Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné známky dopadly velmi špatně. Premiantem se stal výrobek, který by na vysvědčení dostal trojku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J31a49n 18J70a31s41k96u95l13a 8754847618256

A hlavně musí vaření bavit ja vařím třicetpět let od svých rodičů jsem se to naučil a jsem jim vděčný

0/0
27.2.2014 21:34

L68u14d46ě65k 28Š30i22š36á90k 3857258829914

Nevím nakolik bylo honoceni objektivní. Četl jsem i tento článek v novinách, kde je daleko obsáhlejší vč informace o tom kdo výrobky hodnotil. Většinou to byli lidé kteří v gastronomii podnikají. A tady si myslim, že dochází ke střetu zájmů. Za a) přeci nevychvalim lidem něco cim jim řeknu že si stačí koupit vozovku než-jít do restaurace. Za b) pokud hodnotím jídla kupovane v cenové relaci okolo těch 70kc mlsnym jazykem resturatera tak věřím že lepší než za 3 to nebude. Ať to příště hodnotí obycejni lidé.

0/−1
23.2.2014 18:54

L91u16d38ě45k 22Š83i14š30á31k 3927898859424

Ach ta korekce v mobilu vozovku=hotovku

+1/0
23.2.2014 18:55

K75a26r86e88l 98N13e40č73a17s 5593679900490

Lidé by užměli pochopit,že v těch hangárech cokoli s názvem polotovar jsou nedobré,nechutné  a nezdravé věci. Včetně těch nedopečených zkvašených pečiv a krémů etc. Člověk si může spoustu věcí udělat chutně a sám a daleko levněji. Zboží musí,jako všechno nyní ,dělat pouze dojem.Srágory nekupovat!!!Rv

0/0
21.2.2014 14:08

L24u46d88v40i62k 91S86p39i48n90k67a 1672637110575

jsem rád že mi profesionální odborníci poradí co je chutné. sám bych to určitě nezvládl a stále dokola jedl nechutné poživatiny. hrůůůza pomyslet, jak bych se bez odborníka v životě obešel.

0/−1
21.2.2014 13:58

L94u46b20o56š 78B84o54r95ů48v11k86a 3216525278848

... UŽ DÁVNO VÍM ŽE JEDINÉ CO JE NEOŠIZENÉ A POCTIVÉ NA TĚCHTO PRODUKTECH  JE DPH !!! ...

+7/0
21.2.2014 12:33

D70a53v72i68d 67B41r90u39c96k98n12e37r 5352294319445

R^;-)

0/0
21.2.2014 15:30

D11a82v78i69d 48B21r21u63c69k50n49e38r 5752794449225

Ježiš ty chlapi v sukních tady zase...To je normálně úpadek lidstva.

Tak jo hošové. Až uvaříte zdravě, čekaj na vás mop a schody.

Jinak samozřejmě argumentovat, že sedmdesát korun stojí ´lepší´jídlo v hospodě, je nesmysl. Hotovka za sedmdesát korun bude ještě větší odpad. Leda že ta hospoda vyváří na svý náklady z lásky k bližním.

+2/0
21.2.2014 10:10

A63l43e96x23a90n42d89r 62K55o80s58t79k82a 5269706299786

Na zdravé jídlo se vám pane kolego mužu vy.. Ale i ten bůček je lepší, když si ho udělám pořádně.

0/0
21.2.2014 10:57

J51o20s68e47f 24B18r58o41ž19k97a 6274902618637

Jídla z kuchyně Poslanecké sněmovny je za třetinovou cenu. Je to tím, že si k ceně surovin nesmí účtovat žádné přirážky. Veškeré náklady s přípravou jdou na vrub PS. A o tom je cena jídla. To co někde na venkově (třeba tu svíčkovou) dostanu za 70,- Kč, tak třeba v Praze za 120 až 200,- Kč. Pamatuji jak jednou ve Volyni ( to je na Strakonicku) u hospody byla cedule, dnes svíčková za 26,- Kč. Byla chutná, jako domácí, ale nejlevnější 0,3 l. pití mne stálo 30,- Kč. polévka, hovězí vývar 20,- Kč. Takže to v podstatě bylo jedno. Hospodský byl prostě koumák.

0/0
21.2.2014 16:45

V26a63c89l72a90v 31S18p52i68l92k26a 8241662610416

ale poslanci ( zakonodarci - proc se rika zakonodarci oni daruji zakony ? ) preci strasne drou , 'jako kone ci jako Nagyova/Necasova' a tak musi i vydatne a levne jist , platy a 'davky=nahrady' maji  moc nizke ze ano a jeste stihat dalsi joby , ruzne spravni rady a jine "ksefty'  to vysili a vyhladovi ....

