Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často přesolené a porotě po nich bylo špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V50l26a31s26t84i22m25i33l 13M53e35d63ř72i82c74k98ý 8584734718500

všechny tyhle asijské polévky jsou hnus, najděte ai recepty a zadejte si činská polévka, uplně o něčem jinem !

+1/0
8.6.2015 16:01

M64a72r94i27e 74O52h31l35í40d42a85l34o78v26á 1237300331502

V této zemi se nedá žít zdravě, ale myslím, že jídlem to nebude

0/−1
28.5.2015 2:01
Foto

M55i86l38o35š 64R20e50c96h68t35o63r33o31v58i46č 3372253775317

Pravdou je, že se nyní kde kdo předhání v opovržení na tímhle jídlem. Když ale přijdete domů a rychle ostříháte na parapetu "zelené magi", tedy libeček, petrželovou nať, dva až tři stroužky česneku, lžíci slunečnicového oleje a ony nudle, tak než to připravíte zavře vám v rychlovarné konvici voda a už onu polévku zaléváte. Přikrýt talířkem a nechat odstát  cca 10 až 12 minut. Chutná rychlovka je na světě! R^

0/0
27.5.2015 19:47

H14a51n42a 89D88o92s70t66á11l84o55v68á 1539744170274

Ale to máte na mysli instatní nudle jako takové, bez toho sáčku s glutamátem, ne?

0/0
28.5.2015 12:28

P83a21v38e17l 84O75d76r82a95z70i16l 6204369867500

Tak pro info, mám před sebou 3 různé sáčky s nudlolévkou, 2x Vietnam a 1x Thajsko. Složení nudlí:

1. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, sůl, E466, E501i, E500i, E452i, E451i, E339iii, E450iii, E621, vitamín E (co znamenaj ty iii nevím)

2. pš. mouka, palmový olej, tapiokový škrob, ochucující složka kuřecí aroma + zvýrazňující látky E627, E631, "extrakt z droždí", sůl, regulátory E500, E452, E451, zahušťovadlo E466

3. rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl

:-)

0/0
28.5.2015 15:16
Foto

M11i45l98o29š 97R23e96c48h42t93o52r49o22v23i65č 3192583245417

Je opravdu takový rozdíl mezi touhle polévkou a hrníčkovou instantní polévkou ze sáčku?! Palmový tuk je již doslova kde tu onde a když porovnáme masox či jiné kostky a dochucovadla, tak zjistíte, že se musíte téhle stravy vzdát prostě komplexně! No tak to u nás zakažme a fertyk! Pokud je to povoleno, nezdá se mi to závadné! Jestliže to nepřeháníme, tak jednou za 14 dní nás to přeci nezabije. Pokud nás to ale zabijí, je otázkou, jak je možné, že jsou tyto látky volně v prodeji?!  :-/

+1/0
29.5.2015 0:30

J62a26k85u69b 45K37r73e58j93č28í85k 8603394242434

Nazdárek, naprosto jednoduše. Lidé kteří určují bezpečnost daných potravin jsou placeni přímo potravinářským průmyslem. Daná situace rozhodně není výhra a již nyní způsobuje spoustu zdravotních problémů, některé látky, které škodí zdraví jsou přehlíženy a nejsou považovány za nebezpečné.

S pozdravem!

0/0
31.5.2015 3:46

O54l33d54ř54i19c13h 86H72o94r23á41k 2364649691395

Tak tohle je úžasné. Právě se dívám na ČT2, pořad Éčka (1/3) (dokument VB 2010), a je tam část o glutamátech. Několik alergiků na glutamáty, které z nich bolí hlava a mají střevní potíže se uvolilo, že otestují naslepo jídla a byli pozváni do asijské restaurace. A skutečně je po jídle rozbolela hlava a bylo jim velmi špatně a celé jídlo jedli s výraznou nechutí a komentářem, že mají chemickou pachuť na patře. Problém byl v tom, že dostali jídlo absolutně bez přidaného glutamátu a byla to čistě přírodní kuchyně z nejlepších surovin.

Oni prostě věděli, že asijská kuchyně obsahuje přidané glutamáty a obecně je svinstvo a tak je rozbolela hlava a vše jim chutnalo chemicky.

Že by rozhodovaly předsudky? Určitě ne, vždyť redakce by nikdy ... nebo jo?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435014826-ecka/

opakování: pátek 29. 5. 2015 po půlnoci

Zvláště paní redaktorce to doporučuji, třeba už ji bolet hlava nepřestane a klidně jí to nahraju a pošlu vypálené na CD.

