- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jo dříve, když bylo mléko v skleněných a vratných lahví, sundali jste stříbrné víčko a museli jste prstem prorazit máslový špunt, aby jste mléko mohli nalít. O chuti dnešních mlék nechci diskutovat, ale je mi jasné, že když je trvanlivé, tak musí být výrobou a technologií upraveno, aby chvilku opravdu vydrželo. Z mléka výše popsaného už dávno by byla kyška. Kdežto prošlé trvanlivé zhořkne a je na vylití.
Mléko trvanlivé se liší od 5 denního jen dobou a teplotou pasterace. To, že kdysi dávno v 50-60 letech nebylo mléko tak výrazně odtučněné a po svaření se udělal škraloup na dva prsty je už jen pohádka mého ranného dětství. Ale zase dostanete koupit tehdejší jogurty. Sice stojí dvacku, ale stojí v nich lžička.
Zkuste si nakoupit mleko v nemecku, vozim si mesicne dva kartony po 65 centech za litr a ceske uz nekupuju. Kdyby dnes praotec cech vylezl na Rip, tak by ukazoval na zapad k nemcum, kde je zeme oplyvajici mlekem a na jih do rakouska, odkud vcely vyrabi strdi :-) Zkuste to ochutnat, pribuzenstvo i kamaradi uz chteji jenom to nemecke, asi si zalozim firmu. :-)
Trvanlivá mléka jsou o něco méně chutná než ta čerstvá. Je to dané už i tím, že ta čerstvá mají vyšší tučnost,“
Tak to je bomba, tahle argumentovat
A věcně na tom je chybně co? Chuť se v mléce opravdu váže zejména na tuk.
Jeden článek píše: (http://ekonomika.idnes.cz/test-trvanlivych-mlek-065-/test.aspx?c=A150330_183548_test_rny) a druhý píše: (http://video.idnes.cz/?c=A150330_183548_test_rny&idVideo=V150320_195801_webtv_sha) tak kde je chyba...
Ráno tady bylo v nadpisu, že ta nejdražší stála za prdlačku..kdopak si stěžoval ?
neni trochu nadsazene nazyvat tu bilou vodu mlekem?
Připomínáte mi jednoho co si koupil po 15 letech plnotučné mléko a básnil jak si pochutnal...
Paní Večerková je arogantní a sebestředný živočich. Pracoval jsem pro ni na jednom testu, a nevzpomínám na to rád. Nakonec objektivní hodnocení překroutila ve prospěch velké a známé značky, a tam, kde se jí to hodilo, označila mé myšlenky za své, a tam, kde to "zavánělo" průšvihem, nebála se schovat za moje záda. Jestli takhle pracuje na ostatních testech, tak pro mě nemají žádnou vypovídající hodnotu.
Včera jsem se pokusil dělal z toho čerstvého mléka kávu a bylo první den otevřený a už smrdělo. Made in Tesco.
tak kdo si koupí cokoli složitějšího než balenou vodu v hyperkrámu, nemůže čekat kvalitu
Teda, veliké překvapení... Titulek opět skoro alarmuje jaký je průšvih, po přečtení zjistíte, že se vlastně nic nezměnilo.
Co se obsahu tuku, vápníku, bílkovin a dalších částí, tak hodnoty budou v každé várce jiné, je to dáno tím, že mléko není nějak chemicky přesně kalibrované, ale jaké ho kráva pustí, takové je. Co se týče chuti, nejlépe má chutnat čerstvé plnotučné, je jasné že polotučné nebude chutnat nikdy nejlépe, jelikož nositelem chuti, je, a teď se podržte, právě ten TUK. Co se týče odtučněného mléka, tak to chutná hůře, ale zdravotně je dokonce lepší, protže není tučné, a tuk je nahrazen protejny. Ale o tom už tento článek nepojednává, na to musíte googlit ale je to snadné, stačí 5 minut
nu, protejny ty také dříve nebejvaly
Od dob, co jsem odtržen od struku mateřského, už není mléko to co bejvalo
Hlavně to balení stojí za starou belu.