Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často přesolené a porotě po nich bylo špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V42l77a47s11t37i74m51i78l 11M41e67d47ř61i65c66k59ý 8424734558220

všechny tyhle asijské polévky jsou hnus, najděte ai recepty a zadejte si činská polévka, uplně o něčem jinem !

+1/0
8.6.2015 16:01

M20a29r42i41e 54O60h21l93í24d93a22l41o44v22á 1637890781662

V této zemi se nedá žít zdravě, ale myslím, že jídlem to nebude

0/−1
28.5.2015 2:01
Foto

M56i90l75o27š 43R33e15c76h43t26o15r72o91v38i69č 7594130232443

Pravdou je, že se nyní kde kdo předhání v opovržení na tímhle jídlem. Když ale přijdete domů a rychle ostříháte na parapetu "zelené magi", tedy libeček, petrželovou nať, dva až tři stroužky česneku, lžíci slunečnicového oleje a ony nudle, tak než to připravíte zavře vám v rychlovarné konvici voda a už onu polévku zaléváte. Přikrýt talířkem a nechat odstát  cca 10 až 12 minut. Chutná rychlovka je na světě! R^

0/0
27.5.2015 19:47

H16a56n75a 63D57o64s16t29á36l12o49v11á 1759794750274

Ale to máte na mysli instatní nudle jako takové, bez toho sáčku s glutamátem, ne?

0/0
28.5.2015 12:28

P63a46v91e84l 19O35d77r27a94z87i50l 6114839707840

Tak pro info, mám před sebou 3 různé sáčky s nudlolévkou, 2x Vietnam a 1x Thajsko. Složení nudlí:

1. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, sůl, E466, E501i, E500i, E452i, E451i, E339iii, E450iii, E621, vitamín E (co znamenaj ty iii nevím)

2. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, ochucující složka kuřecí aroma + zvýrazňující látky E627, E631, "extrakt z droždí", sůl, regulátory E500, E452, E451, zahušťovadlo E466

3. rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl

:-)

0/0
28.5.2015 15:16
Foto

M18i50l55o72š 20R79e37c27h62t37o13r77o73v92i24č 7384920262213

Je opravdu takový rozdíl mezi touhle polévkou a hrníčkovou instantní polévkou ze sáčku?! Palmový tuk je již doslova kde tu onde a když porovnáme masox či jiné kostky a dochucovadla, tak zjistíte, že se musíte téhle stravy vzdát prostě komplexně! No tak to u nás zakažme a fertyk! Pokud je to povoleno, nezdá se mi to závadné! Jestliže to nepřeháníme, tak jednou za 14 dní nás to přeci nezabije. Pokud nás to ale zabijí, je otázkou, jak je možné, že jsou tyto látky volně v prodeji?!  :-/

+1/0
29.5.2015 0:30

J16a22k20u37b 35K79r77e58j68č68í23k 8143454642274

Nazdárek, naprosto jednoduše. Lidé kteří určují bezpečnost daných potravin jsou placeni přímo potravinářským průmyslem. Daná situace rozhodně není výhra a již nyní způsobuje spoustu zdravotních problémů, některé látky, které škodí zdraví jsou přehlíženy a nejsou považovány za nebezpečné.

S pozdravem!

0/0
31.5.2015 3:46

O41l60d30ř16i65c46h 36H29o39r57á15k 2564139331795

Tak tohle je úžasné. Právě se dívám na ČT2, pořad Éčka (1/3) (dokument VB 2010), a je tam část o glutamátech. Několik alergiků na glutamáty, které z nich bolí hlava a mají střevní potíže se uvolilo, že otestují naslepo jídla a byli pozváni do asijské restaurace. A skutečně je po jídle rozbolela hlava a bylo jim velmi špatně a celé jídlo jedli s výraznou nechutí a komentářem, že mají chemickou pachuť na patře. Problém byl v tom, že dostali jídlo absolutně bez přidaného glutamátu a byla to čistě přírodní kuchyně z nejlepších surovin.

Oni prostě věděli, že asijská kuchyně obsahuje přidané glutamáty a obecně je svinstvo a tak je rozbolela hlava a vše jim chutnalo chemicky.

Že by rozhodovaly předsudky? Určitě ne, vždyť redakce by nikdy ... nebo jo?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435014826-ecka/

opakování: pátek 29. 5. 2015 po půlnoci

Zvláště paní redaktorce to doporučuji, třeba už ji bolet hlava nepřestane a klidně jí to nahraju a pošlu vypálené na CD.

