Diskuze

Pasterizace jako zakázané slovo. Výrobci přecházejí na živější piva

Prodávat lidem pivo, které neprošlo pasterizací, se vyplácí, zjišťují velké pivovary. Gambrinus proto nově od srpna rozšiřuje svůj sortiment nepasterovaných piv i o dvanáctku. Svoji sudovou desítku přestal tepelně upravovat loni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Správně je čepovat, odvozeno od velkých sudů, do nichž se zatloukl čep a pivo se samospádem čepovalo. Pak přišly pípy, do nichž musel hostinský tlakem pivo dostat. Když ještě nebyla elektřina, dělalo se to ručně. Hospodský zatočil velkým kolem, aby dostal tlak do systému a pivo teklo. Z toho vzniklo ono „natočit“.

2 0
možnosti
AD

opet tak uznali ze jejich pivo netoji za nic kdyz ho zase meni :-)))

1 0
možnosti
JF

J92a56n 93F13r17a12n58ě97k

30. 7. 2015 13:11

U nás v práci také zkoušely mikrofiltraci ale nakonec stim sekly.

Jedno sejto vycházelo na nějakých 30 000Kč a životnost to mělo jen pár měsíců(záleželo na kvalitě sladu) jednou nakoupily nějakej levnej slad a sejta vydržela jen 3 týdny.

A hlavně mělo to hroznou spotřebu vody při mytí  a po každém stáčení trvalo 3hodiny než se to vyčistilo...

0 0
možnosti

Tak jsem při čtení článku zavzpomínal na vlajkovou loď našich piv, plzeňské. Když to byla hustá dvanáctka. Když před vás výčepní postavil půllitr plný pěny a ono to došlo...

0 0
možnosti
MK

To dojde i dneska, kdyz to vycepni dobre nacepuje.....

0 0
možnosti
ZM

Velké pivovary bych do jednoho pytle neházel. Třeba o Budvaru nelze tvrdit, že by šidil suroviny, z nichž svá piva vaří. To nedělal a ani dělat nebude. Nejspíš i proto tam jedou na sto procent kapacit. Nakonec NE z něj dělá to, čím je ... .

4 0
možnosti
VP

To je zas hon na Pasteura. Mikrofiltrace odfiltruje spoustu chuťově podstatných látek, paster zastaví proces "života" piva. Je to prašť jako uhoď. Někdy není na škodu, když pivo už v láhvi moc nežije. To by ovšem nemělo ani po mikrofiltraci. Nejlepší je prostě nepasterovaný a nefiltrovaný ;-)

0 0
možnosti
AK

Nejlepší je z kádě přímo v pivovaru. Takže nepasterizované, nefiltrované, neprošlo tepelným šokem, ničím. Což je "tajemství úspěchu" spousty minipivovarů. Vaří vlastně naprosto běžnou desítku (jedenáctku, dvanáctku) ale pořádně vychmelí a podávají ve zcela živé podobě. A výsledek así znáte sám, děsně dobrý pivo :)

4 0
možnosti
JR

J87a81k83u36b 63R79o66u22s

29. 7. 2015 23:50

Velmi dobře, ale uvítal bych tento trend nezabíjení živin a nesnižování nutriční hodnoty i u jiných potravin a nápojů, než je pivo R^R^R^

0 0
možnosti
MS

Pane Schwarz ještě jednou chci na vás reagovat nemá smysl vůbec polemizovat s "pivařema"kteří jen šíří bláboly o europivu a vlastně o pivu ani nic nevědí a jen papouškují to co si někde přečtou.Na konci je vždy výčepní a ten tomu dá konečnou fázi jde o to kam ti chytří pánové na to pivo chodí.Připomínám že jsem pivo 15let točil a jako milovník piva jsem stomu snažil vždy dát dušiR^R^

0 4
možnosti

Stejně tak jako nemá smysl polemizovat s někým kdo považuje PU za "nej", protože žádné pivo není nej, chuť má každý jinou.

3 0
možnosti
AL

Jsou srandovní ty marketingový kecy v Albertu "...tvrdě na sobě pracujeme..dali jsme jim k.o a teď jsou z nich cenoví šampióni" Jinými slovy, daří se nám holit dodavatele až na kost a proto i tak na tom báječně vyděláváme.

0 0
možnosti
Foto

Velké pivovary z nenažranosti zmrvili letité značky, teď sklízí ovoce...to je celé

10 0
možnosti