Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Klobásy obsahují dost masa a jsou bez éček. Některé klamou na obale

Grilovacích klobásek se bát nemusíte. Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa a jejich výrobci si nevypomáhají náhražkami a éčky. Většinou také dobře chutnají, zjistil test MF DNES. V některých případech se však stalo, že na obale uváděly víc masa, než v nich skutečně bylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T93r40a17i79k40o 42T46r85u55h80l36a23r 9288599280973

tak treba 99% masa, hadam co to je za maso...

0/0
25.8.2015 2:53
Foto

L73u33b52o67m93í88r 10J25a32n59o35t72a 5896474966275

98% masa, no jistě a ty 2% tvořil vzduch ne

0/0
27.7.2015 14:34
Foto

L44u39b79o25m96í30r 76J34a29n94o10t41a 5506934386105

98% masa, no jasně a ty 2% tvořil vzduch ;-D EURvEURv

0/0
27.7.2015 14:33

B19o63h59u95m66i18l 95M51á72c22a 5901402266233

Párty klobásky z Globusu podle testu obsahují 98,3% masa, 23% tuku, kolagenní části, vodu, přírodní střívko, sůl s jodem, směs koření, antiox. E300, gluk. sirup, stabil. E450, dextrózu, bylinky, extrakty koření, aroma. Dohromady to dá možná i 130%. Obdobně je tomu i u dalších testovaných klobás s výjimkou dvou posledních v pořadí..

Nejde o klamání čtenářů Testu DNES,  za které hrozí pokuta až 1 milion? (V Testu Dnes není uvedena měna, ve které hrozí tato pokuta.)

0/0
2.7.2015 23:14

J36i29ř18í 46M74a31c41e83k 3675935184551

Bílé klobásy jsou jediné uzeniny bez E250, a tudíž (relativně) vhodné i pro děti. Ale pozor - někteří čeští výrobci do nich cpou pro změnu glutaman. Chce to číst složení.

+3/0
30.6.2015 15:23

Z47l26a63t79u30š31e 27J84e77l60í47n86k63o84v42á 1225172107782

Ano, v Globusu se může prodávat i podvodné, nebo neúmyslně zavádějící šméčko.

Ale originál čerstvé výrobky z místní výrobny, jsou vždy čerstvé a vždy nejpoctivější z těch v nabídce.  Maso si bourací z půlek sami, párky, špekáčky, klobásky, grilovací klobásky - prostě vše co koupíte u pultů řeznictví, nebo v přilehlých chlaďácích se značkou Globus je místní výroba (dělají i různé šunky a některé salámy, nebo tlačenky, jitrnice, jelita, prejty, točeňák, prostě dost rozsáhlý sortiment).

Různá cizí šméčka (ale i kvalitu) nabízejí pro rozšíření sortimentu a pro některé škudlily, pro které je třeba místní sekaná moc drahá a raději si koupí cizí šišku, ale ušetří, protože byla 1/2 kg za 20Kč (a ta místní bavorského typu, nebo ta pizza sekaná, či Lyonského typu s kusy šunky je jim drahá).

+15/0
30.6.2015 15:00

Z21d38e64n83ě27k 23B74ř30í63z43a 2410278224985

jj, mam taky potvrzeno od pani, ktera tam delala kdysi sefovou.

Akorat ma ted Globus z ruky, ale zase kupuju jinde kvalitni nemecke uzeniny, takze mi to nevadi :-)

+3/0
30.6.2015 16:23

M24i86c94h34a95l 36Š59e95v91č18í44k 8393846374

Takže jste vyjmenoval samý habrajz, kterým se čechákové cpou po kilech a pak tu máme největší výskyt rakoviny tlustého střeva a kralujeme i v obezitě. Toto nejsou kvalitní potraviny nikdy a nikde. Ano někde jinde jsou ještě horší než špatné. Snad jedinou výjimkou z vašeho výčtu bude možná nějaký druh šunky.

0/−12
30.6.2015 17:43

B43a77r97b35o80r10a 54M68á21š51o50v65á 5477103709132

To bysme skoncili na zelenine. Mam napriklad sekanou moc rada, prestoze ji delam jednou rocne, klobasu si dam tak dvakrat rocne a kupuji jen sunku. Ale je fajn vedet, kde maji takove potraviny udelany kvalitne, kdyby clovek nekdy dostal chut ;)

+5/0
30.6.2015 19:50

J39a83n 52F31r66o29l23í92k 6226820795254

Není třeba jíst jen trávu. Sekanou si sám namelu a vařím zásadně ze surovin. Párky nejím. Jinak Lídl prodává také poměrně kvalitní potraviny. Skoro bych řekl, že Globus u nás (Brno) není zas taková špička.

0/0
30.6.2015 21:22

J12i14ř86í 34E14r40b90e77n 1163974496237

Kdo je to ten čechák?

0/0
1.7.2015 10:03

V72l42a85d49i64m83í83r 18N40o54v18á72č36e55k 5533895554

malá bílá bavorská klobáska, jemně nasládlá švédská hořčice a pivo, to je ráj na Zemi!

