Diskuze

VIDEO: Slabinou chlebíčků je unavený vzhled a levné suroviny, ukázal test

Ačkoliv je chlebíček tradiční česká specialita, ne všude ho umějí dobře a kvalitně připravit. Test MF DNES ukázal, že v některých lahůdkářstvích se snaží používat co nejlevnější suroviny anebo moc nedbají o to, aby byl chlebíček čerstvý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a91n 50L57á93n86i63k

7. 10. 2015 13:16

Gastronovinářka, to mě... asi nějaký nový obor na fakultě sociálních věd, ale asi je učí blbě, když šunku nazve uzeninou, přitom šunka se neudí, jen vaří.

3 1
možnosti

K39a81r78e34l 47D12r17d72a

7. 10. 2015 11:36

Tak jsme měli právě 125. výročí narození "chlebíčkového" předsedy české vlády, hrdiny, vraha a traviče. To se sem hodí. Aneb, dosti již bylo podezřelých českých chlebíčků, nyní zpět ke zdravé výživě. ;-D

  Chlebíček je prý česká specialita. Doporučuji projít "chlebíčkovou aféru", kdy se předseda české vlády rozhodl v rámci odboje likvidovat otrávenými chlebíčky české novináře. Patrně šlo o nápad mafiána Beneše v Londýně. Dílo pak bylo dokonáno velkou čistkou v roce 1946. Aneb, i Češi mají pěkné mafiánské historky.

  Co mě pobavilo, šlo o poblázněné levicové novináře, co propagovali národní socialismus, bývalé redaktory Rudého práva. Se socialismem předběhli dobu jen o pár let. ;-D

  Měli zemřít na chlebíčky se sardinkami z luxusního lahůdkářství U Lipperta. ;-)

0 0
možnosti

Proč se tomu říká chlebíčky, když jsou z veky. Ale je fakt, že vekýčky zní blbě.

3 0
možnosti

K33a74r85e72l 77D96r41d20a

7. 10. 2015 10:51

Je to původně chléb obložený cibulí. ;-D

http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=3470

0 0
možnosti

A zase tip kde v Praze jsou nejlepší chlebíčky. Proč jednou nedoporučí třeba ty nej chlebíčky kde koupím v naší vesnici...? ;-D

0 0
možnosti

proč by dělali test pro jednoho člověka?

1 0
možnosti

Jj jak mohli alergici žít v době, kdy se alergeny neuváděli. Jistě v té temné době hromadně hynuli na alergické reakce po požití jídla kde nebyli alergeny uvedeny :-)

5 1
možnosti

K38a19r79e50l 92D73r73d59a

7. 10. 2015 11:04

Naše babča řeší astma, dusí se a nejspíš jí to jednou ošklivě zakroutí krkem. Má na to dýcháky z plicního, co jí všichni platíme, za nějaké ty tisíce. Dlabe sádlo, cibuli, pije mléko. Snažím se jí vysvětlit, že původem je alergie, kterou by měla řešit jak léky, tak jídelníčkem. Směje se tomu. Lékařka s ní žádnou alergii neřeší a jen ji udržuje na živu, dámy si pokecají, a to je tak celá léčba.

  Já jako alergik dnes vím, že když mě nepřejede auto, tak se udusím. Tomu se říká pokrok v lékařské vědě. ;-D

  Trefil jste to, alergici v minulosti hromadně hynuli bez pomoci. ;-)

2 0
možnosti

J15a81n 70A12l97b87e92r57t

6. 10. 2015 16:21

...autorka prvorepublikové kuchařky? No tvl, kolik jí je? A to ještě pozná chlebíček od řízku? 8-o