+3/0
27.5.2015 14:31

H58a57n84a 72D64o71s96t22á29l91o41v31á 1689574480324

Glutamáty jsou přirozenou součástí masa. Pravda - ne v takovém množství, ajk si je lidi s otupělou chutí servírují.

0/0
28.5.2015 12:29

O67l23d56ř61i63c17h 85H59o73r78á92k 2794799301325

Ale já psal o něčem jiném. Lidem jídlo nechutnalo a bylo jim špatně jen kvůli předsudku, že tam přidaný glutamát je. A přitom to bylo je z kvalitních surovin bez přidané chemie.

---

A mimochodem nejsou jen v mase, jsou i ve zralých rajčatech  (ó hrůzo, to musí být strašné použít takový koncentrát jako protlak), je i v žampionech a v sýrech (nejvíce v parmezánu) ... je asi ve všem v různých koncentracích.

+2/0
29.5.2015 8:50

J73a35n 87C19e65p28e71k 1104546440

Také si to sem tam dám, nutriční hodnoty nulové, ale na zaplácnutí žaludku to je. Rozhodně se po tom neotrávíte. Jo to kdyby dělali rozbor třeba nějakého majo salátu, to by se asi lidi divili co v tom je a taky se to jí a chutná to. Prostě člověk nesmí koukat na tyhle testy. Ty by vám nedoporučily vůbec nic.

0/0
27.5.2015 10:53
Foto

R48a11d24i34m 25K67r70o90u34t46i43l 7560711266509

Kolega v práci neměl pro tuhle potravinu jiné označení než "plastikový nudle". 

A propos, než se začaly vyrábět i nás, pocházely výhradně z Vietnamu. Tak nevím, proč se tomu dodnes říká čínské polévky.

0/0
27.5.2015 10:47
Foto

J71a34r97o84s77l26a41v 97V69o66j94t79ě47c82k14ý 4953228114276

Spolubydlící na intru to jedl každý den k obědu 2 balíčky. Nikdy mu nic nebylo, dnes mu nic není a žije, myslím že to jí furt ;-D

takže chyba bude asi v ochutnavačích co nic nesnesou a v tom, že na obalu bylo hodně E ale kdyby to na obalu nebylo, tak by to všem chutnalo ;-) je to jen povrchnost a dnes jsem na tu polévku dostal diky článku taky chuť, ačkoliv jsem to nejedl několik let ;-D

+3/0
27.5.2015 8:37

O24n16d71ř35e57j 21M32a88l54ý 3834883273623

Tyhle čínský srajdy se daj beztak požít maximálně někde na čundru. Samotnou doma bych si ji nedal.

+1/−4
27.5.2015 1:02

P70a67v92e93l 73O25d76r27a16z13i53l 6674299867320

Proč si kazit pobyt v přírodě něčím takovým...

0/0
27.5.2015 8:57

P18a30v50e30l 55R54y11b44e10c98k49y 8724543379850

bohužel díky politice naší vlády a platové strategii  ministra financí nemají mozky našeho hospodářství na lepší žrádlo než MAOvu pomstu. ps: čím více umíš a máš  vícedětí, tím více musíš sežrat těchto dobrot

0/−4
26.5.2015 23:41

J23a80n 49K42a18r79e88l 19N31o96v33a98k 5186124278676

yumyum krabí.. samozrejme ze vas bude palit.. musite k tomu prikusovat štrůdl :D

0/0
26.5.2015 23:38

P38a33v10e79l 34O43d67r70a18z69i33l 6924949337510

A nebo trénovat s Morugou. :-)

+2/0
27.5.2015 8:58

V31á89c29l88a72v 27S86v77o52b29o20d28a 5326318549

;-DR^.

0/0
27.5.2015 9:40

A92n41t81o40n21í48n 54Z56e61l78e22n77ý 2344483551946

Minulý týden jsem testoval ve Zlých časech piva, a taky se mi udělalo šoufl. A to jich bylo jen jedenáct.

