Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuchařům oceněným průvodcem Michelin se daří v byznysu

Českým kuchařům, které ocenil průvodce Michelin, se podnikatelsky daří. Mění se v byznysmeny, manažery, reklamní tváře a vedoucí kurzů vaření. MF DNES mezi nejlepšími z nich zjistila, že všichni letos expandují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V35l94a29d94i50m17i95r 86V79o83j38a21c41e84k 5686574569732

Není problém utratit v restauraci několik tisíc ale vydělat  je ,Pro čtyř členou rodinu není problém ve slušné restauraci utratit 4,500kč a potom se běž pást na louku.

0/0
19.3.2014 10:22

P19a92v89e80l 16O19d30r89a68z77i67l 6794979947690

To je objev roku? R^

+1/0
19.3.2014 13:00

V66l62a38d15i20m27í56r 75M68a54r39y35š57k53a 4386306780612

A co s tím?

+1/0
19.3.2014 14:18

V60á46c42l22a45v 23V23a84n29ě27k 2373193228141

Najim se nejlepe doma. Kvalitní ingredience se vaří skoro samy a kdyz k tomu pridate lahev vhodneho vina tak nepotrbujete zadne bistro. V jednoduchosti je sila a kdyz zacnete s kvalitni surovinou tak to nemuzete zkazit (pokud do toho nenasypete tisíc příchutí a tunu soli jak je v cesku nemilym zvykem)

0/0
17.3.2014 0:54

V40á25c71l27a15v 28V50a62n91ě46k 2233223618791

Každý si muze vyčlenit jeden den v týdnu na kvalitní večeři. Nakoupit kvalitni ingredience nestojí zas o moc více. To se pak uz vaří samo s minimální intervencí. Přidejte k tomu rozumnou lahev Burgundskeho a mate doma s manželkou daleko lepší - a zdravější večeři nez nekde v hogofogo bistru. Dobre jidlo zacina v hlavně a konci v břiše.

0/0
17.3.2014 0:46

L93u42c24i49e 46B10a45r43t32o34ň50o92v90á 5950418367575

A co má společného kvalitní domácí vaření s tím, že někdo rád se svým milých doprovodem občas navštíví restauraci či bistro s kvalitní a vyhlášenou kuchyní?

+1/0
17.3.2014 14:38
Foto

V41l44a26d31i26m37i65r 12V73o43j19a82c50e74k 5316114619152

Jen to že za třetinovou cenu to uvařím doma.

0/−1
19.3.2014 10:15

P35a83v22e68l 74O13d93r81a48z92i64l 6344589667590

No tak socky budou sedět doma, no.

+1/0
19.3.2014 13:00

P19a65v79e26l 62O71d25r86a82z43i35l 6114339497830

Tak to je bohužel naprostý nesmysl, hogofogo bistro ;-D

0/0
19.3.2014 13:02

M74a70r89t44i36n 11V72á28c74l50a27v 3324548273190

Dobre jidlo konci v záchodě a začíná v kuchyni...

0/0
19.3.2014 14:45

K19r18i60s26t89ý65n65a 31Š45e51n62k68o35v85á 5405770922587

Po přečtení diskuze je mi jasné, že Češi stále nevidí rozdíl mezi tím "nacpat si pupek gulášem" a "dát si degustační menu". Degustační menu je většinou nastavené tak, abyste ochutnali zajímavé/netradiční kombinace kvalitních surovin, potažmo jídel, rozšířili si obzory a zažili příjemný zážitek. Po takovém menu nemá být člověk přežraný, že musí povolovat opasek. Vlastně člověk nemá být přežraný nikdy...Degustační menu je o úctě k potravinám, kuchařům, vychutnávání a gastronomii.

+17/−2
16.3.2014 11:05

P98e18t88r63a 68H31e33l18i91k61a50r22o54v92a 9418654337264

Nemusíte poučovat - v téhle diskusi si, myslím, zrovna dost píšících ví, co ten koncept znamená, a mají s tím zkušenost - jenže prostě ne každému to sedí. Mně třeba ne - vadí mi to velké množství různých chutí najednou. Přitom opravdu oceňuji šéfkuchaře Sahajdáka za propagaci české kuchyně a její moderní provedení - ovšem pokud se chci dobře najíst (a ne, nemyslím tím přecpat), tak půjdu do Terasy u Zlaté studně, protože tam mi to sedí líp.

