Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Klobásy obsahují dost masa a jsou bez éček. Některé klamou na obale

Grilovacích klobásek se bát nemusíte. Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa a jejich výrobci si nevypomáhají náhražkami a éčky. Většinou také dobře chutnají, zjistil test MF DNES. V některých případech se však stalo, že na obale uváděly víc masa, než v nich skutečně bylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T34r59a91i10k10o 43T98r10u51h24l77a28r 9448409970883

tak treba 99% masa, hadam co to je za maso...

0/0
25.8.2015 2:53
Foto

L16u22b39o49m74í93r 36J82a26n63o55t35a 5416104476375

98% masa, no jistě a ty 2% tvořil vzduch ne

0/0
27.7.2015 14:34
Foto

L15u19b80o34m73í49r 28J33a86n11o28t29a 5336164786475

98% masa, no jasně a ty 2% tvořil vzduch ;-D EURvEURv

0/0
27.7.2015 14:33

B55o80h83u25m26i66l 44M40á33c18a 5821462876723

Párty klobásky z Globusu podle testu obsahují 98,3% masa, 23% tuku, kolagenní části, vodu, přírodní střívko, sůl s jodem, směs koření, antiox. E300, gluk. sirup, stabil. E450, dextrózu, bylinky, extrakty koření, aroma. Dohromady to dá možná i 130%. Obdobně je tomu i u dalších testovaných klobás s výjimkou dvou posledních v pořadí..

Nejde o klamání čtenářů Testu DNES,  za které hrozí pokuta až 1 milion? (V Testu Dnes není uvedena měna, ve které hrozí tato pokuta.)

0/0
2.7.2015 23:14

J68i50ř75í 50M22a35c58e72k 3245655924161

Bílé klobásy jsou jediné uzeniny bez E250, a tudíž (relativně) vhodné i pro děti. Ale pozor - někteří čeští výrobci do nich cpou pro změnu glutaman. Chce to číst složení.

+3/0
30.6.2015 15:23

Z62l72a74t16u59š20e 84J17e78l59í25n32k21o48v74á 1505112647662

Ano, v Globusu se může prodávat i podvodné, nebo neúmyslně zavádějící šméčko.

Ale originál čerstvé výrobky z místní výrobny, jsou vždy čerstvé a vždy nejpoctivější z těch v nabídce.  Maso si bourací z půlek sami, párky, špekáčky, klobásky, grilovací klobásky - prostě vše co koupíte u pultů řeznictví, nebo v přilehlých chlaďácích se značkou Globus je místní výroba (dělají i různé šunky a některé salámy, nebo tlačenky, jitrnice, jelita, prejty, točeňák, prostě dost rozsáhlý sortiment).

Různá cizí šméčka (ale i kvalitu) nabízejí pro rozšíření sortimentu a pro některé škudlily, pro které je třeba místní sekaná moc drahá a raději si koupí cizí šišku, ale ušetří, protože byla 1/2 kg za 20Kč (a ta místní bavorského typu, nebo ta pizza sekaná, či Lyonského typu s kusy šunky je jim drahá).

+15/0
30.6.2015 15:00

Z52d87e82n66ě28k 31B19ř13í70z65a 2270588724605

jj, mam taky potvrzeno od pani, ktera tam delala kdysi sefovou.

Akorat ma ted Globus z ruky, ale zase kupuju jinde kvalitni nemecke uzeniny, takze mi to nevadi :-)

+3/0
30.6.2015 16:23

M79i92c19h34a53l 39Š73e59v18č71í58k 8983206704

Takže jste vyjmenoval samý habrajz, kterým se čechákové cpou po kilech a pak tu máme největší výskyt rakoviny tlustého střeva a kralujeme i v obezitě. Toto nejsou kvalitní potraviny nikdy a nikde. Ano někde jinde jsou ještě horší než špatné. Snad jedinou výjimkou z vašeho výčtu bude možná nějaký druh šunky.

0/−12
30.6.2015 17:43

B48a40r96b62o76r27a 41M29á95š92o95v10á 5117453139842

To bysme skoncili na zelenine. Mam napriklad sekanou moc rada, prestoze ji delam jednou rocne, klobasu si dam tak dvakrat rocne a kupuji jen sunku. Ale je fajn vedet, kde maji takove potraviny udelany kvalitne, kdyby clovek nekdy dostal chut ;)

+5/0
30.6.2015 19:50

J83a16n 92F30r63o30l33í52k 6986520295924

Není třeba jíst jen trávu. Sekanou si sám namelu a vařím zásadně ze surovin. Párky nejím. Jinak Lídl prodává také poměrně kvalitní potraviny. Skoro bych řekl, že Globus u nás (Brno) není zas taková špička.

0/0
30.6.2015 21:22

J79i21ř17í 29E20r47b63e40n 1673644806557

Kdo je to ten čechák?

0/0
1.7.2015 10:03

V80l71a26d28i34m47í11r 13N33o17v24á55č24e90k 5453575334

malá bílá bavorská klobáska, jemně nasládlá švédská hořčice a pivo, to je ráj na Zemi!

