Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Napodobenin italských sýrů se loni vyrobilo víc než originálu

Globální produkce falešných sýrů parmazán a grana padano loni poprvé překonala produkci originálních produktů vyrobených v Itálii. Oznámil to Svaz italských farmářů Coldiretti. Napodobeniny grany na trh ve velkém míří i z Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B32o78h59u63m53i81l 35T22r62o10c42h94t65a 2416476873874

Ani Josef Švejk se již sobě nepodobá, již je z něj jen animace hotová a přesto se na něj každý rád  podívá a v Čechách je dostupný s humorem svérázným, zaměřený proti válečné imitaci válečných štváčů !! Tak se Italové nezlobte !! Kráva jako kráva, hlavní je, že je co dojit !! Dodáme Vám České krávy a budeme mít Vaše originální sýry hned levnější  !! S Italským originální, sýrem, na věčné časy a nikdy jinak !!                                                       :-) [>-] ;-D EU ;-)?

0/0
9.3.2015 11:23

J27o80s19e45f 33L84e78b39d81u11š56k47a 4212193743435

A úplně nejvíc se vyrobilo napodobenin sýrů.

0/0
6.3.2015 19:15

P66e22t22r 55V75o69p46i35č94k49a 2472922928412

Spíš mi vadí, že ty italské tu stojí 2-3x víc než v Itálii.

+6/0
6.3.2015 15:35

T96o90m17á49š 32D25v19o42ř98á93k 3798349703793

Mě to nevadí. Stejně je v supermarketech plno napodobenin potravin...

+3/0
6.3.2015 11:43

M78a73r51e89k 67S61ý98k28o34r41a 9223560436836

Slovo napodobenina zní srandovně. Je to prostě sýr stejného typu. Stejný vstupní materiál, stejné bakterie, stejná technologie.

Ale Italové se oprávněně začínají bát. To je pochopitelné.

+2/−1
6.3.2015 11:10

J50a82n 47V85a46l50a14l65í40k 6716859590336

určitě to NENÍ stejný vstupní materiál

0/0
6.3.2015 11:29

K34r23y28š74t51o98f 65L56a30n97í56k 1359400425775

parmazan pouzivam velmi casto, vyzkousel jsem i ty napodobeniny a vubec se to neda srovnat.

0/0
6.3.2015 11:39

R65o74m37a74n 80S35t90o25n56e92k 1879303759231

pochybuji že krávy od kterých mají mléko se pasou na stejných loukách a dostávají stejné krmivo, jako ty italské.protože krmivo hodně ovlivňuje  výslednou chuť sýra

+2/0
6.3.2015 11:41

J43i79ř13í 17Ř37e74h15o15ř 9658698576768

že je něco napodobenina ještě neznamená že to je šunt. Chráněné označení původu je jen nálepka, nikoliv záruka kvality. Stejně tak burčák by měl být jen z hroznů z ČR. Ale to přeci neznamená že slovenské, rakouské či německé mladé víno bude horší. Jen budou naši vinaři víc nadávat, když je začnou ty zahraniční vytlačovat z trhu.

+5/−2
6.3.2015 10:03

R37o29m83a89n 60S15t18o35n98e64k 1449213779971

bohužel u český sýru je to tak že 90% z nich je šunt

0/0
6.3.2015 10:19

J42i96ř71í 80Ř63e77h89o42ř 9868288526278

to je otázka poptávky. Kdo žádá eidam a dostane eidam. Tak má výborný eidam. Kdo žádá parmazán. Ale koupí stejným postupem vyrobený sýr bez chráněného označení původu. Tak pravděpodobně ušetřil peníze, které si výrobci originálu přirážejí za značku. Pokud výrobci navíc nepoužívají přesmičky typu abidas, tak se tomu nedá nic vytknout. A je to otázka preferencí spotřebitele.

+1/0
6.3.2015 10:39

P13e67t72r 60V18o66p26i13č96k71a 2412652428812

Škoda, že to neplatí i u nás. Kilo parmezánu stojí v Itálii 15 €. U nás falešný 400 Kč a víc...

0/0
6.3.2015 15:39

J22o49s23e78f 45L91e39b39d41u18š43k84a 4162783863935

A 15 euro je kolik na koruny? ;-D

+1/0
6.3.2015 19:17

D42a65d47a43k 11P50e62t48r 7551760934738

Není.

0/0
6.3.2015 18:14

F10r69a65n15t48i80s65e50k 28M17r82z59e87n73a 3355635268339

Nemyslim si, ze zrovna burcak je to prave prirovnani, uz proto ze se vubec nejedna o puvodni originalni produkt. Narozdil od ceskeho piva, pardubickeho perniku, olomouckych tvaruzku, parmezanu, pažsky syr, atd. To vsechno jsou vyrobky, jejichz receptura vznikla diky specifickym podminkam v urcite lokalite. U burcaku nic specifickeho nevidim, ale nejsem vinar. Jen vim ze stryc ma vinice v tokajke oblasti a "burcak" ma mnohem lepsi, nez ten co se tu prodava :-)

+1/0
6.3.2015 10:49

J60i47ř26í 13Ř38e74h28o97ř 9808718856748

pravda že burčák je označení z českého práva (ostatní produkty by měli být označeny něco jako kvašený mošt nebo tak nějak) a byl myslím bruselem napaden. Nicméně jako příklad to myslím poslouží. Jsem také přesvědčený, že nepotřebuji péct perník v pardubicích aby to byl dobrý perník. Nedokážu si pak představit, že byl výrobce Pardubického perníku tropil povyk kolem toho, že na trhu stoupá podíl výrobců jiných perníků. Které chutnají stejně či podobně, nicméně se nesnaží parazitovat na názvu.

