Diskuze

Ledový paradox. Ruská zmrzlina z Česka míří do Spojených států

V osmdesátých letech přijížděly do opavských mrazíren vlaky ze Sovětského svazu naložené oblíbenou ruskou zmrzlinou, odkud mražená pochoutka směřovala do prodejen socialistického Československa. Od té doby se situace otočila. Dnes naopak vyrážejí ze severní Moravy kamiony s ruskou zmrzlinou směr Moskva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a89n 82K64o57t16l56í26n

23. 6. 2014 16:52

Nechci dráždit, ale nevyšlo by levněji to vyrábět v nějakém menším závodě v USA? Pro americký trh. Tím nechci našim brát práci a zakázky, přeji jim to.

0 0
možnosti

Až to budete dělat jen ze smetany a né z toho palmovýho tuku, tak si to rád koupím, i za 25-30 Kč!!!

0 0
možnosti

A je tato českomoravskoslezská ruská zmrlina podle poctivých receptur, tedy z mléka bez rostlinných emulgátorů? Problémem bylo a je právě to, že pravá ruská zmrlina je  z výborné mléčné smetany a nikoli z fazolí  - rostlinného mléka jako ty české.  Naše padělky díky ošizené receptuře jsou levnější, asi proto si je podnikatel objednal do USA. Vlastně to bude ostuda pro našeho výrobce, bude šířit ostudu České republiky, která neumí vyrobit poctivou zmrzlinu jak se má. Pokud chci pravou ruskou zmrlinu, dívím se na složení a výrobce a obvykle vítězí pravá z Ruska.

1 1
možnosti

obrázek medvídka v beranici s rudou hvězdou, srpem a kladivem.

TAK TO SE JIM POVEDLO... :-)

0 0
možnosti

Ta z Ruska se prodávala za 4 Kč.Ta z Krnova za dvactku.

1 0
možnosti

A VSECHNO OSTATNI JE ZA STEJNOU CENU JAKO PRED TRICETI LETY, VID? :-)

2 1
možnosti

Já už jen čekám, kdy EU zakáže název ruská zmrzlina, když není z Ruska...;-)

2 0
možnosti
Foto

J76i61ř97í 86E11r63b22e36n

17. 6. 2014 11:26

"Ruská" je charakterizující přídavné jméno u skutečné zmrzliny.

Stejně jako slovo "pomazánkové", které je ale u takzvaného másla.

0 0
možnosti
Foto

J47i53ř16í 16E38r68b61e90n

16. 6. 2014 11:56

"Zatímco dříve dominovaly nanukové dorty a levné typy zmrzlin, dnes Češi vyhledávají kvalitní mražené výrobky z poctivých surovin, které jim chutnají, a jsou ochotni si za ně připlatit," říká Lukáš Dědek, manažer společnosti Bidvest pro značku zmrzliny Prima.

.

Přesněji řečeno: lidi kupují furt to samé, akorát že ty dnešní "tradiční" nanukáče jsou narozdíl od doby před 25-30 lety plné rostlinného tuku a mají menší balení. Takže někteří lidé raději kupují  "nové, dražší a kvalitnější" věci, které jsou ve skutečnosti srovnatelné s těmi dávnými.

Ono se není co divit - jestli si někdo myslí, že třeba tatranka za 3,90 Kč může v roce 2014 chutnat stejně jako v roce 1984, tak se mýlí. Tehdy určitě nebylo složení cukr - pšeničná mouka - ztužený rostlinný ruk (směs palmového a řepkového oleje) - emulgátor...

4 0
možnosti

Nešlo by vyrábět tu původní? Chutnala o dost jinak, podle mě lépe.

4 0
možnosti

To by dneska nikdo nezaplatil.

0 1
možnosti

"...bez přídavných látek"? Nic takového neexistuje, vždy jen "přídaTné"! Rv

1 0
možnosti
Foto

J30a11n 65B20r45a24u20n

15. 6. 2014 21:56

Vždyť i ty jejich matrjosky se vyrábějí v ČR.

0 1
možnosti