- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na snímku je zajímavá specialita, houskový knedlík zřejmě vídeňského typu. Téměř bez mouky, jenom z vajec a housek. Chybí jenom nasekaná petržel a kousky housky jsou příliš velké- klasika je, housky nakrouhat na asi 3-4 mm tlusté kotoučky. Zahustíte jenom lehkým popraškem hrubé mouky, v cizině vezmete "instant" nebo rakouskou "doppelgriffig". Nezapomeňte také do těsta nastrouhat trochu muškátového oříšku- vaří se 25 minut za minimálního vření- knedlík má jenom "táhnout".
ještě mohli napsat jak jsme na tom dobře oproti gabonu.
To srovnani kulha, protoze i pomerne drahe restaurace nabizeji poledni menu kolem 100, tj. da se rici, ze jsou obedy v restauracich u nas pomerne levne. A samozrejme, velkou roli hraji stravenky, ktere lide dostavaji od zamestnavatele.
Já si nosím do práce vlastní jídlo a obědvám v naší kancelářské "kuchyňce" ovšem nikdy ne nad pracovním stolem - při práci a ani se mnou o práci nikdo při jídle mluvit nesmí. Pak se většinou jdu projít na chvíli ven. Nedělám to ani tak z finančních důvodů, ale proto, že si sama uvařím lepší jídlo než se podává při obědech v restauracích. Navíc když jde člověk na oběd, než tam dojde - než mu to přinesou - než zaplatí - a vrátí se, kolik minut mu zbyde z pauzy na samotné jídlo? 10? Max 15? To tak do sebe to jídlo naházet a hned zas běžet zpět. Nic pro mě
Pri ceskem pojetí jidla jako funkce bez další dimenze se nedivím ze cesko vede v žebříčku rakoviny vnitřního traktu. Stravenky jednoduse podporují nezdravy styl stravovani. Podivejte se ja trebs obedvaji Francouzi a není to v ceně za obed.
Podle toho kal jíš, není divu, že to tak vidíš...
Nevím proč by jsme se měli vzdávat obědu a pauzy na něj, která je neplacená. Ať si každý dá k obědu co chce, ale za svoje. Nevidím proč by zaměstnavatel měl někomu přidávat na obědy, o to ať mu radši zvýší plat
Se začátkem souhlasím,s koncem ne,proč by zaměstnavatel nemohl přidávat na jídlo?Hlavně je jen na zaměstnanci jak stravenky využije,ale zaměstnavatel za stravenky zaplatí méně,než kdyby tu samou částku přidal do výplaty.
Obedem v restauraci si lidi eliminují sanci posadit se doma s celou rodinou u večeře a probrat treba s dětmi co se delo v jejich dnu. To pak ma nasledky v rodinem zivote. Dat si dva vydatne obedy denne take na zdraví nepřidá.
To,že se někdo nají v poledne v restauraci ho eliminuje v tom,aby poseděl,pojedl a pokecal s dětma?Poslední vaše věta je už úplně nesmyslná,to jako,že někdo má dva obědy po sobě?Nebo tím druhým obědem myslíte večeři?
Stravenková lobby si prostě rozdělila trh. Ten šéf Edenredu je pěkný parazit a křivák.
Přes vyhledávání "Až polovina Čechů si nosí do zaměstnání obědy" 23.8.2013. Přímý odkaz tady cenzura neumožní
Ja mam rada teply obed, asi to bude tim ze jsem na to zvykla z Ceska. Tady (v Kanade) se hodne ji sendvice, nase kantyna je vyrabi jak automobilova linka.
Ja si nosim obed z domova a ohreju si ho v praci. Posledni dobou jsem si zvykla na velky salat (take z domu) s masem - bud s tunakem z konzervy nebo s kuretem.
Kdyz nekomu reknu ze sendvic je jidlo k veceri a ne k obedu, tak si lidi mysli ze nejsem normalni.
no kdyz vezmete do uvahy, ze tady je pro vetsinu lidi hamburger to, co prodava mcd, hot dog to, co koupi na ulici za 15kc, a sendvic nebo bageta to, co dodava krokodyl na cerpaci stanice, tak se vasemu tvrzeni nedivim. zatimco v kanade to bude naopak ;)