Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásy obsahují dost masa a jsou bez éček. Některé klamou na obale

Grilovacích klobásek se bát nemusíte. Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa a jejich výrobci si nevypomáhají náhražkami a éčky. Většinou také dobře chutnají, zjistil test MF DNES. V některých případech se však stalo, že na obale uváděly víc masa, než v nich skutečně bylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T86r53a75i52k17o 35T50r83u60h44l12a11r 9648169370893

tak treba 99% masa, hadam co to je za maso...

0/0
25.8.2015 2:53
Foto

L53u74b25o36m88í75r 28J70a52n36o47t98a 5396344166205

98% masa, no jistě a ty 2% tvořil vzduch ne

0/0
27.7.2015 14:34
Foto

L38u68b61o43m97í82r 90J40a56n85o46t68a 5196774466535

98% masa, no jasně a ty 2% tvořil vzduch ;-D EURvEURv

0/0
27.7.2015 14:33

B82o14h36u42m79i25l 28M21á34c15a 5101792866503

Párty klobásky z Globusu podle testu obsahují 98,3% masa, 23% tuku, kolagenní části, vodu, přírodní střívko, sůl s jodem, směs koření, antiox. E300, gluk. sirup, stabil. E450, dextrózu, bylinky, extrakty koření, aroma. Dohromady to dá možná i 130%. Obdobně je tomu i u dalších testovaných klobás s výjimkou dvou posledních v pořadí..

Nejde o klamání čtenářů Testu DNES,  za které hrozí pokuta až 1 milion? (V Testu Dnes není uvedena měna, ve které hrozí tato pokuta.)

0/0
2.7.2015 23:14

J54i36ř38í 91M72a94c53e93k 3915705824841

Bílé klobásy jsou jediné uzeniny bez E250, a tudíž (relativně) vhodné i pro děti. Ale pozor - někteří čeští výrobci do nich cpou pro změnu glutaman. Chce to číst složení.

+3/0
30.6.2015 15:23

Z79l12a38t59u60š73e 88J92e26l34í96n72k39o22v50á 1505182927822

Ano, v Globusu se může prodávat i podvodné, nebo neúmyslně zavádějící šméčko.

Ale originál čerstvé výrobky z místní výrobny, jsou vždy čerstvé a vždy nejpoctivější z těch v nabídce.  Maso si bourací z půlek sami, párky, špekáčky, klobásky, grilovací klobásky - prostě vše co koupíte u pultů řeznictví, nebo v přilehlých chlaďácích se značkou Globus je místní výroba (dělají i různé šunky a některé salámy, nebo tlačenky, jitrnice, jelita, prejty, točeňák, prostě dost rozsáhlý sortiment).

Různá cizí šméčka (ale i kvalitu) nabízejí pro rozšíření sortimentu a pro některé škudlily, pro které je třeba místní sekaná moc drahá a raději si koupí cizí šišku, ale ušetří, protože byla 1/2 kg za 20Kč (a ta místní bavorského typu, nebo ta pizza sekaná, či Lyonského typu s kusy šunky je jim drahá).

+15/0
30.6.2015 15:00

Z20d53e15n41ě20k 39B27ř15í51z10a 2870228654585

jj, mam taky potvrzeno od pani, ktera tam delala kdysi sefovou.

Akorat ma ted Globus z ruky, ale zase kupuju jinde kvalitni nemecke uzeniny, takze mi to nevadi :-)

+3/0
30.6.2015 16:23

M94i45c25h81a74l 53Š35e90v92č34í30k 8383656614

Takže jste vyjmenoval samý habrajz, kterým se čechákové cpou po kilech a pak tu máme největší výskyt rakoviny tlustého střeva a kralujeme i v obezitě. Toto nejsou kvalitní potraviny nikdy a nikde. Ano někde jinde jsou ještě horší než špatné. Snad jedinou výjimkou z vašeho výčtu bude možná nějaký druh šunky.

0/−12
30.6.2015 17:43

B60a53r12b85o98r86a 71M41á74š70o28v29á 5427673479922

To bysme skoncili na zelenine. Mam napriklad sekanou moc rada, prestoze ji delam jednou rocne, klobasu si dam tak dvakrat rocne a kupuji jen sunku. Ale je fajn vedet, kde maji takove potraviny udelany kvalitne, kdyby clovek nekdy dostal chut ;)

+5/0
30.6.2015 19:50

J38a22n 40F23r44o75l35í68k 6436480565294

Není třeba jíst jen trávu. Sekanou si sám namelu a vařím zásadně ze surovin. Párky nejím. Jinak Lídl prodává také poměrně kvalitní potraviny. Skoro bych řekl, že Globus u nás (Brno) není zas taková špička.

0/0
30.6.2015 21:22

J59i79ř21í 80E73r65b54e96n 1963114226787

Kdo je to ten čechák?

0/0
1.7.2015 10:03

V86l63a69d53i63m54í20r 67N52o10v95á17č97e51k 5273835284

malá bílá bavorská klobáska, jemně nasládlá švédská hořčice a pivo, to je ráj na Zemi!

