- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Řekla bych že to, že patří mezi nejoblíbenější ještě neznamená, že je nejlepší, jak zní titulek.
Nesmíš číst jenom titulky.....jinak radši tam zkus zajet, to jídlo je rozkoš na talíři.
Ovsem o cenach se radeji nikdo nezminuje. Kdyz jsem videl trdelnik u Slovaku za 5 a u Madaru za 7€, tak jsem si rikal, ze to nemuzou myslet vazne. Ovsem jen do chvile nez jsem zjistil, ze u nas stoji jen blbej utopenec 12€.
Já bych spíš řek, že od hlavního vchodu je CS pavilón poslední. Náše expozice nemá nic o tématu expa. Byly tam nějaké koberečky a tkaniny nebo co, jeden přístroj od Siemensu, a plastové umění jakoby od Davida Černého. Když jsem se zeptal co je tady k tématu Expa tak mě personál řek, že v prvním patře je nějaké video. První věc která vás při vstupu do pavílónu přivítá je bazén, výčep a nápis Restaurant. Za mě Myslím, že hlavní myšlenka našeho pavilónu byla aby si na sebe vydělal.
Jedna věc je zaplacená cena od nějakého italského plátku a druhá je realita. Kdo na expu byl jako pán v komentáři níže viděl tu hrůzu, kterou jsme dovezli do Itálie. Prostě naši národní pohostinnost, jak ji známe. V deset hodin, kdy mají všichni začít tlačenici do pavilonu jsou zvednuté židle, vytírá se a jak u baru tak v restauraci se plouží servírky ve slunečních brýlích, kterými zakrývají kruhy od očima po noční kalbě a vrchní s ještě přeleženými vlasy ve špinavé košili od včerejška. Zbytek personálu vykuřuje velice vhodně u zadního vchodu do pavilonu, Jejich ochota je typicky česká - žádná. Host je úspěšně přehlížen, dokud se neozve a pak prostě obsluhu otravuje. A ceny lidové... Plzeň u bazénu na terase za 6,-EUR? To není vtip...Vtip je happy hour v pozdních odpoledních hodinách za 5. A to je opravdu k pláči. Vrcholem je pak kulturní vložka v podobě pana komisaře Potužníka, který jako poslední údržbář pobíhá ve flanelové košili a tričku po pavilonu jako duch. Ano, ten shodný pan Potužník, který tvrdí, že UŽ se stojí i fronty. Možná na obsluhu. Prostě stejná lež a trapná mediální kašpařina jako v Šanghaji. Nebo Vám připadá, že nakrmit planetu znamená vystřílet lesní zvěř a připravit ji po pytlácku za cenu týdenního platu? Omlouvám se, ale mě ne. Možná by se měli všichni vychvalovači po expu opravdu projít a viděli by, kde je plno. Prakticky u každého pavilonu , kromě rozvojových zemí. U nás narváno rozhodně není. Prostě propadák. A jen pro zajímavost, zajímalo by mě, kde pan Potužník a spol sebrali informace o X-tém (myslím miliontém návštěvníkovi), když neexistuje evidence vstupujících osob. Prostě další samochvála, která bohužel svým zatuchlým odérem obestírá celou budovu a jen odrazuje všechny kolemjdoucí.
souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. takovou bídu jakou byl český pavilon aby pohledal. a pavilon u vchodu? leda tak zaměstnaneckýho. hlavní byl obsazen jak jinak než italským. blamáž
Velmi prekvapive. Ted jeste, abychom se tak naucili varit i tady doma
tomu co slyšíte nevěřte a tomu co vidíte, jen z poloviny. kameraman měl zlatý ruce.
Skvělé byť poněkud překvapivé, když uvážíme v jak mizerném stavu naše každodenní gastronomie je. Jedna z nejhorších v Evropě. Hned po slovenské a polské. Na Slovensku vám u v Kolibě udělají jejich nejtradičnější jídlo - halušky - z prášku.
kdyby resurace u nás uměly udělat v článku zmíněná jídla, bylo by to s naší gastronomií skvělé
No když jsme tam byli, a seděli jsme kousek od terasy, před sklem, vedle mě šel nějaký malý ital, sklo neviděl, rozbil si brýle a asi i zlomil nos...
jeho máti se na nás nejdřív koukala, co jsme mu provedli, a když viděla flek na skle, tak dostala záchvat smíchu, a kluk o to víc brečel :-D
Byli jsme tam v květnu. Restaurace prázdná, uvnitř dva lidé a obsluha si nepovšimla, že někdo nový přišel. Většina pavilonů se chlubí láskou k přírodě (viz moto Expa) a my tím, že ty zvířátka žereme a na jaký způsob je umíme připravit. S tou cenou to bude nějaká marketingová báchorka.
No a byl jste v restauraci Kazachů, tam se pekli koně a bůh ví, co ještě...
Bohužel velmi dlouho to trvalo.
My tam byli taky v květnu, obsluha milá a jídlo fajn... teda pokud se správně zapíjelo :-)
To je super. Akorát ten název "La Baita del Cacciatore" moc česky nezní. Nějak mi připadá, že všechny ty možné ceny většinou vyhrávají restaurace s takovými názvy, jakoby to něco značilo - lepší restaurace si dávají jména z italštiny, francouzštiny ... Bylo by fajn kdyby nějakjou takovou cenu získala taková restaurace, např. "U Lišky Bystroušky"
No a povšiml jste si, že ta restaurace je v Itálii?