Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často přesolené a porotě po nich bylo špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V74l24a15s88t72i73m38i12l 56M79e11d15ř81i19c78k33ý 8674884818870

všechny tyhle asijské polévky jsou hnus, najděte ai recepty a zadejte si činská polévka, uplně o něčem jinem !

+1/0
8.6.2015 16:01

M19a14r53i58e 92O44h76l59í21d31a16l26o10v82á 1437790181662

V této zemi se nedá žít zdravě, ale myslím, že jídlem to nebude

0/−1
28.5.2015 2:01
Foto

M14i58l22o79š 90R63e96c72h61t96o46r39o88v81i77č 7504460702693

Pravdou je, že se nyní kde kdo předhání v opovržení na tímhle jídlem. Když ale přijdete domů a rychle ostříháte na parapetu "zelené magi", tedy libeček, petrželovou nať, dva až tři stroužky česneku, lžíci slunečnicového oleje a ony nudle, tak než to připravíte zavře vám v rychlovarné konvici voda a už onu polévku zaléváte. Přikrýt talířkem a nechat odstát  cca 10 až 12 minut. Chutná rychlovka je na světě! R^

0/0
27.5.2015 19:47

H55a95n37a 96D77o89s34t73á83l15o98v75á 1979244100844

Ale to máte na mysli instatní nudle jako takové, bez toho sáčku s glutamátem, ne?

0/0
28.5.2015 12:28

P32a75v38e23l 88O60d29r81a78z22i80l 6424349487580

Tak pro info, mám před sebou 3 různé sáčky s nudlolévkou, 2x Vietnam a 1x Thajsko. Složení nudlí:

1. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, sůl, E466, E501i, E500i, E452i, E451i, E339iii, E450iii, E621, vitamín E (co znamenaj ty iii nevím)

2. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, ochucující složka kuřecí aroma + zvýrazňující látky E627, E631, "extrakt z droždí", sůl, regulátory E500, E452, E451, zahušťovadlo E466

3. rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl

:-)

0/0
28.5.2015 15:16
Foto

M46i71l20o61š 70R75e61c44h88t65o89r23o67v62i30č 7484250872953

Je opravdu takový rozdíl mezi touhle polévkou a hrníčkovou instantní polévkou ze sáčku?! Palmový tuk je již doslova kde tu onde a když porovnáme masox či jiné kostky a dochucovadla, tak zjistíte, že se musíte téhle stravy vzdát prostě komplexně! No tak to u nás zakažme a fertyk! Pokud je to povoleno, nezdá se mi to závadné! Jestliže to nepřeháníme, tak jednou za 14 dní nás to přeci nezabije. Pokud nás to ale zabijí, je otázkou, jak je možné, že jsou tyto látky volně v prodeji?!  :-/

+1/0
29.5.2015 0:30

J54a74k17u57b 80K93r75e54j27č65í19k 8913494442554

Nazdárek, naprosto jednoduše. Lidé kteří určují bezpečnost daných potravin jsou placeni přímo potravinářským průmyslem. Daná situace rozhodně není výhra a již nyní způsobuje spoustu zdravotních problémů, některé látky, které škodí zdraví jsou přehlíženy a nejsou považovány za nebezpečné.

S pozdravem!

0/0
31.5.2015 3:46

O62l13d87ř61i39c18h 70H41o49r56á98k 2474619291575

Tak tohle je úžasné. Právě se dívám na ČT2, pořad Éčka (1/3) (dokument VB 2010), a je tam část o glutamátech. Několik alergiků na glutamáty, které z nich bolí hlava a mají střevní potíže se uvolilo, že otestují naslepo jídla a byli pozváni do asijské restaurace. A skutečně je po jídle rozbolela hlava a bylo jim velmi špatně a celé jídlo jedli s výraznou nechutí a komentářem, že mají chemickou pachuť na patře. Problém byl v tom, že dostali jídlo absolutně bez přidaného glutamátu a byla to čistě přírodní kuchyně z nejlepších surovin.

Oni prostě věděli, že asijská kuchyně obsahuje přidané glutamáty a obecně je svinstvo a tak je rozbolela hlava a vše jim chutnalo chemicky.

Že by rozhodovaly předsudky? Určitě ne, vždyť redakce by nikdy ... nebo jo?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435014826-ecka/

opakování: pátek 29. 5. 2015 po půlnoci

Zvláště paní redaktorce to doporučuji, třeba už ji bolet hlava nepřestane a klidně jí to nahraju a pošlu vypálené na CD.

