- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak kolik je tam chmelového extraktu jsme se v článku nedozvěděli. Tedy toto pivo určitě kupovat nebudu, dávno je na odstřel a vyhýbám se mu jak čert kříže. Žiji jen jednou a nemám čas pít takové receptury, které mi nabízí pivo Primus. Kdysi to bylo docela dobré pivo, ale co je z něj dnes, to doufám neponese název České pivo. Jaký asi tam bude slad a chmel ze Žatce?
Ať vyráběj třeba bezestuňový pivo. Třeba na leštění parket. Jsou jiná piva a lepší! Třeba kvasnicová Polička, anebo Rychtář 15-ka. Kdo neochutnal prohloupil.
nepodepsaný článek :(
jen si vyrábějte a prodávejte chcanky... a ať se vám to pak vrátí
Dobrá desítka? Kupte si teď v Bille Pivní kufr, 8 různých desítek z menších pivovarů, a garantuji vám, že nad europatoky typu Gambrinus nebo Primus (o Klasikovi ani nemluvím) už definitivně zlomíte hůl.
Na žízeň jedině desítku Bernarda...
Kombinace "převlékače kabátů" Barrosa a italského novinářského plátku je zárukou 1000 % jistoty pravdivosti tvrzení huráááá na Rusko
Na žízeň je Gambrinus. Někdy mi přijde, že by člověk nenadýchal snad ani po dopití
Ukázkový EUROBEER, který se díky kvalitě patoku může vařit i v Zimbabwe a ještě (přes dopravní náklady) bude ziskový - pokud se nejde zoufalec, co to bude pít.
1. Takže Primus sestupuje z hlavní kategorie "slušná univerzální (skoro)desítka" do okrajového segmentu "příležitostný lahváč k jídlu". Zřejmě jde o uznání již nastalé reality a pokus zachránit upadající značku snížením nákladů a ceny. Z nevalného piva se definitivně stane patok. Začátek konce. Žádná škoda.
2. Tohle pijí jen důchodci, kteří obracejí každou korunu. Drtivá většina lidí chce od piva dobrou kvalitu - příjemnou vůni, plnou chuť a říz. A toho se bez solidní stupňovitosti a alkoholu dosáhnout nedá.
tak to nejsem drtivá většina lidí
Dříve se v Čechách běžně vařila 7-10-ti stupňová piva. Byly provozy kde se to pilo jako limonáda (vysoká pece, sklářské hutě). V hospodách se běžně pila nízkostupňová piva a vždy měly jedno "lepší" vícestupňové které se ale pilo jen výjimečně (například v neděli nebo k velmi mastným jídlům).
dnes jsme se zbláznili z piv které mají i 30 stupňů. Jsou to bolehlavy ale každý to chce ochutnat. Kvalitu piva dávala vyzrálost a ne stupňovitost (i když to souvisí). Z dnešních extraktů lze 12 ku udělat za 3-4 dny dříve platilo že za 3 dny je 6 stupňu a každý další stupeň jeden den.
Mnohde se stupňovitost ohání dolitím špirytusu. Dříve mělo 12-ti stupňové pivo 3,6% objemového alkoholu. Dnes jsou desítky které mají přes 4% alkoholu tak si to konečně srovnejte.
Už nepijeme pivo ale čistý líh ředěný ječmeno sladovým vývarem.
To je zase mlácení slámy.
Uveď příklad českých piv, která se ředí lihem, jinak je ta sláma zoufale prázdná,