Diskuze

Sládek musí poznat 34 chutí. Boří nos do piva i grafů

Je to profese, kde se nejen že může, ale dokonce musí pít. Sládek má v laických představách hezký život. Přijde do práce a jednou z jeho prvních činností je ochutnávání piva. Při bližším zjištění, co všechno „manažer výroby“ dělá, už to tak výsostně zábavné není. Práce je to ale rozhodně zajímavá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

H45o66n43z54a 26K57o94z23e23l

21. 7. 2014 18:22

V clanku je chyba!Gambrinus 12 neexistuje!

0 1
možnosti
PM

Tak jako všichni češi rozumí fotbalu, hokeji, politice a já nevím čemu ještě, tak všichni jsou mistři světa i v pivě... Gambrinus nemusí sice chutnat každému chytrákovi, ale na rozdíl od jiných "patoků", tak víte, co pijete! Žádné přísady, žádné umělé blbosti...

0 1
možnosti
MH

Dal jsem si o víkendovém pařáku pěkně vychlazený Gambáč a bylo mi fajn :-).

0 1
možnosti
BS

V té naší malé, krásné zemi je přece tolik pivovarů které dělají stovky piv lepších než je Gambrinus. Současný Gambrinus desítka je boužel naprosté dno českého pivovarnictví viz recenze mnoha pivařů třeba zde: http://www.pivnidenicek.cz/pivni-znacky/pivo/1-gambrinus-10 I naše místní hospoda, kde se Gambrinus čepoval přes sto let dnes točí Bernard, protože hospodský který má na čepu pouze G je blázen mudrující nad klesajícími tržbami. Dále lituji degustátory Gambrinusu, já osobně bych to nedal.

2 1
možnosti
VS

No jako takhle... Géčko 10 z flašky je fakt hnus, říkám tomu sodovka ;-). Točené Géčko 10 je sice někde dole v žebříčku piv, ale v zásadě neurazí, byť ne všude je stejné a znám jedno místo, kde mi vůbec nechutná. Ovocná piva nepiju a G 11 a 12 v lahvi jsou v zásadě podprůměrná, ale rozdíl oproti 10 je značný, takže pít se to dá. Pilsner z lahve již nepiju (dřív jsem pil často - ujde), Pilsner točený je v pohodě a nefiltrovaný je dokonce výborný, ale měl jsem ho jen jednou na jednom místě.

0 0
možnosti
HK

H38o18n80z19a 69K69o66z37e74l

29. 7. 2014 16:59

G12 neexistuje.

0 0
možnosti
VP

Ale no tak, jedovatý to snad není. Já piju v práci vodu a řekl bych, že to chutná zhruba stejně ;-)

0 0
možnosti
RN

Chodím na Géčko řadu let do své oblíbený hospody, kde je pořád stejnej výčepní náš Pepíček. Umí pivo natočit, od něj mi chutná. Taky jsem se ale už spálil, někde prostě Gambáč natočit neuměj a úplně mi to vždycky zkazí náladu. Někde prostě i z dobrýho piva uměj udělat hnusnej patok;-( chutnám i piva z malých pivovarů, někde jsou zajímavý piva, ale někde to chutná jako vymáchaný ponožky. Je to jako se všim.

1 1
možnosti
AN

Bohužel Gambrinus není dobré pivo ani v těch nejvyhlášenějších Gambrinus hospodách. O tom, jak se k pivu, a zejména sanitaci, chovají hospodští je to na dlouhé a zcela jiné téma. co se týče minipivovarů, tak musí trochu oponovat. jistě jsou piva i průměrná a zažil jsem i opravdové propadáky, ale k počtu minipivovarů a všech druhů piv co jsem ochutnal na různých slavnostech, které objíždíme popř. v minipivovarech, kterých už jsem po celé ČR objel přes čtyřicet (vím, mám co dohánět) je to zadedbatelné množství a naopak tak dobrá piva, kteří někteří umí, jsem nikdy u žádného průmyslového pivovaru neměl...

Mj. proč se taky Gambrinus přestal bránit nepasterizaci a nyní díky tomu hlásá, že jde o úplně jiné pivo... nebo sám vyrábí nefiltrované druhy? Možná proto, že poznal, že lidé už jen tak všemu nevěří a přestali se "zákalu" bát a reklama na čiré pivo od Plzně už se moc nechytá...

1 0
možnosti
Foto

J55i30ř59í 13F21u50s80e59k

18. 7. 2014 15:04

Aleši, osobně si myslím, že každý má nějaké to své pivo, na které nedá dopustit. I já rád ochutnávám a zkouším nová piva, ale favorit je pro mě jasný. Díky za názor. Jura

1 0
možnosti
AN

O to právě jde - opravdu dobrých piv jsem již ochutnal v ČR spousty. favority bych asi našel, ale myslím, že jste z mého příspěvku buď nepochopil to podstatné a vypíchl něco, o čem jsem vůbec nepsal. jinak je mi jasné, že za svým dílem budete stát, to je přirozené. Spousta pivařů, kteří chodí alespoň v pátek na deset Gček Vám jistě přitaká a neměnilo by, naštěstí v posledních letech nejen já zaznamenávám celkem nezanedbatelný odklon od europiv k těm místním lokálním minipivovarům, kteří nemají sice tak vychytanou techniku, ale alespoň dělají desítku klasicky, ne z vícestupňových atd... ale to bychom se mohli bavit dlouho a dlouho a bohužel v tomhle nemůžete být nestranný, což úplně chápu.

3 0
možnosti
AN

Bohužel Gambrinus odpovídá poznámce v článku - ničím nevyniká, neoplývá, nechutná, takové pivo je pro mě opravdu zcela nezajímavé a jelikož pivo nepiji primárně na množství a abych se "ožral", upřednostním raději kde jaký minipivovar a že jsem těch jejich piv už ochutnal spousty.

3 0
možnosti
Foto

J40a10n 95M26a67c27k

18. 7. 2014 14:17

Taky vas napadl Miloslav?

0 0
možnosti