Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace Le Terroir skončí. Michelinskou hvězdu měla na dosah

Sklepní pražská restaurace Le Terroir s vyhlášenou kuchyní letos skončí. Stálice české kulinární scény, šéfkuchař Jan Punčochář, a zároveň spolumajitel podniku, přijal totiž nabídku dlouhodobě vařit v zahraničí. Restaurace se roky objevuje v michelinských doporučeních a bylo spíš otázkou času, kdy šéfkuchař cenu získá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J16a91r76o27s38l67a53v 52T13í24n29e93k 4884128460752

Zatím se neurodilo v ČR tolik milionářů, aby tam mohli chodit denně a plně využívat tuto kapacitu...Kolik šikovných kuchařů by dovedlo ,za cenu menu pro jednu osobu, udělat špičkové pohoštění i pro více lidí...Budeme si muset zvykat..

0/0
4.5.2014 12:17

M70i16c50h80a91l 39R29e22j19z36e97k 5786867985421

Pokud maji naklad 50% tak maximalne pro dva.

+1/0
6.5.2014 17:41

L34a94d95i49s28l87a14v 67P38a60s95t83o62r46e33k 1763327608685

Už zas redaktor neumí česky a ani francouzsky.

V sezoně (jaro a podzim) má většinu z 28 míst večer obsazených, hosty jsou podnikatelé, manažeři, právníci a další gurmeti

Slovo gurmet neexistuje. Nauč se to novinářský negramoto.

+1/−2
4.5.2014 10:22

L67i44b91o79r 74H23l61u56b15u29č40e54k 4720260257867

Kdo byl původně gurmet? Ochutnávač vín, ale tento termín se už v původním smyslu též nepoužívá. Je tedy gurmán to samé co gurmet? Dalo by se říct, že gurmet je gurmán, ale stojí o několik příček víc. Gurmán je spíš labužník a gurmet znalec, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny, nenechá si ujít výsledky kulinářských soutěží, při zážitkové gastronomii spíš uzobává a hodnotí....

+1/−1
4.5.2014 12:00

R68a93d15i95m 56D81u12š82e51k 4416423454581

Pastorku, běhej radši na dvorku než začneš někoho kritizovat.

0/0
6.5.2014 10:42

P71a13v31e56l 36O40d73r89a13z26i73l 6154359567610

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gurmet&Hledej=Hledej

?

0/0
4.5.2014 19:46

M19i29c50h20a46l 31R45e17j37z54e71k 5216617885951

No, to zes to nenasel ve wikipedii jeste neznamena ze neexistuje a to ze se oriinalni slovo gourmet pocestuje je take normalni jo a dokonce s timto nazvem vychazi jeden zajimavy casopis, ale to nekdo, kdo nikdy nebude gurmet a staci mu gurmansky sezrat svicu se sesti, asi nepochopi. Je ale pravda, ze ta veta moc nedava smysl, protoze dovozuje, ze vsichni podnikatele, manazeri a pravnici jsou gurmeti.

+1/0
6.5.2014 17:40

V32i81k28t20o55r 56S37v33o25b88o83d22a 8772908882326

To patřilo k příspěvku pana Sýkory.

Co mám udělat, aby mi tahle diskuse nezařadila tak každý 5. příspěvek zcela mimo vlákno, na které jsem kliknul "reagovat"?

0/0
4.5.2014 4:44

V51i55k54t30o42r 22S91v34o21b50o66d24a 8282818682626

Je to tak. Trochu smutné, ale vlastně logické.

+1/0
4.5.2014 4:41

J38o23s30e51f 33P17r45e16l62o90v27s93k57ý 9460334380469

Provozují čtyři restaurace a musím napsat dvě věci, za prvé mě překvapuje že podnikatel ruší svůj podnik ale to mi je celkem jedno, Šokuje mě však druhá věc která je v článku a kterou označuji za nesmysl a to je to že v běžných restauracích náklady na suroviny činí 20% tržeb, to je naprostá blbost.

+1/0
4.5.2014 1:15

O65n48d68ř15e43j 74T89o68m36á85š44e16k 9709183969174

Není, to je naprostá realita a u spoustu podniků v turisticky "exponovaných" lokalitách je to ještě méně.

+1/0
6.5.2014 11:00

F25r59a49n76t68i79s28e48k 18M24i78k30e73s 8393637130432

No ono to jidlo obecne neni tak ohromujici, ale hlavne to,  co stoji ty prostory, platy personalu, ti kelneri, "experti" co otviraji lahve s vinem a kelner co ceka 3 m od hosta na vyplneni prani atd atd. To je jako steak v NYC u Applebee's($ 26), nejakem steakhouse($70 s jednim pecenym bramborem z Idaho za $ 10),  francouzske restauraci($220) nebo v Tokyu  v lepsi restauraci za pet taliru s dvema kousky ryby za 18000 yen.Kvalita jidla tak dramaticky ten rozdil v cenach neodrazi. Odrazi vice nebo mene cistotu ubrusu na stole.;-)

+4/0
3.5.2014 21:10

V84l80a26s29t92i32m79i54l 61S63v79o59b71o56d29a 7183968505314

Zajímavé ovšem je, že tedy asi prosperující podnik neprodají, že jej ruší.

+5/0
3.5.2014 20:15

M72a88r69e95k 68K50a66l34i59n20a 3489624555798

Protože bez Punčocháře to už nepůjde...