+7/−2
30.6.2015 14:53
Foto

P43e51t60r 39Š51r81a93i59e46r 9543762232507

Jenom na okraj: titulek na Burešově webu láká jakoby na výsledky testu, ze kterého se dozvíme jen nejlepší a nejhorší. Kdo chce vědět víc, musí si koupit Burešovy noviny...;-€ Přitom článek není označený jako reklamní sdělení...Rv

+2/−15
30.6.2015 13:55

J94a36n 10C61e36l79l16e80r 4149876383884

A kde vás to bolí nejvíc?

+8/0
30.6.2015 16:23

P76a58v83e13l 82Š32v48e70s77t63k59a 3618485449

no nic není zadarmo. Ale když pár dnů počkáte, tak ty testy tady budou, ale ty noviny zase nestojí tolik ne? Takže pokud vás ten test opravdu zajímá tak je dvacka problém?

+2/0
30.6.2015 19:37

M81i75c93h26a98l 42M54a12c15h69e17k 1454252464779

Jaký Burešův web? To info máte také z toho plátku?

0/0
30.6.2015 20:26

M47a38r62e31k 50M74a32z20u55c63h 2326383513

Já myslel,že špekáčky se vyrábějí z masa.

+1/−7
30.6.2015 13:20

R71u40d75a 48S22l91a97v40í85k 5873888946441

Ano, ale obsahují také špek.

+13/0
30.6.2015 13:28

M74a53r23e95k 46M16a11z92u40c34h 2956393973

V pořádných špekáčkách ho je určité množství,které není dramaticky velké.A správná klobása určité množství tučných kousků také obsahuje.Těch pár procent rozdílného množství je zanedbatelné.Ve výsledku jde pouze o druh masa obsaženého,jeho rozdílnou hrubost namletí a u klobás přidáním více ochucujících přísad.

+1/−2
30.6.2015 14:18

M69o58j64m47í61r 75M13o12t40y73č92k68a 3332335474460

To je dost zobecnění. Technicky vzato by se dalo říct, že separát a šlachy jsou také druh masa protože to nejsou kosti. Ale asi by se vám to moc nelíbilo

+2/0
30.6.2015 14:50

P60e50t73r 35R16o98m77á95n59e27k 8254367584404

Teoreticky třeba ano, ale masem se v českém potravinářství označuje svalovina.

0/0
30.6.2015 15:05

M16a79r18e24k 31M49a74z48u35c22h 2916413443

Na pořádné špekáčky se používá kvalitní maso také a ne separát.Pokud je někdo šidí tak je prase a ne řezník.

0/0
30.6.2015 15:24

Z79d30e36n23ě82k 63D55u78b83e32c13k90ý 3697794670868

urazil jste cuniky ;-D

+6/0
30.6.2015 15:40

R44u60d75a 53S98l67a23v59í18k 5113978716221

Ve špekáčku by mělo být cca 30% špeku...to není zas tak málo.

0/0
30.6.2015 15:38

M24a60r43e73k 64M97a75z32u14c42h 2726123613

Mně nešlo o srovnání jednotlivých druhů výrobku,ale,že v článku to bylo porovnáváno kvalitativně.Přitom,pokud se oboje vyrobí správně,tak potom na grilu je oboje skvělé.

0/0
30.6.2015 15:46

M31a57r15e32k 61M68a17z60u90c61h 2256873453

To je pravda.Ale také cca 50% hovězího z mladých býků a 20% vepřového.Podle nejstarší receptury samozřejmě.Problém je kdo je vyrobí.

0/0
30.6.2015 15:54

P21a16v76e14l 81O64d83r66a69z70i68l 6274149817900

Problém je, kdo je pak koupí.

+1/0
30.6.2015 20:29

J63i39ř27í 13E50r47b46e65n 1533854486397

Bingo! R^

Někteří lidi si radši koupí opékáčky 49,90 Kč/kg a pak nadávají, že se to nedá jíst ;-D

0/0
1.7.2015 10:04

K64a60r32e98l 28N85a29s85t69o55u10p59i17l 3280931600851

a někdy jste se pokusil i zamyslet, proč se jmenují špekáček?

+10/0
30.6.2015 13:38

P45a15v57e86l 25F96a61r43a 9217467974741

A špek je co, rostlina? ;-)

+2/−3
30.6.2015 13:59

Z50d33e28n42ě35k 28W16e47r70n49h40a83r94t 6317185392678

nicméně z potravinářského hlediska to rozdíl je. Špek je něco jiného, než maso, tj svalovina.

+10/0
30.6.2015 14:04

J94a31n 52M84o78t17ů79r90e52k 7480622701659

A někdo vám to v článku rozporuje?

+2/0
30.6.2015 13:57

M16i49c31h21a28l 32H81i27r81k98a 4877236250953

Tak Párty klobása Globusu vyhrála, zákazníci budou kupovat, tak se může začít šidit ...:-/

+1/−23
30.6.2015 13:05

R74o72m90a93n 87S31t75o26n24e54k 1899713259471

doporučuji vyzkoušet já jsem v globusu ještě nekoupil špatnou uzeninu

+4/0
30.6.2015 17:50

R51o82m79a52n 75B15í43l89ý 5620835125857

Globus mám rád, ale ty jejich klobásy jsou tak přesolený poslední rok, že se mi křiví ústa. Jinak by byly dobré.

