Diskuze

Na daních víc utíká ve stavebnictví, říká zástupce restauratérů Stárek

Jídlo, které si host odnese v krabičce domů, generuje hospodským větší zisk než jídlo snědené v restauraci. Po dvanácti letech se to však změní. Na výstupu by hospodští měli odvádět jen sníženou daň. „Současný stav je pro restauratéry diskriminační,“ řekl Václav Stárek z Asociace hotelů a restaurací ČR.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

No jo, ale pokud (nekteri) hospodští odvadi jen minimalni dan (akorat na odpis) tak tech 21% sice vybrali, ale slo do kapce... ;-D

0 0
možnosti
IN

I90v59a23n68a 16N68o54v94á

22. 3. 2015 8:22

to je proto, že nevládnou národohospodáři, ale političtí blbci

0 0
možnosti

Také chci nižší DPH, opravuji motorky a proč bych měl být diskriminován před hospodou.

1 0
možnosti
Foto

Pane Stárku je to fajn, že jste přiznal, že restauratéři krátí daně. Jen jste si asi nevšiml, že ve stavebnictví už funguje reverse charge systém na DPH. Vaše snaha odvádět pozornost na stavebnictví je ubohá a průhledná.

2 1
možnosti
RJ

Zdravím Vás pane Tesař - potřebuji vysvětlit. Su z dědiny a výraz reverse charge neznám.

0 0
možnosti
JL

J19o52s84e10f 40L31a19n52z

19. 3. 2015 18:58

Na vrcholových postech a za vrcholové platy je ekonomů ,poradců a poradcůporadců (m.j.vystudovaných za většinou erární prachy ,popř.s koupenými diplomy) kvanta ,ale zásadní poučka jím nic neříká! Čím vyšší jsou daně , tím nižší je ochota je platit - tedy pokud snížím daně ubyde daňových úniků....

0 0
možnosti
IS

Jak jinak zaměstnancům zdanit vše do poslední koruny , ale ostatním hoštaplerům udělat vyjímku vždyť jsme v Čechách.;-D

0 0
možnosti
JB

Radši kdyby řešili kvalitu podávaných jídel,on-line jim můžu posílat zbytky nedojedených jídel;-D

0 0
možnosti
Foto

Hoteliéři a restauratéři, kteří se k Rusům chovali nadstandardně a k ostatním přehlíživě, ti mají nebo budou mít problém. Ti co se chovali vždy k hostům slušně a korektně, ti nebudou mít o hosty nouzi nikdy. Hoteliéři a hospodští ze Špindlu by mohli vyprávět, jak se jim vymstilo podlézat Němcům + Holanďanům a na Čechy se dívat s úšklebkem. Pozdě plakat nad rozlitým mlékem.

3 0
možnosti
IS

Děkuji za jasné vyjádření problému. Můžou si zato sami ;-D

1 0
možnosti
RP

Snížená sazba na jídlo a na nealkoholické nápoje, mněla být již dávno stejně jako zavedení platit DPH pro všechny pro, které je živnost jediným nebo hlavním příjmem. Tým by se aspoň částečně srovnali podmínky k podnikání. Zavedení elektronické evidence tržeb je zbytečně nákladné pro obě strany. Pan ministr Babiš uvádí, že v Chorvatsku se zvedly tržby v některých hospodách zvedly tržby o několik  stovek %. Otázka je co dělal celou dobu kontrolní úřad (FÚ), a další o kolik se zvýšil příjem z daní, protože se domnívám, že se zvýšením tržeb přišlo i zvýšení nákladů. Mrzí mně, že stále vymýšlíme něco nového a nezaměříme se na zjednodušení zpřehlednění celého podnikatelského prostředí.

1 1
možnosti
PS

Kdepak, to by dopadlo jako s paušály, že by pak firmy danily přes živnostníky.

0 0
možnosti
VB

v pohostinství utíkají státu velké peníze a není to jen DPH, je to i daň z příjmu zaměstnanců, kteří často dostávají peníze tzv bokem, aby z nich neplatili daň, sociální, zdravotní a sociální a zdravotní tzv hrazené zaměstnavatelem, celkem jsou to pěkný prachy, dalo by se říct, že pohostinství je něco jako daňovej ráj, konkurence je velká a tam, kde je host orientovaný výhradně na cenu a to je skoro všude, tak bez okrádání státu zkrachujete, na druhou stranu pokud se vybere víc daní, tak je snad každýmu jasný, že o to víc si budou muset připlatit hosté

2 0
možnosti
PS

Na druhou stranu ale pokud byste evidencí tržeb zlikvidoval podvodníky snížily by se poměrné náklady, respektive vzrostly tržby těm poctivým a ceny by mohly jít i dolů.

Protože čím víc lidí se v pohostinství živí, tím víc jich musíte zaplatit v ceně.

1 0
možnosti