+3/0
27.5.2015 14:31

H73a65n53a 37D93o83s38t24á39l67o93v31á 1439774790724

Glutamáty jsou přirozenou součástí masa. Pravda - ne v takovém množství, ajk si je lidi s otupělou chutí servírují.

0/0
28.5.2015 12:29

O50l78d21ř10i26c60h 62H58o87r82á42k 2674109801565

Ale já psal o něčem jiném. Lidem jídlo nechutnalo a bylo jim špatně jen kvůli předsudku, že tam přidaný glutamát je. A přitom to bylo je z kvalitních surovin bez přidané chemie.

---

A mimochodem nejsou jen v mase, jsou i ve zralých rajčatech  (ó hrůzo, to musí být strašné použít takový koncentrát jako protlak), je i v žampionech a v sýrech (nejvíce v parmezánu) ... je asi ve všem v různých koncentracích.

+2/0
29.5.2015 8:50

J23a35n 68C90e52p48e21k 1494706330

Také si to sem tam dám, nutriční hodnoty nulové, ale na zaplácnutí žaludku to je. Rozhodně se po tom neotrávíte. Jo to kdyby dělali rozbor třeba nějakého majo salátu, to by se asi lidi divili co v tom je a taky se to jí a chutná to. Prostě člověk nesmí koukat na tyhle testy. Ty by vám nedoporučily vůbec nic.

0/0
27.5.2015 10:53
Foto

R87a57d93i44m 86K37r62o68u82t57i67l 7490291416239

Kolega v práci neměl pro tuhle potravinu jiné označení než "plastikový nudle". 

A propos, než se začaly vyrábět i nás, pocházely výhradně z Vietnamu. Tak nevím, proč se tomu dodnes říká čínské polévky.

0/0
27.5.2015 10:47

J13a94r49o20s50l70a24v 57V20o79j95t73ě86c36k34ý 4383388494756

Spolubydlící na intru to jedl každý den k obědu 2 balíčky. Nikdy mu nic nebylo, dnes mu nic není a žije, myslím že to jí furt ;-D

takže chyba bude asi v ochutnavačích co nic nesnesou a v tom, že na obalu bylo hodně E ale kdyby to na obalu nebylo, tak by to všem chutnalo ;-) je to jen povrchnost a dnes jsem na tu polévku dostal diky článku taky chuť, ačkoliv jsem to nejedl několik let ;-D

+3/0
27.5.2015 8:37

O37n12d67ř23e11j 55M79a97l26ý 3324883733153

Tyhle čínský srajdy se daj beztak požít maximálně někde na čundru. Samotnou doma bych si ji nedal.

+1/−4
27.5.2015 1:02

P37a77v49e53l 71O38d30r62a73z10i83l 6634909627750

Proč si kazit pobyt v přírodě něčím takovým...

0/0
27.5.2015 8:57

P42a58v29e38l 98R52y13b20e44c80k47y 8644703719960

bohužel díky politice naší vlády a platové strategii  ministra financí nemají mozky našeho hospodářství na lepší žrádlo než MAOvu pomstu. ps: čím více umíš a máš  vícedětí, tím více musíš sežrat těchto dobrot

0/−4
26.5.2015 23:41

J34a31n 16K89a45r18e85l 80N66o10v29a23k 5636114838596

yumyum krabí.. samozrejme ze vas bude palit.. musite k tomu prikusovat štrůdl :D

0/0
26.5.2015 23:38

P20a91v14e65l 67O13d59r73a61z34i66l 6144719337730

A nebo trénovat s Morugou. :-)

+2/0
27.5.2015 8:58

V59á89c75l74a61v 56S10v26o66b55o76d62a 5386798399

;-DR^.

0/0
27.5.2015 9:40

A48n19t60o31n37í71n 65Z16e39l31e70n42ý 2384213511816

Minulý týden jsem testoval ve Zlých časech piva, a taky se mi udělalo šoufl. A to jich bylo jen jedenáct.

