Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné známky dopadly velmi špatně. Premiantem se stal výrobek, který by na vysvědčení dostal trojku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J34a30n 57J58a83s79k11u13l47a 8574327168586

A hlavně musí vaření bavit ja vařím třicetpět let od svých rodičů jsem se to naučil a jsem jim vděčný

0/0
27.2.2014 21:34

L24u85d25ě23k 73Š42i35š15á88k 3457468769934

Nevím nakolik bylo honoceni objektivní. Četl jsem i tento článek v novinách, kde je daleko obsáhlejší vč informace o tom kdo výrobky hodnotil. Většinou to byli lidé kteří v gastronomii podnikají. A tady si myslim, že dochází ke střetu zájmů. Za a) přeci nevychvalim lidem něco cim jim řeknu že si stačí koupit vozovku než-jít do restaurace. Za b) pokud hodnotím jídla kupovane v cenové relaci okolo těch 70kc mlsnym jazykem resturatera tak věřím že lepší než za 3 to nebude. Ať to příště hodnotí obycejni lidé.

0/−1
23.2.2014 18:54

L55u13d11ě19k 27Š39i92š44á97k 3817728319474

Ach ta korekce v mobilu vozovku=hotovku

+1/0
23.2.2014 18:55

K94a63r16e66l 24N25e82č87a35s 5533349440110

Lidé by užměli pochopit,že v těch hangárech cokoli s názvem polotovar jsou nedobré,nechutné  a nezdravé věci. Včetně těch nedopečených zkvašených pečiv a krémů etc. Člověk si může spoustu věcí udělat chutně a sám a daleko levněji. Zboží musí,jako všechno nyní ,dělat pouze dojem.Srágory nekupovat!!!Rv

0/0
21.2.2014 14:08

L61u77d15v87i52k 62S13p79i77n91k84a 1182637860175

jsem rád že mi profesionální odborníci poradí co je chutné. sám bych to určitě nezvládl a stále dokola jedl nechutné poživatiny. hrůůůza pomyslet, jak bych se bez odborníka v životě obešel.

0/−1
21.2.2014 13:58

L76u51b64o77š 28B20o36r68ů89v73k62a 3576515508308

... UŽ DÁVNO VÍM ŽE JEDINÉ CO JE NEOŠIZENÉ A POCTIVÉ NA TĚCHTO PRODUKTECH  JE DPH !!! ...

+7/0
21.2.2014 12:33

D68a10v57i49d 33B14r91u45c77k92n52e55r 5192544519785

R^;-)

0/0
21.2.2014 15:30

D32a57v34i24d 17B41r70u13c52k40n11e22r 5812204769445

Ježiš ty chlapi v sukních tady zase...To je normálně úpadek lidstva.

Tak jo hošové. Až uvaříte zdravě, čekaj na vás mop a schody.

Jinak samozřejmě argumentovat, že sedmdesát korun stojí ´lepší´jídlo v hospodě, je nesmysl. Hotovka za sedmdesát korun bude ještě větší odpad. Leda že ta hospoda vyváří na svý náklady z lásky k bližním.

+2/0
21.2.2014 10:10

A45l84e58x94a71n97d58r 21K32o19s64t84k89a 5829356319346

Na zdravé jídlo se vám pane kolego mužu vy.. Ale i ten bůček je lepší, když si ho udělám pořádně.

0/0
21.2.2014 10:57

J92o26s16e61f 67B85r45o80ž73k90a 6324952818747

Jídla z kuchyně Poslanecké sněmovny je za třetinovou cenu. Je to tím, že si k ceně surovin nesmí účtovat žádné přirážky. Veškeré náklady s přípravou jdou na vrub PS. A o tom je cena jídla. To co někde na venkově (třeba tu svíčkovou) dostanu za 70,- Kč, tak třeba v Praze za 120 až 200,- Kč. Pamatuji jak jednou ve Volyni ( to je na Strakonicku) u hospody byla cedule, dnes svíčková za 26,- Kč. Byla chutná, jako domácí, ale nejlevnější 0,3 l. pití mne stálo 30,- Kč. polévka, hovězí vývar 20,- Kč. Takže to v podstatě bylo jedno. Hospodský byl prostě koumák.

0/0
21.2.2014 16:45

V20a72c69l91a82v 44S49p82i21l35k24a 8581312510876

ale poslanci ( zakonodarci - proc se rika zakonodarci oni daruji zakony ? ) preci strasne drou , 'jako kone ci jako Nagyova/Necasova' a tak musi i vydatne a levne jist , platy a 'davky=nahrady' maji  moc nizke ze ano a jeste stihat dalsi joby , ruzne spravni rady a jine "ksefty'  to vysili a vyhladovi ....

