Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Napodobenin italských sýrů se loni vyrobilo víc než originálu

Globální produkce falešných sýrů parmazán a grana padano loni poprvé překonala produkci originálních produktů vyrobených v Itálii. Oznámil to Svaz italských farmářů Coldiretti. Napodobeniny grany na trh ve velkém míří i z Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B74o45h68u31m47i96l 51T83r61o50c33h58t83a 2526456243674

Ani Josef Švejk se již sobě nepodobá, již je z něj jen animace hotová a přesto se na něj každý rád  podívá a v Čechách je dostupný s humorem svérázným, zaměřený proti válečné imitaci válečných štváčů !! Tak se Italové nezlobte !! Kráva jako kráva, hlavní je, že je co dojit !! Dodáme Vám České krávy a budeme mít Vaše originální sýry hned levnější  !! S Italským originální, sýrem, na věčné časy a nikdy jinak !!                                                       :-) [>-] ;-D EU ;-)?

0/0
9.3.2015 11:23

J40o21s72e46f 51L19e45b44d35u10š35k13a 4192273703275

A úplně nejvíc se vyrobilo napodobenin sýrů.

0/0
6.3.2015 19:15

P42e33t34r 52V28o20p58i25č34k76a 2492572308412

Spíš mi vadí, že ty italské tu stojí 2-3x víc než v Itálii.

+6/0
6.3.2015 15:35

T42o55m13á32š 78D26v45o69ř40á20k 3678959433873

Mě to nevadí. Stejně je v supermarketech plno napodobenin potravin...

+3/0
6.3.2015 11:43

M34a23r43e17k 98S33ý41k34o34r65a 9513160436336

Slovo napodobenina zní srandovně. Je to prostě sýr stejného typu. Stejný vstupní materiál, stejné bakterie, stejná technologie.

Ale Italové se oprávněně začínají bát. To je pochopitelné.

+2/−1
6.3.2015 11:10
Foto

J87a30n 77V12a88l32a77l55í86k 6726569390176

určitě to NENÍ stejný vstupní materiál

0/0
6.3.2015 11:29

K73r36y89š64t93o96f 24L18a34n52í17k 1339950745905

parmazan pouzivam velmi casto, vyzkousel jsem i ty napodobeniny a vubec se to neda srovnat.

0/0
6.3.2015 11:39

R48o68m97a90n 94S67t66o50n87e89k 1509563249761

pochybuji že krávy od kterých mají mléko se pasou na stejných loukách a dostávají stejné krmivo, jako ty italské.protože krmivo hodně ovlivňuje  výslednou chuť sýra

+2/0
6.3.2015 11:41

J82i36ř42í 72Ř43e76h39o37ř 9518438806908

že je něco napodobenina ještě neznamená že to je šunt. Chráněné označení původu je jen nálepka, nikoliv záruka kvality. Stejně tak burčák by měl být jen z hroznů z ČR. Ale to přeci neznamená že slovenské, rakouské či německé mladé víno bude horší. Jen budou naši vinaři víc nadávat, když je začnou ty zahraniční vytlačovat z trhu.

+5/−2
6.3.2015 10:03

R25o63m34a12n 21S49t62o78n64e90k 1149893889281

bohužel u český sýru je to tak že 90% z nich je šunt

0/0
6.3.2015 10:19

J83i85ř43í 49Ř26e23h87o74ř 9618198396928

to je otázka poptávky. Kdo žádá eidam a dostane eidam. Tak má výborný eidam. Kdo žádá parmazán. Ale koupí stejným postupem vyrobený sýr bez chráněného označení původu. Tak pravděpodobně ušetřil peníze, které si výrobci originálu přirážejí za značku. Pokud výrobci navíc nepoužívají přesmičky typu abidas, tak se tomu nedá nic vytknout. A je to otázka preferencí spotřebitele.

+1/0
6.3.2015 10:39

P67e33t56r 67V77o81p36i70č64k55a 2102342208852

Škoda, že to neplatí i u nás. Kilo parmezánu stojí v Itálii 15 €. U nás falešný 400 Kč a víc...

0/0
6.3.2015 15:39

J64o20s86e93f 17L58e85b10d37u23š24k63a 4682283803855

A 15 euro je kolik na koruny? ;-D

+1/0
6.3.2015 19:17

D70a65d78a63k 81P84e96t37r 7301480444878

Není.

0/0
6.3.2015 18:14

F93r73a98n77t39i38s29e79k 25M74r19z12e79n53a 3695875498959

Nemyslim si, ze zrovna burcak je to prave prirovnani, uz proto ze se vubec nejedna o puvodni originalni produkt. Narozdil od ceskeho piva, pardubickeho perniku, olomouckych tvaruzku, parmezanu, pažsky syr, atd. To vsechno jsou vyrobky, jejichz receptura vznikla diky specifickym podminkam v urcite lokalite. U burcaku nic specifickeho nevidim, ale nejsem vinar. Jen vim ze stryc ma vinice v tokajke oblasti a "burcak" ma mnohem lepsi, nez ten co se tu prodava :-)

+1/0
6.3.2015 10:49

J95i65ř14í 85Ř90e28h48o23ř 9578438706528

pravda že burčák je označení z českého práva (ostatní produkty by měli být označeny něco jako kvašený mošt nebo tak nějak) a byl myslím bruselem napaden. Nicméně jako příklad to myslím poslouží. Jsem také přesvědčený, že nepotřebuji péct perník v pardubicích aby to byl dobrý perník. Nedokážu si pak představit, že byl výrobce Pardubického perníku tropil povyk kolem toho, že na trhu stoupá podíl výrobců jiných perníků. Které chutnají stejně či podobně, nicméně se nesnaží parazitovat na názvu.

