Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Restaurace Le Terroir skončí. Michelinskou hvězdu měla na dosah

Sklepní pražská restaurace Le Terroir s vyhlášenou kuchyní letos skončí. Stálice české kulinární scény, šéfkuchař Jan Punčochář, a zároveň spolumajitel podniku, přijal totiž nabídku dlouhodobě vařit v zahraničí. Restaurace se roky objevuje v michelinských doporučeních a bylo spíš otázkou času, kdy šéfkuchař cenu získá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J51a23r72o42s72l33a36v 40T75í71n24e69k 4204458580812

Zatím se neurodilo v ČR tolik milionářů, aby tam mohli chodit denně a plně využívat tuto kapacitu...Kolik šikovných kuchařů by dovedlo ,za cenu menu pro jednu osobu, udělat špičkové pohoštění i pro více lidí...Budeme si muset zvykat..

0/0
4.5.2014 12:17

M76i86c55h88a77l 96R84e98j22z83e73k 5556377325491

Pokud maji naklad 50% tak maximalne pro dva.

+1/0
6.5.2014 17:41

L58a41d35i66s20l48a48v 56P87a45s93t32o13r80e26k 1553247188465

Už zas redaktor neumí česky a ani francouzsky.

V sezoně (jaro a podzim) má většinu z 28 míst večer obsazených, hosty jsou podnikatelé, manažeři, právníci a další gurmeti

Slovo gurmet neexistuje. Nauč se to novinářský negramoto.

+1/−2
4.5.2014 10:22

L62i94b40o66r 27H40l28u85b22u88č35e81k 4950470317617

Kdo byl původně gurmet? Ochutnávač vín, ale tento termín se už v původním smyslu též nepoužívá. Je tedy gurmán to samé co gurmet? Dalo by se říct, že gurmet je gurmán, ale stojí o několik příček víc. Gurmán je spíš labužník a gurmet znalec, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny, nenechá si ujít výsledky kulinářských soutěží, při zážitkové gastronomii spíš uzobává a hodnotí....

+1/−1
4.5.2014 12:00

R23a37d94i40m 47D64u41š50e44k 4456973544641

Pastorku, běhej radši na dvorku než začneš někoho kritizovat.

0/0
6.5.2014 10:42

P41a67v53e69l 39O23d34r47a30z81i45l 6534309617610

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gurmet&Hledej=Hledej

?

0/0
4.5.2014 19:46

M31i52c38h94a34l 16R85e85j72z47e71k 5246397975251

No, to zes to nenasel ve wikipedii jeste neznamena ze neexistuje a to ze se oriinalni slovo gourmet pocestuje je take normalni jo a dokonce s timto nazvem vychazi jeden zajimavy casopis, ale to nekdo, kdo nikdy nebude gurmet a staci mu gurmansky sezrat svicu se sesti, asi nepochopi. Je ale pravda, ze ta veta moc nedava smysl, protoze dovozuje, ze vsichni podnikatele, manazeri a pravnici jsou gurmeti.

+1/0
6.5.2014 17:40

V81i93k29t41o57r 57S67v37o35b17o18d37a 8742168222946

To patřilo k příspěvku pana Sýkory.

Co mám udělat, aby mi tahle diskuse nezařadila tak každý 5. příspěvek zcela mimo vlákno, na které jsem kliknul "reagovat"?

0/0
4.5.2014 4:44

V93i44k79t88o23r 91S69v58o40b35o80d67a 8962918502196

Je to tak. Trochu smutné, ale vlastně logické.

+1/0
4.5.2014 4:41

J17o31s65e62f 58P10r30e14l73o84v10s69k26ý 9960574200659

Provozují čtyři restaurace a musím napsat dvě věci, za prvé mě překvapuje že podnikatel ruší svůj podnik ale to mi je celkem jedno, Šokuje mě však druhá věc která je v článku a kterou označuji za nesmysl a to je to že v běžných restauracích náklady na suroviny činí 20% tržeb, to je naprostá blbost.

+1/0
4.5.2014 1:15

O34n76d30ř94e28j 36T68o12m58á81š27e32k 9859683389254

Není, to je naprostá realita a u spoustu podniků v turisticky "exponovaných" lokalitách je to ještě méně.

+1/0
6.5.2014 11:00

F67r27a66n84t56i42s44e43k 58M83i49k17e68s 8883237370332

No ono to jidlo obecne neni tak ohromujici, ale hlavne to,  co stoji ty prostory, platy personalu, ti kelneri, "experti" co otviraji lahve s vinem a kelner co ceka 3 m od hosta na vyplneni prani atd atd. To je jako steak v NYC u Applebee's($ 26), nejakem steakhouse($70 s jednim pecenym bramborem z Idaho za $ 10),  francouzske restauraci($220) nebo v Tokyu  v lepsi restauraci za pet taliru s dvema kousky ryby za 18000 yen.Kvalita jidla tak dramaticky ten rozdil v cenach neodrazi. Odrazi vice nebo mene cistotu ubrusu na stole.;-)

+4/0
3.5.2014 21:10

V57l40a66s73t88i22m13i38l 92S56v51o47b86o51d97a 7413408105394

Zajímavé ovšem je, že tedy asi prosperující podnik neprodají, že jej ruší.

+5/0
3.5.2014 20:15

M40a52r80e76k 44K84a60l68i52n29a 3939884925138

Protože bez Punčocháře to už nepůjde...