+1/−1
16.3.2014 11:15

K91r72i32s92t19ý15n68a 98Š84e47n14k92o88v19á 5495390952287

Jasně, taky mám pár oblíbených restaurací, kam zavítám, když se chci dobře najíst...nicméně koncept deguustačního menu je o něčem jiném a to tady nechápe docela dost lidí...(je to drahé, odcházím hladový, porce jsou malé...atd.).

+2/0
16.3.2014 11:20

M11a29r54t90i93n 66V56á73c69l93a39v 3184758933300

Mě teda ta dnešní diskuze nepřijde úplně mimo. Debata nad degustačními menu je legitimní.

0/0
16.3.2014 11:18

K16r60i10s85t75ý24n79a 58Š10e32n47k70o86v67á 5605120142627

DEbata jistě legitimní je...ale spousta lidí nechápe, proč jsou porce "malé" a pak si stěžuje...proto jsem napsala to, co jsem napsala.

+1/0
16.3.2014 11:21

M44a46r32t96i46n 80V38á36c61l40a98v 3144548393370

To jsou dvě otázky: za prvé pochopit účel degustačního menu, tam se jistě shodneme a pro me osobne to je vrchol gastronomie a za druhé konkrétní podoba degustačního menu. Musím říct (a to například po větších desítkách návštěv v LDBB), že v cizině jsem tady zažil v tomto ohledu větší pecky než v Praze (kromě Allegra blahé paměti).

0/0
16.3.2014 11:28

K98r68i13s88t38ý20n52a 85Š49e95n89k70o28v85á 5855110422377

Myslím, že k tomu není co dodat ;-)

0/0
16.3.2014 11:30

P13a22v58e82l 83O63d62r14a46z87i27l 6274119287920

Tak to je logické, v zahraničí je mnohem více hospod, než v Česku, takže je logické, že těch dobrých bude v zahraničí více (zvlášť, pokud míříte cíleně do nějaké světové metropole) než v ČR.

Nicméně silně pochybuji, že jste vyzkoušel všechny restaurace v ČR.

0/0
19.3.2014 13:04

M41a59r68t91i97n 25V34á34c93l46a56v 3504908673180

Většinu těch, co se snaží o haute cuisine

0/0
19.3.2014 13:06

P75a54v96e70l 27O35d24r50a84z29i35l 6754169157970

A když se zeptám, kolik jich bylo a kolik jich je dohromady (což musíte vědět, když se šacujete na "většinu")?:-)

0/0
19.3.2014 13:14

M32a78r88t51i35n 54V36á42c50l38a87v 3874338873460

cca 50/35?

0/0
19.3.2014 13:16

P16a22v23e78l 78O50d72r13a57z74i15l 6444289177780

Ne Praha, celá ČR.

0/0
19.3.2014 13:22

M89a57r28t88i47n 34V71á11c25l81a30v 3274648303880

Mimo Prahu maximálně 5 - 10 reálně dělá haute cuisine

0/0
19.3.2014 13:23

P46a36v26e96l 81O28d63r91a36z28i80l 6154849937600

Takže už nepočítáte ty, co se snaží, ale co reálně dělají (zřejmě podle vašeho vlastního hodnocení).

Zajímavý posun.

0/0
19.3.2014 14:40

M48a90r23t43i58n 97V40á15c98l97a81v 3504218633950

No tak mi vyjmenuj par mimopražských dle Tveho hodnoceni

0/0
19.3.2014 14:42

P29a54v48e36l 84O68d17r12a19z96i70l 6934359627290

Já se tady nestavím do role experta na haute cuisine ;-)

0/0
19.3.2014 15:34

P52a65v26e30l 31O81d35r50a86z40i48l 6954209977820

Ale nebránil bych se úplně Maurerovu výběru. Pokud samozřejmě použijeme výběr michelinský, je situace o mnoho přehlednější.;-)

0/0
19.3.2014 18:11

J45a23n 80N71o31v60o60t45n66ý 2744796825210

Problém jenom je v zažívání a jeho základní chemii - smíchat x nekompatibilních věcí vyvolá přesnou reakci zažívacího traktu (jídlo se dobře nestráví, kvasí atd.) a to je většinou výsledek této nóbl akce. Kromě toho je to celé možná trošinku zvrácené. Jídlo slouží k tomu aby se člověk najedl a měl energii ke své činnosti. Dělat z toho jakési samoúčelné požitky (bez cíle najíst se) je zase trochu neúcta k polovině populace, která má vrcholný degustační zážitek z trošky rýže nebo chleba kterou občas dostatne. Je to jakási rozmazlenost z nadbytku. Kdybyste nedostali pár dní najíst proti vrcholnému požitku z kousku jablka nebo jiného jednoduchého jídla se mohou "michelinské speciality" hluboko zahrabat ...

