- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tohle má skutečně jen poškodit malovýrobce. Podívejte se už dnes na to jak prochází obcházení zákona výrobcům balených potravin. Třeba med ze zemí EU a ostatního světa.
No a třeba takový medovník či mařenka-marlenka. Tam se vůbec nedočtete jakého původu je med ve výrobku a jaké může obsahovat škodlivé látky. U nás je například zakázáno léčit včelí mor antibiotiky. To se v jiných zemích může. A i velice omezená pravidla se obcházejí.
http://www.modernivcelar.eu/clanky/na-slovensku-jsou-stovky-tun-medu-ktery-nikdo-nechce.html
Tento med pak právě často končí u výrobců různých balených medovníků. Pominu, že nelze zcela jasně ověřit jejich tvrzení, že bakterie včelího moru a jejich produkty, jsou pro člověka neškodné. Nejhorší je, že tito výrobci svým nezodpovědným zacházením s obaly, znovu a znovu vytvářejí nová ohniska nákaz. Naše pravidla léčení jsou tak přísná, že jediným zdrojem nákazy je infikovaný med dovážený ze zahraničí.
Hlavně, že budeme znát alergeny v nebalených potravinách. Co se však dočtete na potravinách balených
Tohle má skutečně jen poškodit malovýrobce. Podívejte se už dnes na to jak prochází obcházení zákona výrobcům balených potravin. Třeba med ze zemí EU a ostatního světa.
No a třeba takový medovník či mařenka-marlenka. Tam se vůbec nedočtete jakého původu je med ve výrobku a jaké může obsahovat škodlivé látky. U nás je například zakázáno léčit včelí mor antibiotiky. To se v jiných zemích může. A i velice omezená pravidla se obcházejí.
http://www.modernivcelar.eu/clanky/na-slovensku-jsou-stovky-tun-medu-ktery-nikdo-nechce.html
Tento med pak právě často končí u výrobců různých balených medovníků. Pominu, že nelze zcela jasně ověřit jejich tvrzení, že bakterie včelího moru a jejich produkty, jsou pro člověka neškodné. Nejhorší je, že tito výrobci svým nezodpovědným zacházením s obaly, znovu a znovu vytvářejí nová ohniska nákaz. Naše pravidla léčení jsou tak přísná, že jediným zdrojem nákazy je infikovaný med dovážený ze zahraničí.
Hlavně, že budeme znát alergeny v nebalených potravinách. Vo se však dočtete na potravinách balených
me prijde ze nekteri lidi spadli z marsu. neustale tu nekdo nadava na potraviny pancovane necim co tam nepatri, nebo tam nechce apod. tak to NEKUPUJTE! potrestejte ty zle uzenare, pekare apod. nikdo vam nebrani si to vsechno vyrobit doma ze svych zdroju. nadavate ze to a to obsahuje tamhleto. a co jako? chcete hodne potravin za malo penez a pak se divite ze vam to pekar/reznik/uzenar umozni, ale za cenu pridanych slozek. kvalitni potraviny nejsou poradne k dostani, protoze to skoro nikdo nekupuje kvuli vysoke cene. kazdy by si nejradsi umastil hubu kilem parku za 5 korun ale pak se nemuze divit ze v tom neni maso, anebo si muze koupit kilo za 200 kc ale to je zase drhe a to tem vydriduchum prece neda "dyz fkauflandu to je levnejsi a lepci". mnoho lidi uz ani chut poradnych potravin nezna jak se furt cpe tema chemickyma nahrazkama a kdyz se dostanou nahodou k necemu kvalitnimu, tak jim to NECHUTNA! kazdy dostane jen to co chce a nikdo nikomu nic nenuti. tak se naucte prijmat zodpovednost za vlastni rozhodovani a nepotrbujete aby vas stat ochranoval dalsi zhovadilosti.
Mě příjde, že někteří lidé spadli z marsu a bez vodění za ručičku už se ani nenažerou, nepobaví, neumejou a vlastně ani nevědí, jak se má žít... Já mám po krk chytráků, co vědí nejlépe jak mám žít, jak podnikat atd... Jděte do háje...
kazdy blbec ma mobil, hodte tam QR kod kde budou aktualni informace, aspon se ve fronte zabavim
Ale pouze člověk, který používá mozek by takovou blbost nenapsal, protože ví, že ne každý má smartphone a mobilní připojení k internetu. On ne každý takovéto technologie využije.
Možná kdyby salámy začali dělat poctivě a dávali do nich jen maso a koření, tak by s novou povinností žádné zásadní problémy neměli. Jenže to by zase nemohli šidit zákazníky.
A protože hlídání kvality přes potravinářkou inspekci by bylo moc práce pro státní úředníky, tak zabučel úřední šiml a prodejci, aby se zbláznili.
Oč je tento krok "chytřejší" než specifikace "eček". Alergii mohu mít na cokoli. Povinost specifikovat alergen však pouze u vyjmenovaných surovin. Tedy pokud budu alergický na sůl, nic se nedovím a mám smůlu. Tak jako při kombinaci některých "eček" i když samostatně nic nedělají.
Pokud budete alergický na sůl, tak frontu u lahůdek stojíte zbytečně.
No, plno prodejců již pochopilo, že lidi složení zajímá - už na mě nekoukají jak na vraha, když se ptám po množství masa v jídle. To, jestli tam je či není sója mě taky zajímá, preferuji bezlepkové uzeniny (co tam má co dělat lepek?).
Já myslím,že by bylo vhodné pro alergiky zřídit zvláštní prodejní pult ,kde by si mohli bezpečné nakoupit,přeptat se a taky třeba výrobek ochutnat ! Snad by to bylo možné a nestálo by to zase tak moc.Jak tady čtu spousty lidí mají ruzné alergie,tak by to bylo možná i pro obchod lukrativní.
A co to nechat na rozhodnuti obchodu a zakazniku misto zavadeni dalsi regulace?
Udelal nekdo pred navrhem tohoto nesmyslu alespon analyzu toho, jak velkym problemem je soucasny stav, pripadne kolik lidi a jakym zpusobem bude touto regulaci zachraneno pred vaznymi zdravotnimi nasledky nebo smrti? Nebo je to opet socialisticky zpusob "neco prikazeme/zakazeme/omezime a budeme doufat, ze to alespon nezpusobi vice problemu, kdyz uz to nic nevyresi"?
nevim,jestli mate nejake alergie, nebo jste se proste nekdy zkusil nejakym typum potravin ci latek v nich vyhybat, ale pokud ano, vedel byste,ze zas takovy nesmysl to neni
U ryb bude muset být napsáno, že obsahují ryby, u mléka, že obsahuje mléko, u oříšků, že obsahuje oříšky, .... :(
Takhle jednoduché bylo složení jmenovaných produktů možná tak před 100 lety Cokoli, co se k vám dneska dostane větší oklikou, než přímo z moře, od krávy, nebo ze stromu má v sobě většinou i něco navíc.