Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Češi chtějí za své peníze pečivo s náplní, říká majitel pekáren Ambrovics

Rodina Zoltána Ambrovicse otevřela první pekařství po revoluci v Dunajské Stredě. Dnes Ambrovicsovi provozují v Česku a na Slovensku na 400 pekáren pod křídly nadnárodního řetězce Fornetti. Teď se ale rozhodli osamostatnit a svou česko-slovenskou síť přejmenovávají na pekárny Minit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V76i73k84t62o56r 26Z67á27b94r22a58n71s49k27ý 3360968574333

"Nedá se mluvit o klasické pekařině", dí pan majitel.

Očekávám tedy takový klasický pouliční pekařský fast-food. Hodně ztužených tuků, frukto-glukózový sirup, umělá barviva, konzervanty, kypřidla, křehčidla. Mouka od Babiše. Zkrátka zase něco chutného bez nutriční hodnoty. ;-)

0/0
15.10.2015 17:17

P41e82t62r 13Š16k15o19d36a 5487720504670

Opravdu nechápu, co je divného na tom, že Maďaři nebo Slováci mají rádi něco jiného než my. Je mi jasný, že pro firmu by bylo pohodlné a levné, kdyby ve všech státech prodávala to samé, ale Evropa je směs různých národů a co národ, to jiné chutě, tak to prostě je. A nevidím to jako negativum, spíš naopak.

0/0
15.10.2015 13:37

M53a95r86t70i90n 88P17e85t84ř22í50k 4472269711201

Článek totálně o exkrementu... označení "komerční sdělení", které je pod článkem, by mělo být NAD článkem červeným písmem nadměrné velikosti ;-):-)

"V roce 1999 jsme spustili Fornetti PO TÉ, co strýc tento typ pečiva v Maďarsku objevil a spolurpáci s mateřskou firmou dojednal."... tohle mě hodně pobavilo. Akorát si nejsem jist, zda-li autor udělal chybu v mezeře (poté vs. po té) anebo tím mínil počeštěnou verzi anglického "tea" = čaj ve významu "po té" = "po čaji" ;-);-D

0/−1
15.10.2015 10:47

P79e22t27e20r 19K40n63a15p95e20c 5245696783564

vsetko pekne, ale nedam ruku do ohna ze to neni plne stuzeneho tuku....dakujem nemusim

+1/−1
15.10.2015 10:38

L46a88d28i54s54l53a15v74a 61S56t45r18n50a46d55o69v21a 3658884431972

Vážený pane podnikateli, prosím ,(pokud to čtete, myslím že ne ,ale přesto to zkusím)proč je nyní ve Forneti které mají mít náplň šunka .sýr , šunkový sýr té nejhorší kvality? Šunka tam už dávno není , jen cosi rozblemcaného , hnusného..

+4/0
15.10.2015 10:35

M56a36r55t39i58n 22N41o81v73o79t73n47ý 8165374742614

Podle diskusí na idnes by člověk nabyl dojmu, že vlastně nikdo nic nikdy nekupuje, nikomu nic nechutná 😀 Fornetti si pamatuju ze stredni skoly, byly na váhu a tenkrát mi moc chutnaly.

+1/0
15.10.2015 10:26

M28a71r26t65i73n 46P64e63t72ř32í22k 4672499501131

Chybný dojem. Diskutéři na idnes.cz rozhodně nejsou reprezentativním vzorkem české populace... možná tak diskutéři na novinkách.cz :-P;-D

+3/−1
15.10.2015 10:48

M13i88r23o47s42l91a97v 25Š94i91m42k79o 7815643432135

Já bych chtěl od pekařů dobrý chléb, rohlíky a housky. Jako byly za toho hrozného socialismu. Tehdy bylo ráno pečivo ještě teplé, dnes ještě mražené...

+2/−1
15.10.2015 10:23
Foto

R39i28c93h59a47r27d 27P42o81l88á90š74e84k 9894293230349

Za socialismu ráno teplé rohlíky a chleba - uáááh ;-D;-D;-D, to byl vtip dne.