0/0
6.3.2015 11:10

D32a67v97i64d 38R70y52c38h45e35t22s45k74ý 9346821860550

Originál je mimo jiné z ovčích střev. Kupuji český Gran Moravia, který je mezi napodobeninami velmi povedený a bez pajšlu. Je pravda, že napodobenin děsivé kvality existuje mnoho...

+4/0
6.3.2015 9:16

P37a24v98e31l 32Ž26e56r57n96í40č89e85k 9492982936632

...moravský Gran Moravia...

+2/−1
6.3.2015 10:28

V53a83c24l61a32v 45M63e21d86e86k 5341342795375

"pajšl" je obsažen v každém sýru, je to takzvané sýřidlo, enzym který se získává z žaludků (nikoliv střev) telat nebo malých ovcí.

Kdyby tak vegetariáni věděli, že v každém sýru pojídají rozemleté žaludky....

+3/0
6.3.2015 10:30

J14a91r41o52s53l56a86v 52D10o50l50e17j41š39í 6612512944352

Dotycny enzym uz je mozne dnes vyrobit "umele" mikrobialne, takze zrovna k vyrobe syru gran moravia se syridlo z telecich zaludku nepouziva. Proto ho take mimo jine muze vyrobce oznacit jako "halal" a vyvazet vesele na blizky vychod.

0/0
6.3.2015 15:05

F28r81a31n50t67i34s32e91k 60M86r44z44e90n32a 3765685368979

Prosim vas, nepiste hlouposti. Parmezan obsahuje pouze kravske mleko a jako siřidlo se pouziva zaludecni stava z mlekem krmenych telat. Nic ovciho, natoz ze strev v tom neni! :-))) 

Jinak siridlo se pouziva zrejme na vsechny tvrde syry, nekdy se pouziva drubezi s nekdy prumyslove vyrabene (chemikalie).

+3/0
6.3.2015 10:36

Š54á96r55k47a 76M10a83t72y21á25š13o33v58á 1451905982169

tak Gran Moravia je velice chutná....

+11/−1
6.3.2015 9:15

M97i15l63a33n 16K29l61o95u98č18e65k 3590285398717

Ale prodává se klidně i za 500 za kilo, za to jde koupit pravý parmazán.

+2/0
6.3.2015 9:19

V13e63r95o97n78i79k14a 31K65r93á23s17n87á 8369386978529

nesmite chodit do Alberta :D V syrarne je do 320 korun za kilo..

+3/0
6.3.2015 9:26

J90a26n 78V63a72l73a48l77í93k 6516769900276

tak když vezmu že cesta tam a zpět také něco stojí tak cenově to pak vyjde na stejno nebo i dráž...

0/−1
6.3.2015 11:32

D23a92d84a41k 30P93e48t92r 7301350924838

Záleží, jak daleko bydlíte od Červeky u Letovle.

0/0
6.3.2015 18:16

A96l39e92s 21N72o68v70a19k 9232679117605

To je a hlavně je to oficiální výrobek a nehraje si na to, že je to parmezán. Je to podobný sýr, ale dodává se pod svou oficiální značkou.

+7/0
6.3.2015 9:27

T18o39m89a57s 30A83u38g37u39s48t80y30n 6327556161430

Přesně tak, sice si jej nekupuju, protože mi nechutná (přijde mi o hodně jiný než italské parmiggiana), ale sýr je úspěšný a má vlastní značku, není to žádnej fake parmezán R^

+1/0
6.3.2015 9:50

M59a58r70t89i84n 78K75a43r54á65s30e81k 9168803148558

No on je jiny nez parmiggiano hlavne proto, ze to neni ani napodobenina parmezanu (ten mnohem dele zraje). I kdyz tusim delaji i nejake specialni verze gran moravie co zrajou dele a ty by mohly parmezanu vice podobne, ale ty jsem nezkousel...

0/0
6.3.2015 11:42

M90a33r33t90i14n 89K72a45r95á65s53e57k 9588723878268

No ony ty napodobeniny o kterych je clanek se taky v drtive vetsine prodavaji pod vlastni znackou, padelku zas tak moc neni....

0/0
6.3.2015 11:37

J62a37n58a 63S95t21e74h38l62í55k12o63v63á 2559310570436

a myslím,že dostala i ocenění v Itálii

+1/0
6.3.2015 9:48

P35e38t97r 32V25o39p69i85č34k93a 2292342278842

Pokud jí nesrovnáváme s parmezánem, tak není špatná. Cena je ale skoro stejná jako opravdového ročního parmezánu v Itálii.

0/0
6.3.2015 15:45

B81o76h13u29m78i31l50a 58Z79a58c93h37o58v86á 1188814495442

Vsechno je imitace!!

0/0
6.3.2015 9:12

J94a24n33a 43S88t93e47h96l88í76k71o26v55á 2139440690306

myslíte imitace imitace? ;-)

0/0
6.3.2015 9:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.