- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No jo, ale pokud (nekteri) hospodští odvadi jen minimalni dan (akorat na odpis) tak tech 21% sice vybrali, ale slo do kapce...
to je proto, že nevládnou národohospodáři, ale političtí blbci
Také chci nižší DPH, opravuji motorky a proč bych měl být diskriminován před hospodou.
Pane Stárku je to fajn, že jste přiznal, že restauratéři krátí daně. Jen jste si asi nevšiml, že ve stavebnictví už funguje reverse charge systém na DPH. Vaše snaha odvádět pozornost na stavebnictví je ubohá a průhledná.
Zdravím Vás pane Tesař - potřebuji vysvětlit. Su z dědiny a výraz reverse charge neznám.
Na vrcholových postech a za vrcholové platy je ekonomů ,poradců a poradcůporadců (m.j.vystudovaných za většinou erární prachy ,popř.s koupenými diplomy) kvanta ,ale zásadní poučka jím nic neříká! Čím vyšší jsou daně , tím nižší je ochota je platit - tedy pokud snížím daně ubyde daňových úniků....
Jak jinak zaměstnancům zdanit vše do poslední koruny , ale ostatním hoštaplerům udělat vyjímku vždyť jsme v Čechách.
Radši kdyby řešili kvalitu podávaných jídel,on-line jim můžu posílat zbytky nedojedených jídel
Hoteliéři a restauratéři, kteří se k Rusům chovali nadstandardně a k ostatním přehlíživě, ti mají nebo budou mít problém. Ti co se chovali vždy k hostům slušně a korektně, ti nebudou mít o hosty nouzi nikdy. Hoteliéři a hospodští ze Špindlu by mohli vyprávět, jak se jim vymstilo podlézat Němcům + Holanďanům a na Čechy se dívat s úšklebkem. Pozdě plakat nad rozlitým mlékem.
Děkuji za jasné vyjádření problému. Můžou si zato sami
Snížená sazba na jídlo a na nealkoholické nápoje, mněla být již dávno stejně jako zavedení platit DPH pro všechny pro, které je živnost jediným nebo hlavním příjmem. Tým by se aspoň částečně srovnali podmínky k podnikání. Zavedení elektronické evidence tržeb je zbytečně nákladné pro obě strany. Pan ministr Babiš uvádí, že v Chorvatsku se zvedly tržby v některých hospodách zvedly tržby o několik stovek %. Otázka je co dělal celou dobu kontrolní úřad (FÚ), a další o kolik se zvýšil příjem z daní, protože se domnívám, že se zvýšením tržeb přišlo i zvýšení nákladů. Mrzí mně, že stále vymýšlíme něco nového a nezaměříme se na zjednodušení zpřehlednění celého podnikatelského prostředí.
Kdepak, to by dopadlo jako s paušály, že by pak firmy danily přes živnostníky.
v pohostinství utíkají státu velké peníze a není to jen DPH, je to i daň z příjmu zaměstnanců, kteří často dostávají peníze tzv bokem, aby z nich neplatili daň, sociální, zdravotní a sociální a zdravotní tzv hrazené zaměstnavatelem, celkem jsou to pěkný prachy, dalo by se říct, že pohostinství je něco jako daňovej ráj, konkurence je velká a tam, kde je host orientovaný výhradně na cenu a to je skoro všude, tak bez okrádání státu zkrachujete, na druhou stranu pokud se vybere víc daní, tak je snad každýmu jasný, že o to víc si budou muset připlatit hosté
Na druhou stranu ale pokud byste evidencí tržeb zlikvidoval podvodníky snížily by se poměrné náklady, respektive vzrostly tržby těm poctivým a ceny by mohly jít i dolů.
Protože čím víc lidí se v pohostinství živí, tím víc jich musíte zaplatit v ceně.