0/0
21.2.2014 18:13
Foto

M79a52r78t30i58n 33Š69u74b73r48t 1355471804815

Myslím, že i leckterá jídla pro psy budou hezčí a chutnější ;-) Jsem línej vařit, jednak kvůli lenosti samé, ale i kvůli nutnosti shánět suroviny. Ale TOHLE kupuju v absolutně nejhorší nouzi, kdy dojdou všechny jiné alternativy. A to ještě vybírám jedině nějaké variace rýže+omáčka, což se dá přežít. To ostatní ne. A to si i při pojídání toho, co se dá přežít, nadávám, co jsem to za tydýta, že jsem si to koupil a říkám si, že přece není možný, aby někdo něco takovýho vyrobil a prodával.

Přitom si vybavuju, že to jde i tímhle způsobem, že třeba třeba v Praze na Vinici prodávají také hotovky do mikrovlnky, ale to je nějaká malá firma, má to kratší trvanlivost, velkej výběr, podobnou cenu a člověku to i chutná...

0/0
21.2.2014 9:49

J43a71n 71K92o27t41l25í91n 9539794965707

s tím psím "žrádlem" v konzervách jste mi připomněl díl Pekla na talíři od Vaňka, kde testovali hovězí konzervy. A absolutním vítězem se stala konzerva psího, která nejen že měla největší podíl masa (kostky masa místo haše), ale byla dokonce z telecího ;-D

0/0
21.2.2014 12:56
Foto

J97i50n74d31ř10i50c95h 10H38u54s47i70č13k39a 2555877254335

Taky mě tato jídla příliš neoslovila. A to nejsem žádný gurmán, jídlo beru spíš jako nutnost.

Na druhou stranu, jaké jsou alternativy? Pizza do trouby? Ok, ale pod slovem "jídlo" si představuji něco, co bude hned a ne čekat 15-20 minut. Objednat? Platit 2x denně dovoz? Tak bohatý skutečně nejsem.

V tomto ohledu se mi líbí život v US a v UK. Naopak ve Francii a Španělsku jsem trpěl hlady a byl živ jen o bagetách s  máslem.

0/−2
21.2.2014 8:49

M64a83r37t70i34n 30D53y30t49r30y25c87h 7984984328871

Vy se koukám dlouhého důchodu bát nemusíte... ;-D;-D

0/0
24.2.2014 8:20

M34a29r98i52e 47Č84e50r79m53á88k34o11v89á 1861852378768

Může někdo dát tip na obědy v krabičkách v oblasti ústeckoorlicka? Bereme obědy z jedné gastro jídelny, ale je to jak se píše v článku, samý škrob, porce poloviční než v začátcích, brkaše bez mléka a bez másla atd..

0/0
21.2.2014 8:19

J29i24ř23í 43E37r26b54e76n 1793104756847

Zkus se zeptat v nějaké větší podnikové jídelně, nemocnici apod.

Třeba náš podnik vloni rekonstruoval kuchyni, při tom si do ní pořídili rychlomrazák a od té doby zamražují přebytky. A protože máme výborný personál, který umí udělat skvělé jídlo, tak si spousta lidí přestala kupovat stejně dostupné konkurenční mraženky a berou si ty naše. Navíc ta porce bývá ještě tak o polovinu větší než na talíři (kompenzace chybějící polévky) a pouze týdenní trvanlivost nikdo neřešíme, protože se to zblajzne na noční kolikrát ten samý den ;-)

0/0
21.2.2014 19:21

T50o55m47á47š 24K15o36c87i72a84n 9784429567276

Vysvětlí mi někdo, proč toto lidi kupují? Jestli to stojí 70 korun, tak to určitě není kvůli finanční tísni. Uvařit si oběd, nebo večeři vyjde levněji. Jediné, co mně napadá je, že jsou líní vařit. Pak je tu chuť jídla. Když je to tak hnusný, tak proč to lidi za ty peníze kupují? Já prostě některé věci nedokážu pochopit...

+4/−2
21.2.2014 7:20

L45u95k52a40s 62N43e86m20e78c 7839190532964

Nekdo proste nema k vareni, ani k jidlu vztah ... znam i lidi co jim to vylozene chutna. Maji spatne navyky z domova. Pridam jeste, ze nemaji ani cas varit.