+11/0
26.5.2015 23:23

V24l97a55d12i19m87i23r 53S49o50u55k56a60l 4230251441486

Kuřecí Yum-Yumka :-P:-P Ještě do ní dám mraženou zeleninu a sýr..A to je panečku nejlepší žřádlo :D :D

0/0
26.5.2015 22:42

V62l76a90d20i63s21l12a75v 42D67u19b59a 3490628388958

Nevim já nejsem schpen sníst ani jednu, fakt ne. A to by bylo supr ryhlé jídlo, ale nejde to. Tuhle jsem kroutil hlavou v obchodě, cikánka jich tam měla plnej koš. Asi na celej měsíc :)

0/0
26.5.2015 21:30

L33a94d29a 76N29o45v14a28k 4372893697

prostě čim lepší, tim horší...:-P

+1/0
26.5.2015 19:37

T92o97m94á47š 63G77a38j70d71o64š 3838606867521

Kec vo videu že to nemá s ázijskými polievkami nič, je úsmevný. Vifon ktorý to začal, je priamo z Vietnamu a test sa venuje najmä ich Európskym klonom, ktoré nedokážu cenou ani kvalitou konkurovať tým ázijským Vifonom.

Ešte aj ta príprava na videu bola divná.

Vifon máte dať celý do nádoby, prikryť pokrievkou a nechať min. 3 minúty odstáť (ja nechávam aspoň 10, vtedy sú slíže najlepšie, vyplnia objemom celú nádobu).

Vo videu tie "nudle" len zalievali vývarom, vôňa nemala šancu, ani "nudle" nabobtnať.

Z toho celého mám dojem, že prioritou bolo ohovoriť tie polievky ako urobiť objektívny test. Na videu najprv pochválil polievku aby sa vzápätí opravil, že "bola poživatelná".

+1/0
26.5.2015 18:51

O36s75k30a13r 93K10o87v26a60ř36í28k 8957673296277

Vývarem :D

0/0
26.5.2015 20:29
Foto

P71ř71e81m72y50s19l 77Č47e30j55p 8808207908666

Když už nudle v igelitu, tak  jedině na delší pobyt v přírodě, ale jen jako základ pro koření, zeleninu, maso ... přibalené sáčky se solí následně doma roztřídím (obsah do koše, sáček do plastu) ...

0/0
26.5.2015 17:15

P41a49v44e41l 33O91d68r82a25z43i89l 6804769467680

Hm a není logičtější si koupit jen nudle?

+2/0
26.5.2015 17:59
Foto

P29ř67e20m18y53s98l 91Č11e86j45p 8438577388106

Ano, ale ty jsou baleny po více kusech. Takže je problém v tom, že buď sežereš 4kostky nudlí najednou, nebo to budeš přechovávat na hulváta v nějakém zip sáčku, aby jich nenavlhlo. Takže lepší jedny zvlášť balené v igelitu ... hm? :o)

0/0
26.5.2015 18:08

P57a22v89e96l 59O29d86r82a63z43i36l 6574889567480

Hm to jo hm ;-)

0/0
26.5.2015 20:15

P82e68t41e40r 77M11o86l70n11á47r 8665484472579

a čo čakáte od tzv: "polievky" za 0,10€  normálna polievka stojí min. 1€

0/0
26.5.2015 17:08

L94u88k44a40s 82V67a31n98e83c26e27k 2818459136

No, osobně polívku z pytlíku nepovažuji za normální...

+1/−1
26.5.2015 18:42
Foto

I76g80o95r 20S44v62o13b76o11d26a 8593985696508

Nejlepší jsou ty dražší přímo z Asie - Mi Lau Thai nebo Mi Kim Chi (ale jen ty s příchutí masa) a pak ty nejlevnější z Penny. Ostatní, co jsem zkusil, za moc nestály.

+2/0
26.5.2015 16:34

V87á58c92l79a48v 35S67v53o91b26o15d88a 5276828839

Souhlasím,kupuju si značku Mi Kim Chi,a opravdu mi to chutná,hlavně s tou hovězí příchutí.

0/0
27.5.2015 9:43

P25a22ť95a 64J83e93r29m51e55r 8139838534

Jo jo, to znám z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem si takový hnus už nikdy nekoupil.

+2/−1
26.5.2015 16:10

N28i86k27o79l82a 97K79l21i35s33k47o42v19á 5457322888785

Nemyslím si, že je to reklama. Jak tam zmiňují, všechny ty polévky mají vesměs stejné známky. Tím neříkám, že je dobré jíst tyto "čínské" polévky každý den. 

