Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko si udrželo dvě michelinské hvězdy. Dobrých restaurací přibylo

Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají už třetí rok prestižní michelinskou hvězdu. Rozhodli o tom komisaři v nejnovějším evropském kulinárním průvodci na rok 2014. Praha je v něm jako jediné české město.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K44a62r73e26l 14P72a97n67c78e95r 7151510448554

Drzim si svou galusku Michelin jiz leta a zadna slava se nekona.

0/0
14.3.2014 0:10

D96a45v57i87d 12M15a31t83ě24j25ů 2675762947438

Gratuluju!!!

+1/0
12.3.2014 21:41

J30i75ř73í 70H66o33r74á21k 6287887293665

a co Pohlraich s Babicou.....to jsou ty hvězdy, nééééé ???!  ;-)

0/−1
12.3.2014 20:23

L36a60d70i64s29l69a25v 20P33a94s59t78o41r27e55k 1603487578575

Polreich ocenění ale dostal Horáku ;-) Vygoogluj si které restaurace mu patří ať nejsi za trumberu i příště ;-)

+2/0
12.3.2014 20:45

J63o46s13e32f 43H84o21r80e85š27o68v68s44k78ý 5704222580942

Stačilo by, kdyby si přečetl článek. U pana Horáka to bude asi něco osobního.

0/0
12.3.2014 22:12

J97i61ř83í 19H35o26r93á38k 6487767233715

co na to , vole, Pohlrajch ?????

0/0
12.3.2014 20:18

M69a40r91e88k 71T23ů67m41a 4842848146382

Obrovská gratulace pánům Paulusovi a Sahajdákovi k michelinským hvězdám. R^

+4/0
12.3.2014 17:29

L47a77d90i20s96l48a84v 47P88a62s59t74o92r54e21k 1853387158455

A Polrajchovi za poměr kvalita/cena ;-) To mi příjde mnohem vypovídající než uvařit top z top surovin ;-)

+3/0
12.3.2014 17:47

J43a66n 23Z56e37l75i55n16a56r 3536265197236

To je zas kecu, do techto restauraci se chodi hlavne proto, ze takove jidlo si vetsinou doma proste neudelate, protoze to neumite a dost tezko muzete umet. A na te spicce ty suroviny a dalsi naklady jsou tak vysoke, ze museji logicky za to jidlo chtit vic.

+3/0
12.3.2014 16:40

J56a54n 70N56o35v82á41k 6104914

Byly doby, kdy jsem jídlo považoval jen za životní nutnost ... časem se mi stolování změnilo na relax, odpočinek a zážitek. Ale to chce mít na to čas.

Jsem moc rád, že v ČR pořád přibývají dobré (a tématické) restaurace. R^

+6/0
12.3.2014 16:27

K75a82r17e80l 27N94e27č12a81s 5133799480690

Hodnotit  kvalitu a uroveň českého veřejného stravování podle těchto restaurantů je jako posuzovat niveau nomenklaturního zdravotnictví podle SANOPSU. Stále se zde vznáší odeur kapes naplněných nivou vymáchaných v  broskvovém kompotu. Albert, Penny a smažák z Dobré mňamky - to je český standard. :-)

+1/0
12.3.2014 16:11

J70a33r30o62s44l50a41v 37B92r71ü52m46m27e48r 7824633596

Lepší se to, pomalu ale snad jistě.

+2/0
12.3.2014 16:30

N54i72k44o50l 90R39e49s55s57o60v88á 1539711235397

Levné a smažené, to je standard všude na světě.:-/

0/0
12.3.2014 23:40

K73l85e82m47e36n71t 48W89a68l63l 8827207647448

Trochu zavádějící nadpis. Česko si nic neudrželo, protože nic nemělo. Pouze 2 restaurace v ČR obhájily m.h. a upřímně,, není fér aby si ČR přisvojovala úspěch soukromých společností...

Mimochodem 100% společníkem jedné z těch dvou jmenovaných restaurací jsou ve skutečnosti 2 rakouské společnosti se sídlem ve Vídni.

