- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ctu reakce dole a zarazilo me nekolik zminek, jak je povazovano za "cool" jit po ulici v ruce s kelimkem kavy oznackovanym SB.
Opravdu? Kdo a KDE se to povazuje za "cool", "in" a podobnou snobarnu? Vzdyt je to jen kafe v kelimku a SB je obycejna Amerika, ktera nema s kvalitou kavy nic spolecneho?
Kafe v kelimku se nosi po ulici pouze z praktickych duvodu temi, kdo nemaji cas si ho vypit na miste, protoze nekam spechaji a rozhodne NE pro nejakou modu nebo snobarnu!
Starbucks se vyhybam jako cert krizi. Jejich kafe neni moje kafe.
Je potřeba ty Italy vyučit, že kafe chutná nejlíp z plastovýho kelímku...doteď to byli burani, ale amíci je naštěstí naučej
vubec bych je nepodcenoval, ten vstup na italsky trh je podle meho nazoru velmi zajimavy napad
V Londýně se Starbucks na každé ulici 8x. Zde ale lidé neplatí za kávu (která je na úrovní sítě bister "Labužník" pro důchodce), ale za úžasnou atmosféru, posezení s přáteli, čtení ranních novin. Proto Vám také naúčtují více, když si kávu dáte tam, než když si ji vezmete sebou (paradoxně, neboť u nás je to většinou naopak). Naopak Starbucks například v Ostravském Avionu je jen bufet s odpornou předraženou kávou a strašně cool logem.
Nevím, kolik stojí kafe v bufetu Starbucks, ale za kafe v kelímku bych víc jak 15 korun nedal. Jsem ochoten dát víc peněz za kávu, ale chci k tomu určitý servis.
Já myslí, že se v turistických oblastech chytnou bohužel. Konečně si všichni můžete dávat AMERIKÁNO i v Itošce No a já si jdu udělat moje oblíbené ristretto.
Tady je zase sířičů. SB dělá lepší kávu než 90% kaváren v ČR, než 95% firemních káv a než 99% domácností kde jsem kávu pil.
Na druhou stranu i když je často italská káva přeceňovaná (a někdy hrozná), tak tam rozhodně nebudu pít SB ale dám si tu italskou.
Italská káva mě moc nebaví, většina z těch, které jsem ochutnala, byla přepražená černočerně do mrtva. Že dělá Starbucks chuťově možná lepší "kávu" než mnohé kavárny, to je sice asi pravda, ale je to spíš těmi hektolitry chemie a dochucovadel, co do toho nalijí. Když si zajdete na dobrou výběrovou kávu do kavárny, která ví, co je to opravdová káva, zjistíte, že kvalitní a správně připravená káva nepotřebuje cukry, sirupy a všemožné přísady. Prokletím firemních a domácích káv je zase reklama, která lidem tlačí do hlav, že tamto a tamto instantní kafe je nejlepší kávou na světě (přestože už z hlediska technologie výroby instantní káva vůbec není kávou), nebo že ten a ten kávovar v kombinaci s tou a tou kapslí vám udělá lepší kávu než nejlepší baristé světa. Přitom cenově vyjdou celé ty jejich slavné sajrajt kapsle na stejné peníze, jako sáček luxusní čerstvě upražené výběrovky z dobré pražírny.
Je mi skoro az lito lidi, podle kterych je italske espresso etalonem kavy a nic jineho neznaji. Starbucks nemusim, ale i to "poctive espresso z italske kavarny" je pro me jenom nouzovka. Mnohem radsi mam treba poradne pripravenou kavy z french pressu(coz neznamena vzit pytlik tchiba, namlit v mlynku od ETY na jemne nastaveni(kde z toho padaji specene hroudy) a najednou zalit varici vodou). Nebo vyborne kafe z dzezvy, ci mokka konvicky. Espresso je nouzovka ktera vznikla, aby se v kavarnach usetril cas pri priprave. Neni to zadny svaty gral.