+7/−2
30.6.2015 14:53
Foto

P41e15t66r 17Š42r85a41i36e48r 9603592742667

Jenom na okraj: titulek na Burešově webu láká jakoby na výsledky testu, ze kterého se dozvíme jen nejlepší a nejhorší. Kdo chce vědět víc, musí si koupit Burešovy noviny...;-€ Přitom článek není označený jako reklamní sdělení...Rv

+2/−15
30.6.2015 13:55

J72a48n 15C46e33l27l16e50r 4599356433254

A kde vás to bolí nejvíc?

+8/0
30.6.2015 16:23

P41a27v95e56l 79Š95v66e64s32t61k17a 3928815669

no nic není zadarmo. Ale když pár dnů počkáte, tak ty testy tady budou, ale ty noviny zase nestojí tolik ne? Takže pokud vás ten test opravdu zajímá tak je dvacka problém?

+2/0
30.6.2015 19:37

M74i78c17h78a51l 57M68a78c93h42e15k 1624172474529

Jaký Burešův web? To info máte také z toho plátku?

0/0
30.6.2015 20:26

M31a23r98e26k 57M16a51z25u93c31h 2646133933

Já myslel,že špekáčky se vyrábějí z masa.

+1/−7
30.6.2015 13:20

R70u15d82a 82S84l26a33v33í82k 5833568366451

Ano, ale obsahují také špek.

+13/0
30.6.2015 13:28

M88a68r36e76k 85M62a60z11u24c23h 2636713683

V pořádných špekáčkách ho je určité množství,které není dramaticky velké.A správná klobása určité množství tučných kousků také obsahuje.Těch pár procent rozdílného množství je zanedbatelné.Ve výsledku jde pouze o druh masa obsaženého,jeho rozdílnou hrubost namletí a u klobás přidáním více ochucujících přísad.

+1/−2
30.6.2015 14:18

M66o58j30m11í36r 35M63o47t24y89č48k44a 3572335644670

To je dost zobecnění. Technicky vzato by se dalo říct, že separát a šlachy jsou také druh masa protože to nejsou kosti. Ale asi by se vám to moc nelíbilo

+2/0
30.6.2015 14:50

P15e88t75r 42R72o58m25á79n14e61k 8374357184184

Teoreticky třeba ano, ale masem se v českém potravinářství označuje svalovina.

0/0
30.6.2015 15:05

M53a81r67e70k 61M61a64z25u34c36h 2346193633

Na pořádné špekáčky se používá kvalitní maso také a ne separát.Pokud je někdo šidí tak je prase a ne řezník.

0/0
30.6.2015 15:24

Z15d87e62n94ě24k 26D53u90b58e94c65k78ý 3907254560518

urazil jste cuniky ;-D

+6/0
30.6.2015 15:40

R21u55d58a 84S85l64a39v36í13k 5503958966531

Ve špekáčku by mělo být cca 30% špeku...to není zas tak málo.

0/0
30.6.2015 15:38

M36a21r26e48k 32M89a69z50u56c48h 2716223923

Mně nešlo o srovnání jednotlivých druhů výrobku,ale,že v článku to bylo porovnáváno kvalitativně.Přitom,pokud se oboje vyrobí správně,tak potom na grilu je oboje skvělé.

0/0
30.6.2015 15:46

M37a38r76e22k 65M95a84z34u19c78h 2826973173

To je pravda.Ale také cca 50% hovězího z mladých býků a 20% vepřového.Podle nejstarší receptury samozřejmě.Problém je kdo je vyrobí.

0/0
30.6.2015 15:54

P55a13v76e40l 83O88d49r50a62z97i22l 6524799977180

Problém je, kdo je pak koupí.

+1/0
30.6.2015 20:29

J29i30ř85í 18E38r46b91e27n 1423754226297

Bingo! R^

Někteří lidi si radši koupí opékáčky 49,90 Kč/kg a pak nadávají, že se to nedá jíst ;-D

0/0
1.7.2015 10:04

K84a86r40e35l 91N38a52s17t71o43u11p45i94l 3810191470871

a někdy jste se pokusil i zamyslet, proč se jmenují špekáček?

+10/0
30.6.2015 13:38

P36a58v66e82l 42F54a20r69a 9627767314461

A špek je co, rostlina? ;-)

+2/−3
30.6.2015 13:59

Z74d39e47n65ě56k 73W37e42r23n34h21a53r16t 6797755222238

nicméně z potravinářského hlediska to rozdíl je. Špek je něco jiného, než maso, tj svalovina.

+10/0
30.6.2015 14:04

J74a36n 11M96o45t33ů37r33e92k 7350292571929

A někdo vám to v článku rozporuje?

+2/0
30.6.2015 13:57

M47i27c82h54a94l 21H64i70r65k43a 4527906240973

Tak Párty klobása Globusu vyhrála, zákazníci budou kupovat, tak se může začít šidit ...:-/

+1/−23
30.6.2015 13:05

R25o53m57a30n 10S14t89o86n63e17k 1719473389491

doporučuji vyzkoušet já jsem v globusu ještě nekoupil špatnou uzeninu

+4/0
30.6.2015 17:50

R30o33m45a14n 49B87í15l63ý 5600675615927

Globus mám rád, ale ty jejich klobásy jsou tak přesolený poslední rok, že se mi křiví ústa. Jinak by byly dobré.

