Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko si udrželo dvě michelinské hvězdy. Dobrých restaurací přibylo

Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají už třetí rok prestižní michelinskou hvězdu. Rozhodli o tom komisaři v nejnovějším evropském kulinárním průvodci na rok 2014. Praha je v něm jako jediné české město.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K56a26r72e23l 81P98a47n25c74e26r 7271100268444

Drzim si svou galusku Michelin jiz leta a zadna slava se nekona.

0/0
14.3.2014 0:10
Foto

D67a20v45i50d 90M43a68t30ě58j93ů 2795332497118

Gratuluju!!!

+1/0
12.3.2014 21:41

J86i13ř94í 76H32o54r56á48k 6927697273965

a co Pohlraich s Babicou.....to jsou ty hvězdy, nééééé ???!  ;-)

0/−1
12.3.2014 20:23

L43a10d43i32s69l22a69v 76P82a92s83t34o23r53e54k 1973327928895

Polreich ocenění ale dostal Horáku ;-) Vygoogluj si které restaurace mu patří ať nejsi za trumberu i příště ;-)

+2/0
12.3.2014 20:45

J41o96s60e21f 78H49o93r55e68š94o74v50s27k52ý 5564432340962

Stačilo by, kdyby si přečetl článek. U pana Horáka to bude asi něco osobního.

0/0
12.3.2014 22:12

J87i80ř19í 56H65o18r13á77k 6817327763555

co na to , vole, Pohlrajch ?????

0/0
12.3.2014 20:18

M34a55r13e37k 29T45ů31m31a 4932388236522

Obrovská gratulace pánům Paulusovi a Sahajdákovi k michelinským hvězdám. R^

+4/0
12.3.2014 17:29

L73a11d42i74s40l77a79v 28P56a19s50t82o42r75e88k 1573427968265

A Polrajchovi za poměr kvalita/cena ;-) To mi příjde mnohem vypovídající než uvařit top z top surovin ;-)

+3/0
12.3.2014 17:47

J26a98n 44Z49e70l22i97n17a34r 3226405687736

To je zas kecu, do techto restauraci se chodi hlavne proto, ze takove jidlo si vetsinou doma proste neudelate, protoze to neumite a dost tezko muzete umet. A na te spicce ty suroviny a dalsi naklady jsou tak vysoke, ze museji logicky za to jidlo chtit vic.

+3/0
12.3.2014 16:40

J38a45n 54N32o43v72á10k 6114144

Byly doby, kdy jsem jídlo považoval jen za životní nutnost ... časem se mi stolování změnilo na relax, odpočinek a zážitek. Ale to chce mít na to čas.

Jsem moc rád, že v ČR pořád přibývají dobré (a tématické) restaurace. R^

+6/0
12.3.2014 16:27

K29a46r82e71l 69N61e39č87a88s 5333769210240

Hodnotit  kvalitu a uroveň českého veřejného stravování podle těchto restaurantů je jako posuzovat niveau nomenklaturního zdravotnictví podle SANOPSU. Stále se zde vznáší odeur kapes naplněných nivou vymáchaných v  broskvovém kompotu. Albert, Penny a smažák z Dobré mňamky - to je český standard. :-)

+1/0
12.3.2014 16:11

J17a34r40o30s75l32a52v 67B87r87ü44m22m47e87r 7524543846

Lepší se to, pomalu ale snad jistě.

+2/0
12.3.2014 16:30

N41i94k22o95l 62R61e76s11s59o67v29á 1459871635567

Levné a smažené, to je standard všude na světě.:-/

0/0
12.3.2014 23:40

K59l30e20m24e12n67t 49W57a43l25l 8417127697348

Trochu zavádějící nadpis. Česko si nic neudrželo, protože nic nemělo. Pouze 2 restaurace v ČR obhájily m.h. a upřímně,, není fér aby si ČR přisvojovala úspěch soukromých společností...

Mimochodem 100% společníkem jedné z těch dvou jmenovaných restaurací jsou ve skutečnosti 2 rakouské společnosti se sídlem ve Vídni.