+11/0
26.5.2015 23:23

V18l42a36d69i33m86i36r 31S12o19u75k47a19l 4890501311936

Kuřecí Yum-Yumka :-P:-P Ještě do ní dám mraženou zeleninu a sýr..A to je panečku nejlepší žřádlo :D :D

0/0
26.5.2015 22:42

V32l84a57d52i50s94l11a92v 82D46u53b90a 3240718158258

Nevim já nejsem schpen sníst ani jednu, fakt ne. A to by bylo supr ryhlé jídlo, ale nejde to. Tuhle jsem kroutil hlavou v obchodě, cikánka jich tam měla plnej koš. Asi na celej měsíc :)

0/0
26.5.2015 21:30

L73a67d29a 12N19o16v61a81k 4392283287

prostě čim lepší, tim horší...:-P

+1/0
26.5.2015 19:37

T95o28m95á48š 79G49a48j15d35o92š 3388676467341

Kec vo videu že to nemá s ázijskými polievkami nič, je úsmevný. Vifon ktorý to začal, je priamo z Vietnamu a test sa venuje najmä ich Európskym klonom, ktoré nedokážu cenou ani kvalitou konkurovať tým ázijským Vifonom.

Ešte aj ta príprava na videu bola divná.

Vifon máte dať celý do nádoby, prikryť pokrievkou a nechať min. 3 minúty odstáť (ja nechávam aspoň 10, vtedy sú slíže najlepšie, vyplnia objemom celú nádobu).

Vo videu tie "nudle" len zalievali vývarom, vôňa nemala šancu, ani "nudle" nabobtnať.

Z toho celého mám dojem, že prioritou bolo ohovoriť tie polievky ako urobiť objektívny test. Na videu najprv pochválil polievku aby sa vzápätí opravil, že "bola poživatelná".

+1/0
26.5.2015 18:51

O75s49k49a81r 40K87o47v69a32ř45í31k 8307283836257

Vývarem :D

0/0
26.5.2015 20:29
Foto

P33ř74e23m32y76s15l 74Č86e97j72p 8508747658796

Když už nudle v igelitu, tak  jedině na delší pobyt v přírodě, ale jen jako základ pro koření, zeleninu, maso ... přibalené sáčky se solí následně doma roztřídím (obsah do koše, sáček do plastu) ...

0/0
26.5.2015 17:15

P31a44v10e81l 76O43d66r21a10z98i40l 6794369957590

Hm a není logičtější si koupit jen nudle?

+2/0
26.5.2015 17:59
Foto

P26ř58e30m64y89s12l 27Č25e44j69p 8298107618516

Ano, ale ty jsou baleny po více kusech. Takže je problém v tom, že buď sežereš 4kostky nudlí najednou, nebo to budeš přechovávat na hulváta v nějakém zip sáčku, aby jich nenavlhlo. Takže lepší jedny zvlášť balené v igelitu ... hm? :o)

0/0
26.5.2015 18:08

P18a89v22e80l 89O10d11r31a47z51i49l 6584219747240

Hm to jo hm ;-)

0/0
26.5.2015 20:15

P90e95t78e78r 36M80o23l29n20á75r 8775134292649

a čo čakáte od tzv: "polievky" za 0,10€  normálna polievka stojí min. 1€

0/0
26.5.2015 17:08

L22u57k42a14s 68V90a19n28e98c45e94k 2588949206

No, osobně polívku z pytlíku nepovažuji za normální...

+1/−1
26.5.2015 18:42
Foto

I78g24o41r 89S52v11o53b72o50d31a 8353705936698

Nejlepší jsou ty dražší přímo z Asie - Mi Lau Thai nebo Mi Kim Chi (ale jen ty s příchutí masa) a pak ty nejlevnější z Penny. Ostatní, co jsem zkusil, za moc nestály.

+2/0
26.5.2015 16:34

V22á95c80l65a35v 93S17v53o52b82o14d72a 5966428829

Souhlasím,kupuju si značku Mi Kim Chi,a opravdu mi to chutná,hlavně s tou hovězí příchutí.

0/0
27.5.2015 9:43

P76a85ť13a 49J95e43r86m60e28r 8219498164

Jo jo, to znám z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem si takový hnus už nikdy nekoupil.

+2/−1
26.5.2015 16:10

N20i78k97o95l48a 26K92l33i98s77k39o84v84á 5167862478685

Nemyslím si, že je to reklama. Jak tam zmiňují, všechny ty polévky mají vesměs stejné známky. Tím neříkám, že je dobré jíst tyto "čínské" polévky každý den. 

