Diskuze

Prazdroj a Bernard zdraží sudové pivo o padesátník na půllitr

Lídr českého pivního trhu Plzeňský Prazdroj zdraží v listopadu sudové pivo o 50 haléřů na půllitr. Už v létě oznámil zvýšení cen lahvových a plechovkových piv. Prazdroj budou zřejmě následovat i další pivovary. Zdražení potvrdil například Bernard, a to o 50 až 60 haléřů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P39e96t25r 50H83r85a72b14á35k

12. 11. 2014 12:37

Když zdražovali lahváč, tak to bylo kvůli tomu, aby podpořili hospody a sudové pivo. A ted najednou zdražují i sudové. To jsou dobří vykukové v tom Prazdroji;-D

0 0
možnosti

Ti mago.i snad chtějí odnaučit domácí pít pivo,jen houšť,ať jsou Plzeňské putyky prázdější a ať mají co nejmenší zisk,lumpové.Potřebovalo by,přestat onu 12 pít,ať se

chytnou za rypák.hlavně ony Humpolecké srač..i  majitel.

0 1
možnosti

Tak naštěstí jsou i jiné dobré značky,takže mi nemusí vadit že pivní vůdce zdražuje.:-)

0 0
možnosti

Tohle je nejhorší zpráva, kterou jsem dnes četl :-/

0 0
možnosti

Kéž by dnes platilo, že "Ta vláda, která zdraží pivo, padne!"

0 0
možnosti

Brečí, že lidi nechodí do hospod a pijí doma. Takhle si budou pít PU sami.

0 0
možnosti

D11a88v16i33d 79E35v31j80á13k

12. 11. 2014 9:05

To, zdražení mi nevadí tolik, jako to, že jako provozovatel restaurace platím v nákupu pivo za 14kč, musím ho prodávat za 24kč, abych pokryl náklady a nějak se uživil, zatím co maloobchody prodávají totéž pivo v láhvi za 12kč nebo levněji. Pak se nemůžu divit, že lidé sedí doma u stupidních tv seriálů a pijí lahváče.

1 0
možnosti
Foto

Co těm hostům nabízíte navíc? Známý si otevíral hospodu, nyní dodělal kuchyň a napříští rok bude otevírat ubytování a wellness. Plán je pořádat zážitkové dovolené, ale už nyní, se mu čistě z piva a kuchyně všechno vrací. Nabízí domácí limonádu a ne coca-colu co mají všude, a vydělá na ni 3x víc a lidi to vyhledávají. Prodává sodu s míchanou s domácí šťávou a prodává to ve sklenici s lesními plody, bylinkami atd. Je to prostě koukatelné a lidi to chtějí ve velkém.

A to jeho nejlevnější pivo začíná na 29,-. Většinu piva protočí Konráda za 36,-

Přitom v dané obci jsou další dvě hospody, které točí za 22-23,-. Přesto k němu chodí víc lidí, než do těch knajp.

Ano, nechodí k němu ti, kteří si stěžovali, že u maříků mají pivo o 6 korun levněji, ale těm odpovídal, ať si klidně si jdou k nim.

Není to vůbec o ceně.

0 0
možnosti

I34v91o 29K62u45b90e35š

12. 11. 2014 8:56

Tak to je obligátní promluv, zvedají se náklady. Letos rekordní úroda obilí, klesají ceny PHM a energií, ale Prazdroji se zvedají náklady. Asi to bude zvýšením platů pivovarským nebo že by vyšší dividendy pro majitele?:-/;-€

0 0
možnosti

H65o52n51z32a 54K25o36z14e13l

12. 11. 2014 10:25

Treba zas posilili pravni oddeleni.

0 0
možnosti

CNB tvrdi neco jineho, energie, volani, PHM, vse klesa ;-DEUR^

0 0
možnosti

I10v22o 75K11u39b60e50š

12. 11. 2014 8:45

Tak to je obligátní promluv, zvedají se náklady, Letos rekordní úroda obilí, klesá cena PHM a energií, ale stále stejná písnička o nákladech. V Německu lahváč Prazdroje v marketu za 0,72 eura a u nás 23 -25 Kč, prodej sudového do hospod za skoro 25 Kč. Přitom prodej v hospodách za 40 Kč a víc je výjimkou. Všichni koupí v akcích lahváče za pár korun a sedí pod lípou na zahradě, hospody jsou prázdné. Skvělý restaurační byznys je v ČR!!:-/ Letos ve Francii půllitr piva  pod 5 Euro nešel a v marketu bylo pivo za euro. Nejlepší odpovědí na zdražení Prazdroje je nepít ho. Před lety jsem ho kupoval, teď piju jiná piva. Za posledních 12 let zdražili Prazdroj skoro o 100%, ale Gambrinus ne, protože jim řádně poklesl prodej. A to je ta správná odpověď na zdražení.:-P

3 0
možnosti
Foto

To že jsou prázdné hospody je problém hlavně minulosti, kdy se jich otevřelo tolik, že to bylo až postavené na hlavu. Jenže jejich problém je, že jsou všechny jedna jako druhá. Když jdu do hospody, a nedám pivo/drink v pohodlí obýváku, tak čekám nějakou přidanou hodnotu.

A je jedno, jestli je to nějaké nekuřícké prostředí, parta atd. Ale ty hospody se musí i nějak lišit a nějak se prodávat. Pokud každá má stejně sterilní nabídku a nic zajímavého navíc, tak jedinný způsob, jak může bojovat, je cenou. Jenže to nikam nevede. Na o korunu levnější pivo vám stejně nikdo navíc nepřijde a hospodský se jen dostane ještě do většího srabu.

Hospody s vlastním pivem, netradiční nabídkou, nabízející prémiové kousky, za které si lidi klidně zaplatí pade a více, tak ty nemají problém. Pokud někdo na jedné ulici nabízí už třetí gambáč, tak je jasné, že tam zlatá žíla nebude.

0 0
možnosti

Neustále rostoucí náklady? Když všude kolem řádí deflace, jak - zcela určitě pravdivě a všichni tomu věříme, že - tvrdí Singer a jeho parta z ČNB?

8 0
možnosti