+3/0
27.5.2015 14:31

H60a57n95a 94D34o34s24t74á62l91o33v63á 1129304550434

Glutamáty jsou přirozenou součástí masa. Pravda - ne v takovém množství, ajk si je lidi s otupělou chutí servírují.

0/0
28.5.2015 12:29

O23l34d77ř67i41c63h 13H14o37r75á53k 2894569141115

Ale já psal o něčem jiném. Lidem jídlo nechutnalo a bylo jim špatně jen kvůli předsudku, že tam přidaný glutamát je. A přitom to bylo je z kvalitních surovin bez přidané chemie.

---

A mimochodem nejsou jen v mase, jsou i ve zralých rajčatech  (ó hrůzo, to musí být strašné použít takový koncentrát jako protlak), je i v žampionech a v sýrech (nejvíce v parmezánu) ... je asi ve všem v různých koncentracích.

+2/0
29.5.2015 8:50

J19a88n 64C66e38p63e44k 1894196390

Také si to sem tam dám, nutriční hodnoty nulové, ale na zaplácnutí žaludku to je. Rozhodně se po tom neotrávíte. Jo to kdyby dělali rozbor třeba nějakého majo salátu, to by se asi lidi divili co v tom je a taky se to jí a chutná to. Prostě člověk nesmí koukat na tyhle testy. Ty by vám nedoporučily vůbec nic.

0/0
27.5.2015 10:53
Foto

R58a91d62i85m 48K83r51o49u78t28i11l 7860111966959

Kolega v práci neměl pro tuhle potravinu jiné označení než "plastikový nudle". 

A propos, než se začaly vyrábět i nás, pocházely výhradně z Vietnamu. Tak nevím, proč se tomu dodnes říká čínské polévky.

0/0
27.5.2015 10:47
Foto

J53a90r67o57s80l34a27v 58V89o23j74t47ě63c27k78ý 4773448674386

Spolubydlící na intru to jedl každý den k obědu 2 balíčky. Nikdy mu nic nebylo, dnes mu nic není a žije, myslím že to jí furt ;-D

takže chyba bude asi v ochutnavačích co nic nesnesou a v tom, že na obalu bylo hodně E ale kdyby to na obalu nebylo, tak by to všem chutnalo ;-) je to jen povrchnost a dnes jsem na tu polévku dostal diky článku taky chuť, ačkoliv jsem to nejedl několik let ;-D

+3/0
27.5.2015 8:37

O82n71d50ř28e87j 90M11a50l76ý 3844983323863

Tyhle čínský srajdy se daj beztak požít maximálně někde na čundru. Samotnou doma bych si ji nedal.

+1/−4
27.5.2015 1:02

P66a69v83e72l 75O41d38r15a40z43i71l 6714739457870

Proč si kazit pobyt v přírodě něčím takovým...

0/0
27.5.2015 8:57

P31a10v49e66l 28R72y23b34e13c72k78y 8664783829490

bohužel díky politice naší vlády a platové strategii  ministra financí nemají mozky našeho hospodářství na lepší žrádlo než MAOvu pomstu. ps: čím více umíš a máš  vícedětí, tím více musíš sežrat těchto dobrot

0/−4
26.5.2015 23:41

J72a89n 90K87a79r92e42l 16N12o12v38a32k 5516384778556

yumyum krabí.. samozrejme ze vas bude palit.. musite k tomu prikusovat štrůdl :D

0/0
26.5.2015 23:38

P24a54v23e28l 76O44d42r13a24z52i44l 6804989957740

A nebo trénovat s Morugou. :-)

+2/0
27.5.2015 8:58

V59á31c89l69a80v 79S85v64o93b88o92d47a 5636898499

;-DR^.

0/0
27.5.2015 9:40

A70n95t34o26n64í21n 65Z64e71l38e57n87ý 2724373581616

Minulý týden jsem testoval ve Zlých časech piva, a taky se mi udělalo šoufl. A to jich bylo jen jedenáct.