0/0
21.2.2014 18:13
Foto

M76a31r15t17i94n 75Š58u19b57r10t 1135831144485

Myslím, že i leckterá jídla pro psy budou hezčí a chutnější ;-) Jsem línej vařit, jednak kvůli lenosti samé, ale i kvůli nutnosti shánět suroviny. Ale TOHLE kupuju v absolutně nejhorší nouzi, kdy dojdou všechny jiné alternativy. A to ještě vybírám jedině nějaké variace rýže+omáčka, což se dá přežít. To ostatní ne. A to si i při pojídání toho, co se dá přežít, nadávám, co jsem to za tydýta, že jsem si to koupil a říkám si, že přece není možný, aby někdo něco takovýho vyrobil a prodával.

Přitom si vybavuju, že to jde i tímhle způsobem, že třeba třeba v Praze na Vinici prodávají také hotovky do mikrovlnky, ale to je nějaká malá firma, má to kratší trvanlivost, velkej výběr, podobnou cenu a člověku to i chutná...

0/0
21.2.2014 9:49

J12a75n 45K21o46t94l91í16n 9489854475237

s tím psím "žrádlem" v konzervách jste mi připomněl díl Pekla na talíři od Vaňka, kde testovali hovězí konzervy. A absolutním vítězem se stala konzerva psího, která nejen že měla největší podíl masa (kostky masa místo haše), ale byla dokonce z telecího ;-D

0/0
21.2.2014 12:56
Foto

J12i57n39d26ř97i68c58h 68H82u37s30i32č65k62a 2715657174785

Taky mě tato jídla příliš neoslovila. A to nejsem žádný gurmán, jídlo beru spíš jako nutnost.

Na druhou stranu, jaké jsou alternativy? Pizza do trouby? Ok, ale pod slovem "jídlo" si představuji něco, co bude hned a ne čekat 15-20 minut. Objednat? Platit 2x denně dovoz? Tak bohatý skutečně nejsem.

V tomto ohledu se mi líbí život v US a v UK. Naopak ve Francii a Španělsku jsem trpěl hlady a byl živ jen o bagetách s  máslem.

0/−2
21.2.2014 8:49

M94a47r16t74i23n 76D62y38t45r48y89c82h 7904484928271

Vy se koukám dlouhého důchodu bát nemusíte... ;-D;-D

0/0
24.2.2014 8:20

M29a92r59i40e 53Č25e31r21m81á53k79o57v73á 1391842378538

Může někdo dát tip na obědy v krabičkách v oblasti ústeckoorlicka? Bereme obědy z jedné gastro jídelny, ale je to jak se píše v článku, samý škrob, porce poloviční než v začátcích, brkaše bez mléka a bez másla atd..

0/0
21.2.2014 8:19

J48i41ř48í 53E34r94b10e79n 1583774756777

Zkus se zeptat v nějaké větší podnikové jídelně, nemocnici apod.

Třeba náš podnik vloni rekonstruoval kuchyni, při tom si do ní pořídili rychlomrazák a od té doby zamražují přebytky. A protože máme výborný personál, který umí udělat skvělé jídlo, tak si spousta lidí přestala kupovat stejně dostupné konkurenční mraženky a berou si ty naše. Navíc ta porce bývá ještě tak o polovinu větší než na talíři (kompenzace chybějící polévky) a pouze týdenní trvanlivost nikdo neřešíme, protože se to zblajzne na noční kolikrát ten samý den ;-)

0/0
21.2.2014 19:21

T12o72m13á40š 21K91o56c82i64a61n 9944649127336

Vysvětlí mi někdo, proč toto lidi kupují? Jestli to stojí 70 korun, tak to určitě není kvůli finanční tísni. Uvařit si oběd, nebo večeři vyjde levněji. Jediné, co mně napadá je, že jsou líní vařit. Pak je tu chuť jídla. Když je to tak hnusný, tak proč to lidi za ty peníze kupují? Já prostě některé věci nedokážu pochopit...

+4/−2
21.2.2014 7:20

L53u18k94a51s 50N51e94m67e32c 7289220102624

Nekdo proste nema k vareni, ani k jidlu vztah ... znam i lidi co jim to vylozene chutna. Maji spatne navyky z domova. Pridam jeste, ze nemaji ani cas varit.

