Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi chtějí za své peníze pečivo s náplní, říká majitel pekáren Ambrovics

Rodina Zoltána Ambrovicse otevřela první pekařství po revoluci v Dunajské Stredě. Dnes Ambrovicsovi provozují v Česku a na Slovensku na 400 pekáren pod křídly nadnárodního řetězce Fornetti. Teď se ale rozhodli osamostatnit a svou česko-slovenskou síť přejmenovávají na pekárny Minit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V38i45k70t31o36r 28Z76á71b29r19a95n41s63k43ý 3590798154923

"Nedá se mluvit o klasické pekařině", dí pan majitel.

Očekávám tedy takový klasický pouliční pekařský fast-food. Hodně ztužených tuků, frukto-glukózový sirup, umělá barviva, konzervanty, kypřidla, křehčidla. Mouka od Babiše. Zkrátka zase něco chutného bez nutriční hodnoty. ;-)

0/0
15.10.2015 17:17

P55e62t49r 60Š56k93o98d42a 5597490554710

Opravdu nechápu, co je divného na tom, že Maďaři nebo Slováci mají rádi něco jiného než my. Je mi jasný, že pro firmu by bylo pohodlné a levné, kdyby ve všech státech prodávala to samé, ale Evropa je směs různých národů a co národ, to jiné chutě, tak to prostě je. A nevidím to jako negativum, spíš naopak.

0/0
15.10.2015 13:37

M14a29r98t93i86n 12P94e11t97ř21í46k 4882239231731

Článek totálně o exkrementu... označení "komerční sdělení", které je pod článkem, by mělo být NAD článkem červeným písmem nadměrné velikosti ;-):-)

"V roce 1999 jsme spustili Fornetti PO TÉ, co strýc tento typ pečiva v Maďarsku objevil a spolurpáci s mateřskou firmou dojednal."... tohle mě hodně pobavilo. Akorát si nejsem jist, zda-li autor udělal chybu v mezeře (poté vs. po té) anebo tím mínil počeštěnou verzi anglického "tea" = čaj ve významu "po té" = "po čaji" ;-);-D

0/−1
15.10.2015 10:47

P22e33t36e96r 94K10n42a57p46e65c 5765876763314

vsetko pekne, ale nedam ruku do ohna ze to neni plne stuzeneho tuku....dakujem nemusim

+1/−1
15.10.2015 10:38

L93a68d37i25s57l14a75v42a 68S55t56r83n13a93d44o26v59a 3478424291852

Vážený pane podnikateli, prosím ,(pokud to čtete, myslím že ne ,ale přesto to zkusím)proč je nyní ve Forneti které mají mít náplň šunka .sýr , šunkový sýr té nejhorší kvality? Šunka tam už dávno není , jen cosi rozblemcaného , hnusného..

+4/0
15.10.2015 10:35

M18a33r51t60i70n 71N71o61v37o19t24n27ý 8795134512184

Podle diskusí na idnes by člověk nabyl dojmu, že vlastně nikdo nic nikdy nekupuje, nikomu nic nechutná 😀 Fornetti si pamatuju ze stredni skoly, byly na váhu a tenkrát mi moc chutnaly.

+1/0
15.10.2015 10:26

M72a64r18t97i79n 63P79e50t20ř95í47k 4232309151391

Chybný dojem. Diskutéři na idnes.cz rozhodně nejsou reprezentativním vzorkem české populace... možná tak diskutéři na novinkách.cz :-P;-D

+3/−1
15.10.2015 10:48

M54i56r44o85s45l84a63v 85Š42i14m79k40o 7465413652335

Já bych chtěl od pekařů dobrý chléb, rohlíky a housky. Jako byly za toho hrozného socialismu. Tehdy bylo ráno pečivo ještě teplé, dnes ještě mražené...

+2/−1
15.10.2015 10:23
Foto

R90i91c17h85a81r33d 31P16o54l53á11š50e74k 9344573400319

Za socialismu ráno teplé rohlíky a chleba - uáááh ;-D;-D;-D, to byl vtip dne.

