Diskuze

Z biomouky velikonoční mazanec neupečete, ukázal test MF DNES

Pokud se má velikonoční mazanec povést, potřebujete k tomu kromě vlastní zručnosti především kvalitní mouku. Bez ní bochánek nevykyne tak jak má, bude sražený a nebude moc chutnat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P53a37v75e76l 47B81í96n85a

9. 4. 2014 2:42

Doporučuji všem najít si blízký malomlýn a kupovat mouku tam. Je jich u nás dost a prodávají kvalitní výrobky...

0 0
možnosti
AK

Bio hladká mouka mě moc netrápí. Spíš mě vadí, že v obyčejné hladké mouce snad vůbec není lepek; dřív stačily tak dvě lžíce na zahuštění celého hrnce omáčky a dneska je to loterie, jestli omáčka vůbec zhouste po x lžicích mouky :-P

0 0
možnosti
PR

P35a70v39e95l 47R18ý74d21l

5. 4. 2014 19:13

Však je lepší si udělat jíšku a nesypat do omáček mouku jen tak ;-)

1 0
možnosti
LG

A výsledek toho tesutu je KDE?8-o

Nebo výsedkem je sdělení: "Trochu se tam vymykájí ty biomouky..."?

0 0
možnosti

RvRvRv Doporučuju redaktorům, než něco takového vypustí do éteru, aby si o tom něco nastudovali...Protože pod názvem biomouka, se skrývá spousta různých druhů a stále je to o tom, že bio potraviny nakupuje pouze část běžných spotřebitelů a ti ty informace "co na co" mají a znají...

A asi tak - na to, aby se vám nepovedl mazanec nepotřebujete nutně bio mouku..I z biomouky se dá výtečně péct, je to i šikovnosti dotyčného pekaře...Protože "pekařské tele" zmastí mazanec i z výběrové mouky, nehledě na to, že už může ztroskotat na kvásku z droždí...

Takže laskavě si upravte titulek, z biomouky se dá upéct mazanec skvělý, jako z mouky "nebio", jen je to o ručičkách, vážení....Anebo název článku upravte na to, jaký je rozdíl mezi mooukou s oznečením bio a klasickou. Howgh

1 5
možnosti
AK

Nejlepší pečené co pamatuji míval na chalupě soused. Pšenice na poli, mouku z ní měl domácí, ono vzniká něco hladké mouky defakto jako odpad, když se dělá šrot prasatům.. A to bylo.

1 0
možnosti
KV

Při spálení BIOmouky, na rozdíl od obyčejné mouky, vyprodukujete více popela.

Je mezi nimi tedy rozdíl asi takový jako mezi hnědým a černým uhlím. ;-)

2 0
možnosti
TS

Ironie, že to tak opravdu je. I složení a zdroj hoření má v základu podobné. A u obou chcete, aby hoření bylo úplné. Popel zůstane právě z "nečistot".

0 0
možnosti
MP

Koukám jako blázen! Roky peču vánočky i mazance z celozrnné špaldové bio mouky a jde to! Fakt.

2 1
možnosti

Z celozrnné mouky (i BIO) dobrý mazanec samozřejmě upečete, když se nebudete držet receptury určené pro vysoce vymletou mouku. Že nebude úplně stejný, jako mazanec z bílé je snad jasné i redaktorům idnes. Já jsem kupříkladu vyrostla v pekárně, takže k bílému pečivu mám odpor a jeho nadýchanost už neocením.

2 0
možnosti
JM

Souhlasím. Ani já nemám rád bílé nadýchané pečivo, ač jsem v pekárně nevyrostl.

0 0
možnosti

No a to jste ještě nezkusili udělat zásmažku (jíšku, zápražku) z mouky co se prodává v USA. To je na mrtvicu! Čert ví, co do toho dávají.

1 0
možnosti
AK

Dávají do toho kukuřici.

0 0
možnosti
ZP

Čtěte v MF Dnes v pátek 3.4. ? Asi opožděný apríl.

0 0
možnosti
ML

Tak to je mazanec! ...Nežer pořád, jdi se projit národe! Kdo mi řekne JEDEN JEDINY prospěšný prvek v mazanci , má to za bludišťáka.

1 7
možnosti
SH

Ořechy, mandle, rozinky, vajíčka, kvasnice :-P

8 1
možnosti