+1/−8
12.3.2014 15:47

P10e56t43r 48V31o57s17t13r28ý 3798920793176

No ale pokud vím, tak ty restaurace jsou v Česku, nebo ne? Takže nadpis není vůbec zavádějící. Pokud budu na cestách hledat michelinskou restauraci, tak budu zjišťovat jestli a kolik jich v tom kterém státě je a ne jestli je vlastní nějakej Tatar...

+7/0
12.3.2014 15:58

K85l89e52m83e30n57t 22W71a40l64l 8457367877158

"Česko si udrželo...."

čtěte co je napsáno a ne to, co si přejete číst.

V nadpisu není napsán název restaurace, která hvězdu získala,, je napsáno česko.

+1/−4
12.3.2014 20:32

T81o75m86á18š 28H84a21v57e14t54t15a 5503644320701

Plný souhlas. Taky mne irituje když si Česko přisvojuje zásluhy jiných. Ale to by nebyl tak úžasný nadpis.

0/−2
12.3.2014 22:24

M67a13r53e55k 64K61a10l25i79n61a 3629514725688

Radost mám z Pot au Fue, na to že otevřeli v září... Kracík je fakt borec a poměr kvalita / cena je fantastický, možná nejlepší z těch všech... Le Terroir by měl dostat hvězdu...

0/0
12.3.2014 15:26

P90e97t21r43a 51H34e36l41i71k73a94r94o37v85a 9968784797924

Já nechápu, že i o restauracích musí být hádka. Prostě jsou lidi, kteří ocení dobrou restauraci, a není na tom nic snobského. Podle mě je třeba nejlepší Terasa u Zlaté studně pod Pražským hradem. Nejenže je na opravdu krásném místě, ale jídlo tam je vynikající a servis skvělý. Je to prostě zážitek. Domácí kuchyně je fajn a jíst pořád v restauraci omrzí, ale proč si jednou za čas neudělat hezký večer či slavnostní oběd? Právě proto jsou takovéhle restaurace - mít hezký zážitek. A když už jsem dole viděla diskusi o Pohlreichovi, tak přidám svou trošku do mlýna. Ty vulgarity mi na něm nevadí, správně poukázal na nešvary českého pohostinství, ale co mi hodně vadí, jak haní českou kuchyni. V tom je mi mnohem bližší Sahajdák, který ji umí ocenit, převést do moderní podoby a udělat z ní lahůdku tak, jak si zaslouží, protože česká kuchyně je velmi dobrá.

+4/0
12.3.2014 14:34

M89i10l72a61n 91K79l32o52u81č59e17k 3560655438487

Na restauraci mám rád ještě dvě věci, vařím sice rád, ale je to práce a člověka to ochutnávání a vůně během vaření trošku zasytí, připraví o chuť, druhá věc je, že v restuaraci nemusím po sobě uklízet!

+2/0
12.3.2014 14:43

L88u22k56á92š 17Š22l96e44h35o41f78e60r 1693339235289

Souhlasím s vámi, hádat se o restauracích je zbytečné. Ale musím vám oponovat, p. Pohlreich má ve svých kuchařkách řadu povedených a moderních receptů z české kuchyně. Jen třeba smažák nebo kaťák tam teda není, to je fakt :-)

+2/0
12.3.2014 14:44

P11e81t68r60a 71H95e39l16i41k20a98r52o75v34a 9258174607564

No třeba hanil svíčkovou, to mně přišlo opravdu hloupé, protože ta je výborná, i cizinci se po ní olizují. Jasně že si ji člověk nedá každý den k večeři, ale občas k obědu, dobře udělaná, je naproto vynikající. Zároveň radil, že máme jíst řeckou kuchyni, která je super, to je pravda, ale přišlo mi to úplně v rozporu s trendy jíst lokálně a sezonně. Přitom řekne, že sám svíčkovou v Imperialu vaří, protože to lidé chtějí. I když  uznávám jeho zásluhy v kritizování některých hrůz v našem pohostinství, tak na mě působí už nějak nedůvěryhodně, spíš jako mediální hvězda, která se zviditelňuje různými kontroverzními prohlášeními, než skutečný kuchař.

