Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Napodobenin italských sýrů se loni vyrobilo víc než originálu

Globální produkce falešných sýrů parmazán a grana padano loni poprvé překonala produkci originálních produktů vyrobených v Itálii. Oznámil to Svaz italských farmářů Coldiretti. Napodobeniny grany na trh ve velkém míří i z Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B66o86h95u84m63i35l 25T30r48o72c20h19t64a 2946946333784

Ani Josef Švejk se již sobě nepodobá, již je z něj jen animace hotová a přesto se na něj každý rád  podívá a v Čechách je dostupný s humorem svérázným, zaměřený proti válečné imitaci válečných štváčů !! Tak se Italové nezlobte !! Kráva jako kráva, hlavní je, že je co dojit !! Dodáme Vám České krávy a budeme mít Vaše originální sýry hned levnější  !! S Italským originální, sýrem, na věčné časy a nikdy jinak !!                                                       :-) [>-] ;-D EU ;-)?

0/0
9.3.2015 11:23

J55o31s57e88f 38L35e28b31d93u65š80k98a 4932913973385

A úplně nejvíc se vyrobilo napodobenin sýrů.

0/0
6.3.2015 19:15

P54e20t58r 43V62o77p50i84č70k19a 2242542678782

Spíš mi vadí, že ty italské tu stojí 2-3x víc než v Itálii.

+6/0
6.3.2015 15:35

T84o29m85á33š 46D74v56o38ř40á68k 3748909973533

Mě to nevadí. Stejně je v supermarketech plno napodobenin potravin...

+3/0
6.3.2015 11:43

M25a35r55e74k 81S64ý53k46o60r69a 9103140466866

Slovo napodobenina zní srandovně. Je to prostě sýr stejného typu. Stejný vstupní materiál, stejné bakterie, stejná technologie.

Ale Italové se oprávněně začínají bát. To je pochopitelné.

+2/−1
6.3.2015 11:10

J78a23n 79V59a51l18a45l94í75k 6576269500106

určitě to NENÍ stejný vstupní materiál

0/0
6.3.2015 11:29

K23r51y82š52t63o34f 34L58a25n44í42k 1899240415335

parmazan pouzivam velmi casto, vyzkousel jsem i ty napodobeniny a vubec se to neda srovnat.

0/0
6.3.2015 11:39

R58o85m28a10n 87S77t24o60n18e32k 1829613589491

pochybuji že krávy od kterých mají mléko se pasou na stejných loukách a dostávají stejné krmivo, jako ty italské.protože krmivo hodně ovlivňuje  výslednou chuť sýra

+2/0
6.3.2015 11:41

J77i38ř33í 80Ř50e11h63o18ř 9168758796868

že je něco napodobenina ještě neznamená že to je šunt. Chráněné označení původu je jen nálepka, nikoliv záruka kvality. Stejně tak burčák by měl být jen z hroznů z ČR. Ale to přeci neznamená že slovenské, rakouské či německé mladé víno bude horší. Jen budou naši vinaři víc nadávat, když je začnou ty zahraniční vytlačovat z trhu.

+5/−2
6.3.2015 10:03

R70o44m79a89n 45S20t83o86n19e56k 1569383729841

bohužel u český sýru je to tak že 90% z nich je šunt

0/0
6.3.2015 10:19

J62i43ř59í 69Ř12e75h83o80ř 9858208616498

to je otázka poptávky. Kdo žádá eidam a dostane eidam. Tak má výborný eidam. Kdo žádá parmazán. Ale koupí stejným postupem vyrobený sýr bez chráněného označení původu. Tak pravděpodobně ušetřil peníze, které si výrobci originálu přirážejí za značku. Pokud výrobci navíc nepoužívají přesmičky typu abidas, tak se tomu nedá nic vytknout. A je to otázka preferencí spotřebitele.

+1/0
6.3.2015 10:39

P23e77t25r 52V19o48p22i26č43k44a 2702722228972

Škoda, že to neplatí i u nás. Kilo parmezánu stojí v Itálii 15 €. U nás falešný 400 Kč a víc...

0/0
6.3.2015 15:39

J74o49s92e30f 10L60e95b86d66u13š48k13a 4982943163845

A 15 euro je kolik na koruny? ;-D

+1/0
6.3.2015 19:17

D33a28d50a32k 41P68e43t98r 7171440214398

Není.

0/0
6.3.2015 18:14

F70r46a70n37t36i89s59e84k 59M64r61z55e74n75a 3495205528169

Nemyslim si, ze zrovna burcak je to prave prirovnani, uz proto ze se vubec nejedna o puvodni originalni produkt. Narozdil od ceskeho piva, pardubickeho perniku, olomouckych tvaruzku, parmezanu, pažsky syr, atd. To vsechno jsou vyrobky, jejichz receptura vznikla diky specifickym podminkam v urcite lokalite. U burcaku nic specifickeho nevidim, ale nejsem vinar. Jen vim ze stryc ma vinice v tokajke oblasti a "burcak" ma mnohem lepsi, nez ten co se tu prodava :-)

+1/0
6.3.2015 10:49

J41i19ř25í 30Ř50e80h39o40ř 9508858856878

pravda že burčák je označení z českého práva (ostatní produkty by měli být označeny něco jako kvašený mošt nebo tak nějak) a byl myslím bruselem napaden. Nicméně jako příklad to myslím poslouží. Jsem také přesvědčený, že nepotřebuji péct perník v pardubicích aby to byl dobrý perník. Nedokážu si pak představit, že byl výrobce Pardubického perníku tropil povyk kolem toho, že na trhu stoupá podíl výrobců jiných perníků. Které chutnají stejně či podobně, nicméně se nesnaží parazitovat na názvu.