+11/0
26.5.2015 23:23

V17l15a37d78i11m60i67r 95S75o38u89k28a39l 4830961781226

Kuřecí Yum-Yumka :-P:-P Ještě do ní dám mraženou zeleninu a sýr..A to je panečku nejlepší žřádlo :D :D

0/0
26.5.2015 22:42

V73l80a48d55i81s41l63a92v 66D27u41b33a 3910228378458

Nevim já nejsem schpen sníst ani jednu, fakt ne. A to by bylo supr ryhlé jídlo, ale nejde to. Tuhle jsem kroutil hlavou v obchodě, cikánka jich tam měla plnej koš. Asi na celej měsíc :)

0/0
26.5.2015 21:30

L36a85d42a 35N21o47v19a38k 4382503367

prostě čim lepší, tim horší...:-P

+1/0
26.5.2015 19:37

T31o46m34á87š 41G77a74j98d55o20š 3168346737731

Kec vo videu že to nemá s ázijskými polievkami nič, je úsmevný. Vifon ktorý to začal, je priamo z Vietnamu a test sa venuje najmä ich Európskym klonom, ktoré nedokážu cenou ani kvalitou konkurovať tým ázijským Vifonom.

Ešte aj ta príprava na videu bola divná.

Vifon máte dať celý do nádoby, prikryť pokrievkou a nechať min. 3 minúty odstáť (ja nechávam aspoň 10, vtedy sú slíže najlepšie, vyplnia objemom celú nádobu).

Vo videu tie "nudle" len zalievali vývarom, vôňa nemala šancu, ani "nudle" nabobtnať.

Z toho celého mám dojem, že prioritou bolo ohovoriť tie polievky ako urobiť objektívny test. Na videu najprv pochválil polievku aby sa vzápätí opravil, že "bola poživatelná".

+1/0
26.5.2015 18:51

O84s44k43a36r 71K83o26v61a82ř13í96k 8637533116357

Vývarem :D

0/0
26.5.2015 20:29
Foto

P70ř20e27m40y14s42l 56Č41e39j10p 8558267228816

Když už nudle v igelitu, tak  jedině na delší pobyt v přírodě, ale jen jako základ pro koření, zeleninu, maso ... přibalené sáčky se solí následně doma roztřídím (obsah do koše, sáček do plastu) ...

0/0
26.5.2015 17:15

P34a30v60e68l 61O35d13r75a11z65i66l 6204689637310

Hm a není logičtější si koupit jen nudle?

+2/0
26.5.2015 17:59
Foto

P90ř76e34m73y72s83l 98Č88e92j68p 8408387128136

Ano, ale ty jsou baleny po více kusech. Takže je problém v tom, že buď sežereš 4kostky nudlí najednou, nebo to budeš přechovávat na hulváta v nějakém zip sáčku, aby jich nenavlhlo. Takže lepší jedny zvlášť balené v igelitu ... hm? :o)

0/0
26.5.2015 18:08

P35a26v66e13l 78O57d82r45a94z90i74l 6324939187610

Hm to jo hm ;-)

0/0
26.5.2015 20:15

P73e93t72e92r 19M47o32l31n52á49r 8975354402669

a čo čakáte od tzv: "polievky" za 0,10€  normálna polievka stojí min. 1€

0/0
26.5.2015 17:08

L10u30k96a10s 71V74a48n98e17c89e15k 2488549806

No, osobně polívku z pytlíku nepovažuji za normální...

+1/−1
26.5.2015 18:42
Foto

I42g97o49r 88S90v36o29b74o67d45a 8923645126948

Nejlepší jsou ty dražší přímo z Asie - Mi Lau Thai nebo Mi Kim Chi (ale jen ty s příchutí masa) a pak ty nejlevnější z Penny. Ostatní, co jsem zkusil, za moc nestály.

+2/0
26.5.2015 16:34

V24á62c80l32a51v 78S94v70o77b31o31d42a 5226738859

Souhlasím,kupuju si značku Mi Kim Chi,a opravdu mi to chutná,hlavně s tou hovězí příchutí.

0/0
27.5.2015 9:43

P82a86ť70a 92J50e87r53m98e18r 8439148474

Jo jo, to znám z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem si takový hnus už nikdy nekoupil.

+2/−1
26.5.2015 16:10

N24i54k87o84l57a 31K71l60i16s69k62o71v88á 5467402698185

Nemyslím si, že je to reklama. Jak tam zmiňují, všechny ty polévky mají vesměs stejné známky. Tím neříkám, že je dobré jíst tyto "čínské" polévky každý den. 

