- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už mne ty rádobyvědecké kecy unavují; budu jíst dle svého vlastního rozumu, který říká, že všeho moc škodí. Takže se budu snažit nepřežírat ani nasycenými, ani nenasycenými a budu se snažit být ani nasycený, ani nenasycený - prosté - jez do polosyta... ;-)
Vyhýbat se tukům, ale když jsou na talíři, tak si na nich pochutnat a jít se projít do lesa. To je taky žůřo.
Jo před pár lety, bylo vidět na mnoha výrobcích připraveno na (s) 100% palmovém oleji.
Např. Bohemia Chips měli dokonce na obalu krásnou palmu.
A dnes se dozvídáme, že palmový olej je jed.
No, ono solené smažené brambůrky jsou vyloženě zbytná poživatina, i kdyby byly na olivovém, či řepkovém oleji, což jsou ty doporučované, na rozdíl od těch v článku uvedených.
Bylo by pěkné kdyby závěr amerických vědců byl : nejzdravější jsou hamburgery.
Ono je to v podstatě pravda. Hamburger je 99% hovězí maso + koření, navíc grilované prakticky bez tuku. Proti tomu nelze nic.
Co to dělá nezdravé je Cola + hranolky.
A jsme u toho ... člověk je všežravec , tudíž konzumujme většinu toho co roste a žije v našem okolí, ovšem s mírou a nezapomínejme se k tomu přiměřeně hýbat. Vše ostatní je jen marketink za účelem oblbnutí spotřebitele a namaštění si kapsy prodejců ...
Vědecká zjištění je vždy třeba přecedit přes selský rozum. Proč? Protože dnes všechno ovládá byznys. Korporace si koupily vědu i s vědcema, koupily si media i politiky , zákonodárce i justici.
Je hezké ,když někdo 170 cm vysoký a váží 138 kg
tvrdí jak sádlo a bůček prospívají zdraví
Stačí se pravidelně hýbat, stačí hodinka denně, a jíst se pak může zcela všech bez jakýchkoliv zdravotních následků.
A dát si občas chleba se sádlem, doma vyškvařeným, je rozhodně zdravjěší než nějaký chemický rostlinný tuk. Ten kec níže, že sádlo je 100% cholesterol je dobrý blábol.
není nad střídmost v jídle, nejíst tučné, sádlo je přímo 100% cholesterol a jíst ho už jen 3x za sebou nese okamžité stoupnutí tuků v krvi (triglyceridy). Pro takového cukrovkáře II silná patálie. Ztužené tuky na bázi másla jsou o chlup lepší. Chuť české RAMy je mizerná. Nevím ale kolik másla obsahuje. Moc to nebude.
Rama je rostlinnej tuk, truhlíku, tam není máslo vůbec žádný. To je stejná blbost, jako to s tím stoprocentně cholesterolovým sádlem, sádlo obsahuje asi 0.1% cholesterolu, floridský tlachale.
Všechno se má jíst a to s mírou. Žít zdravě neznamená se cpát jen Ramou.... To je o něčem jiném.
Jedině, co není třeba omezovat, je alkohol.