Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace Le Terroir skončí. Michelinskou hvězdu měla na dosah

Sklepní pražská restaurace Le Terroir s vyhlášenou kuchyní letos skončí. Stálice české kulinární scény, šéfkuchař Jan Punčochář, a zároveň spolumajitel podniku, přijal totiž nabídku dlouhodobě vařit v zahraničí. Restaurace se roky objevuje v michelinských doporučeních a bylo spíš otázkou času, kdy šéfkuchař cenu získá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J85a39r34o57s60l89a55v 80T13í51n46e72k 4904628710232

Zatím se neurodilo v ČR tolik milionářů, aby tam mohli chodit denně a plně využívat tuto kapacitu...Kolik šikovných kuchařů by dovedlo ,za cenu menu pro jednu osobu, udělat špičkové pohoštění i pro více lidí...Budeme si muset zvykat..

0/0
4.5.2014 12:17

M71i47c86h50a69l 33R29e26j42z86e87k 5496247585661

Pokud maji naklad 50% tak maximalne pro dva.

+1/0
6.5.2014 17:41

L95a72d75i87s65l69a33v 59P16a90s20t35o57r32e35k 1853927158885

Už zas redaktor neumí česky a ani francouzsky.

V sezoně (jaro a podzim) má většinu z 28 míst večer obsazených, hosty jsou podnikatelé, manažeři, právníci a další gurmeti

Slovo gurmet neexistuje. Nauč se to novinářský negramoto.

+1/−2
4.5.2014 10:22

L40i50b68o84r 76H26l16u15b40u27č12e67k 4410870917787

Kdo byl původně gurmet? Ochutnávač vín, ale tento termín se už v původním smyslu též nepoužívá. Je tedy gurmán to samé co gurmet? Dalo by se říct, že gurmet je gurmán, ale stojí o několik příček víc. Gurmán je spíš labužník a gurmet znalec, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny, nenechá si ujít výsledky kulinářských soutěží, při zážitkové gastronomii spíš uzobává a hodnotí....

+1/−1
4.5.2014 12:00

R75a28d86i83m 57D12u24š36e44k 4776233934681

Pastorku, běhej radši na dvorku než začneš někoho kritizovat.

0/0
6.5.2014 10:42

P20a60v11e56l 19O68d36r54a14z89i21l 6494639277290

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gurmet&Hledej=Hledej

?

0/0
4.5.2014 19:46

M87i87c52h92a69l 39R56e19j74z28e15k 5826487535581

No, to zes to nenasel ve wikipedii jeste neznamena ze neexistuje a to ze se oriinalni slovo gourmet pocestuje je take normalni jo a dokonce s timto nazvem vychazi jeden zajimavy casopis, ale to nekdo, kdo nikdy nebude gurmet a staci mu gurmansky sezrat svicu se sesti, asi nepochopi. Je ale pravda, ze ta veta moc nedava smysl, protoze dovozuje, ze vsichni podnikatele, manazeri a pravnici jsou gurmeti.

+1/0
6.5.2014 17:40

V41i47k92t20o70r 17S51v65o84b77o32d52a 8302238952726

To patřilo k příspěvku pana Sýkory.

Co mám udělat, aby mi tahle diskuse nezařadila tak každý 5. příspěvek zcela mimo vlákno, na které jsem kliknul "reagovat"?

0/0
4.5.2014 4:44

V17i48k95t17o55r 89S69v10o98b79o14d91a 8812908632536

Je to tak. Trochu smutné, ale vlastně logické.

+1/0
4.5.2014 4:41

J16o59s41e78f 11P69r17e57l79o46v86s17k90ý 9170134870609

Provozují čtyři restaurace a musím napsat dvě věci, za prvé mě překvapuje že podnikatel ruší svůj podnik ale to mi je celkem jedno, Šokuje mě však druhá věc která je v článku a kterou označuji za nesmysl a to je to že v běžných restauracích náklady na suroviny činí 20% tržeb, to je naprostá blbost.

+1/0
4.5.2014 1:15

O31n42d74ř98e57j 51T85o57m32á20š71e36k 9469723139864

Není, to je naprostá realita a u spoustu podniků v turisticky "exponovaných" lokalitách je to ještě méně.

+1/0
6.5.2014 11:00

F67r97a24n63t63i92s16e77k 88M58i74k52e81s 8913177720102

No ono to jidlo obecne neni tak ohromujici, ale hlavne to,  co stoji ty prostory, platy personalu, ti kelneri, "experti" co otviraji lahve s vinem a kelner co ceka 3 m od hosta na vyplneni prani atd atd. To je jako steak v NYC u Applebee's($ 26), nejakem steakhouse($70 s jednim pecenym bramborem z Idaho za $ 10),  francouzske restauraci($220) nebo v Tokyu  v lepsi restauraci za pet taliru s dvema kousky ryby za 18000 yen.Kvalita jidla tak dramaticky ten rozdil v cenach neodrazi. Odrazi vice nebo mene cistotu ubrusu na stole.;-)

+4/0
3.5.2014 21:10

V14l30a68s31t78i16m12i89l 92S53v47o95b84o53d10a 7243148145484

Zajímavé ovšem je, že tedy asi prosperující podnik neprodají, že jej ruší.

+5/0
3.5.2014 20:15

M15a72r95e66k 48K68a31l68i91n20a 3149504275648

Protože bez Punčocháře to už nepůjde...