+5/−4
3.5.2014 20:44

V93l62a21s96t58i92m37i54l 81S27v48o86b91o21d95a 7973188375574

No, na nenahraditelnost nějakého člověka v nějaké profesi věřím jen ve velmi úzkém výběru činností, byť samozřejmě činnost následovníka nemůže být čirý klon činnosti předchůdce, ale to je myslím zbytečné vyžadovat. Ano, kuchařské řemeslo do tohoto úzkého výběru nepatří. Takže je to spíš o neochotě majitele podniku podnik zachovat?

+2/−3
3.5.2014 21:12

R22o97b91i14n 59Ž88i38ž14k60a 2438854736616

No evidentně podle člověka, který tu restauraci vede, kuchařina této úrovně do toho úzkého výběru patří. A můžete třikrát hádat, jestli je v tomto případě relevantní názor jeho nebo váš :-)

+7/0
3.5.2014 21:20

E61v54a 83K56a45š29p43á51r45k13o96v97á 7590951969682

I prezident je nahraditelný, natož kuchař...snad to taky neznamená, že krysy opouštějí loďRv

0/−5
3.5.2014 21:21

V57l55a30s84t60i44m89i95l 69S16v46o68b64o33d93a 7473418735344

Le cenový Teror :-).

+8/−6
3.5.2014 20:13

M39a65r22e50k 72K18a24l70i61n88a 3169604395428

V dané kvalitě to není nijalk předražené, odpovídá to...

+4/−7
3.5.2014 20:45

V16l90a84s39t53i76m10i19l 92S60v74o22b96o82d80a 7793138595284

Jasně, název se prostě jen nabízel k tomuto vtípku ;-).

+1/0
3.5.2014 21:01

P31a71v38e90l 43S79ý21k52o30r29a 7437802107841

kvalita mizi do zahranici ?  Firmy, lide,,,

+2/0
3.5.2014 19:38

M39a31t26ě12j 62J11a30r57o39š 6565291890973

Jezis, to je prece normalni uz od Komenskeho. A nemuseji vas ani vyhanet a nemusite byt v CR nespokojeni - svet je proste velky a kdyz jste dobri, tak se vam nekde nabidne nejaka fakt velka sance. Viz Jagr a spol. Neni to nejaka dramaticka zprava o CR, jak se asi domnivate.

+2/0
4.5.2014 9:59

M13a11r20e20k 44K61a92l95i72n64a 3569874725268

TAk toto je opravdu špatná zpráva. Osobně jsem považuji p. Punčocháře za nejlepšího českého kuchaře a zejména jeho studené předkrmy jsou nevídané a skvělé...

+3/−6
3.5.2014 17:46

M93a22r21t52i59n 62M10a96c27e11k 6245986443237

no, tak si za tím neuvěřitelným zážitkem budeš muset zajet do Německa kde bude kuchtit ;-D

+4/0
3.5.2014 18:41

M88a23r57e13k 41K62a71l95i83n28a 3209814505688

To jo, ale už  to nebude 5 minut od kanceláře... :-) A navíc skvělý byl celý tým, sommeliér, obsluha...

+2/−7
3.5.2014 18:50

M14a56g92d81a67l55e72n14a 81N15o44v31a55k13o13v92a 5185303625585

JOsef skorepa bude asi pekne zavistivy...

+1/−2
4.5.2014 0:29

P81e83t50r 98Č84e41r63n31ý 8267361344486

;-D 8-o :-P

0/0
4.5.2014 8:22

M54i30c27h75a67l 26M19o74j97ž96í41š 8254929802

No copy-paste funguje, ale ten výraz je mnohem obsažnější. ;-)

Nepoužívá se jen ve vinařství. A vystihuje provázanost danýho živočišnýho/rostilnýho produktu s určitým místem, resp. různě velkou oblastí. Do češtiny je to asi nepřeložitelný.

+1/0
3.5.2014 14:37

M11i61c86h20a31l 72M51o81j82ž24í19š 8814659772

Diskuze zas ňák blbne, patřilo to pod příspěvky níže.

0/0
3.5.2014 14:38

M19i81l73a53n 74K79r63á98l 8443818241661

Chodím tam obden, po novým roce nevím kam budu chodit, škoda no.

+13/−4
3.5.2014 14:15

M40a33r85t43i32n 15M33a55c98e46k 6295716273917

nech si kecy na koledu Rv jsi rád za paštiku s rohlíkem a machruješ, blbě Rv

+3/−6
3.5.2014 18:39

M81i78l44a92n 53K16r37á19l 8293878581501

;-D

0/−3
3.5.2014 21:19

M49i15l54a47n 61W51e37l16s15e21r 5582958798861

Co vůbec znamená ten název? Le Terroir?

+1/−4
3.5.2014 13:38

V75l42a31d19i44m54í80r 56M87a81r30y10š87k69a 4596136240652

Terroir se ve Francii říká vinařské půdě... Je to vlastně půda, která určuje, jaké bude mít víno chuť, resp. jaké bude mít vlastnosti...:-)

+5/0
3.5.2014 14:07

S55t72a64n82i50s54l98a66v 29S89l84o75v67á84k 1962728292619

Le Terroir, což je francouzský výraz pro půdní podloží, které předurčuje chuť vína.

:-)

+3/0
3.5.2014 14:09

M75a97g77d24a95l67e57n66a 65N41o51v49a45k54o17v44a 5395343235215

precti si clanek

+9/−4
4.5.2014 0:29





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.