Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Česko si udrželo dvě michelinské hvězdy. Dobrých restaurací přibylo

Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají už třetí rok prestižní michelinskou hvězdu. Rozhodli o tom komisaři v nejnovějším evropském kulinárním průvodci na rok 2014. Praha je v něm jako jediné české město.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K18a42r25e58l 17P22a74n74c60e86r 7341440778634

Drzim si svou galusku Michelin jiz leta a zadna slava se nekona.

0/0
14.3.2014 0:10
Foto

D82a51v96i84d 60M89a18t54ě66j41ů 2815942197138

Gratuluju!!!

+1/0
12.3.2014 21:41

J18i43ř55í 47H31o72r17á72k 6207767153835

a co Pohlraich s Babicou.....to jsou ty hvězdy, nééééé ???!  ;-)

0/−1
12.3.2014 20:23

L65a51d14i74s51l76a63v 74P83a76s21t12o71r25e55k 1713257108325

Polreich ocenění ale dostal Horáku ;-) Vygoogluj si které restaurace mu patří ať nejsi za trumberu i příště ;-)

+2/0
12.3.2014 20:45

J25o61s77e88f 21H49o22r12e69š37o61v51s71k43ý 5884922620202

Stačilo by, kdyby si přečetl článek. U pana Horáka to bude asi něco osobního.

0/0
12.3.2014 22:12

J43i91ř77í 83H55o88r40á60k 6187147893385

co na to , vole, Pohlrajch ?????

0/0
12.3.2014 20:18

M67a62r38e10k 59T61ů87m61a 4912348386732

Obrovská gratulace pánům Paulusovi a Sahajdákovi k michelinským hvězdám. R^

+4/0
12.3.2014 17:29

L67a82d31i91s60l81a17v 53P41a15s88t58o60r41e17k 1213407688975

A Polrajchovi za poměr kvalita/cena ;-) To mi příjde mnohem vypovídající než uvařit top z top surovin ;-)

+3/0
12.3.2014 17:47

J23a70n 83Z36e15l11i28n18a62r 3146895177666

To je zas kecu, do techto restauraci se chodi hlavne proto, ze takove jidlo si vetsinou doma proste neudelate, protoze to neumite a dost tezko muzete umet. A na te spicce ty suroviny a dalsi naklady jsou tak vysoke, ze museji logicky za to jidlo chtit vic.

+3/0
12.3.2014 16:40

J41a92n 30N62o61v78á33k 6214774

Byly doby, kdy jsem jídlo považoval jen za životní nutnost ... časem se mi stolování změnilo na relax, odpočinek a zážitek. Ale to chce mít na to čas.

Jsem moc rád, že v ČR pořád přibývají dobré (a tématické) restaurace. R^

+6/0
12.3.2014 16:27

K83a55r26e90l 42N73e53č49a50s 5973319520480

Hodnotit  kvalitu a uroveň českého veřejného stravování podle těchto restaurantů je jako posuzovat niveau nomenklaturního zdravotnictví podle SANOPSU. Stále se zde vznáší odeur kapes naplněných nivou vymáchaných v  broskvovém kompotu. Albert, Penny a smažák z Dobré mňamky - to je český standard. :-)

+1/0
12.3.2014 16:11

J90a85r52o94s60l27a90v 24B65r80ü16m97m85e24r 7414513376

Lepší se to, pomalu ale snad jistě.

+2/0
12.3.2014 16:30

N37i43k93o42l 65R74e51s54s74o16v76á 1179761575767

Levné a smažené, to je standard všude na světě.:-/

0/0
12.3.2014 23:40

K59l92e12m44e19n66t 27W15a29l63l 8277747207918

Trochu zavádějící nadpis. Česko si nic neudrželo, protože nic nemělo. Pouze 2 restaurace v ČR obhájily m.h. a upřímně,, není fér aby si ČR přisvojovala úspěch soukromých společností...

Mimochodem 100% společníkem jedné z těch dvou jmenovaných restaurací jsou ve skutečnosti 2 rakouské společnosti se sídlem ve Vídni.