+1/0
30.6.2015 12:44

P57a49v23e31l 64M71e62d21e15k 1270602541745

Bezpochyby na to mají normy, ale v každém tom jejich uzenářství to halt dělají jen lidi a každý má jinou chuť, ten "Váš" uzenář je evidentně na slanější :)

+5/0
30.6.2015 12:48

J48a88n 89S34v76o30b56o16d43a 3746975298440

Normy? Oni vyrábějí svou recepturu. Takže sůl tam může být na kila. Pokud to bude lidem chutnat....

0/0
30.6.2015 19:11

J46i20ř61í 83E20r17b90e12n 1733354136927

Norma je obecné označení pro jakýkoliv kodifikovaný standard. Tedy i tu recepturu, kterou někdo musí vymyslet, vyzkoušet, oponovat, schválit, používat a dodržovat...

0/0
1.7.2015 10:06

K88a27r18e13l 41N33a32s35t77o36u25p52i65l 3850621540781

asi jak kde, občas si něco koupím v Globusu na Zličíně a tam mi přesolené nepřijdou a to solím obecně spíš méně,...

0/0
30.6.2015 13:38

M23a74r24e12k 29V34o52k58á31l 1176524625719

"Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa ... " a já blázen myslel, že špekáčky jsou jedny z mála uzenářských potravin, u kterých se musí dodržovat složení ... tj. možná v nich je masa méně, ale za to  přesně tolik, kolik  má být ...

+6/0
30.6.2015 12:36

P74e63t85r 41T86ů12m48a 3138124517754

Hloupý dotaz:

Dají se grilovací klobásky sníst normálně bez další úpravy- grilování, smažení, opékaní atd.?

Tedy jen tak za studena, případně ohřáte ve vodě jako běžné klobásy.

0/0
30.6.2015 12:30

Z93d66e19n93ě18k 27W33e54r45n33h59a60r87t 6907695922648

Pokud to je "klobása", tak to muselo projít uzením - tedy jde o tepelně upravený výrobek a klidně se jíst dá i za studena. Alespoň se to tak kdysi říkalo, ale jestli to ještě platí, to je těžko říct.

+3/0
30.6.2015 12:35
Foto

P53e19t25r 78Š72r15a61i61e66r 9343972592167

Hlavně by se "grilovací" = "červené" klobásy správně neměly kvůli vzniku rakovinotvorných látek vůbec grilovat. Ke grilování jsou ty "bílé" a ty se musí tepelně upravit...;-)

0/0
30.6.2015 13:20

O74n20d32ř48e18j 61S25t57a49r13o82c97h 5260483242124

Na to jste přišel jak, proboha? Ta červená barva bývá paprika. Ta je rakovinotvorná?

+2/0
30.6.2015 13:29
Foto

P97e49t26r 19Š82r58a91i35e95r 9313602572427

To samozřejmě ne, jenomže tu červenou nebo růžovou barvu by měly i bez papriky, proto se tam dávají dusitanové soli, které se vyšším teplem rozkládají. Ty v bavorských a jim podobných nejsou a proto je maso šedé...a nedají se jíst bez tepelné úpravy...;-)

0/−1
30.6.2015 13:51

A51l92e35x94a39n57d48r 37Š49í82r 5171770163

?

+1/0
30.6.2015 14:28

P14a16v41e80l 55L66á46n58í68k 5839815492337

Fakt mě dost mrzí, že u nás nemáme Globus. Co o tom čtu, párkrát sem tam byl na cestách a mám známý co tam nakupují, tak je to asi bezkonkurenčně nejlepší hypermarket v česku, zvlášť co se týče kvality potravin ...

Globus by měl koupit Tesco a předělat jeho prodejny, možná by i zmizel mýtus, že v česku se prodávají jen šunty.

+32/−1
30.6.2015 12:26

P26a28v96e51l 86M11e66d25e96k 1200572121865

Bohužel to do Globu mám taky z ruky, ale byl jsem zvyklý tam nakupovat a je fakt, že uzeniny i pečivo (z jejich lokální pekárny) bylo oboja moc dobré.

+4/0
30.6.2015 12:53
Foto

M89a75t74ě57j 66Č19e41r75n54ý 9855922250747

Mohu jednoznačně potvrdit. Dříve jsme jezdili do obchodů v našem okolí, ale nikdy jsme nebyli spokojeni s kvalitou potravin. Teď si raději jednou za měsíc zajedeme 40km do Globusu a koupíme kvalitní a hlavně místní potraviny.

Holt se pozná, že v každém Globusu mají svého řezníka, který maso porcuje, balí a rovnou ho zpracovává.

+1/0
30.6.2015 12:57

V93l20a83d82i18m52í54r 15F40i30b39i97g95e16r 5204901161944

Globus se taky trochu zhoršil. Kupuji tam špekáčky a přijde mi že už nejsou tak dobré jako bývaly.

+3/0
30.6.2015 13:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.