- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když zdražovali lahváč, tak to bylo kvůli tomu, aby podpořili hospody a sudové pivo. A ted najednou zdražují i sudové. To jsou dobří vykukové v tom Prazdroji
Ti mago.i snad chtějí odnaučit domácí pít pivo,jen houšť,ať jsou Plzeňské putyky prázdější a ať mají co nejmenší zisk,lumpové.Potřebovalo by,přestat onu 12 pít,ať se
chytnou za rypák.hlavně ony Humpolecké srač..i majitel.
Tak naštěstí jsou i jiné dobré značky,takže mi nemusí vadit že pivní vůdce zdražuje.
Tohle je nejhorší zpráva, kterou jsem dnes četl
Kéž by dnes platilo, že "Ta vláda, která zdraží pivo, padne!"
Brečí, že lidi nechodí do hospod a pijí doma. Takhle si budou pít PU sami.
To, zdražení mi nevadí tolik, jako to, že jako provozovatel restaurace platím v nákupu pivo za 14kč, musím ho prodávat za 24kč, abych pokryl náklady a nějak se uživil, zatím co maloobchody prodávají totéž pivo v láhvi za 12kč nebo levněji. Pak se nemůžu divit, že lidé sedí doma u stupidních tv seriálů a pijí lahváče.
Co těm hostům nabízíte navíc? Známý si otevíral hospodu, nyní dodělal kuchyň a napříští rok bude otevírat ubytování a wellness. Plán je pořádat zážitkové dovolené, ale už nyní, se mu čistě z piva a kuchyně všechno vrací. Nabízí domácí limonádu a ne coca-colu co mají všude, a vydělá na ni 3x víc a lidi to vyhledávají. Prodává sodu s míchanou s domácí šťávou a prodává to ve sklenici s lesními plody, bylinkami atd. Je to prostě koukatelné a lidi to chtějí ve velkém.
A to jeho nejlevnější pivo začíná na 29,-. Většinu piva protočí Konráda za 36,-
Přitom v dané obci jsou další dvě hospody, které točí za 22-23,-. Přesto k němu chodí víc lidí, než do těch knajp.
Ano, nechodí k němu ti, kteří si stěžovali, že u maříků mají pivo o 6 korun levněji, ale těm odpovídal, ať si klidně si jdou k nim.
Není to vůbec o ceně.
Tak to je obligátní promluv, zvedají se náklady. Letos rekordní úroda obilí, klesají ceny PHM a energií, ale Prazdroji se zvedají náklady. Asi to bude zvýšením platů pivovarským nebo že by vyšší dividendy pro majitele?
CNB tvrdi neco jineho, energie, volani, PHM, vse klesa
Tak to je obligátní promluv, zvedají se náklady, Letos rekordní úroda obilí, klesá cena PHM a energií, ale stále stejná písnička o nákladech. V Německu lahváč Prazdroje v marketu za 0,72 eura a u nás 23 -25 Kč, prodej sudového do hospod za skoro 25 Kč. Přitom prodej v hospodách za 40 Kč a víc je výjimkou. Všichni koupí v akcích lahváče za pár korun a sedí pod lípou na zahradě, hospody jsou prázdné. Skvělý restaurační byznys je v ČR Letos ve Francii půllitr piva pod 5 Euro nešel a v marketu bylo pivo za euro. Nejlepší odpovědí na zdražení Prazdroje je nepít ho. Před lety jsem ho kupoval, teď piju jiná piva. Za posledních 12 let zdražili Prazdroj skoro o 100%, ale Gambrinus ne, protože jim řádně poklesl prodej. A to je ta správná odpověď na zdražení.
To že jsou prázdné hospody je problém hlavně minulosti, kdy se jich otevřelo tolik, že to bylo až postavené na hlavu. Jenže jejich problém je, že jsou všechny jedna jako druhá. Když jdu do hospody, a nedám pivo/drink v pohodlí obýváku, tak čekám nějakou přidanou hodnotu.
A je jedno, jestli je to nějaké nekuřícké prostředí, parta atd. Ale ty hospody se musí i nějak lišit a nějak se prodávat. Pokud každá má stejně sterilní nabídku a nic zajímavého navíc, tak jedinný způsob, jak může bojovat, je cenou. Jenže to nikam nevede. Na o korunu levnější pivo vám stejně nikdo navíc nepřijde a hospodský se jen dostane ještě do většího srabu.
Hospody s vlastním pivem, netradiční nabídkou, nabízející prémiové kousky, za které si lidi klidně zaplatí pade a více, tak ty nemají problém. Pokud někdo na jedné ulici nabízí už třetí gambáč, tak je jasné, že tam zlatá žíla nebude.
Neustále rostoucí náklady? Když všude kolem řádí deflace, jak - zcela určitě pravdivě a všichni tomu věříme, že - tvrdí Singer a jeho parta z ČNB?