0/−7
16.3.2014 13:42

M60a36r46t79i45n 78V39á83c93l42a74v 3474288963490

Tak to nejez

+1/−2
16.3.2014 13:56

P54a29v21e90l 21O23d34r79a53z89i96l 6904159797620

Jídlo podstatně ovlivňuje lidský organismus. Vizuální stránka pokrmu je velice důležitá, protože prostřednictvím psychiky připravuje organismus k trávení. Vaše představa, že vám někdo bude strkat nekompatibilní věci vedoucí ke kvašení a špatnému trávení je vyloženě směšná, je to totiž přesně naopak, než když si jednotlivé chody objednává hlava jako vy. Co dělá zbytek lidstva je mi naprosto jedno, protože vím, že když musím, tak se najím i dobrého suchého chleba.

Vaše komentáře k michelinské úrovni jsou jako připomínky panice k souloži jiných.

0/0
19.3.2014 13:08

J12a52n 38N62o78v21o59t40n61ý 2144166385860

Dát za jídlo v restauraci 1000 a více korun je bláznovství ... Navíc po těch přeplácaných šlichtách a pro trávení neslučitelných kombinacích je člověk akorát blbě ... Kdyby si dal jednoduché, výživné, nesnobské jídlo, bylo by mu mnohem líp.

+1/−13
16.3.2014 10:01

D39a56v23i41d 48M27a29t59ě71j30ů 2215472117658

Dat za vyborne jidlo v restauraci 1.000 Kc je pro nekoho, kdo vydelava slusne penize, uplne normalni. Sam jsem schopen se obcas takhle utrhnout. Ale chapu, ze urciti lide to budou odsuzovat, nebot maji proste trochu omezenejsi mysleni a vyhody toho pocinu nejsou schopni (ani ochotni) ocenit.

+14/−2
16.3.2014 10:08

P35e55t80r47a 78H23e78l27i45k75a67r85o75v18a 9618594597194

Musí se hned lidi cejchovat jako snobové a omezenci, pokud mají jiné chutě a záliby?

+3/−1
16.3.2014 10:12

M27a50r66e59k 50K77a72l41i45n36a 3519794185518

Pan NOvotný označil za blázny lidi, co mají rádi kvalitní a zajímavá jídla v dobrých restauracích, která samozřejmě něco stojí... Pokud nechápu, že pro mnoho lidí je dobré jídlo něco opravdu hodnotného, tak opravdu omezený je...

+6/0
16.3.2014 10:28

D41a19v92i15d 16M32a68t59ě72j59ů 2385762647798

Jj, take si myslim, ze nazyvani lidi milujicich vyborne a tedy i drahe jidlo blazny je zbytecne cejchovani.

0/0
16.3.2014 10:31

D40a53v51i19d 69M61a37t83ě24j67ů 2945402687168

Jj, take s tim cejchovanim pana Novotneho nesouhlasim, a povazuji ho za ukazku jeho omezeneho pohledu.

0/0
16.3.2014 10:43

P81e42t89r92a 94H58e44l44i97k67a54r53o85v58a 9908924987214

Můj příspěvek patřil oběma, jenom se mi ho nechtělo posílat dvakrát, pod každý příspěvek extra...

0/0
16.3.2014 10:59

D10a17v60i15d 82M10a70t48ě88j13ů 2355782467208

To jsem samozrejme postrehl a proto jsem to takto napsal. A vy jste se chytla :-)

0/0
16.3.2014 11:20

R91a10d52e90k 27H47o83t69o30v95ý 7198521503245

Co je na večeři za tisícovku snobského? Normální cena kterou nechám s kamarádem na večeři v pivnici - 8 tankových Plzní a koleno.....

0/0
3.5.2014 12:12

K18r51i34s32t74ý94n28a 67Š97e30n37k17o91v34á 5205540402717

Nezáviď...je to hnusný.