+1/−8
12.3.2014 15:47

P80e19t84r 12V56o38s63t25r60ý 3558560383696

No ale pokud vím, tak ty restaurace jsou v Česku, nebo ne? Takže nadpis není vůbec zavádějící. Pokud budu na cestách hledat michelinskou restauraci, tak budu zjišťovat jestli a kolik jich v tom kterém státě je a ne jestli je vlastní nějakej Tatar...

+7/0
12.3.2014 15:58

K17l13e16m78e33n40t 83W91a36l73l 8497867447828

"Česko si udrželo...."

čtěte co je napsáno a ne to, co si přejete číst.

V nadpisu není napsán název restaurace, která hvězdu získala,, je napsáno česko.

+1/−4
12.3.2014 20:32

T61o95m64á60š 90H51a29v50e82t26t87a 5593984410981

Plný souhlas. Taky mne irituje když si Česko přisvojuje zásluhy jiných. Ale to by nebyl tak úžasný nadpis.

0/−2
12.3.2014 22:24

M73a62r84e42k 59K46a50l63i90n10a 3279774965178

Radost mám z Pot au Fue, na to že otevřeli v září... Kracík je fakt borec a poměr kvalita / cena je fantastický, možná nejlepší z těch všech... Le Terroir by měl dostat hvězdu...

0/0
12.3.2014 15:26

P68e96t66r72a 75H66e59l10i63k14a18r28o33v85a 9288294347974

Já nechápu, že i o restauracích musí být hádka. Prostě jsou lidi, kteří ocení dobrou restauraci, a není na tom nic snobského. Podle mě je třeba nejlepší Terasa u Zlaté studně pod Pražským hradem. Nejenže je na opravdu krásném místě, ale jídlo tam je vynikající a servis skvělý. Je to prostě zážitek. Domácí kuchyně je fajn a jíst pořád v restauraci omrzí, ale proč si jednou za čas neudělat hezký večer či slavnostní oběd? Právě proto jsou takovéhle restaurace - mít hezký zážitek. A když už jsem dole viděla diskusi o Pohlreichovi, tak přidám svou trošku do mlýna. Ty vulgarity mi na něm nevadí, správně poukázal na nešvary českého pohostinství, ale co mi hodně vadí, jak haní českou kuchyni. V tom je mi mnohem bližší Sahajdák, který ji umí ocenit, převést do moderní podoby a udělat z ní lahůdku tak, jak si zaslouží, protože česká kuchyně je velmi dobrá.

+4/0
12.3.2014 14:34

M84i27l72a87n 17K37l97o42u96č14e63k 3420225548227

Na restauraci mám rád ještě dvě věci, vařím sice rád, ale je to práce a člověka to ochutnávání a vůně během vaření trošku zasytí, připraví o chuť, druhá věc je, že v restuaraci nemusím po sobě uklízet!

+2/0
12.3.2014 14:43

L80u85k58á24š 82Š41l81e97h20o58f76e23r 1353599325449

Souhlasím s vámi, hádat se o restauracích je zbytečné. Ale musím vám oponovat, p. Pohlreich má ve svých kuchařkách řadu povedených a moderních receptů z české kuchyně. Jen třeba smažák nebo kaťák tam teda není, to je fakt :-)

+2/0
12.3.2014 14:44

P66e12t42r60a 33H29e61l68i68k40a77r61o95v67a 9508594957464

No třeba hanil svíčkovou, to mně přišlo opravdu hloupé, protože ta je výborná, i cizinci se po ní olizují. Jasně že si ji člověk nedá každý den k večeři, ale občas k obědu, dobře udělaná, je naproto vynikající. Zároveň radil, že máme jíst řeckou kuchyni, která je super, to je pravda, ale přišlo mi to úplně v rozporu s trendy jíst lokálně a sezonně. Přitom řekne, že sám svíčkovou v Imperialu vaří, protože to lidé chtějí. I když  uznávám jeho zásluhy v kritizování některých hrůz v našem pohostinství, tak na mě působí už nějak nedůvěryhodně, spíš jako mediální hvězda, která se zviditelňuje různými kontroverzními prohlášeními, než skutečný kuchař.

