Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi chtějí za své peníze pečivo s náplní, říká majitel pekáren Ambrovics

Rodina Zoltána Ambrovicse otevřela první pekařství po revoluci v Dunajské Stredě. Dnes Ambrovicsovi provozují v Česku a na Slovensku na 400 pekáren pod křídly nadnárodního řetězce Fornetti. Teď se ale rozhodli osamostatnit a svou česko-slovenskou síť přejmenovávají na pekárny Minit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V13i94k60t20o34r 51Z30á23b39r75a38n87s14k74ý 3350668484943

"Nedá se mluvit o klasické pekařině", dí pan majitel.

Očekávám tedy takový klasický pouliční pekařský fast-food. Hodně ztužených tuků, frukto-glukózový sirup, umělá barviva, konzervanty, kypřidla, křehčidla. Mouka od Babiše. Zkrátka zase něco chutného bez nutriční hodnoty. ;-)

0/0
15.10.2015 17:17

P30e52t34r 48Š61k43o96d32a 5367910884860

Opravdu nechápu, co je divného na tom, že Maďaři nebo Slováci mají rádi něco jiného než my. Je mi jasný, že pro firmu by bylo pohodlné a levné, kdyby ve všech státech prodávala to samé, ale Evropa je směs různých národů a co národ, to jiné chutě, tak to prostě je. A nevidím to jako negativum, spíš naopak.

0/0
15.10.2015 13:37

M61a43r79t31i20n 31P50e69t72ř97í42k 4452689521551

Článek totálně o exkrementu... označení "komerční sdělení", které je pod článkem, by mělo být NAD článkem červeným písmem nadměrné velikosti ;-):-)

"V roce 1999 jsme spustili Fornetti PO TÉ, co strýc tento typ pečiva v Maďarsku objevil a spolurpáci s mateřskou firmou dojednal."... tohle mě hodně pobavilo. Akorát si nejsem jist, zda-li autor udělal chybu v mezeře (poté vs. po té) anebo tím mínil počeštěnou verzi anglického "tea" = čaj ve významu "po té" = "po čaji" ;-);-D

0/−1
15.10.2015 10:47

P14e64t31e41r 24K92n77a53p90e23c 5785566983754

vsetko pekne, ale nedam ruku do ohna ze to neni plne stuzeneho tuku....dakujem nemusim

+1/−1
15.10.2015 10:38

L37a28d93i30s49l87a76v53a 33S53t24r44n96a35d56o53v90a 3138914891502

Vážený pane podnikateli, prosím ,(pokud to čtete, myslím že ne ,ale přesto to zkusím)proč je nyní ve Forneti které mají mít náplň šunka .sýr , šunkový sýr té nejhorší kvality? Šunka tam už dávno není , jen cosi rozblemcaného , hnusného..

+4/0
15.10.2015 10:35

M28a71r69t57i72n 68N64o36v39o95t52n93ý 8695964702244

Podle diskusí na idnes by člověk nabyl dojmu, že vlastně nikdo nic nikdy nekupuje, nikomu nic nechutná 😀 Fornetti si pamatuju ze stredni skoly, byly na váhu a tenkrát mi moc chutnaly.

+1/0
15.10.2015 10:26

M50a47r13t66i36n 20P96e86t98ř57í80k 4272439681861

Chybný dojem. Diskutéři na idnes.cz rozhodně nejsou reprezentativním vzorkem české populace... možná tak diskutéři na novinkách.cz :-P;-D

+3/−1
15.10.2015 10:48

M53i16r85o85s98l32a60v 91Š25i18m88k96o 7245273912135

Já bych chtěl od pekařů dobrý chléb, rohlíky a housky. Jako byly za toho hrozného socialismu. Tehdy bylo ráno pečivo ještě teplé, dnes ještě mražené...

+2/−1
15.10.2015 10:23
Foto

R64i59c81h75a61r54d 86P82o91l60á71š69e72k 9204833180949

Za socialismu ráno teplé rohlíky a chleba - uáááh ;-D;-D;-D, to byl vtip dne.

