- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No jo, přednostně nekupuju žádné polské potraviny!!! Chce to pozorně číst etikety.
Taky bych nekoupil nic, co je z Polska. To si neumějí nebo nechtějí udělat pořádek?
To už je po několikáté,co se maso Polsku vracelo.Proč se to od nich tedy dováží?
Já Polské zboží nekupuji,nemám k němu důvěru.Před 30ti lety měli výborné salámy,
a klobásy,ale to už taky dnes není pravda,zrovna tak jako v ČR.
lidi to možná kupovat přestanou, ale restaurace to nakoupí v tunách a českého strávníka tím vykrmí na poledním menu
polská propagační kampaň závadné polské potraviny na nezávadné nepřekouzlila
Lidi, proboha, co tady blbnete s tou salmonelou ? To snad kupujete drubez na pripravu tatarskeho bifteku z kureciho masa ? Pokud si udelate smazene kureci rizky, kure na paprice ci vyvar z kurete, i kdyby to maso bylo prolezle salmonelou, tak se radnou tepelnou upravou vsechny bakterie znici. Jinak pan Miller ma pravdu, ze pri priprave jidel je nutne dbat na zakladni hygienu, tzn. umyt kuchynske nacini a ruce - ale to mi pripada jako zcela elementarni pravidlo u civilizovanych lidi !
Tak už se prý polský výrobce omluvil za pochybení ve výrobním procesu - z důvodu technické závady kuřata před zabalením výjimečně nebyla ošetřena posypovou solí.
salmonella v kuratech neni nic nezvykleho. Jde predevsim o zamezeni jejimu premnozeni a o prisne zachovani hygieny pri zpracovani.
Se vsemi kuraty - nejen polskymi- se musi zachazet jakoby potencialne obsahovala salmonellu, protoze vetsinou ji obsahuji aspon male mnozstvi.
Vsechno maso uchovavat v chladnu pod 4C nez se zacne zpracovavat, Musi se dukladne tepelne zpracovat -uvarit ci upect. Pokud se nesni jeste horke a bez zbytecneho prodlevani, musi jit do lednice pod 4C co nejdrive, ne ho nechat sedet v kuchyni dalsi 3 hodiny "aby zchladlo".
Je nutne poradne si umyt ruce nez se clovek cehokoliv dotkne po tom, co pracoval se syrovym masem. Vsechna prkynka a kuchynske nacini, ktere prislo do styku se syrovym masem, se musi poradne umyt, aby nic z toho neprislo do kontaktu s jinymi potravinami.
Ano, to máte pravdu. Problém je ale v množství masa se salmonelou z našich chovů a zpracovatelských závodů a z Polska. Zatímco u vzorků z naší produkce se salmonela vyskytuje v řádech jednotek procent vzorků, v polských to jsou desítky procent, dokonce jsem někde před časem četla, že byla v 50% odebraných vzorků. Já osobně to přičítám i způsobu zpracování - zatímco u nás (a snad i ve většině unie) se maso chladí vzduchem, Poláci si vymohli vyjímku a chladí vodou.
Takže za mě jednoznačná preference českých potravin, protože těch průšvihů z Polska je víc než dost.
Já se polským potravinám vyhýbám , když je tam PL, vracím zpět do regálu a je po problémech.
Proč o tom, proboha, informují až teď, když už to stejně nemá žádný smysl?