+2/0
12.3.2014 15:42

M48i73c50h84a71l 79N91a65c47h29t22m28a62n28n 8677412157740

On jí nehanil, to byl zas novinářský konstrukt. On jen řekl, že svíčková se nehodí do dnešní doby, že je příliš těžká, že se nedá jíst každý den a že postupem času bude mizet. A to se dá zcela objektivně pozorovat. Svíčková je totiž skvělá, ale nedá se s ní ládovat v létě ob týden a Češi prostě čím dál více poznávají výhody lehké kuchyně a předkrmů...

+2/0
12.3.2014 15:46

J96a82r75o92s81l49a60v 95B23r54ü67m11m26e70r 7104223846

Svíčková je klasické nedělní a sváteční jídlo. Ne do běžného menu na všední den.

+2/0
12.3.2014 16:32

M49a76r25t19i88n 67K15a58r19á92s22e57k 9798833438288

No mne treba svickova nechutna (i kdyz uznavam ze vetsine cechu jo) a jeji obliba meyi cizinci podle me rozhodne neni takova aby se o ni dalo napsat generalizovani "cizinci se po ni oblizuji"....

0/0
12.3.2014 22:55

D50a20v77i79d 55P91r10a34ž74á65k 6474972452136

Ale Pohlreich nehaní poctivou českou kuchyni, která dodržuje osvědčené technologické postupy. On kritizuje "českou" kuchyni :-)

+3/0
12.3.2014 14:45

J51a28r49o43s28l64a89v 64B17r24ü70m44m71e56r 7484483436

Ale jo, někdy sem tam něco prohlásí, ale vždy je to evidentně jen rýpnutí a hec.

+1/0
12.3.2014 14:47

M70i33l81o75š 59P31o41k38o57r76n90ý 2438320305174

Jdu si uvařit párky

+4/−2
12.3.2014 13:09

M22i16l51o93š 17H45o64l78e38č84e13k 7620191219294

good idea!

0/0
12.3.2014 14:04

D53a84n 36S32o75u73č63e37k 7907952188154

Proc tolika lidem lezi v zaludku Pohlreich? Kdyz pomineme jeho vulgarni styl (pardon, ale kdo z nas si to drsnejsi sluvko odpusti?), asi me napada jen to, ze se trefil do cerneho. Spousta lidi tu ji jak dobytek a on na to poukazal. Vite, ja s nim casto nesouhlasim, ale docela me naucil premyslet o tom, co jim, kde je to vyrobeno. Spousta lidi tady chodi nakupovat veci jen proto, ze jsou zrovna v akci. At je potrebuji ci ne? Zkuste se nad tim zamyslet, me to take trvalo a menim to velmi pozvolna. Na nektere dobytcarny jsem si ale nazor udelal a toho se drzim.

+29/0
12.3.2014 12:48

P70a87v98l31a 84H93r63a31d65i14l54o41v97a 3157531531894

Mne na Pohlreichovi vadi prave a jen ta sprostota. Chapu, ze to je scenar, ze to tak musi byt, ale mne ta sprostota vadi i v "originale".....ale co uz.  Co je moc, je prilis.

+4/−9
12.3.2014 12:51

D56a67n 31S26o37u32č15e17k 7107532428574

Ja mluvim jak dlazdic, takze mi to nevadi. Nemyslim si, ze jsem buran, ale v dnesni dobre neustale politicke korektnosti mi sprosty, perverzni humor prijde fajn. Tim nemluvim o Pohlreichovi, ale obecne. Ale vasemu nazoru rozumim, vubec nic nemam proti.

+7/−1
12.3.2014 12:53

P77a60v96l97a 39H93r90a38d63i28l68o55v88a 3637481401934

Ja taky nejsem svata a obcas si pekne zanadavam, ale v TV mi to vadi. Asi vic nez v beznem zitvote u lidi, to at si kazdy mluvi, jak chce.

+2/0
12.3.2014 12:57

J33a69n 29P19a47v43e37l85k87a 3427641924231

Já jsem raděli, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

+3/0
12.3.2014 13:16

J83a49n 30P73a87v53e57l42k67a 3217621244361

Já jsem raději, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

0/0
12.3.2014 13:17

J38a98n 75P37a73v83e74l22k75a 3827221474401

Nejdřív mi to můj příspěvek neukázalo a když jsem ho napsal znuvu, je tu 2x.