+2/0
15.10.2015 11:56

M39i70l43e27n24a 36N28o36v72a10n70s81k14a 4832807179879

Jenom by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, proč tyto články, které jsou evidentně skrytou reklamou a nejsou jako reklama označeny neřeší Rada pro dozor nad reklamou? Rv Že by vliv vlastníka a současně vícepremiéra ?

+1/0
15.10.2015 10:21

M19a37r31e55k 52T65u71r95n15o59v13e17c 7495192120236

Rada pro dozor nad reklamou? A to je jako co? O tom jsem v životě neslyšel. Existuje sice třeba Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale co ta by s tím měla mít společného?

Nějaká Rada pro reklamu sice také existuje, ale to je nějaký samozvaný spolek reklamek, který má asi za cíl to, aby byl víc slyšet a aby se mohli tvářit, že se nějak "samoregulují".

0/0
15.10.2015 21:29

M66i57l35a71n 68N22o13v67á40k 2216532268706

Fornetti teda žádný zázrak nebyli. Lidi chtěj do normálních prodejen rohlík a chleba, kterej bude za lidskou cenu a nebude z toho druhý den guma na vytření podlahy Rv

V Německu tyhle sladká i slaná pečiva o 100% lepší kvality koupím za stejnou cenu. Kde je chyba páni pekaři? 8-o

+1/−1
15.10.2015 10:16
Foto

L10u83b16o93m76í11r 19J84a13n82o28t77a 5546284306675

Tak v těchto pekárnách PEČIVO bohužel nenajdete. Přejmenovávají se na Minit, ale víc by sedělo - U chemika.

+6/0
15.10.2015 10:08

P32e65t59r 60B78o89c26e33k 1807266492250

Někteří češi dokonce chtějí rohlíky a chleba co se dá jíst a jsou pečeny z mouky, pomocí kvásku a bez Eček.....!!!!!!

+6/0
15.10.2015 9:39

M27a87r22t54i28n 78Š44i59m28e10k 4550424118135

Mě by za mé peníze postačil oobyčejné pečivo a ne ten rozmražený sráč

+10/−1
15.10.2015 9:06

P80a53t51r53i90k 67N84e46d71z87b87a65l20a 3302934881

Bohužel tato síť pekáren není ochotna platit svým zaměstnancům ani minimální mzdu:-(

0/0
15.10.2015 8:44

V70í94ť84a 69N69o85v94á15k 1328363485851

Já čekal článek o pekaři a ono to jsou Fornetti :-)) Ten boom dávno skončil..u nás to měli v lahůdkách,zrušili.

0/0
15.10.2015 8:33

B64a14r28b77o85r44a 78J39a71n57e56č41k50o49v65á 9394232331

Kdyz jsem jeste byla na stredni a kouila jsem si "forenttky", tak byly horke, na vrchu krupave a uvnitr vlacne, protoze jich meli jen par a pres den je dopekali. To cas od casu bylo dobre, presto ze to neni "pravy cesky chleba nebo kolac".

Bohuzel od nejake doby to delaji tak, ze napecou obri hromadu, kterou pak vyprodavaji, tudiz jsou studene, silene drobi, a nemaji onu krupavo-vlacnou strukturu  ani ta napln neni za studena dobra, takze uz jsem je snad pet let nemela.

+12/0
15.10.2015 8:05

P38e34t20r 84B46o26c43e21k 1677556472670

A jak dlouho jseš ze střední, ať se to dá někam umístit v čase...

+1/0
15.10.2015 9:40

B41a46r59b63o83r32a 60J91a52n17e54č90k65o22v21á 9224532541

6 let :)

0/0
15.10.2015 10:28

A95n34t62o78n79í53n 29S81v61o51b33o21d82a 7340884258

Ja taky 6 let :)

+1/0
15.10.2015 10:36

P94e90t85r 81B17o61c40e85k 1267656922790

Já o něco víc :)

0/0
15.10.2015 11:35

P13e32t97r 23B11o80c12e44k 1217966832130

To jseš asi z Olomouce ;-D

0/0
15.10.2015 11:36

L78a41d20i90s65l30a79v82a 87S31t96r58n63a79d83o88v72a 3318924631872

Slečno , není o co stát , změnili náplň , šunka -sýr, je nějaký šunkový taveńák s paprikou či co , nedá se to jíst ..

