- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ten pán vyráběl v té své "United Bakeries" rohlík 30ti Éček a byl o tom na idnes také článek: http://ekonomika.idnes.cz/slozeni-rohliku-obsahuje-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
Já jen doufám, že tím krmil všechny své potomky a příbuzné a lituju lidi co to dávají svým dětem (chybí blicí smajlík).
Nejlépe to vystihuje postava pana Trikatela ve filmu Křidýlko nebo stehýnko
jako mladý elév jsem v 90-tých letech pracoval ve Slávii (tedy bývalé Bří Paříkové - později CKD motory..po revoluci opět Slávia/Wisconsin)....tomuto dnes zesnulému pánovi (který se se šálou kolem krku objevil v podniku jen jednou: se slovy budeme se stýkat pravidelně...) se říkalo "Tenstůšálů".....později celý podnik nechal bezostyšně vytunelovat...částěčně asi pro sebe, částěčně byl podnik tehdy také nekonkurenceschopný, částěčně ovšem i proto, že si za ředitele přivedli ještě většího gaunera, který jim to vyfouk.....no už na něj také došlo...odstupné co mi dodnes dluží mu již blahosklonně odpouštím..(-: PS: Paříkům nebyla fabrika znárodněna, před odchodem do Belgie ji stačili prodat, zpět k podniku se dostali přes kuponovku...to jen tak pro informaci..(-:
Pan Jaroslav Pařík také stál u zrodu společnosti Delvita. Jako minoritní akcionář se nestačil divit jak Belgičani seldli na lep komunistickejm rádoby odborníkům v obchodě, kteří většinou kradli a tunelovali jenom pro sebe a chudák Delvita také tak dopadla. Naštěstí Pařík se svým bratrem včas z tohoto projektu vycouvali. To co v Česku dokazali bratři Jaroslav a Marko Paříkové tak o tom se může mým předřečníkům jenom zdát. Nesahají jim ani po kotníky.
Koukám, že to tu je zase buran za buranem, který jen závidí úspěch či majetek; tedy až na pár výjimek.
Škoda, že se nevěnoval egyptologii na plný úvazek, protože výrobky jeho firmy dlouhodobě nekupuji a považuji je za otřesné. Na farmářských trzích jejich výrobky oprávněně nemají co dělat.
Tom Sauere, nevím, proč mi dáváte mínus. Asi Vám výrobky této firmy velmi chutnají. Podívejte se na jejich složení, umělou chuť, mizerné receptury. Mínus dávám já Vám. Pro české pekárny, které spadli do klína této firmy, to znamenalo konec poctivé pekárenské tradici. Samo o sobě ISO nic neříká o tom, že je to výborné, jen to, že to bude stále stejné, třeba mizerné. Raději pekárnu, která ISO nemá než právě tato, která sice ISO má, ale dlouhodobě mne zklamala v chuti, vůni, k úctě k tradici jednotlivých regionů republiky. Kdyby takový plevel byl udušen, republice by to jenom prospělo. Jíst zdravou živou čerstvou stravu je skutečně pro zdraví člověka prospěšnější než výrobky z mražených polotovarů, bez poctivého kvasu a mouky. Ale Vám, pane Sauere toto patrně nevadí.
Tak nevím. Rád si české pečivo koupím od firmy s českým jménem. Různé ty Mr. Baker a United Bakeries ve mně budí nedůvěru.
Taky jsem nepochopil, proč se česká firma musí jmenovat zrovna takhle.
SPOKAR Pelhřimov by tak mohl být United Brusheries
Jenom teda nemůžu pochopit, jak mohli vůbec zahájit dohodu o prodeji svých pekáren komančovi jak poleno, když jejich rodině komanči všechno sebrali, načež emigrovali.
A já furt, kam zmizel Odkolek :-). Ale ty jejich chleby to je teda bída.