+2/0
15.10.2015 11:56

M79i69l70e44n27a 16N32o19v77a75n93s10k32a 4422187539719

Jenom by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, proč tyto články, které jsou evidentně skrytou reklamou a nejsou jako reklama označeny neřeší Rada pro dozor nad reklamou? Rv Že by vliv vlastníka a současně vícepremiéra ?

+1/0
15.10.2015 10:21

M55a30r23e28k 56T30u35r38n41o91v83e23c 7205172550486

Rada pro dozor nad reklamou? A to je jako co? O tom jsem v životě neslyšel. Existuje sice třeba Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale co ta by s tím měla mít společného?

Nějaká Rada pro reklamu sice také existuje, ale to je nějaký samozvaný spolek reklamek, který má asi za cíl to, aby byl víc slyšet a aby se mohli tvářit, že se nějak "samoregulují".

0/0
15.10.2015 21:29

M18i66l71a94n 87N73o85v83á76k 2136572368166

Fornetti teda žádný zázrak nebyli. Lidi chtěj do normálních prodejen rohlík a chleba, kterej bude za lidskou cenu a nebude z toho druhý den guma na vytření podlahy Rv

V Německu tyhle sladká i slaná pečiva o 100% lepší kvality koupím za stejnou cenu. Kde je chyba páni pekaři? 8-o

+1/−1
15.10.2015 10:16
Foto

L31u20b91o96m12í77r 36J27a13n32o48t45a 5166854236485

Tak v těchto pekárnách PEČIVO bohužel nenajdete. Přejmenovávají se na Minit, ale víc by sedělo - U chemika.

+6/0
15.10.2015 10:08

P94e66t68r 47B60o23c75e46k 1577836812440

Někteří češi dokonce chtějí rohlíky a chleba co se dá jíst a jsou pečeny z mouky, pomocí kvásku a bez Eček.....!!!!!!

+6/0
15.10.2015 9:39

M38a50r53t72i97n 31Š19i81m91e26k 4180384288305

Mě by za mé peníze postačil oobyčejné pečivo a ne ten rozmražený sráč

+10/−1
15.10.2015 9:06

P15a44t32r59i80k 87N71e45d81z45b87a87l54a 3172434541

Bohužel tato síť pekáren není ochotna platit svým zaměstnancům ani minimální mzdu:-(

0/0
15.10.2015 8:44

V48í28ť94a 91N88o61v77á75k 1468843755411

Já čekal článek o pekaři a ono to jsou Fornetti :-)) Ten boom dávno skončil..u nás to měli v lahůdkách,zrušili.

0/0
15.10.2015 8:33

B55a78r58b39o29r39a 18J41a23n97e12č93k72o92v68á 9174832191

Kdyz jsem jeste byla na stredni a kouila jsem si "forenttky", tak byly horke, na vrchu krupave a uvnitr vlacne, protoze jich meli jen par a pres den je dopekali. To cas od casu bylo dobre, presto ze to neni "pravy cesky chleba nebo kolac".

Bohuzel od nejake doby to delaji tak, ze napecou obri hromadu, kterou pak vyprodavaji, tudiz jsou studene, silene drobi, a nemaji onu krupavo-vlacnou strukturu  ani ta napln neni za studena dobra, takze uz jsem je snad pet let nemela.

+12/0
15.10.2015 8:05

P76e12t48r 47B76o88c42e36k 1417536652560

A jak dlouho jseš ze střední, ať se to dá někam umístit v čase...

+1/0
15.10.2015 9:40

B22a95r21b39o88r12a 86J58a68n24e98č11k41o50v26á 9114292951

6 let :)

0/0
15.10.2015 10:28

A91n70t90o36n18í72n 92S18v11o69b95o92d97a 7630754658

Ja taky 6 let :)

+1/0
15.10.2015 10:36

P84e15t81r 42B13o65c30e35k 1507616122460

Já o něco víc :)

0/0
15.10.2015 11:35

P16e36t71r 41B17o45c60e93k 1657856872470

To jseš asi z Olomouce ;-D

0/0
15.10.2015 11:36

L46a80d11i26s61l75a26v44a 35S74t64r21n29a85d92o36v50a 3648854551702

Slečno , není o co stát , změnili náplň , šunka -sýr, je nějaký šunkový taveńák s paprikou či co , nedá se to jíst ..

