Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka, ale třeba také bezpečnostní zámky, párky nebo šunky nejvyšší jakosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28a21r65t34i65n 38M94i84k53o89l17á89š15e75k 7250780113

Je libo salámek...? http://dfens-cz.com/je-libo-salamek/

0/0
29.12.2015 11:11

L46u61b43o54m26í57r 50N17o86v69ý 5643628283894

No a jak jsou všichni kolem krásně tlustí. Každý jídlo se z něčeho skládá. Hlavně, když chutná.

0/0
29.12.2015 10:30

J84i31ř17í 55S45o93c63h44o49r 1532922833441

Stále je třeba propagovat podniky chlebodárce.

0/0
29.12.2015 10:13

P46e26t88r 52S77u70c39h52ý 1618989144116

Tak když už tady dáváte ty videa znova, tak by se hodilo uvést i tabulku jak jednotlivé výrobky dopadly: Takhle článek ztrácí význam (nebo aspoň odkaz na původní článek, kde to hodnocení je)

+7/0
28.12.2015 18:17
Foto

J62a25n 27D78o67č40e32k35a98l 1324676961305

No přece úterní MF dnes, ne ;-D

0/0
29.12.2015 2:24

J79i83r46i 11D22o89m60i42n23i13k 1891978261850

Většina lidí očekává, že za málo peněz koupí super kvalitu. A nejlépe v nějaké "akci".

Za skutečnou kvalitu se ale platí a to poměrně dost. A u uzenin a jiných potravin to platí obzvlášť.

+1/−3
28.12.2015 12:43

R87o47m33a32n 13D53o81r78s46k65ý 1806234690588

Jo a proto jedny z nejdražších párků (krůtí libové párečky od V Pron z Frýdku Místku) mají 31% tuku a jen 25% masa, jsou hnusný a skončily poslední ....

+1/0
28.12.2015 16:47

P44e24t58r 90S32u97c85h92ý 1508499194526

Proč se teda ta skutečná kvalita v německu prodává za stejnou cenu jako u nás ty sra**ky?

+2/0
28.12.2015 18:18

P68e49t21r 36S79u51c53h41ý 1468609984446

P.S. čest výjimkám - jsem například spokojený se značkou Pikok (v Lidlu) - možná je to taky tím, že Pikok dodává stejné zboží na západní trhy jako k nám, narozdíl od jiných značek.

+3/0
28.12.2015 18:20
Foto

P93a75v96e15l 10S45t40r76a90k82o77š 6877411160935

Řekl bych, že pokud to někdo myslí se svým zdravím vážně, tak nekupuje uzeniny v supermarketech ale zajde si k místnímu prověřenému řezníkovi. Ty videa budou spíše jen o výběru nejmenšího zla.

+2/−1
28.12.2015 12:33

M87i14l94a96n 82K23l60o84u42č66e20k 9844397699386

Uzeniny u řezníka nebudou o nic zdravější než v supermarketu, pokud si přečtete složení a myslíte si, že mu můžete důvěřovat, pak si vyberete všude, i místní řezník používá dusitanovou sůl, což je asi v uzeninách největší problém co se týče zdraví, na druhém místě to bude nejspíš tuk.

+1/−1
28.12.2015 12:44

J21o82s25e23f 95M55i11š80k91o14v18s41k60ý 9848701321938

Maximální obsah dusitanů je stanoven předpisem a překročení limitů si výrobci hlídají. Problém je hlavně v používání "náhražek", takže místo masa a dalších deklarovaných surovin je v uzeninách často něco jiného. My kupujeme u místního řezníka a uzeninám z "marketů" se vyhýbáme. Podle našich zkušeností je kvalita lepší a také je to čerstvé (žádné folie).

0/0
28.12.2015 19:24
Foto

P73a56v64e36l 51S63t25r31a43k90o64š 6477891600115

Záleží jestli si řezník troufne přidávat všechno co dávají do masa v supermarketu :)

0/0
28.12.2015 21:18

R17o62m71a94n 72D28o19r47s85k32ý 1126914740808

A já bych řekl, že pokud to někdo myslí se zdravím vážně, tak se uzeninám snaží vyhýbat.

