Diskuze

Tajemství dánského lančmítu: pro Čechy separát, pro Němce vepřové maso

Dánský producent dodává na český trh lančmít s drůbežími zbytky, zatímco Němcům nabízí za poloviční cenu zdánlivě totožný produkt z vepřového masa. Tajemný drůbeží separát však vyvolává otázky i za západní hranicí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J57a59n 11K72a48d85l91e31c

25. 8. 2015 10:11

drůbeží separát ať si sežere pedersen s ředitelem ;-(

0 0
možnosti
PK

P40e66t23r 95K65o68s

20. 8. 2015 22:05

Mne zaráží, že u měsíc a půl starého článku již není dostupné video, myslel jsem, že u takového portálu se obsah archivuje navždy.

1 0
možnosti
OH

Tak tohle už je flagrantní porušení všech pravidel poctivého obchodu a je to zralé na mezinárodní žalobu.

Sajrajt a ještě předražený?

Doufám, že se tu v diskusi nikdo nepokus blbě kecat, jak Čecháčci chtějí ušetřit a proto žerou levný humus. To už by totiž bylo na nejen inzultaci, ale na brachiální násilí.

1 0
možnosti

M16a87r38e81k 83Š28i28m28o59n

14. 7. 2015 19:37

Jenže ono to vlastně nic neporušuje. Složení je na obalu napsané, nikdo nikde nelže. Cenu určuje obchodďák. Pokud to kupovat nechcete, nekupujte to, ale souhlasím, že přečíst 30 obalů a najít mezi nimi něco trochu kvalitnějšího je práce na hodinu, ne-li víc.

Víc mi vadí, že si obchoďák troufne tlačit na cenu u malých dodavatelů zeleniny, ale dupnout si na holandské lančmíty neumí.

4 0
možnosti
MJ

Mám v ruce lanšmít od Tulipu, koupený v Anglii. Je na něm napsané 89% vepřové, 2% šunka. Jíst ho nebudu, koupil jsem si ho kvůli jeho názvu (Spam, spam-uk.com/products/)

2 0
možnosti
DP

D15a76v97i84d 12P64e66t50r

10. 7. 2015 7:48

"Proč je český výrobek i přes levnější suroviny dvakrát dražší než německý, nedokáže Pedersen vysvětli".

Na nás se holt vydělává, a to je dáno především nízkými mzdami.

3 0
možnosti
PO

Cena výrobku není shora omezena náklady na jeho výrobu, ale prostě trhem, tedy kolik je ochoten dostatečný počet zákazníků zaplatit.

1 0
možnosti
JM

J85a27n 75M54a70c72u39r45a

7. 7. 2015 23:43

Proboha, ať si to Jan Brož po sobě přečte. Chyba je snad v každé druhé větě.

1 0
možnosti
RT

A proc to proboha z e r e t e? Kdo vas do toho nuti? Radsi si koupim pul kila kvalitnich masnych vyrobku u reznika, ktereho znam, nez tydne kilo odpadu s glutamatem...

1 0
možnosti
PK

v tom je prave ten zakopany pes - jelikoz se to prodava, retzce to od vyrobcu objednavaji a vyrobci tak maji duvod si myslet, ze "to spotrebitele chteji"...

4 0
možnosti
LK

Tak holt musíme si zvykat, že v rámci EU jsme trh druhé kategorie. To znamená, že dostaneme jídlo podřadné kvality a zaplatíme za něj víc. Protože někdo to kvalitní ve zbytku EU musí přece zadotovat.

4 0
možnosti
PK

Lančmít (Luncheon meat) a paštiky považuji za způsob, jak za draho prodat rozemleté zbytky. Nevím, jestli pro Němce mají zbytky kvalitnější než pro nás, ale je mi to jedno, protože je nekupuji.

1 0
možnosti
BK

Takhle to nefunguje p.Kaplan.Pamatujete ještě u nás nucené výseky??Tak na těch se prodávalo maso z kusů,které byli fisicky nějak poškozeny ale jinak naprosto v pořádku.Dnes nic takového není a vše se spracuje.Nejhorší je separát v to,že se tam dostanou i zhnisaná místa.Pak se paštička dobře maže a je jemňonká.Dříve.když při vykošťování řezník na něco takového přičel,tak to vyndal do odpadu.Od té doby co se zrušily normy je spotřebytelům předkládáno vše.Soukromý sektor musí vydělat na všem jinak by ho ti ostatní převálcovali.Na sekené výrobky je třeba si dát pozor,PAŠTIKY a různé prejty obzvláště.

1 0
možnosti
TL

Vám tyhle dva výrobky opravdu přijdou už na první pohled stejné: http://www.imgup.cz/image/4H6 ?

0 0
možnosti
PF

P72a70v45e97l 26F13a66r36a

7. 7. 2015 12:25

Máš tam "Luch meat" ;-)

0 0
možnosti