- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
BAJKY, BAJKY, BAJKY. Jaký původ masa?! Jestli již dnes stačí, že je u nás maso přebalené či přeporcované, může výrobce napsat na obal původ ČR. Si z nás dělají legraci?! Vše začíná a končí u koupěschopnosti obyvatel! Když je nevelká, podnikatel si nedovolí dát na trh kvalitu, na kterou občan vesměs ani nemá! Přece nemůže takové zboží na regále shnít?! A tak máme v nabídce jen střední kvalitu, kterou je schopen řetězec prodat. Kecy o tom, že dáváme v ČR přednost v koupi převážně akčních nabídek je zavádějící! Kopuli jste si např. v Ostravě kuře, které není v akci? Je to stejné kuře, ta stejná kvalita, které je jinde v akci!!! A proč na dvou kuřatech tratit více než 100,-Kč, když se jedná o stejnou nekvalitu, která se hodí jen a pouze do výprodeje?! KDY SI DOVOLÍ NÁŠ BĚŽNÝ ZÁKAZNÍK KOUPIT KVALITU? AŽ DOSTANE ZA SVOU PRÁCI OBSTOJNĚ ZAPLACENO!!!
Cele je to o cene. Kdyz bude stat sunka 9,90 Kc, tak spousta lidi uz neresi, ze obsahuje 50% vody. Obchodnici prodavaji jen to co jsou lide ochotni kupovat. Kdyz by jim nabidli sunku s 92% masa za 40,- tak uz ji tolik kupovat nebudou.
tak zaplat vyrobcum s tim spojene naklady! Obaly se nakupuji treba na rok dopredu ...
Velkým písmem by měli uvádět zejména OBSAH VODY v salámech a šunkách..
... je to hnus, jak z toho furt kape voda.....
Navíc plnění masných výrobků vodou znamená reálné ošizení zákazníka na hmotnosti a když si koupím v Tescu salám za 110 Kč/kg nebo u řezníka za 135 Kč/kg, dostanu zhruba stejné množství masa, ale úplně jiné množství vody a tuku. Ten řezníkův salám je dobrý i po pěti dnech, zato teskácký hned druhý den přestává vonět a třetí den je smradlavý a oslizlý.
Lze to lehce oddálit tím, že vše, co v obchodě dají do mikrotenu, doma hned přebalujeme do papíru, abychom tu vodu trochu vytáhli.
Konečně budeme snad jíst lepší potraviny?
Ja je jim davno a zadny zakon na to nepotrebuju. Cim to asi bude? :-)
Konečně taky něco pro lidi kterým není jedno jaký protlak si dají do pusy. Doporučuji nastudovat zrovna to české "zlato" Májku
Ono je třeba zajímavé prostudovat složení játrové paštiky Klasik, kterou dodávají do Jednoty. "Velká" 120 g paštika má 47 % masa a 29 % jater, zato malá paštika začíná slovy "vývar a maso a ...".
A je to na té chuti fakt hodně znát...
Jak tam chcou nacpat vetsi pismo kdyz vyrobky se neustale zmensuji.Tatranky jsou uz tatranecky.Coko tycinky Mliena,ledove kastany,Kofila... je Milenecka,kastanecky,Kofilecka,pastiky pasticky...atd.atd.Leda ze opet zvetsit vyrobek a nebo to miny balit do pytlu o velikosti baleni mouky.
Kaštany se taky zmenšují? Nepřišlo mi to tak...
No a zrovna ty uváděné výrobky mívají dost velké "záložkové svary", kam se také vejde dost textu. Navíc, stačilo by ubrat dvě, tři chemikálie a při třech jazycích pak ušetříte celý řádek
Vzpomínám si docela dobře, jak se všichni vztekali kvůi nedávným potravinářským skandálům (maso, vejce aj.), že není možné zjistit původ potraviny a že to řetězce zatajují apod. No a když vám křiklounům vyjde EP vstříc, vztekáte se znovu, co to je za byrokracii
Socialista se bude vztekat tak dlouho, dokud nebude po jeho. Blbe je, ze sam vlastne nevi, jak by to melo byt, aby byt spokojen. Realista a zodpovedny clovek celkem dobre vi, co chce, nechce to od ostatnich od statu, a sam se stara. Tech druhych je ale v nasi spolecnosti mensina. Bohuzel :-(
Lidé u nás chtějí svoje separáty,potravinové náhražky,nahnilou zeleninu,rum,nivu a pomazánkové vitelo. Na to jim žádná EU sahat nebude.
Koukám, že tiskaři zajásají, protože k některým potravinám aby se přidávaly letáky ve formátu A4 ;-)