- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zatím se neurodilo v ČR tolik milionářů, aby tam mohli chodit denně a plně využívat tuto kapacitu...Kolik šikovných kuchařů by dovedlo ,za cenu menu pro jednu osobu, udělat špičkové pohoštění i pro více lidí...Budeme si muset zvykat..
Pokud maji naklad 50% tak maximalne pro dva.
Už zas redaktor neumí česky a ani francouzsky.
V sezoně (jaro a podzim) má většinu z 28 míst večer obsazených, hosty jsou podnikatelé, manažeři, právníci a další gurmeti
Slovo gurmet neexistuje. Nauč se to novinářský negramoto.
Kdo byl původně gurmet? Ochutnávač vín, ale tento termín se už v původním smyslu též nepoužívá. Je tedy gurmán to samé co gurmet? Dalo by se říct, že gurmet je gurmán, ale stojí o několik příček víc. Gurmán je spíš labužník a gurmet znalec, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny, nenechá si ujít výsledky kulinářských soutěží, při zážitkové gastronomii spíš uzobává a hodnotí....
To patřilo k příspěvku pana Sýkory.
Co mám udělat, aby mi tahle diskuse nezařadila tak každý 5. příspěvek zcela mimo vlákno, na které jsem kliknul "reagovat"?
Je to tak. Trochu smutné, ale vlastně logické.
Provozují čtyři restaurace a musím napsat dvě věci, za prvé mě překvapuje že podnikatel ruší svůj podnik ale to mi je celkem jedno, Šokuje mě však druhá věc která je v článku a kterou označuji za nesmysl a to je to že v běžných restauracích náklady na suroviny činí 20% tržeb, to je naprostá blbost.
Není, to je naprostá realita a u spoustu podniků v turisticky "exponovaných" lokalitách je to ještě méně.
No ono to jidlo obecne neni tak ohromujici, ale hlavne to, co stoji ty prostory, platy personalu, ti kelneri, "experti" co otviraji lahve s vinem a kelner co ceka 3 m od hosta na vyplneni prani atd atd. To je jako steak v NYC u Applebee's($ 26), nejakem steakhouse($70 s jednim pecenym bramborem z Idaho za $ 10), francouzske restauraci($220) nebo v Tokyu v lepsi restauraci za pet taliru s dvema kousky ryby za 18000 yen.Kvalita jidla tak dramaticky ten rozdil v cenach neodrazi. Odrazi vice nebo mene cistotu ubrusu na stole.
Zajímavé ovšem je, že tedy asi prosperující podnik neprodají, že jej ruší.
Protože bez Punčocháře to už nepůjde...
V dané kvalitě to není nijalk předražené, odpovídá to...
kvalita mizi do zahranici ? Firmy, lide,,,
Jezis, to je prece normalni uz od Komenskeho. A nemuseji vas ani vyhanet a nemusite byt v CR nespokojeni - svet je proste velky a kdyz jste dobri, tak se vam nekde nabidne nejaka fakt velka sance. Viz Jagr a spol. Neni to nejaka dramaticka zprava o CR, jak se asi domnivate.
TAk toto je opravdu špatná zpráva. Osobně jsem považuji p. Punčocháře za nejlepšího českého kuchaře a zejména jeho studené předkrmy jsou nevídané a skvělé...
no, tak si za tím neuvěřitelným zážitkem budeš muset zajet do Německa kde bude kuchtit