- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zeman je borec, že přes všechny ty virózy a házení vajíček pak jde a dotáhne přes misi takovýhle zástup Čínských investorů, je zázrak, že se vůbec něco takového povedlo. Němci nás v tomhle předběhli o 20 let, v době kdy byli rádi, že věšíme Tibetské vlajky, tak Kohl sám sedl do letadla, narval to podnikateli a v těch 90tých letech se naopak oni zapsali neskutečným způsobem v Číně. Německo z těch afilací prosperuje do teď. Nikdo jiný se tam neuchytil stejným způsobem, Francouzi mají kšefty násobně menší a ani američané tam nemají tolik zastoupen průmysl, IT dobře, ale ostatná je slabé. Průlom může být v tom, jestli si Číňané i díky Zemanovi vybrali nás jako nástupní ostrov pro Evropu, tak ať je krize a válka jaká je, vždy by z toho pro nás a naše lidi mělo něco kápnout. Nakonec nám zbyde snad i ten čas a peníze sedět a mudrovat v té pomyslné "pražské kavárně" :-) ... je ale dobře, ať je Zeman jaký je, že nám z toho nevyšla jenom ta kavárna, kde bychom se poplácávali a navzájem vzpomínali na disent.. to nás totiž neuživí, i když je to někdy zábavné vzpomínat na to kde se Sváťa Karásek opil a s kým se kdo kamarádil.
No až si Číňan dá Platana, tak jistě nadosmrti na něj nezapomene.
Rekl bych, ze pan je dost naivni, pokud si mysli, ze lide v Asii zacnou holdovat ceskemu pivu. Mam rodinu na Taiwanu a zde se pivo bud nepije vubec, nebo pouze ve velmi male mire, zakaznici nejsou prilis vybiravi a sahnou po nektere z asijskych znacek jako treba Tsingtao, Taiwan Beer, Kirin Ichiban apod. Vetsi diru do sveta by zde udelali s cajem, ryzovym vinem nebo palenkou Kaoliang, ty se tesi daleko vetsi oblibe
Vozit čaj do Číny je zajímavý nápad.
Já ten titulek prvně pochopil tak, že na nás budou asiati hodovat. Asi už jsem paranoidní.
Ve Staropramenu se vyrábí japonské pivo Asahi, podle japonské receptury a z rýže. Mimochodem je velmi dobré.
Japonske pivo asahi vymysleli a zacli delat cesky sladci a pouziva napriklad vyhradne chmel zatecky cervenak...
Z Jihlavy se stal za poslední půlrok opět zase kyselý patok. S tím by tam prorazit mohli.
Během pití "piva" v čínské restauraci jsem s láskou vzpomínal alespoň na europivo typu gambáč. Na chuť našich vynikajících lokálních piv jsem si ani nedokázal vzpomenout, jak to bylo vzdálené té čínské "sodovce".
Jsem zvědav, jestli si zvyknou na naše hořká piva stejně obtížně, jako jsem namáhavě přivykal jejich pálivé kuchyni a hůlkám.
je to tak...zrovna uherský brod za poslední nějaké dva roky předvedl obrat od dobrého piva k něčemu absolutně nepitelnému...
hm, to nevim, jestli bude taková výhra...ono ani na domácím trhu,to s Vámi není tak slavné...