- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Mela jen 3x mene nez..." co je to za modu porovnavat mnozstvi na nasobky? Nasobky toho moc nerikaji...
zadny prasek, zadny pudink...doporucuji koupit pravou belgickou cokoladu urcenou pro horkou cokoladu: http://www.horka-cokolada.supremus.sk/
recept na domaci horkou cokoladu:
do velkeho salku dat 2 lzice rozdrcene kvalitni tmave cokolady a 1 vrchovatou kavovou lzicku jednoho z mnoha "instantnich", tj. rozpustnych cokoladovych napoju v prasku - spousty znacek - Droste, Nestle, Cadbury, Lindt.....atd
Cim lepsi cokolada a cokoladovy prasek, tim lepsi vysledek.
Zalit 40ml varici vody, rozmichat az se cokolada i prasek rozpusti, dolit plnotucnym mlekem a ohrat v mikrovlnce na pozadovanou teplotu.
Obmena - Moccha horka cokolada:
Varici vodu zamenit 40 ml espressa z domaciho kavovaru.
Zajímavé, že máme normy na vše. Tento nápoj asi úředníci v EU ani u nás nepiji.
Proč se vlastně zavedl pro kakaový nápoj název "čokoláda"?! to je další bezmyšlenkovitě přejatý pojem z USA? Je to matoucí, ten test nemá smysl, přeci není možno očekávat, že pod názvem "horká čokoláda" bude někdo prodávat skutečně roztavenou tabulku čokolády - ostatně které, čokolády mají obsah kakaa od nedefinovaného minima do 100 %. Navrhuji vrátit se k názvu nápoje "kakao". U toho se dá stanovit norma - třeba (plácnu) 2 lžičky 100% kakaového prášku, mléko, cukr.
bohužel prodává název čokoláda........kakao si nikdo nekoupí
Kakao nebo horká čokoláda se dělají z plnotučného mléka, kakaového prášku 100% a cukru.
souhlas, jen nevím, kdy a proč se začalo říkat kakau "horká čokoláda", to je zmatečné, nikdo přeci neohřívá táfličky čokolády.
Přál bych všem ochutnat Hot Chocolate z libovolného Dunkin Donats po celé Americe. To nemá chybu, to je jeden jak druhý a hustý. Plné kakaa.
Přesto rád vzpomínám na známá šizená kakaa v různých mléčných barech v rodné vlasti za totálu. Nikdy jsem si na ně nestěžoval. Cena za korunu nebo pod dvě, k tomu šáteček, nebo dva.. a v létě šizenou vodovou zmrzlinu.. po tom se netloustlo jako tady v Americe. Všechno je přeslazený...příliš poctivý.. a za bakšiš.
Kvalitni horkou cokoladu bych v Dunking Donuts rozhodne nehledal.
Soused a take nas syn maji radi horkou cokoladu u Starbucks, ale pocet jejich obchodu se v Australii znacne zmensil, nachazeji se uz jen v centru Sydney, Melbourne a kolem Brisbane/Gold Coast/ Sunshine Coast, tedy v nejzivejsich turistickych oblastech - asi prevazne pro americke turisty.
Australane jsou dost narocni co se kavy tyce a davaji jasnou prednost italskemu stylu pred americkym. Horka cokolada tady ziskala na popularite a nejpopularnejsi se stal spanelsky typ v ruznych prodejnach Churros nebo v ruznych cukrarnach a kavarnach, nabizejicich take kvalitnimi zakusky a dorty evropskeho typu.
Ruzne americke potraviny a napoje tu maji povest prilisne preslazenosti.
Pobocky Dunking Donuts jsme tady v Australii kdysi meli, byly zavreny. Mame tu Krispy Kreme Donuts a my osobne se jim vyhybame jako cert krizi prave kvuli jejich preslazenosti. Smazene, prodavane studene a navic s premirou naladovane cukrem jako KKD
Kdyz uz obcas donuts, pak tedy tradicni "trhove" koblizky, prodavane z pojizdnych kiosku snad u vsech trhu. Osmazene kulicky, lehce obalene v cukru a s trochou jahodoveho dzemu uvnitr a ihned prodavane. MUSI se jist cerstve, horke, kdyz horky dzem z nich tece. Popularni zakusek pri nakupovani na trzich, zvlast pri chladnejsim pocasi.
Lide se ptaji v moji kavarne po horke cokolade. Jenze udelat 2dcl horke cokolady z cokolady, tak stoji hrnicek 80 Kc minimalne, a to uz nikdo platit nebude.
samozrejme, ze neexistuje nahrazka za kvalitu a za tu se musi platit.
Kdo kvalitu chce a ocenuje, ten zaplati.
Salek hoke cokolady U Mysaka - nepamatuji uz presne, je to nekolik mesicu, co jsme byli v Cesku - stal neco mezi 69 a 80Kc.
doporucuji ochutnat horkou cokoladu v cukrarne U Mysaka ve Vodickove ulici.
Muj syn je na horkou -a jakoukoliv jinou formu kvalitni cokolady cely divy a kvalitu umi ocenit.
Rekl ze ta od Mysaka byla snad nejlepsi z tech, ktere ochutnal pri lonske navsteve Evropy.
Test o ničem, nikdo nemůže čekat za tak nízkou cenu kvalitní čokoládovou pochoutku, jako třeba v cukrárně. Cena prostě odpovídá obsahu.