Diskuze

Češi sní tři litry zmrzliny za rok, nejvíce jim chutná letitý Míša

Češi si ročně koupí asi 34 milionů litrů balené zmrzliny, tedy tři litry na člověka. Dvojice výrobců, kteří se dělí o trh s nanuky v Česku - Algida a Prima, však s příchodem jara doufají, že po loňském poklesu bude spotřeba opět růst. Pomoct tomu mají i dvě nejoblíbenější příchutě Čechů, vanilková a jahodová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tu slecnu na obrazku bych take snedl ;)))

0 0
možnosti
Foto

není nad domácí zmrzlinu z čerstvého ovoce a bez jakýchkoliv náhražek :-)

1 0
možnosti

Polárkový dort vůbec není z Polárky ani se nevyrábí za polárním kruhem, Míša není z medvědů i když je i na obalu a Eskymo nedělají Eskymáci. Je potřeba, aby v tom už v Bruseli udělali pořádek. Někteří lidé, zvláště cizinci, mohou pak být při nákupu nepříjemně překvapeni.

3 0
možnosti

Což o to, ale nejvic mě štve čokoláda z fialové krávy. A prý to tak vůbec není.

0 0
možnosti

Kdyby se raděj Prima věnovala přímé propagaci u prodejců. Jejich obchodní zástupci jsou líní jak s........ a snaží se dostat tak maximálně do supermarketů a benzínek. Přitom prodej  v konzumu na vesnici a  slunečník viditelnej ze silnice, to má větší efekt než tisíc PR článků v BabišMagazinu;-) Jenže to přinese penízky pomaleji :-/

1 0
možnosti

Ale ho.no! Hlavne by mela ty zmrzliny delat z poradnych surovin. Snad vsechny tyhle nanuky jsou z rostlinyho tuku...

2 0
možnosti

Myslím, že hlavním úkolem článku je hnát lidi do koupě předražených výrobků. Je moc zábavné číst, jak si Prima stěžuje na konkurenci "privátních značek". Oni jsou snad státní firma? Můj názor je, že právě běžně prodávané polárkové (nanukové) dorty tuzemské provenience, ať již vanilkové či čokoládové, si stále udržely svoji kvalitu i chuť a přitom v ceně do 20ti Kč. Jediný postřehnutelný rozdíl je v tom, že dříve byla jejich součástí i částečná přítomnost čokoládové polevy.

1 0
možnosti

neumím si představit, jak se u kvalitního polárkového dortu dostanu jen nákladovou cenou po 20 Kč. I při malém balení, řekněme 250-500 ml. Smetana, mléko, vejce, cukr, vanilka, krabice, práce, energie, distribuce a což teprve marže obchodu....

1 0
možnosti

L69e41n97k48a 32N74o29v91á

15. 4. 2014 10:22

Já už nejím jinou zmrzlinu než od Ben and Jerry´s. Ano, je dražší, ale není plná rostliného tuku, takže když si chci pochutnat musím ji nechat nějakou dobu "roztát". Jejich kelímky jsou plněny až po okraj a nejsou šizené! Nejraději mám čokoládovou zmrzlinu s kusy bílé a tmavé čokolády, s pekanovými a vlašskými ořechy a s mandlemi v čokoládě. Ořechy tam nejsou rozemleté ani nasekané, jsou tam celé kusy, stejně jako čokoláda, která tam je po čtverečkách.

3 1
možnosti

To by mě hrozně štvalo, furt ve zmrzlině něco kousat...

0 1
možnosti

Tak se nám stává s Idnes reklamní magazín. Tak je to správné, tak se maká - tak se vede firma!!

2 0
možnosti

Proč se neprodávají nanuky? Zrovna v pátek jsem měla chuť na eskymo. Cena 11 Kč mi vzala chuť;-O Nejsem staromilec, přesto mi nedá a vzpomenu si na cenu 1.- Kčs a to eskymo bylo větší, namočené v řádně tlusté vrstvě čokolády.

3 8
možnosti

Ale paní Novotná - nanuky se přece prodávají dost! Vaše úvodní teze vychází z mylné premisy.  To, že vy méně vyděláváte ještě neznamená, že je něco dražší!

Ceny základních potravin od dob, kdy stálo eskymo 1,50 Kč stouply nejméně na desetinásobek. Tak to je ta cena eskyma v cajku ;-)

2 1
možnosti

Polárkový dort byl u nás vždy nazýván nanukáč.Na prázdninách u babičky padly za vlast i dva nanukáče denně :D Chuť ovšem byla někde jinde než dnes...

1 1
možnosti

to ne, do té se bude muset investovat daleko vic :-)

4 0
možnosti