- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dobrou čajovnu mám kousek od domu a rád tam chodím s kamarády na pokec a popíjení dobrého čaje. Jsem čajový a tam jsem objevil vynikající čaje, o kterých jsem do té doby netušil, že existují. Také si tu a tam bafnu z dýmky, i když tu raději přenechávám kamarádům, Chodím tam do klidného prostředí, kde si mohu v klidu popít výborného čaje, podebatovat s mně milými lidmi nebo si něco zajímavého přečíst (mají tam poměrně dobře vybavenou knihovničku se zajímavými tituly) a odpočinout si od shonu běžného dne.
Čína už dávno na své tradice rezignovala. Kdo chce skutečně pochopit radost z čaje,měl by se inspirovat Japonskem.Pít dobrý čaj je krásně pomalé občerstvení a pomalost je jediná záchrana před stupiditou doby. A z dobrých čajoven se určitě nehrnou po půlnoci nařvané obludy v dresech fotbalových klubů.
Dobrý čaj mám rád, vyzkoušel jsem mnoho čajoven, ale v Dobrých čajovnách jsem na rozdíl od jiných ještě na špatný čaj nikdy nenarazil. Takže když chci kvalitní čaj, zajdu jedině na Václavák k uvedeným pánům do Dobré čajovny. Pánové, držím palce, jen tak dál...
Mimochodem nemám dojem, že by šlo o snobství nebo obdobu McDonalds, to může tvrdit snad jen někdo, kdo tam nikdy nebyl nebo komu je pití dobrého čaje zcela cizí. Zcela na okraj - nejsem buddhista ani sinoromantik či něco podobného, mám jen rád dobrý čaj... Navíc v Dobré čajovně pracují výhradně lidé, kteří o čajích dost vědí, což je u jiných spíše vyjímkou.
Do kazdeho caje by mel prijit poradny frtan rumu, at se to da pit.
První ortodoxní čajovna, která nenabízí kávu, alkohol a víno (to je snad taky alkohol?)?? Já měl za to, že chast a kafe nemají v žádné normální čajovně.
Zajímavá je i pasáž o tom, jak Češi učí bývalou britskou kolonii pít čaj, ehm.
Jinak ale dobře!
Pozn. pro autora: pokud někdo řekne "obrat by měl být 3,5x menší, ale je poloviční" tak to neznamená, že ten poloviční obrat dělá polovinu obratu firmy, ale třetinu
Nejlepší z Dobrých čajoven bývala v ulici Boršov a druhá kdysi v klubu Roxy (ve stejné době, kolem roku 1998-2000)..tam jsem strávila hodně ze svých studentských let. Žel po povodních byl s touhle pobočkou konec..
Ano Čajovna je super, ale jen někde.... navštívil jsem jich několik a nejlepší byla asi v Českém Krumlově... za to v Teplicích, tam je nejlepší jít dopoledne nebo před večerem, kdy je tam málo lidí... jinak je to děs běs, bordel, hlasité projevy návštěvníků, hodně lidí tam přestalo chodit...
Čajovnu U zeleného čaje otevřela dcera režiséra Vladimíra Síse. Ilustrátor Petr Sís je její bratr a žije trvale v USA. V době kdy se otevírala čajovna byly jeho děti ještě hodně malé.
Dobrá čajovna je v oboru čajoven něco jako McDonalds mezi restauracema.
Dobré čajovny mají společné dodavatele, to z nich ale nedělá fastfood... Ano je to čajovnu od čajovny, ale v té Liberecké, kde vypomáhám a budu dělat v srpnu tovaryšské zkoušky, nám předávají mnohé z čajové kultury a historie, ať už čínské, japonské, taiwanské. Hodně se dává na správnou přípravu čaju, ale i na to, že každý z nás je jiný a může mít rád čaj i jinak. Učí nás vlídnému a přátelskému chování k zákazníkům a úctě k nim i čaji samotnému. V Liberci je také čajovna zdrojem menší kultury, co do komorních koncertů, autorských čtení, přednášek, filmových večerů a čajových obřadů.
Pokud o DČ chcete trvdit, že jsou fastfood, je to váš názor... Přece jenom to můžete mít rád a vnímat jinak.
Dobré čajovny mám rád. Vždycky si tam pěkně odpočinu a prostředí je velmi uklidňující. Ať se Vám a Vaší firmě dobře daří.