+2/0
21.2.2014 8:06

T12o54m74á67š 84K73o93c12i42a85n 9624749817586

Že někdo nemá čas vařit je blbost. Dneska dokážete do 15 minut udělat večeři pro celou rodinu. Není to o čase. Nebo dám rybu a zeleninu do parního hrnce a než dojdu se psem domů z procházky, tak mám uvařeno. Ráno dám do pomalého hrnce maso a zeleninu a večer mám super jídlo hned jak dojdu domů. A jestli to někomu chutná, tak ho opravdu lituji.

+3/−2
21.2.2014 8:21
Foto

P48a13v43e45l 79K85o19č79i58č34k48a 6467410966395

Já bych rozporoval pouze tu část, že se dá uvařit do 15 minut - to tak jedině salát. Jamieho recepty na 15 minut počítají s předpřipravenými surovinami a běžně trvají 30 minut až hodinu :)

+6/−1
21.2.2014 9:12

A63l38e70x17a33n43d97r 27K92o67s61t24k12a 5199896659796

Naprostá většina vaření, čili samotná tepelná úprava trvá samo o sobě déle než 15 minut. Ale pokud máte představu, co děláte, tak za 10 minut připravíte, dáte do hrnce, na pánev atd a pak u toho nemusíte být nonstop.

+1/0
21.2.2014 9:41

D84a48v17i45d 48B38r66u86c32k95n50e29r 5472414969725

Superžena u toho ještě stíhá sledovat i Růžovku, a žehlit polštářky

+2/−1
21.2.2014 10:15

T66o32m34á13š 73K35o15c15i26a51n 9214349947776

Losos s opečenými bramborami (brambory ve slupce v papiňáku jsou za 10 minut, osmažit je trvá 2-3 minutky, losos je do 5 minut), různé těstoviny (aglio olio, carbonara...), kachní prsa se šťouchaným bramborem, burrito, kuřecí plátek s kuskusem. Jídel jsou opravdu mraky... Navíc o víkendu máme většinou času více a není problém si teda některé věci předpřipravit a v týdnu je použít a tím urychlit přípravu.

+2/−1
21.2.2014 9:58

D48a43n81i65e56l58a 32U40r25b10a13n30o11v46á 2564960555356

pochopte, že né každý umí vařit a umí si tím pádem vaření zkrátit vašimi zázračnými recepty. :) stejně tak parní hrnec nebo pomalý hrnec je spíše rarita než obvyklá výbava domácnosti Stejně tak nezkušený kuchař stráví přípravou více času než zkušený a výsledek nemusí být taky valný. Za 15 minut skutečně naprostá většina lidí neuvaří. Leda tak chleba s máslem a nebo krupicovou kaši.;-)

+2/−1
21.2.2014 11:53

J64a50n 44K86o65t61l16í59n 9439114285957

ale to je ono, lidé se snaží o šílené kucharšké kreace a kdyby si otevřeli italskou kuchařku, tak zjistí, že v jednoduchosti je krása. A že daleko lépe chutná něco jednoduchého, než hnědá omáčka s šesti. Prostě se držet pravidla ŽAVES - žádný velký s....

+2/0
21.2.2014 13:16

J26a42n 91K53o56t16l46í80n 9849484505367

R^ přesně, děláme to stejně.

+1/0
21.2.2014 13:13

J17a34n 10K53o33t67l57í28n 9959844685537

Budu s vámi nesouhlasit - italská a asijská kuchyně je o rychlosti, čerstvosti. Kvalitní semolinové Pappardelle se vaří cca 8 minut, mezitím na ně vytvoříte nějaké "ochucovadlo". Rajčatové sugo se dá už koupit velmi kvalitní za dobrou cenu a v baleních, která se snadno dávkují. Za patnáct stihnu celé hlavní jídlo. Někdy člověk při tom stíhá i umýt i část nádobí, co použil (když to necpe do myčky). Jde spíše o plánování činností, kdy jde hodně věcí dělat paralelně. A i o přístup k jídlu jako takovému. Italové krásně postavili kuchyni na jednoduchosti a vědí proč - pět, sedm kvalitních a čerstvých ingrediencí a je hotovo. Není potřeba něco dvě hodiny dusit každý den.

+1/0
21.2.2014 13:12

E42d61u77a30r59d 96Ř24e30z21n28í82k 7699385570886

A ta voda na ně se vaří kdy?

0/0
23.2.2014 23:32

M50a60r73t50i26n 10D18y79t40r60y61c35h 7744524108981

No tady asi spíš mluvíme o večeři, která by měla být lehká a snadno stravitelná. Takže jídla v krabičkách můžeme vyloučit hned, ta nesplňují ani jedno z uvedených kritérií. A o víkendu  je lepší restaurace nebo si člověk uvaří sám. I úplný laik zvládne chutný a zdravý oběd snadno za 30 minut...

