J71a14n 34K51o86t61l31í88n 9899284165187

Budu s vámi nesouhlasit - italská a asijská kuchyně je o rychlosti, čerstvosti. Kvalitní semolinové Pappardelle se vaří cca 8 minut, mezitím na ně vytvoříte nějaké "ochucovadlo". Rajčatové sugo se dá už koupit velmi kvalitní za dobrou cenu a v baleních, která se snadno dávkují. Za patnáct stihnu celé hlavní jídlo. Někdy člověk při tom stíhá i umýt i část nádobí, co použil (když to necpe do myčky). Jde spíše o plánování činností, kdy jde hodně věcí dělat paralelně. A i o přístup k jídlu jako takovému. Italové krásně postavili kuchyni na jednoduchosti a vědí proč - pět, sedm kvalitních a čerstvých ingrediencí a je hotovo. Není potřeba něco dvě hodiny dusit každý den.

+1/0
21.2.2014 13:12

E34d26u84a65r83d 52Ř91e65z25n61í49k 7519425540726

A ta voda na ně se vaří kdy?

0/0
23.2.2014 23:32

M55a89r69t20i36n 37D25y50t49r28y54c20h 7334834208241

No tady asi spíš mluvíme o večeři, která by měla být lehká a snadno stravitelná. Takže jídla v krabičkách můžeme vyloučit hned, ta nesplňují ani jedno z uvedených kritérií. A o víkendu  je lepší restaurace nebo si člověk uvaří sám. I úplný laik zvládne chutný a zdravý oběd snadno za 30 minut...

0/0
24.2.2014 8:24

B97o66h37u46s24l94a31v 42L70u86d21v27í20k 5632811188410

Opravdu to neni o case, za 30 minut udelate opravdu vybornou veceri. A jak pise p. Kocian, o vikendu dam pect pomalu treba kralika nebo kruti horni stehno na zelenine a kdyz se po 4 - 6 hodinach vratim s pejskem z vychazky, voni krasne cely dum a staci uvarit ryzi (nebo pecu brambory spolecne s masem) a cele to zabere tech 30 minut i s tou troskou nadobi :-). Vareni je opravdu jednoduche a pritom ohromne tvurci, lidi co nevari (nerikam, ze musi kazdy den jako nase babicky, klidne parkrat mesicne)

+1/0
21.2.2014 8:46

B87o74h97u30s18l79a80v 19L75u45d46v38í42k 5672811158460

.... Ti lide se pripravuji o zazitky a tak nejak pretrhavaji nasilne vazbu na predchozi tisice let, kdy clovek byl na vareni zavisly

+1/0
21.2.2014 8:48

J51a84n 14K17o58t60l67í36n 9499494255977

"nemít čas vařit" je (s prominutím) největší blbost, kterou od lidí slýchávám. Vždy je to lenost a neumětelství. Pardon. Sám jsem si za roky složil plejádu receptů, které se dají i s přípravou stihnout do 20 minut. A to si snad večer člověk může tu chvilku vyšetřit. Ale jak říkáte, je to o přístupu k jídlu, když ho někdo vnímá jako vyložený požitek, tak to vypadá jinak. Stejně tak bohužel znám i případy lidí, kteří prostě třikrát denně něčím zaplácají žaludek aby na ně nekřičel a je jim vlastně jedno čím. Ten pak koupí balený opičí guláš co byl uvařený před dvěma měsíci a je mu to pumpička. Horší je když potom přijede na grilování k přátelům a v ruce vítězoslavně drží dvě balení vakuovaného "masa na grilování v marinádě" z Tesco ;-D

+2/0
21.2.2014 13:05

M39a84r45t45i77n 45D18y21t93r89y85c56h 7374474598831

R^

0/0
24.2.2014 8:26

A14l37e28x39a22n73d22r 96K13o33s38t24k40a 5929676409656

Také nepochopím. Když už jsem ochotný jíst nechutnou, nezdravou humusárnu, tak si raději vezmu čínskou polévku za 4.50.

+2/0
21.2.2014 8:24

T21o45m59á10š 91K64o32c72i92a51n 9604989577796

Tak to je snad ještě větší humus, jak to umělé jídlo z krabiček ;-D Když nemám peníze, tak si raději uvařím v papiňáku brambor, osmahnu na pánvi cibuli s trochou slaniny a mám super večeři do 10 korun, která nasytí víc, jak nějaké éčka v prášku. Nechápu, proč každý sahá hned po čínských polívkách, když jídel za pár korun se dá udělat spousta. Je to o lenosti a ne o penězích...

+3/−1
21.2.2014 8:46

V20l10a83d32i21m31í84r 84F65i72b48i42g53e17r 5924801101314

Za 70 se dá slušně najíst a nedá to tolik práce, koupil jsem si Actifry a jídlo se dá udělat do 40 minut pro celou rodinu. Jediné co to vaření obnáší je tam hodit co budu jíst a počkat až to bude hotové. Dá se v tom dělat kdeco. Nejznámější jsou hranolky ale dá se tam i zapékat, rozpékat pečivo, smažit, ohřívat a dokonce v tom i pražíme mandle. Díky míchací lopatce to je bez práce, jen nasypat, posolit a za 15 minut hotovo.