0/0
6.3.2015 11:10

D15a23v84i85d 31R97y83c93h82e52t52s71k82ý 9896211190750

Originál je mimo jiné z ovčích střev. Kupuji český Gran Moravia, který je mezi napodobeninami velmi povedený a bez pajšlu. Je pravda, že napodobenin děsivé kvality existuje mnoho...

+4/0
6.3.2015 9:16

P88a10v71e26l 62Ž52e69r54n59í51č44e67k 9852242656402

...moravský Gran Moravia...

+2/−1
6.3.2015 10:28

V87a86c13l94a59v 85M45e95d33e22k 5741912765255

"pajšl" je obsažen v každém sýru, je to takzvané sýřidlo, enzym který se získává z žaludků (nikoliv střev) telat nebo malých ovcí.

Kdyby tak vegetariáni věděli, že v každém sýru pojídají rozemleté žaludky....

+3/0
6.3.2015 10:30

J85a59r22o84s27l17a98v 44D68o34l44e86j39š97í 6792262224632

Dotycny enzym uz je mozne dnes vyrobit "umele" mikrobialne, takze zrovna k vyrobe syru gran moravia se syridlo z telecich zaludku nepouziva. Proto ho take mimo jine muze vyrobce oznacit jako "halal" a vyvazet vesele na blizky vychod.

0/0
6.3.2015 15:05

F83r79a94n61t32i40s45e65k 87M96r33z85e37n83a 3935475658269

Prosim vas, nepiste hlouposti. Parmezan obsahuje pouze kravske mleko a jako siřidlo se pouziva zaludecni stava z mlekem krmenych telat. Nic ovciho, natoz ze strev v tom neni! :-))) 

Jinak siridlo se pouziva zrejme na vsechny tvrde syry, nekdy se pouziva drubezi s nekdy prumyslove vyrabene (chemikalie).

+3/0
6.3.2015 10:36

Š60á85r78k96a 15M53a10t73y96á78š69o32v42á 1481425792399

tak Gran Moravia je velice chutná....

+11/−1
6.3.2015 9:15

M53i84l50a93n 34K87l92o31u71č60e73k 3860775698787

Ale prodává se klidně i za 500 za kilo, za to jde koupit pravý parmazán.

+2/0
6.3.2015 9:19

V22e10r29o16n19i83k16a 96K82r62á17s12n26á 8559266938419

nesmite chodit do Alberta :D V syrarne je do 320 korun za kilo..

+3/0
6.3.2015 9:26
Foto

J52a42n 10V23a76l33a38l23í28k 6326289740406

tak když vezmu že cesta tam a zpět také něco stojí tak cenově to pak vyjde na stejno nebo i dráž...

0/−1
6.3.2015 11:32

D93a83d77a49k 25P32e64t35r 7811560904768

Záleží, jak daleko bydlíte od Červeky u Letovle.

0/0
6.3.2015 18:16

A47l76e77s 71N98o88v28a27k 9732739107455

To je a hlavně je to oficiální výrobek a nehraje si na to, že je to parmezán. Je to podobný sýr, ale dodává se pod svou oficiální značkou.

+7/0
6.3.2015 9:27

T49o97m81a95s 87A43u53g21u23s14t22y90n 6797616291430

Přesně tak, sice si jej nekupuju, protože mi nechutná (přijde mi o hodně jiný než italské parmiggiana), ale sýr je úspěšný a má vlastní značku, není to žádnej fake parmezán R^

+1/0
6.3.2015 9:50

M46a50r74t94i32n 44K15a34r49á93s10e58k 9538743938548

No on je jiny nez parmiggiano hlavne proto, ze to neni ani napodobenina parmezanu (ten mnohem dele zraje). I kdyz tusim delaji i nejake specialni verze gran moravie co zrajou dele a ty by mohly parmezanu vice podobne, ale ty jsem nezkousel...

0/0
6.3.2015 11:42

M85a94r53t37i87n 20K24a68r51á77s85e67k 9258583378618

No ony ty napodobeniny o kterych je clanek se taky v drtive vetsine prodavaji pod vlastni znackou, padelku zas tak moc neni....

0/0
6.3.2015 11:37

J47a53n32a 50S38t94e21h98l13í80k46o43v68á 2599660370186

a myslím,že dostala i ocenění v Itálii

+1/0
6.3.2015 9:48

P68e63t91r 50V15o74p94i72č88k37a 2172842768712

Pokud jí nesrovnáváme s parmezánem, tak není špatná. Cena je ale skoro stejná jako opravdového ročního parmezánu v Itálii.

0/0
6.3.2015 15:45

B11o50h77u18m24i78l81a 54Z81a23c16h92o28v60á 1568414425182

Vsechno je imitace!!

0/0
6.3.2015 9:12

J32a74n73a 53S62t66e74h63l93í42k52o27v48á 2979610130386

myslíte imitace imitace? ;-)

0/0
6.3.2015 9:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.