Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často přesolené a porotě po nich bylo špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V78l29a34s17t65i78m19i81l 12M44e61d11ř32i95c22k77ý 8514354908960

všechny tyhle asijské polévky jsou hnus, najděte ai recepty a zadejte si činská polévka, uplně o něčem jinem !

+1/0
8.6.2015 16:01

M16a42r21i38e 86O77h55l39í31d58a45l55o75v59á 1747880601612

V této zemi se nedá žít zdravě, ale myslím, že jídlem to nebude

0/−1
28.5.2015 2:01
Foto

M71i53l54o88š 55R61e84c50h32t20o30r41o79v34i79č 7284610452173

Pravdou je, že se nyní kde kdo předhání v opovržení na tímhle jídlem. Když ale přijdete domů a rychle ostříháte na parapetu "zelené magi", tedy libeček, petrželovou nať, dva až tři stroužky česneku, lžíci slunečnicového oleje a ony nudle, tak než to připravíte zavře vám v rychlovarné konvici voda a už onu polévku zaléváte. Přikrýt talířkem a nechat odstát  cca 10 až 12 minut. Chutná rychlovka je na světě! R^

0/0
27.5.2015 19:47

H95a30n86a 32D79o59s52t97á16l34o71v30á 1329274890634

Ale to máte na mysli instatní nudle jako takové, bez toho sáčku s glutamátem, ne?

0/0
28.5.2015 12:28

P47a52v27e85l 59O52d45r55a44z19i88l 6784209757570

Tak pro info, mám před sebou 3 různé sáčky s nudlolévkou, 2x Vietnam a 1x Thajsko. Složení nudlí:

1. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, sůl, E466, E501i, E500i, E452i, E451i, E339iii, E450iii, E621, vitamín E (co znamenaj ty iii nevím)

2. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, ochucující složka kuřecí aroma + zvýrazňující látky E627, E631, "extrakt z droždí", sůl, regulátory E500, E452, E451, zahušťovadlo E466

3. rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl

:-)

0/0
28.5.2015 15:16
Foto

M97i39l81o64š 40R83e31c74h38t13o62r78o25v59i89č 7964240882703

Je opravdu takový rozdíl mezi touhle polévkou a hrníčkovou instantní polévkou ze sáčku?! Palmový tuk je již doslova kde tu onde a když porovnáme masox či jiné kostky a dochucovadla, tak zjistíte, že se musíte téhle stravy vzdát prostě komplexně! No tak to u nás zakažme a fertyk! Pokud je to povoleno, nezdá se mi to závadné! Jestliže to nepřeháníme, tak jednou za 14 dní nás to přeci nezabije. Pokud nás to ale zabijí, je otázkou, jak je možné, že jsou tyto látky volně v prodeji?!  :-/

+1/0
29.5.2015 0:30

J41a74k43u59b 57K52r83e41j86č69í69k 8733864402764

Nazdárek, naprosto jednoduše. Lidé kteří určují bezpečnost daných potravin jsou placeni přímo potravinářským průmyslem. Daná situace rozhodně není výhra a již nyní způsobuje spoustu zdravotních problémů, některé látky, které škodí zdraví jsou přehlíženy a nejsou považovány za nebezpečné.

S pozdravem!

0/0
31.5.2015 3:46

O73l90d50ř62i58c78h 25H76o88r82á95k 2734309951545

Tak tohle je úžasné. Právě se dívám na ČT2, pořad Éčka (1/3) (dokument VB 2010), a je tam část o glutamátech. Několik alergiků na glutamáty, které z nich bolí hlava a mají střevní potíže se uvolilo, že otestují naslepo jídla a byli pozváni do asijské restaurace. A skutečně je po jídle rozbolela hlava a bylo jim velmi špatně a celé jídlo jedli s výraznou nechutí a komentářem, že mají chemickou pachuť na patře. Problém byl v tom, že dostali jídlo absolutně bez přidaného glutamátu a byla to čistě přírodní kuchyně z nejlepších surovin.

Oni prostě věděli, že asijská kuchyně obsahuje přidané glutamáty a obecně je svinstvo a tak je rozbolela hlava a vše jim chutnalo chemicky.

Že by rozhodovaly předsudky? Určitě ne, vždyť redakce by nikdy ... nebo jo?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435014826-ecka/

opakování: pátek 29. 5. 2015 po půlnoci

Zvláště paní redaktorce to doporučuji, třeba už ji bolet hlava nepřestane a klidně jí to nahraju a pošlu vypálené na CD.