+1/0
21.2.2014 9:04

A54l89e26x11a98n82d21r 72K94o65s28t31k61a 5969546539276

Cena pod 70 kaček. Za to je potíž udělat v hospodě slušnou hotovku. Tady, kde chce mít "přiměřený" zisk výrobce a supermarket a ještě se platí rozvoz desítky kilometrů? Výrobní cena jedné porce mlže být tak maximálně do 25 kč, včetně zaměstnance, který to vyrábí (s vařením to nemá nic společného), energií, nákladů na stroje, zabalení atd. A pak se divte.

+3/0
21.2.2014 4:24

J23i55ř70í 56L19i79n35h79a86r60t 3595214251796

Vy neumětelové, kupte si v akci za 40-50 Kč polotovar Halušky s uzeným masem, kousek anglické slaniny, kostičku brynzy, několik lžic kysaného zelí .. smíchejte .. ohřejte v mikrovlnce a budete mít báječné jídlo pro dva lidi .. ne za moc peněz ..

+4/0
21.2.2014 0:26

J51a38n 53P66a63v19e11l10k21a 9484357291658

A přitom si můžou dát čínskou polévku za 4,50 + rohlík za 1,50, to je 6kč oběd!!;-D

0/0
20.2.2014 23:13

B43e21n 51P86a98v88k78a 1347393747451

Tohle jsem v jednu chvíli praktikoval. Asi 2 měsíce. Skončilo to brutální bolestí žaludku. Ale jinak pohoda. Zalijeme vodou, přidáme koření ze sáčku,...:-)

+7/0
20.2.2014 23:25

J20a89n 31P21a32v60e61l79k85a 9164797321538

Tak když už je bída, tak maximálně 2x do měsíce;-D

+3/0
21.2.2014 0:09

A87l89e18x21a55n59d18r 82K60o68s46t75k19a 5729216369106

Co se týká "zravosti" pokrmů, tak je to na stejno s tou prefabrikovanou svící za 70. Tedy jediný rozdíl je 64 kč v peněžence.

+1/0
21.2.2014 4:16

V86á22c63l17a56v 72V87a89n77ě59k 2853553428591

Potraviny z M&S a to jak čerstvé tak připravené jedny z nejkvalitnějších co se da v Česku v supermarketu koupit. Ukazuje na to I skutečnost, ze mají velike problémy nakupovat základní produkty v požadované kvalitě v tuzemsku a musí je dovazet odjinud. Pravda je ze jsou dražší ale kvalita holt něco musí stat.

0/0
20.2.2014 23:12

L63u88c96i98a19n 79P66a78p78a65z61i58a30n 5834447221865

Jenomže všechno u nich je od no name výrobců. A to já nerad. Já mám rád, když vím, jaký výrobce to vyrábí a pokud jde o tento segment, tedy o hotovky, tak žádný výrobce jak vidíme z testu neobstál. Ani no name výrobce dodávající do M&S. Nikomu nedoporučuji kupovat tyto imitace. Je mnoho jednoduchých jídel, které si lze doma uvařit a vyjde večeře na mnohem méně než 70 korun. A k obědu si dávat amarouny, to už vůbec nemohu.

0/0
21.2.2014 2:26

J49a53r84o29s67l67a45v 40B26u30r31s77í98k 8319375274192

No 70Kč bych za to nikdy nedal, ale ve špáru jsem si kupoval za 34 občas na noční a dalo se to přežít.

0/0
20.2.2014 22:31

L82u86c22i73a11n 55P42a18p42a97z55i96a51n 5134547641725

Skutečně jen přežít. A skryté následky se projeví do pěti let. Doporučuji Vám, abyste to nejedl a nepřežíval ani na nočních...

0/−3
21.2.2014 2:27

J46a12r57m40i94l30a 61P67í91c59h45o11v79á 5442337414213

Vy víte, co dělá? Abyste pak v noci nevyhořel a nečekal až do rána, až přijdou hasiči na šichtu. Nebo až Vás v noci chytne žlučník, tak si taky počkáte do rána, protože doktor řekl, že noční šichty nejsou zdravé?

+3/0
21.2.2014 9:30

V11l57a10d23i47m97í51r 20F34i68b89i42g74e26r 5764221361844

Dřív to bylo určitě chutnější, poslední dobou jsem tedy nekupoval vždycky mě odradil vzhled ale dřív jsem si občas koupil zlevněnou hotovku a třeba Svíčková nebyla úplně špatná. Rajská taky ušla ale nebylo to tak dobrý a občas nějaká čína tam byla nevýhoda že tam bylo málo masa ale nikdy jsem za to nedal víc jak 40(kupoval jsem jen zlevněné) 

A do hotovoek se dá počítat třeba i ovocný knedlík a tam tedy rozíly jsou jednou jsem koupil borůvkové knedle s opravdovými borůvkami a chutnaly opravdu luxusně jako domácí.R^

0/0
21.2.2014 9:09

V35o69j78t86ě65c59h 15R19ů94ž96e17k 9629632310658

Hlavně že to je levné a je na co nadávat, víc čecháček nepotřebuje.

+1/−2
20.2.2014 22:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.