+1/−8
12.3.2014 15:47

P55e58t21r 97V22o69s86t57r15ý 3358200103496

No ale pokud vím, tak ty restaurace jsou v Česku, nebo ne? Takže nadpis není vůbec zavádějící. Pokud budu na cestách hledat michelinskou restauraci, tak budu zjišťovat jestli a kolik jich v tom kterém státě je a ne jestli je vlastní nějakej Tatar...

+7/0
12.3.2014 15:58

K85l20e23m16e88n33t 38W47a91l22l 8967417697208

"Česko si udrželo...."

čtěte co je napsáno a ne to, co si přejete číst.

V nadpisu není napsán název restaurace, která hvězdu získala,, je napsáno česko.

+1/−4
12.3.2014 20:32

T38o73m78á47š 10H41a62v28e57t65t18a 5633864880111

Plný souhlas. Taky mne irituje když si Česko přisvojuje zásluhy jiných. Ale to by nebyl tak úžasný nadpis.

0/−2
12.3.2014 22:24

M75a34r18e27k 41K93a16l56i38n51a 3809534635458

Radost mám z Pot au Fue, na to že otevřeli v září... Kracík je fakt borec a poměr kvalita / cena je fantastický, možná nejlepší z těch všech... Le Terroir by měl dostat hvězdu...

0/0
12.3.2014 15:26

P24e65t52r59a 58H83e36l86i20k68a86r67o62v57a 9978344457484

Já nechápu, že i o restauracích musí být hádka. Prostě jsou lidi, kteří ocení dobrou restauraci, a není na tom nic snobského. Podle mě je třeba nejlepší Terasa u Zlaté studně pod Pražským hradem. Nejenže je na opravdu krásném místě, ale jídlo tam je vynikající a servis skvělý. Je to prostě zážitek. Domácí kuchyně je fajn a jíst pořád v restauraci omrzí, ale proč si jednou za čas neudělat hezký večer či slavnostní oběd? Právě proto jsou takovéhle restaurace - mít hezký zážitek. A když už jsem dole viděla diskusi o Pohlreichovi, tak přidám svou trošku do mlýna. Ty vulgarity mi na něm nevadí, správně poukázal na nešvary českého pohostinství, ale co mi hodně vadí, jak haní českou kuchyni. V tom je mi mnohem bližší Sahajdák, který ji umí ocenit, převést do moderní podoby a udělat z ní lahůdku tak, jak si zaslouží, protože česká kuchyně je velmi dobrá.

+4/0
12.3.2014 14:34

M46i15l45a71n 33K52l78o43u67č31e18k 3580595188647

Na restauraci mám rád ještě dvě věci, vařím sice rád, ale je to práce a člověka to ochutnávání a vůně během vaření trošku zasytí, připraví o chuť, druhá věc je, že v restuaraci nemusím po sobě uklízet!

+2/0
12.3.2014 14:43

L21u50k52á21š 36Š40l27e60h88o24f48e40r 1723409575589

Souhlasím s vámi, hádat se o restauracích je zbytečné. Ale musím vám oponovat, p. Pohlreich má ve svých kuchařkách řadu povedených a moderních receptů z české kuchyně. Jen třeba smažák nebo kaťák tam teda není, to je fakt :-)

+2/0
12.3.2014 14:44

P13e15t42r17a 57H10e51l42i98k80a24r25o14v77a 9608184777134

No třeba hanil svíčkovou, to mně přišlo opravdu hloupé, protože ta je výborná, i cizinci se po ní olizují. Jasně že si ji člověk nedá každý den k večeři, ale občas k obědu, dobře udělaná, je naproto vynikající. Zároveň radil, že máme jíst řeckou kuchyni, která je super, to je pravda, ale přišlo mi to úplně v rozporu s trendy jíst lokálně a sezonně. Přitom řekne, že sám svíčkovou v Imperialu vaří, protože to lidé chtějí. I když  uznávám jeho zásluhy v kritizování některých hrůz v našem pohostinství, tak na mě působí už nějak nedůvěryhodně, spíš jako mediální hvězda, která se zviditelňuje různými kontroverzními prohlášeními, než skutečný kuchař.