+7/−2
30.6.2015 14:53
Foto

P44e48t12r 27Š76r89a30i90e21r 9753622922507

Jenom na okraj: titulek na Burešově webu láká jakoby na výsledky testu, ze kterého se dozvíme jen nejlepší a nejhorší. Kdo chce vědět víc, musí si koupit Burešovy noviny...;-€ Přitom článek není označený jako reklamní sdělení...Rv

+2/−15
30.6.2015 13:55

J61a50n 64C46e57l42l37e50r 4339836933484

A kde vás to bolí nejvíc?

+8/0
30.6.2015 16:23

P98a92v51e21l 44Š13v51e50s75t66k22a 9828337756236

no nic není zadarmo. Ale když pár dnů počkáte, tak ty testy tady budou, ale ty noviny zase nestojí tolik ne? Takže pokud vás ten test opravdu zajímá tak je dvacka problém?

+2/0
30.6.2015 19:37

M25i27c32h38a49l 52M69a61c65h63e98k 1974312264469

Jaký Burešův web? To info máte také z toho plátku?

0/0
30.6.2015 20:26

M66a98r18e79k 79M77a36z80u62c35h 2936663563

Já myslel,že špekáčky se vyrábějí z masa.

+1/−7
30.6.2015 13:20

R27u29d85a 28S22l36a24v52í30k 5663218246691

Ano, ale obsahují také špek.

+13/0
30.6.2015 13:28

M34a12r82e87k 32M60a79z36u25c19h 2516573713

V pořádných špekáčkách ho je určité množství,které není dramaticky velké.A správná klobása určité množství tučných kousků také obsahuje.Těch pár procent rozdílného množství je zanedbatelné.Ve výsledku jde pouze o druh masa obsaženého,jeho rozdílnou hrubost namletí a u klobás přidáním více ochucujících přísad.

+1/−2
30.6.2015 14:18

M50o14j95m60í93r 82M54o60t71y45č42k95a 3652205364120

To je dost zobecnění. Technicky vzato by se dalo říct, že separát a šlachy jsou také druh masa protože to nejsou kosti. Ale asi by se vám to moc nelíbilo

+2/0
30.6.2015 14:50

P78e78t47r 71R16o76m89á13n76e76k 8634647974644

Teoreticky třeba ano, ale masem se v českém potravinářství označuje svalovina.

0/0
30.6.2015 15:05

M32a36r51e82k 28M46a37z51u88c14h 2776103173

Na pořádné špekáčky se používá kvalitní maso také a ne separát.Pokud je někdo šidí tak je prase a ne řezník.

0/0
30.6.2015 15:24

Z85d47e44n23ě19k 29D91u96b35e73c24k92ý 3837274280888

urazil jste cuniky ;-D

+6/0
30.6.2015 15:40

R62u17d23a 15S53l81a90v88í74k 5363888426921

Ve špekáčku by mělo být cca 30% špeku...to není zas tak málo.

0/0
30.6.2015 15:38

M15a68r98e30k 63M89a26z29u84c54h 2126433533

Mně nešlo o srovnání jednotlivých druhů výrobku,ale,že v článku to bylo porovnáváno kvalitativně.Přitom,pokud se oboje vyrobí správně,tak potom na grilu je oboje skvělé.

0/0
30.6.2015 15:46

M56a53r32e44k 66M71a85z87u46c10h 2766773673

To je pravda.Ale také cca 50% hovězího z mladých býků a 20% vepřového.Podle nejstarší receptury samozřejmě.Problém je kdo je vyrobí.

0/0
30.6.2015 15:54

P13a55v54e47l 81O39d59r14a29z15i24l 6714299367120

Problém je, kdo je pak koupí.

+1/0
30.6.2015 20:29

J69i76ř61í 21E70r10b35e46n 1663404686277

Bingo! R^

Někteří lidi si radši koupí opékáčky 49,90 Kč/kg a pak nadávají, že se to nedá jíst ;-D

0/0
1.7.2015 10:04

K56a15r68e68l 32N52a94s86t69o73u46p72i71l 3830491370481

a někdy jste se pokusil i zamyslet, proč se jmenují špekáček?

+10/0
30.6.2015 13:38

P44a82v28e69l 47F65a16r67a 9777187874161

A špek je co, rostlina? ;-)

+2/−3
30.6.2015 13:59

Z22d22e12n98ě60k 45W91e29r33n49h41a94r39t 6887485862598

nicméně z potravinářského hlediska to rozdíl je. Špek je něco jiného, než maso, tj svalovina.

+10/0
30.6.2015 14:04

J96a96n 59M68o31t81ů72r86e97k 7300662461379

A někdo vám to v článku rozporuje?

+2/0
30.6.2015 13:57

M18i60c85h40a59l 59H80i50r75k13a 4247516230943

Tak Párty klobása Globusu vyhrála, zákazníci budou kupovat, tak se může začít šidit ...:-/

+1/−23
30.6.2015 13:05

R26o28m18a79n 20S37t47o90n39e39k 1229613259351

doporučuji vyzkoušet já jsem v globusu ještě nekoupil špatnou uzeninu

+4/0
30.6.2015 17:50

R82o95m40a79n 19B98í38l87ý 5160195315937

Globus mám rád, ale ty jejich klobásy jsou tak přesolený poslední rok, že se mi křiví ústa. Jinak by byly dobré.