0/0
24.2.2014 8:24

B40o72h47u20s94l37a26v 30L87u33d29v25í87k 5502401248750

Opravdu to neni o case, za 30 minut udelate opravdu vybornou veceri. A jak pise p. Kocian, o vikendu dam pect pomalu treba kralika nebo kruti horni stehno na zelenine a kdyz se po 4 - 6 hodinach vratim s pejskem z vychazky, voni krasne cely dum a staci uvarit ryzi (nebo pecu brambory spolecne s masem) a cele to zabere tech 30 minut i s tou troskou nadobi :-). Vareni je opravdu jednoduche a pritom ohromne tvurci, lidi co nevari (nerikam, ze musi kazdy den jako nase babicky, klidne parkrat mesicne)

+1/0
21.2.2014 8:46

B78o17h67u32s44l52a52v 34L81u46d68v96í70k 5492761208290

.... Ti lide se pripravuji o zazitky a tak nejak pretrhavaji nasilne vazbu na predchozi tisice let, kdy clovek byl na vareni zavisly

+1/0
21.2.2014 8:48

J51a95n 89K46o93t22l44í52n 9629914795927

"nemít čas vařit" je (s prominutím) největší blbost, kterou od lidí slýchávám. Vždy je to lenost a neumětelství. Pardon. Sám jsem si za roky složil plejádu receptů, které se dají i s přípravou stihnout do 20 minut. A to si snad večer člověk může tu chvilku vyšetřit. Ale jak říkáte, je to o přístupu k jídlu, když ho někdo vnímá jako vyložený požitek, tak to vypadá jinak. Stejně tak bohužel znám i případy lidí, kteří prostě třikrát denně něčím zaplácají žaludek aby na ně nekřičel a je jim vlastně jedno čím. Ten pak koupí balený opičí guláš co byl uvařený před dvěma měsíci a je mu to pumpička. Horší je když potom přijede na grilování k přátelům a v ruce vítězoslavně drží dvě balení vakuovaného "masa na grilování v marinádě" z Tesco ;-D

+2/0
21.2.2014 13:05

M90a89r30t47i59n 95D45y42t76r95y30c93h 7854234898561

R^

0/0
24.2.2014 8:26

A33l26e82x52a14n67d97r 43K34o39s83t93k33a 5789816599726

Také nepochopím. Když už jsem ochotný jíst nechutnou, nezdravou humusárnu, tak si raději vezmu čínskou polévku za 4.50.

+2/0
21.2.2014 8:24

T40o89m56á47š 59K21o53c40i77a52n 9554759957606

Tak to je snad ještě větší humus, jak to umělé jídlo z krabiček ;-D Když nemám peníze, tak si raději uvařím v papiňáku brambor, osmahnu na pánvi cibuli s trochou slaniny a mám super večeři do 10 korun, která nasytí víc, jak nějaké éčka v prášku. Nechápu, proč každý sahá hned po čínských polívkách, když jídel za pár korun se dá udělat spousta. Je to o lenosti a ne o penězích...

+3/−1
21.2.2014 8:46

V31l86a29d45i19m37í87r 33F90i86b23i29g21e51r 5184961241694

Za 70 se dá slušně najíst a nedá to tolik práce, koupil jsem si Actifry a jídlo se dá udělat do 40 minut pro celou rodinu. Jediné co to vaření obnáší je tam hodit co budu jíst a počkat až to bude hotové. Dá se v tom dělat kdeco. Nejznámější jsou hranolky ale dá se tam i zapékat, rozpékat pečivo, smažit, ohřívat a dokonce v tom i pražíme mandle. Díky míchací lopatce to je bez práce, jen nasypat, posolit a za 15 minut hotovo.

+1/0
21.2.2014 9:04

A31l54e32x43a19n72d15r 39K21o35s25t51k66a 5379776139716

Cena pod 70 kaček. Za to je potíž udělat v hospodě slušnou hotovku. Tady, kde chce mít "přiměřený" zisk výrobce a supermarket a ještě se platí rozvoz desítky kilometrů? Výrobní cena jedné porce mlže být tak maximálně do 25 kč, včetně zaměstnance, který to vyrábí (s vařením to nemá nic společného), energií, nákladů na stroje, zabalení atd. A pak se divte.