0/0
15.10.2015 10:36
Foto

B55á12r74a 97T64u84č62k13o80v10á 2984265436942

U nas kdysi byla mala pekarna, kde pekli opravdove krupave pecivo, a jako mala jsem ke snidani nejradeji mela cerstvy rohlik s maslem. Dnes nekoupim nikde ani ten rohlik, ani to maslo. Rohliky jsou gumove a maslo jalove. Neni se co divit, kdyz se vsechno vyrabi prumyslove. Komedii Kridiylko nebo stehynko? jsme se kdysi smali a povazovali ji za sci-fi, dnes je to realita. Trikatel by se radoval.

+14/−4
15.10.2015 7:38

F31r64a13n73t74i45š66e21k 41N70o59v22á30k 6511345536101

Máslo se v různých krámcích sežene dovozové Slovenské pravé. Kam na pocitvý rohlík nevím.

+1/0
15.10.2015 7:56

T10o42m76á89š 78V36e28s96e89l62ý 5415538730659

mě poslední dobou dost překvapilo irské

0/0
15.10.2015 9:32

M94a84r89t70i70n 46K90a21l20á13b 6445706130

třeba v Praze je docela fajn Antonínovo pekařství na nám. Jiřího z Poděbrad

0/0
15.10.2015 10:33

B47a51r64b20o77r37a 10J98a83n65e15č52k38o84v75á 9834812351

s rohlikem souhlasim, ale maslo se podle me da sehnat dobre uplne v pohode.

+5/0
15.10.2015 8:06

R67a66d15o64s36l39a80v 62K17l19a87u31d73a 5544178324802

Záleží na ingrediencích. Pokud ty jsou kvalitní a takové jaké mají být, pak je úplně jedno jestli je ruční, nebo průmyslová výroba.

0/0
15.10.2015 8:18

J54a35r52o62m25i73r 66C21h29a84l28o42u60p24k36a 4389777765137

U nás v pekárně mají i pult s mléčnými výrobky, takže v sobotu ráno čerstvý rohlík s čerstvým máslem není vůbec žádné sci-fi.

0/0
15.10.2015 8:39

A97n81n25a 34V39e25s30e89l20á 3619910591440

Máslo za komunistů bylo jinou strukturu , bylo na lom ne mazlavé , ale jako krystal se lámalo , dnes je ta struktura jiná .

0/0
15.10.2015 9:03

T15o14m31á58š 39V71e51s92e47l53ý 5175548620299

také mělo tuším 92 % tuku. Potom z brusele řekli že máslo musí mít minimálně 82 % a výrobci se přizpůsobili :-/

0/0
15.10.2015 9:33

M55a93r61t92i95n 77F13r34a97n39t10i22š47e94k 7825560583365

ale nemělo. to má tak maximálně přemražená dvojka

+1/0
15.10.2015 11:01

J34i82ř37í 56Š92t77ě97r15b34a 9203592387175

máslo se dá sehnat dobré, ať už jihočeské od madety, olma či čerstvé z Poděbrad..anebo ve středně velkých městech jsou farmářské krámky, kde mají i máslo "skoro domácí" najít dobré rohlíky je asi větší problém, ale dá se najít i kvalitní celozrnné pečivo např.z žitné mouky..anebo si péct svoje, dnešní domácí pekárničky jsou schopny na každé ráno připravit čerstvé pečivo..

0/0
15.10.2015 10:42

R79o76m95a73n 94K57o68s94t80ú41r 2798160912575

nechtějí , to oni chtějí, aby jsme to žrali !

0/0
15.10.2015 7:22

Z26d34e55n19ě90k 93W79e29r78n90h98a11r82t 6937895522928

No tak to nežerte. Koupil jsme si to jednou a nechutnalo mi to, čímž je pro mě otázka těchto pekáren navěky uzavřena a necítím se být nijak nucen to jíst.

+18/0
15.10.2015 7:29

Š74á69r31k30a 45M51a31t86y97á89š41o52v51á 1571505102299

nedobrý a drahý...

+5/−2
15.10.2015 7:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.