0/0
12.3.2014 13:18

M26i68c22h50a61l 35K45o49r43t28a34n 1257747933825

nevadí, je to pravda...

+1/0
12.3.2014 14:29

M60i65c58h66a94l 20Š15r38o20u60b67e80k 8284106173660

jenže ta jo sprostota je daná scénářem, on tam měl hrát roli "drsného"

0/−1
12.3.2014 15:51
Foto

M18i35l57a37n 87K30o26m58e36r78s 3867931799500

Zcela s Vámi souhlasím. Nepochybuji o profesionálních kvalitách pana Pohlereicha a proto se divím, že své znalosti a kritiku musí doprovázet sprostotou. V běžné hovorové řeči občas vulgarita uklouzne, ale na obrazovky rozhodně nepatří. A navíc, k tomu pánovi vůbec "nepasuje".Rv

0/0
12.3.2014 16:54

J21a97n 88Z90e60l20i33n55a52r 3296215407126

kdyby mluvil hezky uhlazene, tak by to nebyla takova show, tolik lidi by na to nekoukalo a cil, tady zlepsit tu slichtu, by se minul ucinkem

0/0
12.3.2014 16:56

O89s92k54a26r 48K35o61v26a88ř27í66k 8937403486987

Na tom něco bude. Kupuji výhradně Čerstvé nebo Farmářské máslo od Mlékárny Hlinsko. Kostka stojí kolem 40,- Kč. Jakmile se však objeví v akci, tak i milovníci margarínů vyrazí na "lov" a berou toho po desítkách. Normálně si to za ty prachy nekoupí, ale v akci vyrabují klidně celý regál. A to mě občas štve. Hlavně aby toho měli nejvíc.

To samé s mlékem. Krabice za 12,- týden do konce trvanlivosti, ale někteří fanatici to berou po hektolitrech.

0/0
12.3.2014 13:00

D39a25n 33S20o57u68č49e69k 7907362498954

Diky za konkretni priklad, tohle jsem mel na mysli.

0/0
12.3.2014 13:02

D42a61n 81S37o25u57č28e36k 7657802618474

A proti Jirkovi Babicovi se zase vsichni spikli. Jak mu nemohli dat hvezdu za jeho segedin, to tedy nechapu.

+8/0
12.3.2014 12:39

O67s28k33a31r 79K31o95v30a71ř33í25k 8367953106817

On má restauraci?

+1/0
12.3.2014 12:47

D42a50n 33S62o88u98č39e29k 7637172898504

Diky bohu, ne. To byla narazka na jeho zarputile zastance. Ma pujcovnu lyzi...

0/0
12.3.2014 12:49

O46s22k21a43r 57K62o84v51a39ř44í27k 8887693406287

Jo Babica je drak. Žádné ochutnávání, žádný styl servírování. Prostě to z připravených misek střelit do pánve, prohodit a přímo z pánve to švihnout na barevný talíř.

Za tu dobu se tam objevily možná tak 2 recepty, které nebyly nejhorší. Ovšem legendární "míč" nebo "hřiště" nepřekoná nic.

+3/0
12.3.2014 13:05

D34a18n 46S54o41u25č74e84k 7857422288714

To povazuju za zabavne video, u ktereho se rad zasmeju;-D

0/0
12.3.2014 13:06

O48s38k98a68r 24K89o79v58a17ř59í89k 8667723206587

Branky z třicítky eidamu.... v ten okamžik byl Jirka na totálním vrcholu své televizní štace. Pak už to postupně uvadalo.

0/0
12.3.2014 13:10

D52a97n 32S43o92u58č79e14k 7207272618584

Ovsem velmi vtipne je, ze jednu tu branku zkrati (ty tyce) a druhou ne. Ale stejne - nalamat nachos, smichat je s mletym masem a dat to varit. Boooom. Tohle neni ani lidove vareni. Beznej clovek proste nehodla zkazit kilo mleteho masa.

+8/0
12.3.2014 13:12

O35s71k37a35r 10K39o90v46a22ř40í74k 8137973886807

No a ten jeho asistent co je vyklínkoval ;-D

0/0
12.3.2014 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.