+2/0
21.2.2014 8:06

T77o46m86á76š 78K50o16c54i42a27n 9924799707826

Že někdo nemá čas vařit je blbost. Dneska dokážete do 15 minut udělat večeři pro celou rodinu. Není to o čase. Nebo dám rybu a zeleninu do parního hrnce a než dojdu se psem domů z procházky, tak mám uvařeno. Ráno dám do pomalého hrnce maso a zeleninu a večer mám super jídlo hned jak dojdu domů. A jestli to někomu chutná, tak ho opravdu lituji.

+3/−2
21.2.2014 8:21
Foto

P78a53v88e32l 70K56o71č63i35č34k36a 6487750796835

Já bych rozporoval pouze tu část, že se dá uvařit do 15 minut - to tak jedině salát. Jamieho recepty na 15 minut počítají s předpřipravenými surovinami a běžně trvají 30 minut až hodinu :)

+6/−1
21.2.2014 9:12

A43l55e69x15a85n21d87r 19K68o15s60t37k34a 5679706979166

Naprostá většina vaření, čili samotná tepelná úprava trvá samo o sobě déle než 15 minut. Ale pokud máte představu, co děláte, tak za 10 minut připravíte, dáte do hrnce, na pánev atd a pak u toho nemusíte být nonstop.

+1/0
21.2.2014 9:41

D60a71v49i46d 36B52r20u48c11k98n66e55r 5522644839465

Superžena u toho ještě stíhá sledovat i Růžovku, a žehlit polštářky

+2/−1
21.2.2014 10:15

T20o64m96á67š 64K78o62c64i94a44n 9394679627376

Losos s opečenými bramborami (brambory ve slupce v papiňáku jsou za 10 minut, osmažit je trvá 2-3 minutky, losos je do 5 minut), různé těstoviny (aglio olio, carbonara...), kachní prsa se šťouchaným bramborem, burrito, kuřecí plátek s kuskusem. Jídel jsou opravdu mraky... Navíc o víkendu máme většinou času více a není problém si teda některé věci předpřipravit a v týdnu je použít a tím urychlit přípravu.

+2/−1
21.2.2014 9:58

D42a39n28i21e20l65a 50U89r44b31a13n85o53v42á 2664140305236

pochopte, že né každý umí vařit a umí si tím pádem vaření zkrátit vašimi zázračnými recepty. :) stejně tak parní hrnec nebo pomalý hrnec je spíše rarita než obvyklá výbava domácnosti Stejně tak nezkušený kuchař stráví přípravou více času než zkušený a výsledek nemusí být taky valný. Za 15 minut skutečně naprostá většina lidí neuvaří. Leda tak chleba s máslem a nebo krupicovou kaši.;-)

+2/−1
21.2.2014 11:53

J27a68n 70K13o43t36l81í94n 9769154165687

ale to je ono, lidé se snaží o šílené kucharšké kreace a kdyby si otevřeli italskou kuchařku, tak zjistí, že v jednoduchosti je krása. A že daleko lépe chutná něco jednoduchého, než hnědá omáčka s šesti. Prostě se držet pravidla ŽAVES - žádný velký s....

+2/0
21.2.2014 13:16

J88a81n 15K70o80t55l44í86n 9239934115887

R^ přesně, děláme to stejně.

+1/0
21.2.2014 13:13

J60a21n 23K31o22t58l44í81n 9269694955597

Budu s vámi nesouhlasit - italská a asijská kuchyně je o rychlosti, čerstvosti. Kvalitní semolinové Pappardelle se vaří cca 8 minut, mezitím na ně vytvoříte nějaké "ochucovadlo". Rajčatové sugo se dá už koupit velmi kvalitní za dobrou cenu a v baleních, která se snadno dávkují. Za patnáct stihnu celé hlavní jídlo. Někdy člověk při tom stíhá i umýt i část nádobí, co použil (když to necpe do myčky). Jde spíše o plánování činností, kdy jde hodně věcí dělat paralelně. A i o přístup k jídlu jako takovému. Italové krásně postavili kuchyni na jednoduchosti a vědí proč - pět, sedm kvalitních a čerstvých ingrediencí a je hotovo. Není potřeba něco dvě hodiny dusit každý den.

+1/0
21.2.2014 13:12

E93d15u57a32r44d 14Ř58e81z10n62í25k 7429155970976

A ta voda na ně se vaří kdy?

0/0
23.2.2014 23:32

M79a89r36t21i38n 18D59y88t21r24y32c60h 7934884468711

No tady asi spíš mluvíme o večeři, která by měla být lehká a snadno stravitelná. Takže jídla v krabičkách můžeme vyloučit hned, ta nesplňují ani jedno z uvedených kritérií. A o víkendu  je lepší restaurace nebo si člověk uvaří sám. I úplný laik zvládne chutný a zdravý oběd snadno za 30 minut...