Podle mě se dnes výrobci už snaží hodně hledět na složení svých výrobků. Reagují na trh, dnes je mnoho lidí proti konzervantům, éčkám, glutamanům, nadměrné soli apod. proto dnes nacházíme často například bujony bez přidaného glutamanu, bez konzervantů, atd., což jsou třeba ty od Knorru, které, se přiznám, také čas od času využiji a špatně se po nich rozhodně necítím. Nic se nemá přehánět, ani nadměrná konzumace polotovarů, ale ani přehnaná úzkost z jejich používání ;-)

+1/−1
26.5.2015 15:58

P79a75v18e47l 57O83d90r30a15z70i34l 6444629537850

Jo a víte, co je to ten extrakt z kvasnic v bujónech Knorr? Já ne.

0/0
26.5.2015 18:01

H95a73n53a 86D65o56s14t18á82l98o56v27á 1649884560494

To je jako s tím bílkovinným hydrozytátem - prakticky stejné.

0/0
28.5.2015 12:31
Foto

V32i41e73t 97X72u31a23n 14N28g20u31y98e63n 1245845983966

Ja doporucuju znacku MAMA krevetovou prichut, ze vsech znacek ktere jsem ochutnal je MAMA nejlepsi. Je trochu ostrejsi ale nic extra, ale ta chut za to stoji, kdyz mam hlad tak vypiju i tu voduR^:-P

+3/0
26.5.2015 15:09

V20í22t 92H81o39l33l70e98r 8637572372736

značka vifon byla dříve nejlepší

+3/−2
26.5.2015 15:14

L64e26n24k84a 53Z39a21p21l87e33t52a40l81o47v45á 7825181292845

Není lepší si raději dopřát pravou asijskou kuchyni bez náhrašek? :-) Řekla bych, že třeba taková originální polévka pho bo strčí všechny ty rádobypolévky do kapsy. ;-)

+1/0
26.5.2015 15:14

V70o27j66t77ě43c55h 19Š91e18f12l97e18r 2733847394621

Pho je vietnamská kuchyně a Vietnam není Čína

0/−3
26.5.2015 15:23

J93o16s24e20f 83Č72i86h18á85k 7691629980916

Paní poukazuje na asijskou kuchyni. Naučte se číst.

+3/−1
26.5.2015 15:37

M86a87r89t44i72n 66K55l97e47i80n 9389431478

Vietdnes a jeho PR;-D

0/0
26.5.2015 22:16

R13a19d89i24m 77P54o51l84á50š75e93k 9186103969399

Já ty levné čínské polévky za cca 3.50 Kč beru jako nákup kostky masoxu dohromady s nudlemi.

Dělám z nich tak litr polívky přidáním vývaru , příslušné zeleniny a zavářky. Akorát že ty levné mají pachuť po zapařeném peří a ty drahé jsou sice dobré, ale zas vzhledem k ceně jsou ty klasické za stejnou cenu lepší.

+2/0
26.5.2015 14:25

M91i72l92a20n 10Š30v23a17g72r10o28v83s63k56ý 9352849755468

Moje řeč.

0/0
26.5.2015 14:35

L69u77d28v70i90k 18S56p16i45n22k95a 1352727680255

když potravina. tak jedině z agrofertu. jinak se ze všeho udělá špatně. není nad to mít vlastní media.

+4/−5
26.5.2015 13:47

V49á55c17l45a33v46e82k 94P81e51t76r 2355676303930

hlavně do toho zamíchat agrofert;-D Vy už ty políffky fakt nejezte;-)

+6/0
26.5.2015 14:51

M50a19r41e62k 37T61ů39m30a 4802838626922

Abych řekl pravdu, tak podobné rádoby polévky jsou jednou z posledních věcí, kterou bych kdy pozřel... Už jenom to, jak vypadají balení, je jisté upozornění, že tohle moc k snědku nebude! Když už čínskou polévku tak bych doporučil si na ní zajít do nějaké čínské restaurace.

+6/−1
26.5.2015 13:44

M83a11r21e47k 37Z58a67h24r11a27d49i52l 6984859815461

Ovšem v ČR je většinou "čínská restaurace" = "vietnamská restaurace"

0/0
27.5.2015 7:05

P29a24v81e87l 85V51e70t85e92š19n41í62k 7205348365607

Jsou i dobré asijské restaurace.

Vtipné je, když se do toho montují Češi - světoběžníci. Když vám třeba začnou v "thajské" restauraci nutit hůlky s tím, že thajci hůlkami jí :).

0/0
16.6.2015 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.