Podle mě se dnes výrobci už snaží hodně hledět na složení svých výrobků. Reagují na trh, dnes je mnoho lidí proti konzervantům, éčkám, glutamanům, nadměrné soli apod. proto dnes nacházíme často například bujony bez přidaného glutamanu, bez konzervantů, atd., což jsou třeba ty od Knorru, které, se přiznám, také čas od času využiji a špatně se po nich rozhodně necítím. Nic se nemá přehánět, ani nadměrná konzumace polotovarů, ale ani přehnaná úzkost z jejich používání ;-)

+1/−1
26.5.2015 15:58

P14a55v45e29l 91O85d14r63a43z85i56l 6674179467750

Jo a víte, co je to ten extrakt z kvasnic v bujónech Knorr? Já ne.

0/0
26.5.2015 18:01

H64a81n49a 66D73o45s32t90á46l71o58v90á 1749634550474

To je jako s tím bílkovinným hydrozytátem - prakticky stejné.

0/0
28.5.2015 12:31
Foto

V71i40e71t 50X57u48a34n 36N10g23u26y49e21n 1325525273856

Ja doporucuju znacku MAMA krevetovou prichut, ze vsech znacek ktere jsem ochutnal je MAMA nejlepsi. Je trochu ostrejsi ale nic extra, ale ta chut za to stoji, kdyz mam hlad tak vypiju i tu voduR^:-P

+3/0
26.5.2015 15:09

V70í76t 36H95o64l24l42e81r 8647972562426

značka vifon byla dříve nejlepší

+3/−2
26.5.2015 15:14

L93e38n98k86a 47Z84a37p45l95e28t25a57l22o65v60á 7295811782245

Není lepší si raději dopřát pravou asijskou kuchyni bez náhrašek? :-) Řekla bych, že třeba taková originální polévka pho bo strčí všechny ty rádobypolévky do kapsy. ;-)

+1/0
26.5.2015 15:14

V28o41j15t13ě85c29h 51Š16e25f38l67e91r 2493767924151

Pho je vietnamská kuchyně a Vietnam není Čína

0/−3
26.5.2015 15:23

J83o27s61e73f 47Č25i81h88á52k 7611789820986

Paní poukazuje na asijskou kuchyni. Naučte se číst.

+3/−1
26.5.2015 15:37

M63a23r10t85i83n 38K11l88e35i22n 9679941778

Vietdnes a jeho PR;-D

0/0
26.5.2015 22:16

R21a16d38i35m 75P79o29l59á75š12e29k 9146753129599

Já ty levné čínské polévky za cca 3.50 Kč beru jako nákup kostky masoxu dohromady s nudlemi.

Dělám z nich tak litr polívky přidáním vývaru , příslušné zeleniny a zavářky. Akorát že ty levné mají pachuť po zapařeném peří a ty drahé jsou sice dobré, ale zas vzhledem k ceně jsou ty klasické za stejnou cenu lepší.

+2/0
26.5.2015 14:25

M25i60l34a49n 68Š16v61a24g67r16o64v48s90k26ý 9582149935788

Moje řeč.

0/0
26.5.2015 14:35

L68u14d74v60i26k 84S97p62i49n87k21a 1792807180355

když potravina. tak jedině z agrofertu. jinak se ze všeho udělá špatně. není nad to mít vlastní media.

+4/−5
26.5.2015 13:47

V51á73c74l87a28v36e70k 58P90e70t29r 2205416373420

hlavně do toho zamíchat agrofert;-D Vy už ty políffky fakt nejezte;-)

+6/0
26.5.2015 14:51

M26a96r35e35k 16T97ů83m64a 4432488506152

Abych řekl pravdu, tak podobné rádoby polévky jsou jednou z posledních věcí, kterou bych kdy pozřel... Už jenom to, jak vypadají balení, je jisté upozornění, že tohle moc k snědku nebude! Když už čínskou polévku tak bych doporučil si na ní zajít do nějaké čínské restaurace.

+6/−1
26.5.2015 13:44

M66a73r13e86k 35Z56a22h49r52a83d25i75l 6524969545821

Ovšem v ČR je většinou "čínská restaurace" = "vietnamská restaurace"

0/0
27.5.2015 7:05

P89a96v74e66l 35V16e70t23e53š55n11í36k 7665188405487

Jsou i dobré asijské restaurace.

Vtipné je, když se do toho montují Češi - světoběžníci. Když vám třeba začnou v "thajské" restauraci nutit hůlky s tím, že thajci hůlkami jí :).

0/0
16.6.2015 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.