- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Myslím, že to je pěkné békovina.
Kdo pije nějaký čas víno, tak začne postupně rozeznávat patok od menšího patoku, horší od lepšího a tak dále. Pak už je schopen ochutnat sudové a vybrat si. Do lahví nevidíte a vždy je to pokus/omyl. Každý se holt musí propít do své kategorie až tam, na co mu stačí peníze. Vychovejme sebe a vychováme vinaře. Něco pro začátečníky: Je li na lahvi tvrdý staniol a špunt se zdá být dlouhý, má li červené 13voltů a víc, bílé 11 a víc, jsou li tak alespoň dvouletá a nestojí li víc než 80Kč, uděláte méně chyb při nákupu.
Proč je na ilustrační fotce místo opravdového moravského vinaře reklama na veksláka převlečeného za obsluhu kolotočů...
Poněvadž to někdo jako vekslák asi bude. Jinak by neobhajoval prodej sudových patoků, když Svaz vinařů je proti.
Na sudových vínech je největší marže, mnohem větší než u lahvovaných s embaláží. A také dokumentace sudových umožňuje největší šizení.
Situace by se měla řešit tak, že pokuty za pančování budou tak vysoké, že se to prodejcům, výrobcům ani dovozcům prostě nevyplatí. Potom bude po problému. Tohle je zase jen lobování velkovýrobců, jejichž patoky v supermarketech nikdo nechce kupovat, protože stojí několikanásobek toho sudového a navíc se to nedá pít.
Neokomunisti jsou na koni a rádi by zakazovali
Jak může někdo dělat tento druh rozhovoru se snad největším švindlířem chemikem? Proč se k problému nevyjádří poctiví vinaři?
Jj:to potom nebudou moci pančovat ty jejich suďáky,který se stejně nedaj pít.Ono je rozdíl lahvované víno a sudové-druhák,třeťák i čtvťák se prodá v sudu.Potom se nedivím,že jim spadne produkce a hlavně levný zisk.Protže do lahví musejí dát kvalitu a té bývá kolikrát málo,tak že moc nevydělá.
Tak to je vidět, že o tom nevíte vůbec nic.
Zrovna Žďárský brečí??? Ten válcuje ty malé vinaře ještě víc... Nejtrapnější podnikatel na Břeclavsku má opět potřebu zviditelnit se...
Myslím,že by stačilo, aby pokuty za pančování byly likvidační. Jinak přejme lidem,ať pijí,co jim chutná. Tam,kde mi nalili patok už podruhé nejdu.
Pán jednatel, zde uvádí že nemá problém prodat jejich označené vína jako zahraniční. To je sice možné ale jejich takzvané prodačky ani neupozorňují na to, že by byly ze zahraničí. Když se jich zeptáte jestli jsou to naše vína tak vám řeknou, že jsou vyrobené v ČR, ale kde se to víno sklidilo to už vám nejsou schopné říct. A jeden příklad za všechny když si jdete koupit Tramín červený tak i laik ví, že by se mělo jedna o bílé víno. Ale pokud si nedávate pozor co vám tam prodavačka čepuje tak se doma zděsíte co jste si to vlastně koupil z ¨ bílého se rázem stalo čevené ¨. I oni mají máslo na hlavě http://ekonomika.idnes.cz/inspekce-odhalila-pancovane-vino-veltlinske-bylo-ze-tri-ctvrtin-voda-123-/ekonomika.aspx?c=A120110_1713846_brno-zpravy_bor
Možná vás to překvapí, ale v každém víně je přes 80 % vody. Pokud tam ještě někdo přidá dalších 70 %, tak je to naprosto nepitelné a nepotřebujete ČOIku, aby to za vás zjišťovala.
Drobné vinaře to nepostihne, spíš by jim to mohlo trošku pomoct a ti větší už se dávno museli přizpůsobit, takže jedou v byznysu z dováženým kdečím.
To jen tady pan velkovinař Žďárský se bojí o své kšefty, proto si vydal PR, ono ani to Vinařství u Kapličky nebude věčný tahák ;)