- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Další blbost.. Naši předci přišli pod praotcem Čechem do země mlékem,strdím, zvěří, ptactvem a rybami oplývající. A dělili se o každý krajíc, strdí, každou rybu. Ty chytali jednak do sítí, jednak do ohrad z proutí. A žádné katolické náboženství nebylo. Lososů bylo dokonce ve Vltavě tolik, že čeleď je odmítala jíst vícekrát než jednou za čtrnáct dnů. A kapra na Vánoce má převážná část domácností.
Současný stav je způsoben řadou příčin. Masivní intenzivní chov ryb, dokrmovaných nejrůznějšími "doplňky" a ošetřovaných různými antibiotiky vedl ke zhoršení jejich chuti a krátké "odbahnění" v sádkách nestačí.
Rybářství je stále značně náročné na pracovní sílu a tak ceny ryb nejsou výrazně nižší, než jiných mas, jako tomu bylo dříve. A konečně jejich kuchařské úprava je dosti náročná. Ale kdo to skutečně umí, tomu se to vyplatí i ekonomicky. Ať si redaktoři zajedou do Třeboně a dají si tam v "Šupině" kapra na nejrůznější způsob. Budou se olizovat. V Třeboňských lázních je smažený kapr neustále žádaným jídlem.
Pamatuji si doby, kdy kvetl prodej ryb v obchodech pana Vaňhy, stejně tak jako si pamatuji mléčné bary.
Protože Třeboňské rybářství patří jihočeskému kmotrovi ODS panu Dlouhému, je to cílená státní podpora soukromému podnikání.
jedinou účinnou propagací konzumace rybího masa je snížení jeho ceny a zvýšení jeho kvality. Kolik z ceny platíme za maso a kolik činí cena vody v něm obsažená. V životě bych si nekoupil t.zv. rybí prsty. Už i kvůli poněkud morbidnímu názvu ne. Ale hlavně, co všechno je v těchto výrobcích přidáno. Fuj!
Mě nemusí nikdo nutit jíst ryby, z podpory si je ale nekoupím
v úterý jsem upytlačil dva kapry, 62, 57
v úterý dva kapři 62,57, oba vyníkající chutě !!
Kapr vynikající chutě? Tak to jsem ještě neslyšel.
Je zde pár profláknutých kuchařů takže by přitom stačilo aby udělali pár dílů seriálu, kde budou vařit z ryb a lidi se dají do zkoušení...ale na tom by se holt nenapakovala horda"odborníků"
Co kdyby stát cenu ryb nějak dotoval? Kapr stojí to samé jako vepřové, pstruh jako hovězí, a takový úhoř nebo candát se mohou měřit s pravou svíčkovou z Argentiny.
V jídelně nám ryby vnucují alespoň 1x do týdne. Ten hnus se nedá jíst.