+1/0
16.3.2014 11:00

D88a18v42i92d 58P48r12a81ž72á26k 6474392182726

Jak můžete vědět, že jsou to přeplácené šlichty a neslučitelné kombinace nevhodné k trávení? Jedl jste vůbec někdy takové jídlo?

...

A jak definujete snobské jídlo? Co třeba svíčková, ta je snobská, nebo ne?

+2/0
16.3.2014 11:18

J57a29n 33N80o61v10o55t71n25ý 2734416545690

Milí přátelé, já můžu dát za jídlo klidně třeba 10 000, v tom nemám problém (to jen na okraj pro místní "závistivce"). A ano - jedl jsem i v těch nejvybranějších 5 hvězdičkových hotelech různě ve světě. A právě to mě přivedlo k poznání že čím jednodušší, prostější jídlo, tím přínosnější, zdravější a tím lépe se po něm člověk cítí. Což se nedá říct o většině těchto načančaných plácanic, které v honbě za co "nejatraktivějšími" chutěmi používají nadbytek ingrediencí a procesů a navíc tyto chody jsou v součtu v rozporu s elementární trávící fyziologii našeho zažívacího ústrojů (míchání ovoce, zeleniny, sladkého, slaného, x druhů bílkovin, nápojů, alkoholu atd) - to ve výsledku z toho všeho udělá nestravitelnou strusku, ze které člověku bude těžko, bude prdět a smrdět a moc skvěle mu nebude (ve srovnání s těmi oár přelétavými chvílemi kdy v michelinském opojení koštoval jednu vybranou "specialitu" za druhou ...

+2/−5
16.3.2014 13:33

P88a40v90e44l 20O50d78r79a61z16i74l 6574759837710

Nejsem váš přítel a ani jím být nechci, ale z vašeho příspěvku je velice legračně poznat, že jste prostý plácal, který se živí sekanou z Globusu a za jídlo může dát tak maximálně deset tisíc lir, kdyby ovšem platily.

---

Proletářský překlad: Lžeš.

+1/0
19.3.2014 13:13
Foto

I22v54a51n 60K90o29p44t44a 5147862731787

Jedl jste nekdy v restauraci s miselinskou hvezdou?

Pravda date za veceri pro jednoho 30€, ale ubezpecuju Vas ze se najite a zaroven si pochutnate.

+1/0
16.3.2014 11:27

M71a42r45e27k 29K26a92l42i92n42a 3359124295668

30 Euro je ještě máo, spíše mi. 2-3 tolik za 3-4 chodové menu...

0/−1
16.3.2014 11:53

J93a76n 66N26o15v13o34t71n10ý 2124286885920

Já když si na oleji jednoduše podusím nebo dám na páru směs skvělé zeleniny, k tomu lehce upečené brambůrky a na to jednoduchou (ale skvělou) kokosovou nebo mandlovou omáčku, k tomu čerstvý salátek (bez majonézových zálivek a podobných věcí) tak se najím výborně, bude mě to stát pár korun (i když o to mi vůbec nejde), příprava 20 minut a budu se po tom cítit skvěle

0/0
16.3.2014 13:37

M78a69r94t55i39n 32V76á98c18l28a70v 3574388583890

To se vzájemně nevylučuje

0/0
16.3.2014 13:59
Foto

I38v29a22n 26K58o70p61t49a 5667472701677

Taky si ve vodě ohřeju párek od řezníka ukrojím si krajíc chleba, příprava 10 min. a najím se skvěle. Ale o tom to není, občas prostě člověk musí jíst mimo domov, za výše uvednou cenu si také normálně dám 2-3 jídla (v ČR i 5).

0/0
16.3.2014 14:02

J75i46ř70í 45M24a10c37e10k 3635335464781

Poněkud to nechápu. Jak může být Paulus dobrý kuchař, když dělá reklamu na Lídl, v němž se prodávají převážně nekvalitní trvanlivé potraviny plné chemie?

+5/−25
16.3.2014 6:54

A71r95t88u93r 68N48o55v56a73k 6742807703823

Co na tom nechápete? Paulus je vynikající kuchař, zajděte se přesvědčit do Alcronu, ale za hodně peněz udělá prostě i reklamu Lidlu. To není přece o tom, jaký je kuchař.

+8/0
16.3.2014 8:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.