+3/0
21.2.2014 4:24

J45i59ř45í 50L45i52n66h64a60r46t 3905424881686

Vy neumětelové, kupte si v akci za 40-50 Kč polotovar Halušky s uzeným masem, kousek anglické slaniny, kostičku brynzy, několik lžic kysaného zelí .. smíchejte .. ohřejte v mikrovlnce a budete mít báječné jídlo pro dva lidi .. ne za moc peněz ..

+4/0
21.2.2014 0:26

J85a12n 64P77a57v36e23l96k32a 9654697201608

A přitom si můžou dát čínskou polévku za 4,50 + rohlík za 1,50, to je 6kč oběd!!;-D

0/0
20.2.2014 23:13

B63e72n 55P82a67v13k14a 1707293887581

Tohle jsem v jednu chvíli praktikoval. Asi 2 měsíce. Skončilo to brutální bolestí žaludku. Ale jinak pohoda. Zalijeme vodou, přidáme koření ze sáčku,...:-)

+7/0
20.2.2014 23:25

J25a40n 61P49a34v19e95l18k62a 9864877131918

Tak když už je bída, tak maximálně 2x do měsíce;-D

+3/0
21.2.2014 0:09

A19l29e29x27a81n92d95r 47K38o68s30t77k61a 5959146429736

Co se týká "zravosti" pokrmů, tak je to na stejno s tou prefabrikovanou svící za 70. Tedy jediný rozdíl je 64 kč v peněžence.

+1/0
21.2.2014 4:16

V56á65c22l15a62v 27V73a73n71ě23k 2683603568721

Potraviny z M&S a to jak čerstvé tak připravené jedny z nejkvalitnějších co se da v Česku v supermarketu koupit. Ukazuje na to I skutečnost, ze mají velike problémy nakupovat základní produkty v požadované kvalitě v tuzemsku a musí je dovazet odjinud. Pravda je ze jsou dražší ale kvalita holt něco musí stat.

0/0
20.2.2014 23:12

L74u68c62i73a48n 83P86a87p36a92z21i85a71n 5404707721225

Jenomže všechno u nich je od no name výrobců. A to já nerad. Já mám rád, když vím, jaký výrobce to vyrábí a pokud jde o tento segment, tedy o hotovky, tak žádný výrobce jak vidíme z testu neobstál. Ani no name výrobce dodávající do M&S. Nikomu nedoporučuji kupovat tyto imitace. Je mnoho jednoduchých jídel, které si lze doma uvařit a vyjde večeře na mnohem méně než 70 korun. A k obědu si dávat amarouny, to už vůbec nemohu.

0/0
21.2.2014 2:26

J91a74r88o39s31l89a85v 56B11u55r53s20í78k 8369855814942

No 70Kč bych za to nikdy nedal, ale ve špáru jsem si kupoval za 34 občas na noční a dalo se to přežít.

0/0
20.2.2014 22:31

L55u19c97i32a64n 58P85a68p39a29z93i75a55n 5434127971105

Skutečně jen přežít. A skryté následky se projeví do pěti let. Doporučuji Vám, abyste to nejedl a nepřežíval ani na nočních...

0/−3
21.2.2014 2:27

J76a84r66m42i52l77a 75P26í46c38h43o77v56á 5652357144753

Vy víte, co dělá? Abyste pak v noci nevyhořel a nečekal až do rána, až přijdou hasiči na šichtu. Nebo až Vás v noci chytne žlučník, tak si taky počkáte do rána, protože doktor řekl, že noční šichty nejsou zdravé?

+3/0
21.2.2014 9:30

V84l61a74d89i36m26í13r 70F91i70b91i80g55e22r 5504211781594

Dřív to bylo určitě chutnější, poslední dobou jsem tedy nekupoval vždycky mě odradil vzhled ale dřív jsem si občas koupil zlevněnou hotovku a třeba Svíčková nebyla úplně špatná. Rajská taky ušla ale nebylo to tak dobrý a občas nějaká čína tam byla nevýhoda že tam bylo málo masa ale nikdy jsem za to nedal víc jak 40(kupoval jsem jen zlevněné) 

A do hotovoek se dá počítat třeba i ovocný knedlík a tam tedy rozíly jsou jednou jsem koupil borůvkové knedle s opravdovými borůvkami a chutnaly opravdu luxusně jako domácí.R^

0/0
21.2.2014 9:09

V10o25j61t12ě40c31h 15R28ů30ž52e90k 9829622670718

Hlavně že to je levné a je na co nadávat, víc čecháček nepotřebuje.

+1/−2
20.2.2014 22:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.