Diskuze

Češi jedí méně chleba, cukrářům se však loni dařilo

Průměrný Čech snědl loni o tři kila chleba méně než v předchozím roce. Pekaři upekli také méně běžného pečiva. Naopak výroba běžného cukrářského pečiva, jako jsou koláče, koblihy či vánočky, vzrostla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moderní chléb a rohlíky se nedají jíst. Je tam cítit příliš mnoho chemie.

0 0
možnosti

V poslední letech se vyrojilo v našem městě několik pravých pekařství, která prodávají skutečný chléb, jaký znaly generace před námi. Tedy pšenično-žitný kváskový. Je tak skvělý, že při správném skladování (ne v mikroténovém sáčku!) vydrží i 5 dnů, kdy je pak stále chutnější než ty nakrájené měkké půlky ze supermarketu, které jsou nechutné a již za 3 dny zplesniví. 

Ke snídani si dám takový chléb i z předchozího dne s máslem a dobrým včelím medem, k tomu dobrou kávu s mlékem a skvělou náladu mám postaráno. :-)

A třeba po týdnu, kdy takový chléb od Makovce stále neplesniví, jej spotřebujeme jako toasty z topinkovače např. s avokádovou pomazánkou.

I finančně vyjde takový chléb k večeři na polovinu ve srovnání s nějakou rozpečenou zmraženinou plnou konzervantů, barviv, solí aj. éček ze supermarketu.

Chce to ale trochu námahy a času - do pekařství dojít. Výsledek za to stojí.

0 0
možnosti

P59a77v35e62l 33K50u31n21c

16. 10. 2014 13:24

Lid se zřejmě od dob Marie Antoinetty poučil.

0 0
možnosti

16. 10. 2014 13:08

Noco, chléb byl vždycky jídlem pro chudé. Bohatí jedli koláče. Tohle je nezvratný důkaz o tom, že Češi jsou bohatý národ...;-D

0 0
možnosti

R82e67n95é 77C40v66r85k36a29l

16. 10. 2014 10:14

Nedivím se. Většinou se dají koupit jen rohlíky "babišáky": Podle jejich stavu soudě se s nimi cestou z pekárny do obchodu auto nabouralo (placaté a divné tvary), navíc na mostě a tak spadlo do řeky (mokré). Následně ještě dlouho čekali na náhradní dopravu v ranní mlze (gumové).

3 0
možnosti

J33a98n 81K79a47ň98k33a

16. 10. 2014 9:43

A kdo by to jedl? Jedno z mála pozitiv dřívějšího režimu byla ČSN...podle ní se musel péct chléb konzumní a bylo jasně definováno, co smí obsahovat (zhruba 50% žitné a 50% pšeničné mouky, kvasnice (kvásek), kmín a sůl a vodu). Dnes??? Asi 30 ingrediencí typu př: bramborové vločky, guma, ...fuj!

3 0
možnosti

No to blato, co zítra ráno je zkyslé, taky nekupujeme. Pečeme si sami a spotřeba chleba nám vzrůst :-D

0 0
možnosti

R25a79d34e65k 83L86u85k48á58š

15. 10. 2014 22:31

Nebude to náhodou tím, že si dnes hodně lidí peče chleba doma? Zahrnuli tuto produkci statistici do výpočtu?

0 0
možnosti

a jak by to asi udělali ?

0 0
možnosti

Nedivím se. Pokud není v okolí normální pekárna tak se divím tomu kdo žere ty chleby z marketů od Penamu nebo Delta.....člověku se chce zvracet jen ten chleba vidí natož aby si ho koupil

4 0
možnosti

Přesně tak, kdo by chtěl chleba, kde je ve složení 20 položek, když na klasický kváskový chléb stačí 3. Kvůli chlebu jsem přestal nakupovat v libereckém Globusu a radši zajdu do Kauflandu :-(.

0 0
možnosti

N30i61c14k 50S51a71g59e71n

15. 10. 2014 18:27

Bodejť by žrali chleba, když se cpou koblihama.

1 0
možnosti