0/0
15.10.2015 10:36
Foto

B36á11r57a 28T35u96č80k52o86v79á 2824925116772

U nas kdysi byla mala pekarna, kde pekli opravdove krupave pecivo, a jako mala jsem ke snidani nejradeji mela cerstvy rohlik s maslem. Dnes nekoupim nikde ani ten rohlik, ani to maslo. Rohliky jsou gumove a maslo jalove. Neni se co divit, kdyz se vsechno vyrabi prumyslove. Komedii Kridiylko nebo stehynko? jsme se kdysi smali a povazovali ji za sci-fi, dnes je to realita. Trikatel by se radoval.

+14/−4
15.10.2015 7:38

F37r30a30n94t60i45š22e96k 25N11o11v64á47k 6111285556481

Máslo se v různých krámcích sežene dovozové Slovenské pravé. Kam na pocitvý rohlík nevím.

+1/0
15.10.2015 7:56

T74o90m49á90š 15V18e43s46e94l82ý 5115458430269

mě poslední dobou dost překvapilo irské

0/0
15.10.2015 9:32

M75a69r78t15i60n 52K10a97l12á51b 6235146410

třeba v Praze je docela fajn Antonínovo pekařství na nám. Jiřího z Poděbrad

0/0
15.10.2015 10:33

B27a33r42b43o50r68a 33J44a28n20e38č46k24o21v60á 9244492391

s rohlikem souhlasim, ale maslo se podle me da sehnat dobre uplne v pohode.

+5/0
15.10.2015 8:06

R94a79d67o83s87l76a32v 22K94l94a73u91d47a 5484908144112

Záleží na ingrediencích. Pokud ty jsou kvalitní a takové jaké mají být, pak je úplně jedno jestli je ruční, nebo průmyslová výroba.

0/0
15.10.2015 8:18

J29a70r49o66m93i73r 91C40h51a67l76o23u37p87k46a 4879127825187

U nás v pekárně mají i pult s mléčnými výrobky, takže v sobotu ráno čerstvý rohlík s čerstvým máslem není vůbec žádné sci-fi.

0/0
15.10.2015 8:39

A61n58n49a 53V65e28s55e38l48á 3539270901970

Máslo za komunistů bylo jinou strukturu , bylo na lom ne mazlavé , ale jako krystal se lámalo , dnes je ta struktura jiná .

0/0
15.10.2015 9:03

T33o17m59á94š 78V89e38s84e92l90ý 5575358630459

také mělo tuším 92 % tuku. Potom z brusele řekli že máslo musí mít minimálně 82 % a výrobci se přizpůsobili :-/

0/0
15.10.2015 9:33

M80a67r84t55i58n 46F18r94a48n69t31i94š10e74k 7275630903965

ale nemělo. to má tak maximálně přemražená dvojka

+1/0
15.10.2015 11:01

J49i84ř24í 14Š80t85ě92r32b92a 9793752647575

máslo se dá sehnat dobré, ať už jihočeské od madety, olma či čerstvé z Poděbrad..anebo ve středně velkých městech jsou farmářské krámky, kde mají i máslo "skoro domácí" najít dobré rohlíky je asi větší problém, ale dá se najít i kvalitní celozrnné pečivo např.z žitné mouky..anebo si péct svoje, dnešní domácí pekárničky jsou schopny na každé ráno připravit čerstvé pečivo..

0/0
15.10.2015 10:42

R95o40m63a19n 56K80o67s71t41ú61r 2248220212345

nechtějí , to oni chtějí, aby jsme to žrali !

0/0
15.10.2015 7:22

Z57d93e37n19ě75k 37W65e37r23n60h65a63r14t 6687645232258

No tak to nežerte. Koupil jsme si to jednou a nechutnalo mi to, čímž je pro mě otázka těchto pekáren navěky uzavřena a necítím se být nijak nucen to jíst.

+18/0
15.10.2015 7:29

Š25á71r14k72a 98M69a21t17y16á19š39o77v53á 1621885672749

nedobrý a drahý...

+5/−2
15.10.2015 7:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.