+1/0
30.6.2015 12:44

P67a28v62e71l 39M41e11d79e45k 1180932191755

Bezpochyby na to mají normy, ale v každém tom jejich uzenářství to halt dělají jen lidi a každý má jinou chuť, ten "Váš" uzenář je evidentně na slanější :)

+5/0
30.6.2015 12:48

J98a71n 46S23v91o66b40o13d91a 3326365938320

Normy? Oni vyrábějí svou recepturu. Takže sůl tam může být na kila. Pokud to bude lidem chutnat....

0/0
30.6.2015 19:11

J67i77ř93í 75E64r52b66e49n 1453384926947

Norma je obecné označení pro jakýkoliv kodifikovaný standard. Tedy i tu recepturu, kterou někdo musí vymyslet, vyzkoušet, oponovat, schválit, používat a dodržovat...

0/0
1.7.2015 10:06

K88a18r75e97l 18N29a52s10t94o54u78p38i63l 3870301480101

asi jak kde, občas si něco koupím v Globusu na Zličíně a tam mi přesolené nepřijdou a to solím obecně spíš méně,...

0/0
30.6.2015 13:38

M10a86r58e78k 17V14o17k57á77l 1406104435219

"Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa ... " a já blázen myslel, že špekáčky jsou jedny z mála uzenářských potravin, u kterých se musí dodržovat složení ... tj. možná v nich je masa méně, ale za to  přesně tolik, kolik  má být ...

+6/0
30.6.2015 12:36

P56e15t96r 76T63ů73m44a 3248834557384

Hloupý dotaz:

Dají se grilovací klobásky sníst normálně bez další úpravy- grilování, smažení, opékaní atd.?

Tedy jen tak za studena, případně ohřáte ve vodě jako běžné klobásy.

0/0
30.6.2015 12:30

Z84d12e24n77ě97k 30W84e23r13n60h25a89r92t 6937125582968

Pokud to je "klobása", tak to muselo projít uzením - tedy jde o tepelně upravený výrobek a klidně se jíst dá i za studena. Alespoň se to tak kdysi říkalo, ale jestli to ještě platí, to je těžko říct.

+3/0
30.6.2015 12:35
Foto

P89e13t22r 94Š32r64a54i45e27r 9173822332717

Hlavně by se "grilovací" = "červené" klobásy správně neměly kvůli vzniku rakovinotvorných látek vůbec grilovat. Ke grilování jsou ty "bílé" a ty se musí tepelně upravit...;-)

0/0
30.6.2015 13:20

O46n36d51ř44e93j 60S74t31a54r62o61c11h 5220353422124

Na to jste přišel jak, proboha? Ta červená barva bývá paprika. Ta je rakovinotvorná?

+2/0
30.6.2015 13:29
Foto

P60e73t79r 50Š22r34a58i48e80r 9893292552437

To samozřejmě ne, jenomže tu červenou nebo růžovou barvu by měly i bez papriky, proto se tam dávají dusitanové soli, které se vyšším teplem rozkládají. Ty v bavorských a jim podobných nejsou a proto je maso šedé...a nedají se jíst bez tepelné úpravy...;-)

0/−1
30.6.2015 13:51

A74l49e95x94a77n91d28r 56Š66í59r 5241120383

?

+1/0
30.6.2015 14:28

P38a89v49e69l 12L52á32n90í73k 5809865202717

Fakt mě dost mrzí, že u nás nemáme Globus. Co o tom čtu, párkrát sem tam byl na cestách a mám známý co tam nakupují, tak je to asi bezkonkurenčně nejlepší hypermarket v česku, zvlášť co se týče kvality potravin ...

Globus by měl koupit Tesco a předělat jeho prodejny, možná by i zmizel mýtus, že v česku se prodávají jen šunty.

+32/−1
30.6.2015 12:26

P55a33v82e61l 20M55e19d52e98k 1780852411325

Bohužel to do Globu mám taky z ruky, ale byl jsem zvyklý tam nakupovat a je fakt, že uzeniny i pečivo (z jejich lokální pekárny) bylo oboja moc dobré.

+4/0
30.6.2015 12:53
Foto

M36a11t49ě84j 36Č95e84r84n16ý 9375732290507

Mohu jednoznačně potvrdit. Dříve jsme jezdili do obchodů v našem okolí, ale nikdy jsme nebyli spokojeni s kvalitou potravin. Teď si raději jednou za měsíc zajedeme 40km do Globusu a koupíme kvalitní a hlavně místní potraviny.

Holt se pozná, že v každém Globusu mají svého řezníka, který maso porcuje, balí a rovnou ho zpracovává.

+1/0
30.6.2015 12:57

V95l41a11d66i17m74í84r 66F85i69b59i97g42e36r 5794881151814

Globus se taky trochu zhoršil. Kupuji tam špekáčky a přijde mi že už nejsou tak dobré jako bývaly.

+3/0
30.6.2015 13:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.