+3/0
27.5.2015 14:31

H21a74n88a 49D43o81s63t78á33l21o56v52á 1439144670394

Glutamáty jsou přirozenou součástí masa. Pravda - ne v takovém množství, ajk si je lidi s otupělou chutí servírují.

0/0
28.5.2015 12:29

O74l48d47ř85i97c55h 61H39o90r26á97k 2544769611785

Ale já psal o něčem jiném. Lidem jídlo nechutnalo a bylo jim špatně jen kvůli předsudku, že tam přidaný glutamát je. A přitom to bylo je z kvalitních surovin bez přidané chemie.

---

A mimochodem nejsou jen v mase, jsou i ve zralých rajčatech  (ó hrůzo, to musí být strašné použít takový koncentrát jako protlak), je i v žampionech a v sýrech (nejvíce v parmezánu) ... je asi ve všem v různých koncentracích.

+2/0
29.5.2015 8:50

J62a44n 42C58e94p84e46k 1954946190

Také si to sem tam dám, nutriční hodnoty nulové, ale na zaplácnutí žaludku to je. Rozhodně se po tom neotrávíte. Jo to kdyby dělali rozbor třeba nějakého majo salátu, to by se asi lidi divili co v tom je a taky se to jí a chutná to. Prostě člověk nesmí koukat na tyhle testy. Ty by vám nedoporučily vůbec nic.

0/0
27.5.2015 10:53
Foto

R21a27d50i12m 35K81r72o30u53t30i35l 7810191556659

Kolega v práci neměl pro tuhle potravinu jiné označení než "plastikový nudle". 

A propos, než se začaly vyrábět i nás, pocházely výhradně z Vietnamu. Tak nevím, proč se tomu dodnes říká čínské polévky.

0/0
27.5.2015 10:47

J22a58r58o27s83l19a12v 71V42o92j17t11ě55c71k54ý 4373518524756

Spolubydlící na intru to jedl každý den k obědu 2 balíčky. Nikdy mu nic nebylo, dnes mu nic není a žije, myslím že to jí furt ;-D

takže chyba bude asi v ochutnavačích co nic nesnesou a v tom, že na obalu bylo hodně E ale kdyby to na obalu nebylo, tak by to všem chutnalo ;-) je to jen povrchnost a dnes jsem na tu polévku dostal diky článku taky chuť, ačkoliv jsem to nejedl několik let ;-D

+3/0
27.5.2015 8:37

O85n38d20ř37e64j 43M34a33l32ý 3404523793353

Tyhle čínský srajdy se daj beztak požít maximálně někde na čundru. Samotnou doma bych si ji nedal.

+1/−4
27.5.2015 1:02

P85a92v82e35l 87O78d21r10a19z55i18l 6194279807260

Proč si kazit pobyt v přírodě něčím takovým...

0/0
27.5.2015 8:57

P58a98v91e82l 39R43y68b36e11c31k92y 8824583849780

bohužel díky politice naší vlády a platové strategii  ministra financí nemají mozky našeho hospodářství na lepší žrádlo než MAOvu pomstu. ps: čím více umíš a máš  vícedětí, tím více musíš sežrat těchto dobrot

0/−4
26.5.2015 23:41

J40a88n 22K81a24r62e88l 28N49o71v40a75k 5766814128286

yumyum krabí.. samozrejme ze vas bude palit.. musite k tomu prikusovat štrůdl :D

0/0
26.5.2015 23:38

P46a62v17e74l 33O47d68r50a91z26i65l 6804149947950

A nebo trénovat s Morugou. :-)

+2/0
27.5.2015 8:58

V62á24c39l24a28v 95S45v65o63b68o79d52a 5216978669

;-DR^.

0/0
27.5.2015 9:40

A91n53t97o12n55í30n 50Z20e55l91e29n71ý 2894973961176

Minulý týden jsem testoval ve Zlých časech piva, a taky se mi udělalo šoufl. A to jich bylo jen jedenáct.