+1/0
30.6.2015 12:44

P45a26v17e85l 31M63e68d71e49k 1270292381495

Bezpochyby na to mají normy, ale v každém tom jejich uzenářství to halt dělají jen lidi a každý má jinou chuť, ten "Váš" uzenář je evidentně na slanější :)

+5/0
30.6.2015 12:48

J70a23n 39S29v38o22b98o58d26a 3916305828520

Normy? Oni vyrábějí svou recepturu. Takže sůl tam může být na kila. Pokud to bude lidem chutnat....

0/0
30.6.2015 19:11

J57i91ř52í 85E65r76b11e40n 1603164696677

Norma je obecné označení pro jakýkoliv kodifikovaný standard. Tedy i tu recepturu, kterou někdo musí vymyslet, vyzkoušet, oponovat, schválit, používat a dodržovat...

0/0
1.7.2015 10:06

K64a79r16e17l 56N58a88s31t59o50u38p51i21l 3140301790331

asi jak kde, občas si něco koupím v Globusu na Zličíně a tam mi přesolené nepřijdou a to solím obecně spíš méně,...

0/0
30.6.2015 13:38

M64a71r84e76k 42V79o31k43á11l 1126504625409

"Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa ... " a já blázen myslel, že špekáčky jsou jedny z mála uzenářských potravin, u kterých se musí dodržovat složení ... tj. možná v nich je masa méně, ale za to  přesně tolik, kolik  má být ...

+6/0
30.6.2015 12:36

P61e32t59r 69T57ů28m51a 3188444717934

Hloupý dotaz:

Dají se grilovací klobásky sníst normálně bez další úpravy- grilování, smažení, opékaní atd.?

Tedy jen tak za studena, případně ohřáte ve vodě jako běžné klobásy.

0/0
30.6.2015 12:30

Z30d58e17n63ě11k 74W60e55r31n16h94a44r83t 6897325982848

Pokud to je "klobása", tak to muselo projít uzením - tedy jde o tepelně upravený výrobek a klidně se jíst dá i za studena. Alespoň se to tak kdysi říkalo, ale jestli to ještě platí, to je těžko říct.

+3/0
30.6.2015 12:35
Foto

P72e55t55r 47Š68r28a87i15e91r 9503562112377

Hlavně by se "grilovací" = "červené" klobásy správně neměly kvůli vzniku rakovinotvorných látek vůbec grilovat. Ke grilování jsou ty "bílé" a ty se musí tepelně upravit...;-)

0/0
30.6.2015 13:20

O24n30d98ř90e55j 83S72t66a42r36o51c93h 5400343662864

Na to jste přišel jak, proboha? Ta červená barva bývá paprika. Ta je rakovinotvorná?

+2/0
30.6.2015 13:29
Foto

P74e79t34r 29Š66r45a88i26e55r 9613392292577

To samozřejmě ne, jenomže tu červenou nebo růžovou barvu by měly i bez papriky, proto se tam dávají dusitanové soli, které se vyšším teplem rozkládají. Ty v bavorských a jim podobných nejsou a proto je maso šedé...a nedají se jíst bez tepelné úpravy...;-)

0/−1
30.6.2015 13:51

A74l45e91x44a48n36d27r 39Š29í14r 5521370933

?

+1/0
30.6.2015 14:28
Foto

P27a26v70e31l 81L70á78n40í82k 5459925532537

Fakt mě dost mrzí, že u nás nemáme Globus. Co o tom čtu, párkrát sem tam byl na cestách a mám známý co tam nakupují, tak je to asi bezkonkurenčně nejlepší hypermarket v česku, zvlášť co se týče kvality potravin ...

Globus by měl koupit Tesco a předělat jeho prodejny, možná by i zmizel mýtus, že v česku se prodávají jen šunty.

+32/−1
30.6.2015 12:26

P19a34v11e47l 49M47e42d90e51k 1810442851915

Bohužel to do Globu mám taky z ruky, ale byl jsem zvyklý tam nakupovat a je fakt, že uzeniny i pečivo (z jejich lokální pekárny) bylo oboja moc dobré.

+4/0
30.6.2015 12:53
Foto

M48a15t69ě21j 12Č34e44r97n39ý 9905632810727

Mohu jednoznačně potvrdit. Dříve jsme jezdili do obchodů v našem okolí, ale nikdy jsme nebyli spokojeni s kvalitou potravin. Teď si raději jednou za měsíc zajedeme 40km do Globusu a koupíme kvalitní a hlavně místní potraviny.

Holt se pozná, že v každém Globusu mají svého řezníka, který maso porcuje, balí a rovnou ho zpracovává.

+1/0
30.6.2015 12:57

V31l21a43d61i56m50í93r 81F18i15b27i66g13e89r 5604391751434

Globus se taky trochu zhoršil. Kupuji tam špekáčky a přijde mi že už nejsou tak dobré jako bývaly.

+3/0
30.6.2015 13:14





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.