0/0
24.2.2014 8:24

B39o87h10u23s57l21a40v 37L41u92d48v72í28k 5152251338410

Opravdu to neni o case, za 30 minut udelate opravdu vybornou veceri. A jak pise p. Kocian, o vikendu dam pect pomalu treba kralika nebo kruti horni stehno na zelenine a kdyz se po 4 - 6 hodinach vratim s pejskem z vychazky, voni krasne cely dum a staci uvarit ryzi (nebo pecu brambory spolecne s masem) a cele to zabere tech 30 minut i s tou troskou nadobi :-). Vareni je opravdu jednoduche a pritom ohromne tvurci, lidi co nevari (nerikam, ze musi kazdy den jako nase babicky, klidne parkrat mesicne)

+1/0
21.2.2014 8:46

B68o17h69u87s61l46a70v 81L89u34d70v49í25k 5222201708740

.... Ti lide se pripravuji o zazitky a tak nejak pretrhavaji nasilne vazbu na predchozi tisice let, kdy clovek byl na vareni zavisly

+1/0
21.2.2014 8:48

J24a28n 56K86o67t51l58í42n 9729644885537

"nemít čas vařit" je (s prominutím) největší blbost, kterou od lidí slýchávám. Vždy je to lenost a neumětelství. Pardon. Sám jsem si za roky složil plejádu receptů, které se dají i s přípravou stihnout do 20 minut. A to si snad večer člověk může tu chvilku vyšetřit. Ale jak říkáte, je to o přístupu k jídlu, když ho někdo vnímá jako vyložený požitek, tak to vypadá jinak. Stejně tak bohužel znám i případy lidí, kteří prostě třikrát denně něčím zaplácají žaludek aby na ně nekřičel a je jim vlastně jedno čím. Ten pak koupí balený opičí guláš co byl uvařený před dvěma měsíci a je mu to pumpička. Horší je když potom přijede na grilování k přátelům a v ruce vítězoslavně drží dvě balení vakuovaného "masa na grilování v marinádě" z Tesco ;-D

+2/0
21.2.2014 13:05

M73a87r81t63i52n 34D10y83t34r67y15c19h 7884854708241

R^

0/0
24.2.2014 8:26

A24l31e31x73a58n98d58r 37K65o89s19t73k96a 5329716929966

Také nepochopím. Když už jsem ochotný jíst nechutnou, nezdravou humusárnu, tak si raději vezmu čínskou polévku za 4.50.

+2/0
21.2.2014 8:24

T93o17m69á27š 25K25o37c84i12a68n 9154389697256

Tak to je snad ještě větší humus, jak to umělé jídlo z krabiček ;-D Když nemám peníze, tak si raději uvařím v papiňáku brambor, osmahnu na pánvi cibuli s trochou slaniny a mám super večeři do 10 korun, která nasytí víc, jak nějaké éčka v prášku. Nechápu, proč každý sahá hned po čínských polívkách, když jídel za pár korun se dá udělat spousta. Je to o lenosti a ne o penězích...

+3/−1
21.2.2014 8:46

V97l16a89d94i45m32í91r 53F78i36b76i22g41e70r 5214111291684

Za 70 se dá slušně najíst a nedá to tolik práce, koupil jsem si Actifry a jídlo se dá udělat do 40 minut pro celou rodinu. Jediné co to vaření obnáší je tam hodit co budu jíst a počkat až to bude hotové. Dá se v tom dělat kdeco. Nejznámější jsou hranolky ale dá se tam i zapékat, rozpékat pečivo, smažit, ohřívat a dokonce v tom i pražíme mandle. Díky míchací lopatce to je bez práce, jen nasypat, posolit a za 15 minut hotovo.

+1/0
21.2.2014 9:04

A55l98e85x45a28n14d52r 69K87o21s22t62k81a 5629976269816

Cena pod 70 kaček. Za to je potíž udělat v hospodě slušnou hotovku. Tady, kde chce mít "přiměřený" zisk výrobce a supermarket a ještě se platí rozvoz desítky kilometrů? Výrobní cena jedné porce mlže být tak maximálně do 25 kč, včetně zaměstnance, který to vyrábí (s vařením to nemá nic společného), energií, nákladů na stroje, zabalení atd. A pak se divte.