+2/0
12.3.2014 15:42

M47i36c13h45a91l 26N86a17c24h21t92m11a47n19n 8627472617100

On jí nehanil, to byl zas novinářský konstrukt. On jen řekl, že svíčková se nehodí do dnešní doby, že je příliš těžká, že se nedá jíst každý den a že postupem času bude mizet. A to se dá zcela objektivně pozorovat. Svíčková je totiž skvělá, ale nedá se s ní ládovat v létě ob týden a Češi prostě čím dál více poznávají výhody lehké kuchyně a předkrmů...

+2/0
12.3.2014 15:46

J61a30r91o29s26l89a82v 15B79r84ü40m68m97e79r 7754873326

Svíčková je klasické nedělní a sváteční jídlo. Ne do běžného menu na všední den.

+2/0
12.3.2014 16:32

M28a97r74t84i55n 53K19a17r68á67s30e31k 9248243448668

No mne treba svickova nechutna (i kdyz uznavam ze vetsine cechu jo) a jeji obliba meyi cizinci podle me rozhodne neni takova aby se o ni dalo napsat generalizovani "cizinci se po ni oblizuji"....

0/0
12.3.2014 22:55

D88a39v13i27d 30P46r30a40ž22á41k 6554482262406

Ale Pohlreich nehaní poctivou českou kuchyni, která dodržuje osvědčené technologické postupy. On kritizuje "českou" kuchyni :-)

+3/0
12.3.2014 14:45

J26a23r25o89s63l72a76v 54B18r21ü83m60m58e68r 7614893646

Ale jo, někdy sem tam něco prohlásí, ale vždy je to evidentně jen rýpnutí a hec.

+1/0
12.3.2014 14:47

M50i72l78o68š 75P58o66k85o97r67n61ý 2528980155914

Jdu si uvařit párky

+4/−2
12.3.2014 13:09

M76i51l53o15š 40H59o51l66e22č79e27k 7280661709764

good idea!

0/0
12.3.2014 14:04

D67a50n 56S89o82u68č56e64k 7667552398904

Proc tolika lidem lezi v zaludku Pohlreich? Kdyz pomineme jeho vulgarni styl (pardon, ale kdo z nas si to drsnejsi sluvko odpusti?), asi me napada jen to, ze se trefil do cerneho. Spousta lidi tu ji jak dobytek a on na to poukazal. Vite, ja s nim casto nesouhlasim, ale docela me naucil premyslet o tom, co jim, kde je to vyrobeno. Spousta lidi tady chodi nakupovat veci jen proto, ze jsou zrovna v akci. At je potrebuji ci ne? Zkuste se nad tim zamyslet, me to take trvalo a menim to velmi pozvolna. Na nektere dobytcarny jsem si ale nazor udelal a toho se drzim.

+29/0
12.3.2014 12:48

P95a20v33l54a 13H28r17a18d15i63l30o39v23a 3827601971504

Mne na Pohlreichovi vadi prave a jen ta sprostota. Chapu, ze to je scenar, ze to tak musi byt, ale mne ta sprostota vadi i v "originale".....ale co uz.  Co je moc, je prilis.

+4/−9
12.3.2014 12:51

D56a91n 94S18o39u27č14e62k 7267452458214

Ja mluvim jak dlazdic, takze mi to nevadi. Nemyslim si, ze jsem buran, ale v dnesni dobre neustale politicke korektnosti mi sprosty, perverzni humor prijde fajn. Tim nemluvim o Pohlreichovi, ale obecne. Ale vasemu nazoru rozumim, vubec nic nemam proti.

+7/−1
12.3.2014 12:53

P83a96v74l49a 63H40r43a66d76i98l21o57v65a 3237471201434

Ja taky nejsem svata a obcas si pekne zanadavam, ale v TV mi to vadi. Asi vic nez v beznem zitvote u lidi, to at si kazdy mluvi, jak chce.

+2/0
12.3.2014 12:57

J16a31n 69P16a17v74e60l30k60a 3787151694381

Já jsem raděli, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

+3/0
12.3.2014 13:16

J66a82n 94P33a17v87e80l74k81a 3497921314501

Já jsem raději, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

0/0
12.3.2014 13:17

J45a43n 38P94a91v16e70l55k93a 3757381144191

Nejdřív mi to můj příspěvek neukázalo a když jsem ho napsal znuvu, je tu 2x.

