- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, dělám často i doma :-) Jinak jak už tu zaznělo, dává se tam nikoli celé vejce, ale jen žloutek a vzhledem k nedostatečné tepelné úpravě je základem prostě mít vejce čerstvá. Jako jídlo někde v kantýně bych si to rozhodně nedala, stejně jako tatarák nebo sushi si člověk asi nedá v nějakém poloprázdném pajzlíku.
En bloc varování mi připadá nesmyslné. Kde používají nezávadné suroviny, tak žádný problém nemají a mohli by hygieniky žádat o náhradu škody, která jim díky plošnému vyhlášení hygieniků vznikne.
Spaghetti Carbonara jsou mé oblíbené jídlo, které si vařím celkem pravidelně a nikdy jsem z něj sebemenší problémy neměl.
Problém byl evidentně v ingrediencích, tedy vejcích.
Pravda, v česku si je minimum restaurací, kde bych si je objednal, především však kvůli "provedení"
Me spis prekvapilo, ze v tom jidle byly i skorapky. Nejsem odbornik na carbonaru, mela jsem je jen jednou, ale skorapky jsem nezaznamenala. To se tam fakt dava, treba na ozdobu?
To se tam dostane, kdyz to vari lempl. Je to uplne stejne jako u jinych jidel s vajicky.
Problémy měli i ti kteří si dali králíka ten den z té jídelny.
To je krásné spojení: harmonizace potravinového práva se směrnicemi EU!
Tato harmonizace funguje tedy bezvadně. Zrušili jsme dřívější normy,postupy a předpisy, které striktně chránili spotřebitele a uvolnili jsme prostor "neviditelné ruce trhu" no a ta ve jménu zisku řádí- vždy ku prospěchu podnikatele a většinou ku neprospěchu spotřebitele. Opět jedna z daní za demokracii... a tu jsme přece chtěli !?
V mé restauraci se to za 40 let nestalo. Zavřít konkrétního kuchaře, nic víc to nechce.
A nebo používat pasterované žloutky, jako curkáři.
Jak někoho mohlo vůbec napadnout to prodávat takhle na ohřátí?
Já bych byl klidnej - v pajzlech, kde dávají do carbonara celý vejce si taky dají záležet aby celej ten blaf byl provařenej do bezvědomí, tam žádná salmonela nehrozí.
Já měl za to, že špagety carbonara jsou pokrm z Itálie, a že v Itálii jsou průměrné teploty vyšší než v ČR. Tak čím to, že v Itálii salmonely neřádí, a v ČR ano? Že by byl problém v technologickém postupu?
Četl jste článek? Psali o carbonara, které někde x desítek minut stály (už hotové), než se snědly, nešly na talíř hned z hrnce. To je pak salmonela jedna radost...