+2/0
15.10.2015 11:56

M37i65l49e63n21a 84N25o28v86a21n51s27k30a 4102727809659

Jenom by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, proč tyto články, které jsou evidentně skrytou reklamou a nejsou jako reklama označeny neřeší Rada pro dozor nad reklamou? Rv Že by vliv vlastníka a současně vícepremiéra ?

+1/0
15.10.2015 10:21

M76a62r83e85k 20T91u60r97n13o16v70e87c 7315512960156

Rada pro dozor nad reklamou? A to je jako co? O tom jsem v životě neslyšel. Existuje sice třeba Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale co ta by s tím měla mít společného?

Nějaká Rada pro reklamu sice také existuje, ale to je nějaký samozvaný spolek reklamek, který má asi za cíl to, aby byl víc slyšet a aby se mohli tvářit, že se nějak "samoregulují".

0/0
15.10.2015 21:29

M87i28l89a35n 62N10o48v96á60k 2426672748406

Fornetti teda žádný zázrak nebyli. Lidi chtěj do normálních prodejen rohlík a chleba, kterej bude za lidskou cenu a nebude z toho druhý den guma na vytření podlahy Rv

V Německu tyhle sladká i slaná pečiva o 100% lepší kvality koupím za stejnou cenu. Kde je chyba páni pekaři? 8-o

+1/−1
15.10.2015 10:16
Foto

L73u40b70o96m91í54r 16J55a21n50o54t57a 5126224816185

Tak v těchto pekárnách PEČIVO bohužel nenajdete. Přejmenovávají se na Minit, ale víc by sedělo - U chemika.

+6/0
15.10.2015 10:08

P57e97t88r 10B30o25c22e53k 1907396232610

Někteří češi dokonce chtějí rohlíky a chleba co se dá jíst a jsou pečeny z mouky, pomocí kvásku a bez Eček.....!!!!!!

+6/0
15.10.2015 9:39

M45a88r58t59i92n 32Š71i42m39e26k 4340594528975

Mě by za mé peníze postačil oobyčejné pečivo a ne ten rozmražený sráč

+10/−1
15.10.2015 9:06

P42a17t49r80i15k 97N35e25d52z83b68a85l40a 3532244581

Bohužel tato síť pekáren není ochotna platit svým zaměstnancům ani minimální mzdu:-(

0/0
15.10.2015 8:44

V52í10ť25a 92N92o74v61á94k 1978183885191

Já čekal článek o pekaři a ono to jsou Fornetti :-)) Ten boom dávno skončil..u nás to měli v lahůdkách,zrušili.

0/0
15.10.2015 8:33

B75a27r80b64o50r76a 27J79a46n50e57č18k63o19v72á 9164742331

Kdyz jsem jeste byla na stredni a kouila jsem si "forenttky", tak byly horke, na vrchu krupave a uvnitr vlacne, protoze jich meli jen par a pres den je dopekali. To cas od casu bylo dobre, presto ze to neni "pravy cesky chleba nebo kolac".

Bohuzel od nejake doby to delaji tak, ze napecou obri hromadu, kterou pak vyprodavaji, tudiz jsou studene, silene drobi, a nemaji onu krupavo-vlacnou strukturu  ani ta napln neni za studena dobra, takze uz jsem je snad pet let nemela.

+12/0
15.10.2015 8:05

P46e40t87r 25B67o80c58e36k 1147486412870

A jak dlouho jseš ze střední, ať se to dá někam umístit v čase...

+1/0
15.10.2015 9:40

B84a16r88b46o15r76a 65J86a30n89e75č96k77o16v59á 9664832391

6 let :)

0/0
15.10.2015 10:28

A65n87t88o33n84í51n 77S86v12o23b83o91d49a 7220414148

Ja taky 6 let :)

+1/0
15.10.2015 10:36

P62e72t11r 73B71o67c38e18k 1457266502210

Já o něco víc :)

0/0
15.10.2015 11:35

P27e89t74r 98B69o29c19e74k 1987956822140

To jseš asi z Olomouce ;-D

0/0
15.10.2015 11:36

L93a36d89i63s73l45a96v35a 83S46t11r95n93a82d65o93v29a 3598244481342

Slečno , není o co stát , změnili náplň , šunka -sýr, je nějaký šunkový taveńák s paprikou či co , nedá se to jíst ..