+11/0
26.5.2015 23:23

V23l53a75d77i60m47i67r 83S31o11u95k53a15l 4520941571516

Kuřecí Yum-Yumka :-P:-P Ještě do ní dám mraženou zeleninu a sýr..A to je panečku nejlepší žřádlo :D :D

0/0
26.5.2015 22:42

V34l34a21d81i11s48l74a21v 14D83u31b97a 3340548678668

Nevim já nejsem schpen sníst ani jednu, fakt ne. A to by bylo supr ryhlé jídlo, ale nejde to. Tuhle jsem kroutil hlavou v obchodě, cikánka jich tam měla plnej koš. Asi na celej měsíc :)

0/0
26.5.2015 21:30

L61a66d97a 45N29o15v54a85k 4242803537

prostě čim lepší, tim horší...:-P

+1/0
26.5.2015 19:37

T34o96m14á12š 96G71a29j65d73o84š 3348216147101

Kec vo videu že to nemá s ázijskými polievkami nič, je úsmevný. Vifon ktorý to začal, je priamo z Vietnamu a test sa venuje najmä ich Európskym klonom, ktoré nedokážu cenou ani kvalitou konkurovať tým ázijským Vifonom.

Ešte aj ta príprava na videu bola divná.

Vifon máte dať celý do nádoby, prikryť pokrievkou a nechať min. 3 minúty odstáť (ja nechávam aspoň 10, vtedy sú slíže najlepšie, vyplnia objemom celú nádobu).

Vo videu tie "nudle" len zalievali vývarom, vôňa nemala šancu, ani "nudle" nabobtnať.

Z toho celého mám dojem, že prioritou bolo ohovoriť tie polievky ako urobiť objektívny test. Na videu najprv pochválil polievku aby sa vzápätí opravil, že "bola poživatelná".

+1/0
26.5.2015 18:51

O65s56k62a45r 84K96o56v37a85ř53í85k 8957213316287

Vývarem :D

0/0
26.5.2015 20:29
Foto

P78ř34e67m30y94s50l 24Č98e81j34p 8368147888936

Když už nudle v igelitu, tak  jedině na delší pobyt v přírodě, ale jen jako základ pro koření, zeleninu, maso ... přibalené sáčky se solí následně doma roztřídím (obsah do koše, sáček do plastu) ...

0/0
26.5.2015 17:15

P80a36v54e92l 45O63d58r90a49z39i82l 6964959207600

Hm a není logičtější si koupit jen nudle?

+2/0
26.5.2015 17:59
Foto

P25ř11e60m97y46s93l 60Č66e90j19p 8588517568806

Ano, ale ty jsou baleny po více kusech. Takže je problém v tom, že buď sežereš 4kostky nudlí najednou, nebo to budeš přechovávat na hulváta v nějakém zip sáčku, aby jich nenavlhlo. Takže lepší jedny zvlášť balené v igelitu ... hm? :o)

0/0
26.5.2015 18:08

P21a58v91e66l 43O14d26r41a12z75i67l 6694879837380

Hm to jo hm ;-)

0/0
26.5.2015 20:15

P47e96t53e13r 48M66o33l75n16á51r 8105304692629

a čo čakáte od tzv: "polievky" za 0,10€  normálna polievka stojí min. 1€

0/0
26.5.2015 17:08

L83u85k21a11s 20V38a80n89e39c62e16k 2438829976

No, osobně polívku z pytlíku nepovažuji za normální...

+1/−1
26.5.2015 18:42
Foto

I83g39o76r 15S75v38o53b22o14d47a 8183245876818

Nejlepší jsou ty dražší přímo z Asie - Mi Lau Thai nebo Mi Kim Chi (ale jen ty s příchutí masa) a pak ty nejlevnější z Penny. Ostatní, co jsem zkusil, za moc nestály.

+2/0
26.5.2015 16:34

V85á25c43l83a56v 77S28v88o55b67o77d55a 5576568669

Souhlasím,kupuju si značku Mi Kim Chi,a opravdu mi to chutná,hlavně s tou hovězí příchutí.

0/0
27.5.2015 9:43

P90a96ť15a 82J34e90r75m73e93r 8539418194

Jo jo, to znám z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem si takový hnus už nikdy nekoupil.

+2/−1
26.5.2015 16:10

N71i80k72o92l95a 50K97l14i24s29k31o85v14á 5787942828185

Nemyslím si, že je to reklama. Jak tam zmiňují, všechny ty polévky mají vesměs stejné známky. Tím neříkám, že je dobré jíst tyto "čínské" polévky každý den. 