+5/−4
3.5.2014 20:44

V13l37a33s25t90i94m65i26l 95S23v28o63b67o58d52a 7323108645424

No, na nenahraditelnost nějakého člověka v nějaké profesi věřím jen ve velmi úzkém výběru činností, byť samozřejmě činnost následovníka nemůže být čirý klon činnosti předchůdce, ale to je myslím zbytečné vyžadovat. Ano, kuchařské řemeslo do tohoto úzkého výběru nepatří. Takže je to spíš o neochotě majitele podniku podnik zachovat?

+2/−3
3.5.2014 21:12

R22o80b69i94n 21Ž29i59ž51k65a 2548934506256

No evidentně podle člověka, který tu restauraci vede, kuchařina této úrovně do toho úzkého výběru patří. A můžete třikrát hádat, jestli je v tomto případě relevantní názor jeho nebo váš :-)

+7/0
3.5.2014 21:20

E26v13a 90K53a91š84p81á59r35k17o71v72á 7820501859972

I prezident je nahraditelný, natož kuchař...snad to taky neznamená, že krysy opouštějí loďRv

0/−5
3.5.2014 21:21

V74l17a87s47t97i23m66i31l 67S37v14o70b44o23d60a 7503288765484

Le cenový Teror :-).

+8/−6
3.5.2014 20:13

M51a55r61e78k 18K78a59l62i54n62a 3339474455198

V dané kvalitě to není nijalk předražené, odpovídá to...

+4/−7
3.5.2014 20:45

V64l66a78s86t62i77m28i88l 33S31v33o56b76o87d89a 7923208315634

Jasně, název se prostě jen nabízel k tomuto vtípku ;-).

+1/0
3.5.2014 21:01

P72a47v56e29l 54S18ý38k28o62r14a 7767152147651

kvalita mizi do zahranici ?  Firmy, lide,,,

+2/0
3.5.2014 19:38

M34a35t57ě92j 70J41a23r70o32š 6655381560833

Jezis, to je prece normalni uz od Komenskeho. A nemuseji vas ani vyhanet a nemusite byt v CR nespokojeni - svet je proste velky a kdyz jste dobri, tak se vam nekde nabidne nejaka fakt velka sance. Viz Jagr a spol. Neni to nejaka dramaticka zprava o CR, jak se asi domnivate.

+2/0
4.5.2014 9:59

M32a82r74e63k 68K22a25l80i45n27a 3209594415538

TAk toto je opravdu špatná zpráva. Osobně jsem považuji p. Punčocháře za nejlepšího českého kuchaře a zejména jeho studené předkrmy jsou nevídané a skvělé...

+3/−6
3.5.2014 17:46

M48a10r35t29i54n 28M52a20c62e64k 6445276593327

no, tak si za tím neuvěřitelným zážitkem budeš muset zajet do Německa kde bude kuchtit ;-D

+4/0
3.5.2014 18:41

M59a75r34e62k 26K61a53l95i79n39a 3229454905508

To jo, ale už  to nebude 5 minut od kanceláře... :-) A navíc skvělý byl celý tým, sommeliér, obsluha...

+2/−7
3.5.2014 18:50

M52a88g40d82a21l98e69n31a 31N40o19v12a65k78o71v21a 5975343945645

JOsef skorepa bude asi pekne zavistivy...

+1/−2
4.5.2014 0:29

P58e85t51r 85Č95e25r91n94ý 8147541894416

;-D 8-o :-P

0/0
4.5.2014 8:22

M81i60c69h19a75l 14M43o48j33ž88í53š 8124329172

No copy-paste funguje, ale ten výraz je mnohem obsažnější. ;-)

Nepoužívá se jen ve vinařství. A vystihuje provázanost danýho živočišnýho/rostilnýho produktu s určitým místem, resp. různě velkou oblastí. Do češtiny je to asi nepřeložitelný.

+1/0
3.5.2014 14:37

M58i87c26h18a27l 23M21o95j84ž93í12š 8884969252

Diskuze zas ňák blbne, patřilo to pod příspěvky níže.

0/0
3.5.2014 14:38

M83i76l36a27n 84K29r69á82l 8273118111321

Chodím tam obden, po novým roce nevím kam budu chodit, škoda no.

+13/−4
3.5.2014 14:15

M29a60r26t34i96n 96M83a72c17e42k 6165866463717

nech si kecy na koledu Rv jsi rád za paštiku s rohlíkem a machruješ, blbě Rv

+3/−6
3.5.2014 18:39

M27i70l64a84n 24K73r25á46l 8323488221261

;-D

0/−3
3.5.2014 21:19

M83i46l87a87n 14W97e17l25s90e90r 5442678688151

Co vůbec znamená ten název? Le Terroir?

+1/−4
3.5.2014 13:38

V90l22a51d75i43m29í39r 48M56a51r22y62š25k86a 4586146240922

Terroir se ve Francii říká vinařské půdě... Je to vlastně půda, která určuje, jaké bude mít víno chuť, resp. jaké bude mít vlastnosti...:-)

+5/0
3.5.2014 14:07

S84t83a79n10i35s29l53a12v 88S39l56o36v78á29k 1262558672339

Le Terroir, což je francouzský výraz pro půdní podloží, které předurčuje chuť vína.

:-)

+3/0
3.5.2014 14:09

M33a80g72d77a95l53e97n40a 45N91o44v90a38k42o86v30a 5735823305215

precti si clanek

+9/−4
4.5.2014 0:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.