0/0
15.10.2015 10:36
Foto

B37á74r83a 33T19u91č79k91o32v38á 2634755276682

U nas kdysi byla mala pekarna, kde pekli opravdove krupave pecivo, a jako mala jsem ke snidani nejradeji mela cerstvy rohlik s maslem. Dnes nekoupim nikde ani ten rohlik, ani to maslo. Rohliky jsou gumove a maslo jalove. Neni se co divit, kdyz se vsechno vyrabi prumyslove. Komedii Kridiylko nebo stehynko? jsme se kdysi smali a povazovali ji za sci-fi, dnes je to realita. Trikatel by se radoval.

+14/−4
15.10.2015 7:38

F76r40a48n54t71i80š52e84k 43N52o72v12á75k 6461535806781

Máslo se v různých krámcích sežene dovozové Slovenské pravé. Kam na pocitvý rohlík nevím.

+1/0
15.10.2015 7:56

T45o68m65á69š 98V24e78s50e36l14ý 5555908240719

mě poslední dobou dost překvapilo irské

0/0
15.10.2015 9:32

M42a27r64t95i26n 88K21a69l76á53b 6835896500

třeba v Praze je docela fajn Antonínovo pekařství na nám. Jiřího z Poděbrad

0/0
15.10.2015 10:33

B79a45r89b14o55r78a 57J83a40n58e13č17k41o34v74á 9304532471

s rohlikem souhlasim, ale maslo se podle me da sehnat dobre uplne v pohode.

+5/0
15.10.2015 8:06

R39a52d38o11s69l57a81v 56K64l89a34u97d87a 5254258344382

Záleží na ingrediencích. Pokud ty jsou kvalitní a takové jaké mají být, pak je úplně jedno jestli je ruční, nebo průmyslová výroba.

0/0
15.10.2015 8:18

J69a89r24o50m45i45r 24C58h86a15l91o18u56p86k93a 4559107455597

U nás v pekárně mají i pult s mléčnými výrobky, takže v sobotu ráno čerstvý rohlík s čerstvým máslem není vůbec žádné sci-fi.

0/0
15.10.2015 8:39

A96n51n44a 29V56e72s31e91l92á 3169600241910

Máslo za komunistů bylo jinou strukturu , bylo na lom ne mazlavé , ale jako krystal se lámalo , dnes je ta struktura jiná .

0/0
15.10.2015 9:03

T26o98m46á60š 62V33e87s17e91l85ý 5215698750649

také mělo tuším 92 % tuku. Potom z brusele řekli že máslo musí mít minimálně 82 % a výrobci se přizpůsobili :-/

0/0
15.10.2015 9:33

M55a43r46t14i42n 24F79r73a40n28t54i94š93e71k 7245310643805

ale nemělo. to má tak maximálně přemražená dvojka

+1/0
15.10.2015 11:01

J54i76ř26í 40Š86t56ě94r46b21a 9713892587585

máslo se dá sehnat dobré, ať už jihočeské od madety, olma či čerstvé z Poděbrad..anebo ve středně velkých městech jsou farmářské krámky, kde mají i máslo "skoro domácí" najít dobré rohlíky je asi větší problém, ale dá se najít i kvalitní celozrnné pečivo např.z žitné mouky..anebo si péct svoje, dnešní domácí pekárničky jsou schopny na každé ráno připravit čerstvé pečivo..

0/0
15.10.2015 10:42

R18o85m96a65n 46K59o68s55t81ú76r 2468350162415

nechtějí , to oni chtějí, aby jsme to žrali !

0/0
15.10.2015 7:22

Z17d38e92n44ě77k 64W55e88r31n87h39a12r59t 6567475772678

No tak to nežerte. Koupil jsme si to jednou a nechutnalo mi to, čímž je pro mě otázka těchto pekáren navěky uzavřena a necítím se být nijak nucen to jíst.

+18/0
15.10.2015 7:29

Š12á49r68k95a 85M18a74t57y84á15š22o97v94á 1481935612509

nedobrý a drahý...

+5/−2
15.10.2015 7:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.