+2/0
12.3.2014 15:42

M51i16c54h23a19l 18N28a53c56h57t83m22a15n12n 8197712157520

On jí nehanil, to byl zas novinářský konstrukt. On jen řekl, že svíčková se nehodí do dnešní doby, že je příliš těžká, že se nedá jíst každý den a že postupem času bude mizet. A to se dá zcela objektivně pozorovat. Svíčková je totiž skvělá, ale nedá se s ní ládovat v létě ob týden a Češi prostě čím dál více poznávají výhody lehké kuchyně a předkrmů...

+2/0
12.3.2014 15:46

J83a72r58o43s67l86a40v 41B70r16ü16m97m14e36r 7404983466

Svíčková je klasické nedělní a sváteční jídlo. Ne do běžného menu na všední den.

+2/0
12.3.2014 16:32

M33a17r58t98i59n 68K45a22r72á29s43e46k 9228103208948

No mne treba svickova nechutna (i kdyz uznavam ze vetsine cechu jo) a jeji obliba meyi cizinci podle me rozhodne neni takova aby se o ni dalo napsat generalizovani "cizinci se po ni oblizuji"....

0/0
12.3.2014 22:55

D79a47v84i71d 42P20r55a64ž55á92k 6754912262286

Ale Pohlreich nehaní poctivou českou kuchyni, která dodržuje osvědčené technologické postupy. On kritizuje "českou" kuchyni :-)

+3/0
12.3.2014 14:45

J77a76r46o55s38l17a66v 76B89r95ü12m43m14e75r 7684303566

Ale jo, někdy sem tam něco prohlásí, ale vždy je to evidentně jen rýpnutí a hec.

+1/0
12.3.2014 14:47

M81i63l60o68š 75P84o21k19o84r86n57ý 2178910675984

Jdu si uvařit párky

+4/−2
12.3.2014 13:09

M95i93l23o12š 82H56o12l47e40č77e51k 7390481449564

good idea!

0/0
12.3.2014 14:04

D76a88n 18S89o13u17č16e95k 7827312388874

Proc tolika lidem lezi v zaludku Pohlreich? Kdyz pomineme jeho vulgarni styl (pardon, ale kdo z nas si to drsnejsi sluvko odpusti?), asi me napada jen to, ze se trefil do cerneho. Spousta lidi tu ji jak dobytek a on na to poukazal. Vite, ja s nim casto nesouhlasim, ale docela me naucil premyslet o tom, co jim, kde je to vyrobeno. Spousta lidi tady chodi nakupovat veci jen proto, ze jsou zrovna v akci. At je potrebuji ci ne? Zkuste se nad tim zamyslet, me to take trvalo a menim to velmi pozvolna. Na nektere dobytcarny jsem si ale nazor udelal a toho se drzim.

+29/0
12.3.2014 12:48

P71a97v93l20a 83H80r30a88d26i95l82o13v11a 3157531361314

Mne na Pohlreichovi vadi prave a jen ta sprostota. Chapu, ze to je scenar, ze to tak musi byt, ale mne ta sprostota vadi i v "originale".....ale co uz.  Co je moc, je prilis.

+4/−9
12.3.2014 12:51

D23a86n 72S11o35u40č97e45k 7847832478884

Ja mluvim jak dlazdic, takze mi to nevadi. Nemyslim si, ze jsem buran, ale v dnesni dobre neustale politicke korektnosti mi sprosty, perverzni humor prijde fajn. Tim nemluvim o Pohlreichovi, ale obecne. Ale vasemu nazoru rozumim, vubec nic nemam proti.

+7/−1
12.3.2014 12:53

P54a67v39l49a 45H67r66a57d28i54l39o80v15a 3147881971624

Ja taky nejsem svata a obcas si pekne zanadavam, ale v TV mi to vadi. Asi vic nez v beznem zitvote u lidi, to at si kazdy mluvi, jak chce.

+2/0
12.3.2014 12:57

J79a74n 69P43a65v86e46l66k95a 3737971964811

Já jsem raděli, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

+3/0
12.3.2014 13:16

J98a29n 65P12a58v42e74l14k89a 3627551394531

Já jsem raději, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

0/0
12.3.2014 13:17

J55a95n 59P91a40v95e84l84k19a 3327691454871

Nejdřív mi to můj příspěvek neukázalo a když jsem ho napsal znuvu, je tu 2x.

