- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jde o to to dělat profesionálně a jakkoliv jinak je to špatně. Dělit na bioporážku a normální pořážku je absolutní nesmysl pro blbce.
Dle mého názoru by to hlavně mělo probíhat rychle, protože zvíře se to jaksi domákne, že je konec a v tom případě mu už je celkem jedno jestli se při porážce může dívat na svůj oblíbený animáč, nebo na řezníka. Tudíž nechápu například ty zasouvací vrata, který to značně prodlužují. Dalším stupněm by mohlo být vyrábění brožurek, verbovacích projekcí k porážce a pohovor s psychologem před smrtí.
Tohle video je jen masírka pro blbečky, kteří opravdu nikdy neviděli, nedělali nebo neúčastnili se žádného zabíjení na jatkách či zabijačce. Porážka vždycky musí vypadat stejně. zvíře do klidu, omráčit elektrikou nebo zastřelit jateční pistolí a když se zbaví první velké křeče, tak všechnu krev vypustit krční tepnou. Když tohle PR video vidím, a hlavně slyším, tak se úplně bojím, kam to lidstvo spěje Za pár let už nebudu moct doma useknout hlavu ani blbejm kachnam, natož si udělat zabijačku nebo porazit jalovičku. Lidstvo jednou chcípne hlady, díky humanistům, kteří nemůžou vidět krev. Záleží vždycky a jen na řezníkovi, nebo člověku, co poráží, střílí zvíře, na maso, jak se k tomu zvířeti chová, jakou k němu váží úctu, jak profesionálně a správně postupuje. Prostě zabíjení jatečních zvířat nebo zvěře odjakživa patřilo k tradici a obstarávání potravy. Nesnáším tyhle tendenční humánní videa a žvásty
Co to je zase za hloupost?
To co vidím jsou normální jatka. To si snad někdo dělá legraci ne? Moc rád bych viděl, jak ta porážka probíhá, možná hůř než na velkých jatkách. Rozdíl bych viděl snad jedině v domácí porážce - zabijačce, ale to vypadá úplně jinak.
BIO,nebo normální.Vše je o přístupu a stupni modernizace.Tam kde je nově postavený provoz vybavený moderní technologií se to navenek jeví jako humánní.Ve skutečnosti je to v podstatě na všech jatkách podobné.I obyčejný řezník postupuje zhruba stejně.Důležité je zvíře omráčit a to co nejrychleji a stejně rychle vykrvit.Dělat si iluzi,že někde je to pro to zvíře lepší a někde horší je nesmysl.Většina zažije největší stres při přepravě a přesunu na jatka.I ta BIO zvířata se tam nějak musí dovézt a je to o ekonomice.S jedním prasetem,krávou či kuřetem kamion nepojede.Tam nejvíc zvířata trpí.Prostě chceme jíst maso a tak musíme zabíjet zvířata.Žádný řezník se v tom nevyžívá.Dělá svou práci a snaží se ji dělat co nejrychleji.Na tom pak závisí výsledná cena masa.A pro ty co tak obdivují takové zařízení jak je popsané v článku bych přál aby se podívali když se poráží telecí,nebo jehněčí.Polovina se poblije a druhá přestane jíst maso.Ke zvířatům je třeba se chovat dobře,ale stále je třeba mít na paměti,že je to potravina.
Tohle přece není žádné BIO, je to naprosto normální péče a cokoliv jiného je špatně, proto žádám autora článku, aby nepoužíval ono dehonestující označení BIO.
Srovnejte to s porážením dobytku halal stylem
nemají tam vepři ještě svoji bojovou zástavu, aby se jim zvedlo sebevědomí ?
Také krásné prasce, boha jeho, škoda ich zožrať. Jen nikde nevidím jejich bojovu zastavu...
aha, neviděl jsem to až teď
A teď to zkuste obráceně - v biojatkách natočte na kameru pěkně z blízka, jak řezník vráží nože do zvířete a jak stříká krev, a pak nechte v běžných jatkách pána v bílém plášti krásně povídat o tom, jak to tam mají hezké a útulné pro zvířátka, všude čisto, vymydleno... Věřím, že by ten dojem pak z toho byl opačný. Proč to asi v těch biojatkách nikdy netočili? Že by proto, že smrt prostě nevypadá dobře? Nevidím na tomto videu nic lepšího ani mírumilovnějšího, než co by bylo na jiných jatkách, jen je to tendenčně natočeno, toť vše. Myslím, že i jinde (u nás určitě) je porážka na slušné úrovni.
Koniec je pre kazde chovne zviera rovnaky ale rozdiel je co zaziju pocas zivota a to sa pocita a hlavne premietne do kvality masa.