0/0
6.3.2015 11:10

D31a54v94i95d 65R77y75c72h14e55t98s72k62ý 9876751660910

Originál je mimo jiné z ovčích střev. Kupuji český Gran Moravia, který je mezi napodobeninami velmi povedený a bez pajšlu. Je pravda, že napodobenin děsivé kvality existuje mnoho...

+4/0
6.3.2015 9:16

P93a88v63e38l 79Ž29e34r71n30í65č40e95k 9852142736962

...moravský Gran Moravia...

+2/−1
6.3.2015 10:28

V37a20c65l58a18v 97M72e46d48e59k 5411462625415

"pajšl" je obsažen v každém sýru, je to takzvané sýřidlo, enzym který se získává z žaludků (nikoliv střev) telat nebo malých ovcí.

Kdyby tak vegetariáni věděli, že v každém sýru pojídají rozemleté žaludky....

+3/0
6.3.2015 10:30

J61a31r57o17s12l30a33v 75D10o46l78e86j98š81í 6122452524322

Dotycny enzym uz je mozne dnes vyrobit "umele" mikrobialne, takze zrovna k vyrobe syru gran moravia se syridlo z telecich zaludku nepouziva. Proto ho take mimo jine muze vyrobce oznacit jako "halal" a vyvazet vesele na blizky vychod.

0/0
6.3.2015 15:05

F26r58a93n30t51i25s78e48k 82M71r39z55e51n93a 3595345828269

Prosim vas, nepiste hlouposti. Parmezan obsahuje pouze kravske mleko a jako siřidlo se pouziva zaludecni stava z mlekem krmenych telat. Nic ovciho, natoz ze strev v tom neni! :-))) 

Jinak siridlo se pouziva zrejme na vsechny tvrde syry, nekdy se pouziva drubezi s nekdy prumyslove vyrabene (chemikalie).

+3/0
6.3.2015 10:36

Š88á35r88k42a 82M17a60t93y58á48š76o39v10á 1191195562649

tak Gran Moravia je velice chutná....

+11/−1
6.3.2015 9:15

M51i25l19a15n 77K68l29o58u92č29e57k 3520295628267

Ale prodává se klidně i za 500 za kilo, za to jde koupit pravý parmazán.

+2/0
6.3.2015 9:19

V65e23r20o62n88i43k50a 43K36r91á76s11n19á 8819616308979

nesmite chodit do Alberta :D V syrarne je do 320 korun za kilo..

+3/0
6.3.2015 9:26

J85a51n 43V24a76l47a29l15í40k 6486629580176

tak když vezmu že cesta tam a zpět také něco stojí tak cenově to pak vyjde na stejno nebo i dráž...

0/−1
6.3.2015 11:32

D73a95d32a20k 26P89e55t29r 7231240184888

Záleží, jak daleko bydlíte od Červeky u Letovle.

0/0
6.3.2015 18:16

A26l38e76s 59N47o95v72a30k 9712119847475

To je a hlavně je to oficiální výrobek a nehraje si na to, že je to parmezán. Je to podobný sýr, ale dodává se pod svou oficiální značkou.

+7/0
6.3.2015 9:27

T68o67m44a75s 41A86u15g88u57s82t91y32n 6857336781430

Přesně tak, sice si jej nekupuju, protože mi nechutná (přijde mi o hodně jiný než italské parmiggiana), ale sýr je úspěšný a má vlastní značku, není to žádnej fake parmezán R^

+1/0
6.3.2015 9:50

M32a81r36t30i83n 85K66a55r89á71s45e98k 9678403508108

No on je jiny nez parmiggiano hlavne proto, ze to neni ani napodobenina parmezanu (ten mnohem dele zraje). I kdyz tusim delaji i nejake specialni verze gran moravie co zrajou dele a ty by mohly parmezanu vice podobne, ale ty jsem nezkousel...

0/0
6.3.2015 11:42

M57a33r45t87i73n 47K14a30r72á47s70e97k 9698153818318

No ony ty napodobeniny o kterych je clanek se taky v drtive vetsine prodavaji pod vlastni znackou, padelku zas tak moc neni....

0/0
6.3.2015 11:37

J51a49n60a 27S76t63e83h12l22í54k14o95v86á 2479580170826

a myslím,že dostala i ocenění v Itálii

+1/0
6.3.2015 9:48

P44e97t50r 45V14o94p27i60č63k81a 2232862968502

Pokud jí nesrovnáváme s parmezánem, tak není špatná. Cena je ale skoro stejná jako opravdového ročního parmezánu v Itálii.

0/0
6.3.2015 15:45

B17o49h93u59m16i22l72a 45Z72a31c33h42o69v50á 1268824245402

Vsechno je imitace!!

0/0
6.3.2015 9:12

J86a62n70a 63S46t27e55h31l10í63k93o50v96á 2149700460636

myslíte imitace imitace? ;-)

0/0
6.3.2015 9:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.