0/0
12.3.2014 13:18

M46i54c87h84a34l 72K37o19r26t25a33n 1587347663455

nevadí, je to pravda...

+1/0
12.3.2014 14:29

M60i66c38h48a64l 71Š40r31o35u68b71e44k 8244446903530

jenže ta jo sprostota je daná scénářem, on tam měl hrát roli "drsného"

0/−1
12.3.2014 15:51
Foto

M90i24l69a43n 91K89o56m75e64r21s 3347301209790

Zcela s Vámi souhlasím. Nepochybuji o profesionálních kvalitách pana Pohlereicha a proto se divím, že své znalosti a kritiku musí doprovázet sprostotou. V běžné hovorové řeči občas vulgarita uklouzne, ale na obrazovky rozhodně nepatří. A navíc, k tomu pánovi vůbec "nepasuje".Rv

0/0
12.3.2014 16:54

J69a34n 70Z19e87l65i36n73a42r 3776255287286

kdyby mluvil hezky uhlazene, tak by to nebyla takova show, tolik lidi by na to nekoukalo a cil, tady zlepsit tu slichtu, by se minul ucinkem

0/0
12.3.2014 16:56

O22s89k58a92r 28K71o33v19a87ř89í74k 8547133906727

Na tom něco bude. Kupuji výhradně Čerstvé nebo Farmářské máslo od Mlékárny Hlinsko. Kostka stojí kolem 40,- Kč. Jakmile se však objeví v akci, tak i milovníci margarínů vyrazí na "lov" a berou toho po desítkách. Normálně si to za ty prachy nekoupí, ale v akci vyrabují klidně celý regál. A to mě občas štve. Hlavně aby toho měli nejvíc.

To samé s mlékem. Krabice za 12,- týden do konce trvanlivosti, ale někteří fanatici to berou po hektolitrech.

0/0
12.3.2014 13:00

D36a39n 51S30o51u64č44e11k 7357352788634

Diky za konkretni priklad, tohle jsem mel na mysli.

0/0
12.3.2014 13:02

D79a58n 45S54o25u73č76e66k 7267712928624

A proti Jirkovi Babicovi se zase vsichni spikli. Jak mu nemohli dat hvezdu za jeho segedin, to tedy nechapu.

+8/0
12.3.2014 12:39

O95s10k90a79r 59K25o15v96a91ř98í43k 8907573726627

On má restauraci?

+1/0
12.3.2014 12:47

D83a21n 64S33o24u63č91e74k 7737432748104

Diky bohu, ne. To byla narazka na jeho zarputile zastance. Ma pujcovnu lyzi...

0/0
12.3.2014 12:49

O77s46k73a11r 43K76o54v29a59ř84í84k 8847293376857

Jo Babica je drak. Žádné ochutnávání, žádný styl servírování. Prostě to z připravených misek střelit do pánve, prohodit a přímo z pánve to švihnout na barevný talíř.

Za tu dobu se tam objevily možná tak 2 recepty, které nebyly nejhorší. Ovšem legendární "míč" nebo "hřiště" nepřekoná nic.

+3/0
12.3.2014 13:05

D63a46n 67S86o80u61č88e65k 7127922568394

To povazuju za zabavne video, u ktereho se rad zasmeju;-D

0/0
12.3.2014 13:06

O69s31k36a57r 15K58o47v68a33ř90í65k 8657453376237

Branky z třicítky eidamu.... v ten okamžik byl Jirka na totálním vrcholu své televizní štace. Pak už to postupně uvadalo.

0/0
12.3.2014 13:10

D77a98n 35S44o94u38č98e54k 7167852618224

Ovsem velmi vtipne je, ze jednu tu branku zkrati (ty tyce) a druhou ne. Ale stejne - nalamat nachos, smichat je s mletym masem a dat to varit. Boooom. Tohle neni ani lidove vareni. Beznej clovek proste nehodla zkazit kilo mleteho masa.

+8/0
12.3.2014 13:12

O21s21k43a79r 53K14o16v33a92ř12í78k 8357473606147

No a ten jeho asistent co je vyklínkoval ;-D

0/0
12.3.2014 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.