Diskuze

Marlenka chce otevřít kavárnu a nabízet nápoj z džezvy

Výrobce medových dortů z Frýdku-Místku utržil loni rekordních 260 milionů korun a rozšiřuje výrobu. Chystá otevření kavárny, kde plánuje připravovat oblíbený nápoj tradiční, ale nepříliš rozšířenou metodou v měděných konvičkách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

M55i59c14h78a62l 16O53t92t

8. 4. 2014 7:43

já si třeba nejraději vařím kávu v moka konvičce - bialettce

0 0
možnosti
AB

Ten kdo pije rozpustnou kavu neni kafar, ale prase.:-)

2 0
možnosti
AT

Tak stejně i ten,kdo vaří v džezvě rozpustnou kávu.

0 0
možnosti
KS

...po pravde zlate espresso, nerikam ze z dzezvy je kava spatna, ale espresso je espresso..:-)

2 0
možnosti
ŘV

Koukám, diskuse plná expertů. Já jsem si nejdřív myslel, že džezva bude nějaké cizokrajné ovoce, a proto jsem si šel článek přečíst. ;-D

Kafe normálně nepiji, takže na tom džezva asi nic nezmění.

2 0
možnosti
PO

Tak to jsme moc rádi, že to víme.

0 0
možnosti
GH

Není nad "svatý" boj o to jak správně pít kafe. Přihazuji taky jeden způsob. Třeba bude in.

Rozkousat pár zrnek kafe a napojit se na teplou vodu z kohoutku ...

5 0
možnosti
LS

nějak nechápu jak mám opakovat celý postup 3x... to mám jako třikrát karamelizovat cukr a přidat kávu a vodu a míchat nebo jen míchat?

0 0
možnosti
MV

podle mě ten popis nesedí ,podle mě se nechá 3x zpěnit (dojít do varu) a promíchá

1 0
možnosti
LF

Chcete říct, že v roce 1714 měli speciální přístroj na ohřívání písku? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LP

Tam v Jerevanu to vyhřálo sluníčko, tady v našich podmínkách sice máme na samém poli sluneční elektrárny, ale bohužel se tomu musí trochu pomoci... A onehdy v Praze bůh ví, jak se to připravovalo. Dopátral jste se nějakých výsledků? Podle mne vycházeli z Vídeňského vzoru.

0 0
možnosti
ZV

Jen jsem se pozastavila nad tim vyzkumem ohledne piti kavy... Turek, espreso a prekapavana.. A rozpustna je jako espreso? Nebo prekapavana? Nejak mi to nestymuje.... Turka jsem nikoho uz dlouho pit nevidela, na prekapavanou nema nikdo cas a vetsina meho okoli pije rozpustnou..

0 0
možnosti
DH

na Novu se také nikdo nedívá a má největší sledovanost;-)

2 0
možnosti
JC

Kávu v džezvě připravujeme léta. Naučili jsme se ji pít v Bělehradu koncem 80. let. Jinak tam prodávali i džezvy poměrně velké na více káv najednou. Ty naše jsou i půllitrové. Dáme do džezvy přiměřené množství vody, tj. kolik hrnků + jeden navíc, přidáme cukr, nebo sladidlo a až se voda začne vařit stáhneme džezvu z plotny, přidáme kávu, kolik hrnků tolik vrchovatých lžiček, zamícháme a dáme vzkypět. Je možné kávu nechat vzkypět i dvakrát, třikrát. Pak už jen lijeme do šálků. Rozdíl mezi tradičním turkem a tímto  je to, že káva projde varem a lógr klesne na dno. Dá se to vařit i v hrnku, ale samozřejmě měděná džezva je efektnější a pro kavárnu se hodí víc. Jinak turka už nepijeme, to raději zůstaneme bez kávy.

3 0
možnosti
PH

P91e68t53r 93H17o51r69á32k

6. 4. 2014 9:16

Za 40 až 50 korun za jeden kousek si nechám na mařenku zajít chuť.

2 0
možnosti