+5/−4
3.5.2014 20:44

V62l45a68s81t27i45m28i17l 61S73v10o61b40o91d73a 7313528675874

No, na nenahraditelnost nějakého člověka v nějaké profesi věřím jen ve velmi úzkém výběru činností, byť samozřejmě činnost následovníka nemůže být čirý klon činnosti předchůdce, ale to je myslím zbytečné vyžadovat. Ano, kuchařské řemeslo do tohoto úzkého výběru nepatří. Takže je to spíš o neochotě majitele podniku podnik zachovat?

+2/−3
3.5.2014 21:12

R12o34b94i40n 34Ž11i82ž20k84a 2428964816496

No evidentně podle člověka, který tu restauraci vede, kuchařina této úrovně do toho úzkého výběru patří. A můžete třikrát hádat, jestli je v tomto případě relevantní názor jeho nebo váš :-)

+7/0
3.5.2014 21:20

E96v78a 29K89a63š55p31á85r12k85o65v44á 7920471169902

I prezident je nahraditelný, natož kuchař...snad to taky neznamená, že krysy opouštějí loďRv

0/−5
3.5.2014 21:21

V75l28a88s60t81i39m61i38l 50S37v57o25b62o18d32a 7283758285214

Le cenový Teror :-).

+8/−6
3.5.2014 20:13

M43a22r53e40k 88K22a65l26i31n18a 3749894185448

V dané kvalitě to není nijalk předražené, odpovídá to...

+4/−7
3.5.2014 20:45

V13l92a65s78t92i88m24i49l 67S61v23o27b73o70d48a 7773428255264

Jasně, název se prostě jen nabízel k tomuto vtípku ;-).

+1/0
3.5.2014 21:01

P29a93v57e62l 74S57ý71k68o72r45a 7167422627671

kvalita mizi do zahranici ?  Firmy, lide,,,

+2/0
3.5.2014 19:38

M17a27t14ě38j 61J96a34r32o28š 6725841780753

Jezis, to je prece normalni uz od Komenskeho. A nemuseji vas ani vyhanet a nemusite byt v CR nespokojeni - svet je proste velky a kdyz jste dobri, tak se vam nekde nabidne nejaka fakt velka sance. Viz Jagr a spol. Neni to nejaka dramaticka zprava o CR, jak se asi domnivate.

+2/0
4.5.2014 9:59

M93a90r54e81k 39K41a73l90i25n19a 3459124145448

TAk toto je opravdu špatná zpráva. Osobně jsem považuji p. Punčocháře za nejlepšího českého kuchaře a zejména jeho studené předkrmy jsou nevídané a skvělé...

+3/−6
3.5.2014 17:46

M27a54r75t31i54n 79M64a16c62e31k 6725136623297

no, tak si za tím neuvěřitelným zážitkem budeš muset zajet do Německa kde bude kuchtit ;-D

+4/0
3.5.2014 18:41

M93a71r38e89k 88K78a94l74i80n89a 3339124305928

To jo, ale už  to nebude 5 minut od kanceláře... :-) A navíc skvělý byl celý tým, sommeliér, obsluha...

+2/−7
3.5.2014 18:50

M26a12g94d92a58l92e89n15a 72N95o62v33a94k39o84v91a 5605663385205

JOsef skorepa bude asi pekne zavistivy...

+1/−2
4.5.2014 0:29

P70e30t46r 17Č22e24r65n31ý 8797931414316

;-D 8-o :-P

0/0
4.5.2014 8:22

M77i43c22h46a29l 77M20o14j36ž14í65š 8644929352

No copy-paste funguje, ale ten výraz je mnohem obsažnější. ;-)

Nepoužívá se jen ve vinařství. A vystihuje provázanost danýho živočišnýho/rostilnýho produktu s určitým místem, resp. různě velkou oblastí. Do češtiny je to asi nepřeložitelný.

+1/0
3.5.2014 14:37

M54i10c44h95a97l 71M45o90j82ž54í80š 8574849462

Diskuze zas ňák blbne, patřilo to pod příspěvky níže.

0/0
3.5.2014 14:38

M77i33l82a92n 12K31r12á27l 8943728541411

Chodím tam obden, po novým roce nevím kam budu chodit, škoda no.

+13/−4
3.5.2014 14:15

M87a28r16t44i25n 80M51a28c88e20k 6315456973427

nech si kecy na koledu Rv jsi rád za paštiku s rohlíkem a machruješ, blbě Rv

+3/−6
3.5.2014 18:39

M58i41l51a38n 91K47r29á34l 8673578801821

;-D

0/−3
3.5.2014 21:19

M71i90l13a52n 82W48e32l53s40e56r 5722768198651

Co vůbec znamená ten název? Le Terroir?

+1/−4
3.5.2014 13:38

V76l43a27d88i23m61í56r 13M88a52r84y53š43k62a 4936686930482

Terroir se ve Francii říká vinařské půdě... Je to vlastně půda, která určuje, jaké bude mít víno chuť, resp. jaké bude mít vlastnosti...:-)

+5/0
3.5.2014 14:07

S86t44a97n78i37s84l67a47v 96S75l87o27v84á78k 1612818802519

Le Terroir, což je francouzský výraz pro půdní podloží, které předurčuje chuť vína.

:-)

+3/0
3.5.2014 14:09

M89a49g68d67a30l25e86n23a 98N96o94v87a90k46o86v78a 5385323315785

precti si clanek

+9/−4
4.5.2014 0:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.