Podle mě se dnes výrobci už snaží hodně hledět na složení svých výrobků. Reagují na trh, dnes je mnoho lidí proti konzervantům, éčkám, glutamanům, nadměrné soli apod. proto dnes nacházíme často například bujony bez přidaného glutamanu, bez konzervantů, atd., což jsou třeba ty od Knorru, které, se přiznám, také čas od času využiji a špatně se po nich rozhodně necítím. Nic se nemá přehánět, ani nadměrná konzumace polotovarů, ale ani přehnaná úzkost z jejich používání ;-)

+1/−1
26.5.2015 15:58

P37a30v79e95l 54O23d50r12a40z62i90l 6194509497400

Jo a víte, co je to ten extrakt z kvasnic v bujónech Knorr? Já ne.

0/0
26.5.2015 18:01

H25a67n56a 17D82o74s81t14á59l51o52v71á 1759294780554

To je jako s tím bílkovinným hydrozytátem - prakticky stejné.

0/0
28.5.2015 12:31
Foto

V94i92e64t 65X32u60a22n 26N67g32u89y64e86n 1165945723796

Ja doporucuju znacku MAMA krevetovou prichut, ze vsech znacek ktere jsem ochutnal je MAMA nejlepsi. Je trochu ostrejsi ale nic extra, ale ta chut za to stoji, kdyz mam hlad tak vypiju i tu voduR^:-P

+3/0
26.5.2015 15:09

V90í69t 45H32o87l10l43e55r 8257302542116

značka vifon byla dříve nejlepší

+3/−2
26.5.2015 15:14

L50e73n82k60a 17Z94a25p84l82e17t64a55l39o48v59á 7845261262525

Není lepší si raději dopřát pravou asijskou kuchyni bez náhrašek? :-) Řekla bych, že třeba taková originální polévka pho bo strčí všechny ty rádobypolévky do kapsy. ;-)

+1/0
26.5.2015 15:14

V56o78j91t83ě58c42h 32Š17e91f31l19e16r 2393677254271

Pho je vietnamská kuchyně a Vietnam není Čína

0/−3
26.5.2015 15:23

J57o16s14e79f 20Č78i87h95á82k 7151899910486

Paní poukazuje na asijskou kuchyni. Naučte se číst.

+3/−1
26.5.2015 15:37

M50a58r39t97i77n 97K32l57e88i34n 9279831878

Vietdnes a jeho PR;-D

0/0
26.5.2015 22:16

R32a63d72i10m 34P86o24l31á11š77e22k 9466413769909

Já ty levné čínské polévky za cca 3.50 Kč beru jako nákup kostky masoxu dohromady s nudlemi.

Dělám z nich tak litr polívky přidáním vývaru , příslušné zeleniny a zavářky. Akorát že ty levné mají pachuť po zapařeném peří a ty drahé jsou sice dobré, ale zas vzhledem k ceně jsou ty klasické za stejnou cenu lepší.

+2/0
26.5.2015 14:25

M95i11l52a52n 39Š67v51a72g79r17o60v69s91k68ý 9672809855948

Moje řeč.

0/0
26.5.2015 14:35

L32u55d33v32i81k 79S12p77i27n48k79a 1262617450305

když potravina. tak jedině z agrofertu. jinak se ze všeho udělá špatně. není nad to mít vlastní media.

+4/−5
26.5.2015 13:47

V40á61c87l80a74v53e29k 80P90e92t92r 2735276313610

hlavně do toho zamíchat agrofert;-D Vy už ty políffky fakt nejezte;-)

+6/0
26.5.2015 14:51

M42a95r35e50k 19T31ů66m72a 4282728496612

Abych řekl pravdu, tak podobné rádoby polévky jsou jednou z posledních věcí, kterou bych kdy pozřel... Už jenom to, jak vypadají balení, je jisté upozornění, že tohle moc k snědku nebude! Když už čínskou polévku tak bych doporučil si na ní zajít do nějaké čínské restaurace.

+6/−1
26.5.2015 13:44

M50a12r91e62k 55Z25a48h61r16a79d10i21l 6514129745421

Ovšem v ČR je většinou "čínská restaurace" = "vietnamská restaurace"

0/0
27.5.2015 7:05

P39a88v16e84l 56V65e16t82e90š20n35í97k 7735888695187

Jsou i dobré asijské restaurace.

Vtipné je, když se do toho montují Češi - světoběžníci. Když vám třeba začnou v "thajské" restauraci nutit hůlky s tím, že thajci hůlkami jí :).

0/0
16.6.2015 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.