- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
K předposlednímu odstavci, no když nějdo zvládne dovézt víno za 16Kč/l, které bude stejně dobré jako moravské za 45Kč/l, tak mají holt smůlu a vyrábějí moc draze. A jestli to dovezené bude patok a to moravské bude dobré, tak zase nemusí řešit nějakých 16Kč/l.
Stát ať se do toho radši nemontuje vůbec ...
Jenže za 16 Kč litr (i levněji) se doveze cisterna sraček z jihu, tady se z ní udělají dvě, to znamená, dosladí se to, obarví, dodá aroma a voda a je z toho "Pálava zo Slovenska" kde ani neroste! Jak se tomu má moravskej vinař bránit, když mu stát nepomůže důslednou kontrolou ????
Víno je jako ženaco si vybereš to piješ a u ženy co si vybereš s tím žiješ,jak?si vybereš
Bankovky mají několik ochranných prvků a přesto se padělají ... a stát tady kývne na jednu pásku, která má zabránit pančování vína ... opět ukázka, jak být důsledně nedůsledný a jak lobby korumpuje politiky
tož jak říkáme u nás, pro Pražáka dobrý.
Nedávno jsem někde četl, že Češi milují kuřecí separát a chutná jim a ty pásky na sudy jen podporuje další a další a další nekonečné prznění kvalitní nabídky produktů v našich obchodech.
Ve výsledku "ochrana prodejců vína" povede k tomu, že časem budeme pít "patoky" dráže než naší západní sousedé nepančované víno.
Takže kuřecí separát je u nás dražší než vepřové maso a stejný osud teď čeká víno. Šanci jsme promarnili.
Jen na okraj, pil jsem Pálavu sedmičku za 250,-(to by "obyčejný člověk" ve vinotéce za víno nedal) a věřte tomu, že po této zkušenosti již nikdy nepozřu sudové víno - buď věrohodný originál nebo nic.
Je to klasika - Nyní tedy v dobru spotřebitele a státního zájmu - Tedy čekám, kdy EET nahradí - "Sádrový trpaslík Ludvík" ! ..
No skladovat víno v 15°C je naprostá debilita! Mám 3 vinotéky a už vidím, jak budou prodavačky nadšené, že musí pracovat v takové zimě! A stavební úpravy prostě nepřichází v úvahu...20°C je lety vyzkoušená teplota pro skladování sudů pod dusíkem...
Vinotéky mám jen 2, ale naprosto souhlasím! Ono už jen to, že sud by byl v 15 stupních a zákazník ho v PET či skle vezme okamžitě domů (do např. 25 stupňů).
Pokud nebudou čeští vinaři buzerovani byrokracii ze strany státu a EU tak i oni budou ten litr dělat za16