- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nechci dráždit, ale nevyšlo by levněji to vyrábět v nějakém menším závodě v USA? Pro americký trh. Tím nechci našim brát práci a zakázky, přeji jim to.
Až to budete dělat jen ze smetany a né z toho palmovýho tuku, tak si to rád koupím, i za 25-30 Kč!!!
A je tato českomoravskoslezská ruská zmrlina podle poctivých receptur, tedy z mléka bez rostlinných emulgátorů? Problémem bylo a je právě to, že pravá ruská zmrlina je z výborné mléčné smetany a nikoli z fazolí - rostlinného mléka jako ty české. Naše padělky díky ošizené receptuře jsou levnější, asi proto si je podnikatel objednal do USA. Vlastně to bude ostuda pro našeho výrobce, bude šířit ostudu České republiky, která neumí vyrobit poctivou zmrzlinu jak se má. Pokud chci pravou ruskou zmrlinu, dívím se na složení a výrobce a obvykle vítězí pravá z Ruska.
obrázek medvídka v beranici s rudou hvězdou, srpem a kladivem.
TAK TO SE JIM POVEDLO...
Ta z Ruska se prodávala za 4 Kč.Ta z Krnova za dvactku.
A VSECHNO OSTATNI JE ZA STEJNOU CENU JAKO PRED TRICETI LETY, VID?
Já už jen čekám, kdy EU zakáže název ruská zmrzlina, když není z Ruska...
"Ruská" je charakterizující přídavné jméno u skutečné zmrzliny.
Stejně jako slovo "pomazánkové", které je ale u takzvaného másla.
"Zatímco dříve dominovaly nanukové dorty a levné typy zmrzlin, dnes Češi vyhledávají kvalitní mražené výrobky z poctivých surovin, které jim chutnají, a jsou ochotni si za ně připlatit," říká Lukáš Dědek, manažer společnosti Bidvest pro značku zmrzliny Prima.
.
Přesněji řečeno: lidi kupují furt to samé, akorát že ty dnešní "tradiční" nanukáče jsou narozdíl od doby před 25-30 lety plné rostlinného tuku a mají menší balení. Takže někteří lidé raději kupují "nové, dražší a kvalitnější" věci, které jsou ve skutečnosti srovnatelné s těmi dávnými.
Ono se není co divit - jestli si někdo myslí, že třeba tatranka za 3,90 Kč může v roce 2014 chutnat stejně jako v roce 1984, tak se mýlí. Tehdy určitě nebylo složení cukr - pšeničná mouka - ztužený rostlinný ruk (směs palmového a řepkového oleje) - emulgátor...
Nešlo by vyrábět tu původní? Chutnala o dost jinak, podle mě lépe.
"...bez přídavných látek"? Nic takového neexistuje, vždy jen "přídaTné"!
Vždyť i ty jejich matrjosky se vyrábějí v ČR.