2 0
možnosti

Mě přijde, že za posledních 15-20 let šly obecně "české lahůdky" dolů. Kdysi jsem tyhle mňamky milovala, dnes si raději chlebíček vyrobím doma. Výjimka je opravdu Světozor a sem tam nějaké malé neznámé lahůdkářství, kde to neplácaj pro půl republiky. Opravdu vtipná mi ovšem přijde moje oblíbená dětská pochoutka šunkový závitek v aspiku. Z toho je dnes vcelku slušná nízkokalorická svačinka pro hubnoucí. To dnes obsahuje 90% aspiku, po jednom plátku šunky, vajíčka a okurky. no a okolo jakéhokoli salátu to proběhlo kosmickou rychlostí ;-D

1 0
možnosti

A Libeřské lahůdky na Palmovce nebo ve Vodičkově. Obecně platí, že čerstvé jsou tam, kde je velký obrat, to je logické ;-D

1 0
možnosti

K21a96r22e79l 15D37r90d40a

6. 10. 2015 12:50

Mám tady bývalou bolševickou výrobnu chlebíčků - je to snad ještě i dnes státní podnik. Vše se zde řídí nízkou cenou. Cílem je kvantita za nízkou cenu.

  Bageta od soukromníka nastavená pepřem. Asi aby pěkně pálila v žaludku. Uzeniny na hraně výrobního salámu - nejlevnější šunky se sojou, salám něco jako vysočina. Nevím co dělají s vejci, ale asi je skladují přes noc v octové vodě, protože jsou pravidelně abnormálně kyselá. (Zdá se, že si dělají vajíčkovou přípravu na pondělí už v pátek.) Když rajčata, tak pravidelně shnilá... To nepochopíš. Kdo dá jako ozdobu kousek shnilého rajčete? Ukrajinka, co si ta zdravá rajčata nese po směně domu v tašce?

  Řešili jsme takový zajímavý problém. Chlebíčky byly zespodu celé opatlané od salátů a zbytků potravin. Ve výrobně měly dámy problém si před každou novou várkou uklidit pracovní plochu. Tak jsme je na to upozorňovali. Dopadlo to krutě. Sehnaly si dámy asi mokrý hadr na podlahu. (Má představa.) A začaly chodit chlebíčky sice čisté, ale nacucané vodou. Raději jsme se vrátili k té špíně a už to nekomentujeme. Prý je vyrábí Ukrajinky a je s nimi těžká domluva. :-P

  Normálně jde o žloutenku a je to jen pro silné povahy. Netroufám si tyhle chlebíčky už pár let konzumovat. Ale jak to sleduji, pořád jsou stejné a pořád jdou za tu nízkou cenu báječně na dračku.

  A teď bacha, sedím na poradě vedení. Samá česká honorace s luxusními platy. A přinesli nám tuhle odpudivou hrůzu. A přítomní zazobaní pánové začali plakat dojetím, jak se máme, když dnes v tom našem skvělém kapitalismu máme takové obrovské chlebíčky. Vedla se kolem toho "podnětná debata" snad půl hodiny.

  Pak řešte v Česku kvalitu čehokoliv. Když chcete zmapovat řádné socky, neopomeňte zařadit na seznam i řidiče Superbů. ;-D

3 3
možnosti

K87a30r62e71l 29D18r52d43a

6. 10. 2015 11:59

Tušili jste, že Světozor má sortiment chlebíčků, které běžně neprodává? Nebo je potkáte jen výjimečně? Koukněte jin na web. Řecký, rajčatový, caprese, žervé se sušenými rajčaty (doporučuji), s nivou, česnekem a jablky (doporučuji)...

  Další úlet MF Dnes, testovat šunkový a salámový, v roce 2015... ;-D

0 5
možnosti

L13u92k52a29s 84N81o45v62a59k

6. 10. 2015 17:26

Testovali klasicke a sunkovy je muj nejoblibenejsi.

3 0
možnosti

když reklama, tak reklama. Nejlepší chlebíčky dělají v lahůdkářství v Brně na Ćeské. Mnoho druhů, vždy čerstvé a za velmi příjemné ceny.

0 0
možnosti

...a nebo na Šilingráku ;-)

0 0
možnosti