0/0
12.3.2014 13:18

M80i92c81h49a92l 67K59o45r55t20a24n 1137557553325

nevadí, je to pravda...

+1/0
12.3.2014 14:29

M58i88c21h23a14l 21Š41r50o16u14b43e12k 8224966893950

jenže ta jo sprostota je daná scénářem, on tam měl hrát roli "drsného"

0/−1
12.3.2014 15:51
Foto

M95i65l69a61n 81K31o50m68e86r78s 3187981849450

Zcela s Vámi souhlasím. Nepochybuji o profesionálních kvalitách pana Pohlereicha a proto se divím, že své znalosti a kritiku musí doprovázet sprostotou. V běžné hovorové řeči občas vulgarita uklouzne, ale na obrazovky rozhodně nepatří. A navíc, k tomu pánovi vůbec "nepasuje".Rv

0/0
12.3.2014 16:54

J83a50n 62Z35e30l21i56n41a75r 3496525757456

kdyby mluvil hezky uhlazene, tak by to nebyla takova show, tolik lidi by na to nekoukalo a cil, tady zlepsit tu slichtu, by se minul ucinkem

0/0
12.3.2014 16:56

O59s65k47a48r 65K23o27v47a85ř92í49k 8377473516357

Na tom něco bude. Kupuji výhradně Čerstvé nebo Farmářské máslo od Mlékárny Hlinsko. Kostka stojí kolem 40,- Kč. Jakmile se však objeví v akci, tak i milovníci margarínů vyrazí na "lov" a berou toho po desítkách. Normálně si to za ty prachy nekoupí, ale v akci vyrabují klidně celý regál. A to mě občas štve. Hlavně aby toho měli nejvíc.

To samé s mlékem. Krabice za 12,- týden do konce trvanlivosti, ale někteří fanatici to berou po hektolitrech.

0/0
12.3.2014 13:00

D35a13n 41S64o69u25č58e60k 7597702688844

Diky za konkretni priklad, tohle jsem mel na mysli.

0/0
12.3.2014 13:02

D49a34n 92S22o39u54č15e19k 7317402698434

A proti Jirkovi Babicovi se zase vsichni spikli. Jak mu nemohli dat hvezdu za jeho segedin, to tedy nechapu.

+8/0
12.3.2014 12:39

O70s27k50a97r 57K22o97v81a68ř30í16k 8727173866157

On má restauraci?

+1/0
12.3.2014 12:47

D29a11n 15S87o76u95č38e77k 7237912798194

Diky bohu, ne. To byla narazka na jeho zarputile zastance. Ma pujcovnu lyzi...

0/0
12.3.2014 12:49

O81s42k42a14r 93K43o96v92a51ř74í59k 8137463726867

Jo Babica je drak. Žádné ochutnávání, žádný styl servírování. Prostě to z připravených misek střelit do pánve, prohodit a přímo z pánve to švihnout na barevný talíř.

Za tu dobu se tam objevily možná tak 2 recepty, které nebyly nejhorší. Ovšem legendární "míč" nebo "hřiště" nepřekoná nic.

+3/0
12.3.2014 13:05

D26a28n 27S30o14u51č49e84k 7177262518914

To povazuju za zabavne video, u ktereho se rad zasmeju;-D

0/0
12.3.2014 13:06

O47s42k49a37r 16K76o12v25a49ř35í26k 8217383206937

Branky z třicítky eidamu.... v ten okamžik byl Jirka na totálním vrcholu své televizní štace. Pak už to postupně uvadalo.

0/0
12.3.2014 13:10

D62a54n 51S11o51u13č19e22k 7597942708754

Ovsem velmi vtipne je, ze jednu tu branku zkrati (ty tyce) a druhou ne. Ale stejne - nalamat nachos, smichat je s mletym masem a dat to varit. Boooom. Tohle neni ani lidove vareni. Beznej clovek proste nehodla zkazit kilo mleteho masa.

+8/0
12.3.2014 13:12

O66s42k57a34r 87K51o50v58a60ř12í46k 8527363446567

No a ten jeho asistent co je vyklínkoval ;-D

0/0
12.3.2014 13:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.