Diskuze

Česká restaurace na EXPO 2015 v Miláně je mezi třemi nejlepšími

Jedna ze dvou restaurací v českém národním pavilonu na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 v Miláně se stala jedním z nejoblíbenějších podniků na výstavišti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekla bych že to, že patří mezi nejoblíbenější ještě neznamená, že je nejlepší, jak zní titulek.

0 1
možnosti

Nesmíš číst jenom titulky.....jinak radši tam zkus zajet, to jídlo je rozkoš na talíři.

0 0
možnosti

Ovsem o cenach se radeji nikdo nezminuje. Kdyz jsem videl trdelnik u Slovaku za 5 a u Madaru za 7€, tak jsem si rikal, ze to nemuzou myslet vazne. Ovsem jen do chvile nez jsem zjistil, ze u nas stoji jen blbej utopenec 12€.

0 0
možnosti

Já bych spíš řek, že od hlavního vchodu je CS pavilón poslední. Náše expozice nemá nic o tématu expa. Byly tam nějaké koberečky a tkaniny nebo co, jeden přístroj od Siemensu, a plastové umění jakoby od Davida Černého. Když jsem se zeptal co je tady k tématu Expa tak mě personál řek, že v prvním patře je nějaké video. První věc která vás při vstupu do pavílónu přivítá je bazén, výčep a nápis Restaurant. Za mě Rv Myslím, že hlavní myšlenka našeho pavilónu byla aby si na sebe vydělal.

1 2
možnosti
Foto

Jo tak tady je diskuse

0 0
možnosti

Jedna věc je zaplacená cena od nějakého italského plátku a druhá je realita. Kdo na expu byl jako pán v komentáři níže viděl tu hrůzu, kterou jsme dovezli do Itálie. Prostě naši národní pohostinnost, jak ji známe. V deset hodin, kdy mají všichni začít tlačenici do pavilonu jsou zvednuté židle, vytírá se a jak u baru tak v restauraci se plouží servírky ve slunečních brýlích, kterými zakrývají kruhy od očima po noční kalbě a vrchní s ještě přeleženými vlasy ve špinavé košili od včerejška. Zbytek personálu vykuřuje velice vhodně u zadního vchodu do pavilonu, Jejich ochota je typicky česká - žádná. Host je úspěšně přehlížen, dokud se neozve a pak prostě obsluhu otravuje. A ceny lidové... Plzeň u bazénu na terase za 6,-EUR? To není vtip...Vtip je happy hour v pozdních odpoledních hodinách za 5. A to je opravdu k pláči. Vrcholem je pak kulturní vložka v podobě pana komisaře Potužníka, který jako poslední údržbář pobíhá ve flanelové košili a tričku po pavilonu jako duch. Ano, ten shodný pan Potužník, který tvrdí, že UŽ se stojí i fronty. Možná na obsluhu. Prostě stejná lež a trapná mediální kašpařina jako v Šanghaji. Nebo Vám připadá, že nakrmit planetu znamená vystřílet lesní zvěř a připravit ji po pytlácku za cenu týdenního platu? Omlouvám se, ale mě ne. Možná by se měli všichni vychvalovači po expu opravdu projít a viděli by, kde je plno. Prakticky u každého pavilonu , kromě rozvojových zemí. U nás narváno rozhodně není. Prostě propadák. A jen pro zajímavost, zajímalo by mě, kde pan Potužník a spol sebrali informace o X-tém (myslím miliontém návštěvníkovi), když neexistuje evidence vstupujících osob. Prostě další samochvála, která bohužel svým zatuchlým odérem obestírá celou budovu a jen odrazuje všechny kolemjdoucí.

4 2
možnosti

I21v63a88n 79Č81u61k50a

25. 9. 2015 20:37

souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. takovou bídu jakou byl český pavilon aby pohledal. a pavilon u vchodu? leda tak zaměstnaneckýho. hlavní byl obsazen jak jinak než italským. blamáž

0 0
možnosti

Velmi prekvapive. Ted jeste, abychom se tak naucili varit i tady doma :-)

0 0
možnosti

I55v35a61n 61Č85u31k45a

25. 9. 2015 20:42

tomu co slyšíte nevěřte a tomu co vidíte, jen z poloviny. kameraman měl zlatý ruce.

0 0
možnosti

Skvělé byť poněkud překvapivé, když uvážíme v jak mizerném stavu naše každodenní gastronomie je. Jedna z nejhorších v Evropě. Hned po slovenské a polské. Na Slovensku vám u v Kolibě udělají jejich nejtradičnější jídlo - halušky - z prášku.

3 0
možnosti

kdyby resurace u nás uměly udělat v článku zmíněná jídla, bylo by to s naší gastronomií skvělé :-P

1 0
možnosti

No když jsme tam byli, a seděli jsme kousek od terasy, před sklem, vedle mě šel nějaký malý ital, sklo neviděl, rozbil si brýle a asi i zlomil nos...

jeho máti se na nás nejdřív koukala, co jsme mu provedli, a když viděla flek na skle, tak dostala záchvat smíchu, a kluk o to víc brečel :-D

2 0
možnosti
Foto

Byli jsme tam v květnu. Restaurace prázdná, uvnitř dva lidé a obsluha si nepovšimla, že někdo nový přišel. Většina pavilonů se chlubí láskou k přírodě (viz moto Expa) a my tím, že ty zvířátka žereme a na jaký způsob je umíme připravit. S tou cenou to bude nějaká marketingová báchorka.Rv

1 7
možnosti

No a byl jste v restauraci Kazachů, tam se pekli koně a bůh ví, co ještě...

Bohužel velmi dlouho to trvalo.

My tam byli taky v květnu, obsluha milá a jídlo fajn... teda pokud se správně zapíjelo :-)

0 0
možnosti

To je super. Akorát ten název "La Baita del Cacciatore" moc česky nezní. Nějak mi připadá, že všechny ty možné ceny většinou vyhrávají restaurace s takovými názvy, jakoby to něco značilo - lepší restaurace si dávají jména z italštiny, francouzštiny ... Bylo by fajn kdyby nějakjou takovou cenu získala taková restaurace, např. "U Lišky Bystroušky" [>-]R^:-)

13 1
možnosti

P54e22t85r 15M30u85n83z41a47r

25. 9. 2015 19:42

No a povšiml jste si, že ta restaurace je v Itálii?;-D

2 0
možnosti