+3/0
21.2.2014 4:24

J96i60ř71í 25L25i48n87h47a25r52t 3415574131196

Vy neumětelové, kupte si v akci za 40-50 Kč polotovar Halušky s uzeným masem, kousek anglické slaniny, kostičku brynzy, několik lžic kysaného zelí .. smíchejte .. ohřejte v mikrovlnce a budete mít báječné jídlo pro dva lidi .. ne za moc peněz ..

+4/0
21.2.2014 0:26

J11a69n 53P49a90v91e93l62k29a 9174337191388

A přitom si můžou dát čínskou polévku za 4,50 + rohlík za 1,50, to je 6kč oběd!!;-D

0/0
20.2.2014 23:13

B71e25n 37P60a39v43k20a 1497853137291

Tohle jsem v jednu chvíli praktikoval. Asi 2 měsíce. Skončilo to brutální bolestí žaludku. Ale jinak pohoda. Zalijeme vodou, přidáme koření ze sáčku,...:-)

+7/0
20.2.2014 23:25

J66a60n 70P91a86v55e49l59k85a 9514687221898

Tak když už je bída, tak maximálně 2x do měsíce;-D

+3/0
21.2.2014 0:09

A14l62e62x89a37n61d85r 53K32o60s86t85k19a 5319186279166

Co se týká "zravosti" pokrmů, tak je to na stejno s tou prefabrikovanou svící za 70. Tedy jediný rozdíl je 64 kč v peněžence.

+1/0
21.2.2014 4:16

V86á98c59l95a15v 73V83a82n65ě46k 2313533148481

Potraviny z M&S a to jak čerstvé tak připravené jedny z nejkvalitnějších co se da v Česku v supermarketu koupit. Ukazuje na to I skutečnost, ze mají velike problémy nakupovat základní produkty v požadované kvalitě v tuzemsku a musí je dovazet odjinud. Pravda je ze jsou dražší ale kvalita holt něco musí stat.

0/0
20.2.2014 23:12

L75u42c90i65a64n 49P92a68p55a21z69i71a77n 5374887181655

Jenomže všechno u nich je od no name výrobců. A to já nerad. Já mám rád, když vím, jaký výrobce to vyrábí a pokud jde o tento segment, tedy o hotovky, tak žádný výrobce jak vidíme z testu neobstál. Ani no name výrobce dodávající do M&S. Nikomu nedoporučuji kupovat tyto imitace. Je mnoho jednoduchých jídel, které si lze doma uvařit a vyjde večeře na mnohem méně než 70 korun. A k obědu si dávat amarouny, to už vůbec nemohu.

0/0
21.2.2014 2:26

J48a31r27o56s84l96a27v 93B25u48r11s90í24k 8269425744822

No 70Kč bych za to nikdy nedal, ale ve špáru jsem si kupoval za 34 občas na noční a dalo se to přežít.

0/0
20.2.2014 22:31

L88u88c67i57a82n 83P36a75p39a86z28i77a83n 5754277271255

Skutečně jen přežít. A skryté následky se projeví do pěti let. Doporučuji Vám, abyste to nejedl a nepřežíval ani na nočních...

0/−3
21.2.2014 2:27

J14a96r28m51i57l48a 75P27í63c57h77o52v22á 5452867824873

Vy víte, co dělá? Abyste pak v noci nevyhořel a nečekal až do rána, až přijdou hasiči na šichtu. Nebo až Vás v noci chytne žlučník, tak si taky počkáte do rána, protože doktor řekl, že noční šichty nejsou zdravé?

+3/0
21.2.2014 9:30

V69l41a34d80i21m54í86r 68F66i28b43i28g96e30r 5854861271964

Dřív to bylo určitě chutnější, poslední dobou jsem tedy nekupoval vždycky mě odradil vzhled ale dřív jsem si občas koupil zlevněnou hotovku a třeba Svíčková nebyla úplně špatná. Rajská taky ušla ale nebylo to tak dobrý a občas nějaká čína tam byla nevýhoda že tam bylo málo masa ale nikdy jsem za to nedal víc jak 40(kupoval jsem jen zlevněné) 

A do hotovoek se dá počítat třeba i ovocný knedlík a tam tedy rozíly jsou jednou jsem koupil borůvkové knedle s opravdovými borůvkami a chutnaly opravdu luxusně jako domácí.R^

0/0
21.2.2014 9:09

V90o26j44t22ě70c14h 10R14ů40ž23e39k 9529142390188

Hlavně že to je levné a je na co nadávat, víc čecháček nepotřebuje.

+1/−2
20.2.2014 22:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.