Podle mě se dnes výrobci už snaží hodně hledět na složení svých výrobků. Reagují na trh, dnes je mnoho lidí proti konzervantům, éčkám, glutamanům, nadměrné soli apod. proto dnes nacházíme často například bujony bez přidaného glutamanu, bez konzervantů, atd., což jsou třeba ty od Knorru, které, se přiznám, také čas od času využiji a špatně se po nich rozhodně necítím. Nic se nemá přehánět, ani nadměrná konzumace polotovarů, ale ani přehnaná úzkost z jejich používání ;-)

+1/−1
26.5.2015 15:58

P25a24v24e69l 68O89d42r73a15z72i27l 6644269337800

Jo a víte, co je to ten extrakt z kvasnic v bujónech Knorr? Já ne.

0/0
26.5.2015 18:01

H50a84n88a 91D46o76s13t84á44l21o46v23á 1909454920594

To je jako s tím bílkovinným hydrozytátem - prakticky stejné.

0/0
28.5.2015 12:31
Foto

V44i26e63t 14X13u51a87n 54N64g55u21y52e58n 1535955893466

Ja doporucuju znacku MAMA krevetovou prichut, ze vsech znacek ktere jsem ochutnal je MAMA nejlepsi. Je trochu ostrejsi ale nic extra, ale ta chut za to stoji, kdyz mam hlad tak vypiju i tu voduR^:-P

+3/0
26.5.2015 15:09

V80í30t 14H56o48l32l40e22r 8397792582326

značka vifon byla dříve nejlepší

+3/−2
26.5.2015 15:14

L75e50n37k21a 23Z82a47p62l28e77t98a95l44o37v90á 7655601362905

Není lepší si raději dopřát pravou asijskou kuchyni bez náhrašek? :-) Řekla bych, že třeba taková originální polévka pho bo strčí všechny ty rádobypolévky do kapsy. ;-)

+1/0
26.5.2015 15:14

V24o56j76t19ě24c88h 12Š95e93f32l91e73r 2713397324881

Pho je vietnamská kuchyně a Vietnam není Čína

0/−3
26.5.2015 15:23

J14o82s40e44f 69Č57i36h27á13k 7311189220206

Paní poukazuje na asijskou kuchyni. Naučte se číst.

+3/−1
26.5.2015 15:37

M40a73r61t12i87n 43K74l97e41i22n 9329211868

Vietdnes a jeho PR;-D

0/0
26.5.2015 22:16

R53a39d36i14m 36P65o21l47á86š82e29k 9906303659299

Já ty levné čínské polévky za cca 3.50 Kč beru jako nákup kostky masoxu dohromady s nudlemi.

Dělám z nich tak litr polívky přidáním vývaru , příslušné zeleniny a zavářky. Akorát že ty levné mají pachuť po zapařeném peří a ty drahé jsou sice dobré, ale zas vzhledem k ceně jsou ty klasické za stejnou cenu lepší.

+2/0
26.5.2015 14:25

M58i16l92a80n 88Š84v62a58g40r70o83v94s56k89ý 9722709185338

Moje řeč.

0/0
26.5.2015 14:35

L82u14d96v89i97k 94S51p10i72n52k90a 1412217660775

když potravina. tak jedině z agrofertu. jinak se ze všeho udělá špatně. není nad to mít vlastní media.

+4/−5
26.5.2015 13:47

V29á51c31l11a89v80e95k 43P52e69t64r 2575246213200

hlavně do toho zamíchat agrofert;-D Vy už ty políffky fakt nejezte;-)

+6/0
26.5.2015 14:51

M67a47r61e31k 67T17ů97m38a 4882228196662

Abych řekl pravdu, tak podobné rádoby polévky jsou jednou z posledních věcí, kterou bych kdy pozřel... Už jenom to, jak vypadají balení, je jisté upozornění, že tohle moc k snědku nebude! Když už čínskou polévku tak bych doporučil si na ní zajít do nějaké čínské restaurace.

+6/−1
26.5.2015 13:44

M97a58r26e27k 10Z50a47h51r66a12d80i23l 6264939635511

Ovšem v ČR je většinou "čínská restaurace" = "vietnamská restaurace"

0/0
27.5.2015 7:05

P80a45v25e38l 78V31e52t29e26š33n80í26k 7305228425887

Jsou i dobré asijské restaurace.

Vtipné je, když se do toho montují Češi - světoběžníci. Když vám třeba začnou v "thajské" restauraci nutit hůlky s tím, že thajci hůlkami jí :).

0/0
16.6.2015 13:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.