0/0
28.12.2015 16:52
Foto

P98a10v70e43l 25S21t81r14a11k69o29š 6107901620645

Nezacházejme do extrémů :)

+1/0
28.12.2015 21:19

R46o43m12a53n 16D34o97r23s75k59ý 1746634180788

To Vy jste začal brát zdraví vážně .-)

+1/0
28.12.2015 23:12

J13a48r71o49m49í43r 90M92a13c73h48a29t12ý 2608129755717

"VIDEA ROKU."

To je tedy fakt "síla". Myslím, že do oběda se budu chvět vzrušením!8-o

0/0
27.12.2015 10:12

A36l56e82n49a 88K98o47l67e55n11d85o94v83á 7491579728355

Nevím, proč jsou šunky tak přesolené a to kupuji většinou dětské šunky. Už si neumím vybrat dobrou šunku. ;-(

+1/0
26.12.2015 15:44

P96a30v56e59l 51K28u73c52h39t38a 4146861317464

Kupuji jen LE+CO pro 3-letého vnuka a nezdá se mi to tak zlé. Ne třeba Choduru či tu "zez Plzně" či Krásno. Ale je to můj názor, subjektivní. Vnuk to oceňuje - dědo, to byla ale dobrota:-)

+1/0
26.12.2015 15:56

J21a10k87u48b 17R34o38u23s 3493330814932

Samozřejmě Vám nechci brát iluze, ale kdybyste věděl, co je ta šunka zač, nedáte to ani toulavému psovi.

0/0
26.12.2015 18:26

P42a14v96e29l 33K90u55c76h62t80a 4286221847374

Tak i lepší lisované "šunky" mohou obsahovat vepřové kůže, sojovou bílkovinu atd. Nejsou to jen kýty uzené, vařené či sušené. Bohužel zrušení norem hned po r.1989, neboť Klausova neviditelná ruka trhu to měla vyřešit lépe, znamenala katastrofální snížení kvality - HDP možná ale rostlo.Pak se to chtělo napravit (i třeba špekáčky byly katastrofa), ale dnešní normy jsou hodně volné. Vím o tom, něco jíst však musíte. Ale manželka, lékařka, říká - vše se nechá dělat dobře nebo špatně - i na dobře udělaném separátu nemusí být nic špatného.

+5/0
26.12.2015 20:18

L19u96k59á70š 42O79m33á63č74k94a 5941114491476

Zez Plzně? To říkají Pražáci nebo co to je za výraz?

0/0
29.12.2015 12:31

R96o82b80e33r77t 57M84o68t55k19a 4156237419545

Někde jsem slyšel, že zrovna dětské šunky jsou největší hnus. Nejlepší je ta, kterou si uděláte doma, když to umíte.

+7/0
26.12.2015 15:57

P82a39v80e75l 62K78u25c41h63t78a 4896121697784

Zkoušel jsem to ale výsledek byl šedý hnus;-D

0/0
26.12.2015 15:59

A38n12n33a 31Č50e17r79m79á10k93o43v37á 1515495506494

no ale myslím, že to má být šedé - ta růžová je jen barvivo - ale jako nejsem odborník :-)

+10/−1
26.12.2015 17:06

M64i29c47h78a79l 45Š23e29v48č70í32k 8643296114

Žádné barvivo, ale dusitanová sůl. Ta zajistí, že šunka nezešedne. Je potřeba najít hranici, aby ji bylo použito co nejméně a výsledek přitom stál za to.

+3/0
26.12.2015 19:22

P43a75v86e16l 40Š53v85e82s71t33k73a 3138385869

já jsem si koupil šunkovar, používám normální sůl, ne tu tzv. pragandu a šunka je výborná. Pravda ale je, že v lednici nevydrží tak dlouho, ale nedělám ji každý den, cca 1x 14 dní, nakrájím na kousky a do mrazáku a postupně konzumuji. Dělám vepřovou, nekdy kuřecí i krůtí. Všem moc chutná.

0/0
28.12.2015 11:51

M41i35l36a74n 89K24l23o69u63č90e97k 9914877139826

Podle mně přemražené uzeniny nejsou moc chutné.

+2/0
28.12.2015 12:26
Foto

E79v84a 24V59i97n60k67l49e45r19o96v63á 8816575242143

Je to tak, i můj otec to tak praktikuje u uzeného masa. Výsledek je výborný.

0/0
29.12.2015 2:23
Foto

M76i16l36o87š 23F43. 57P74e14c87h72a22r 3953181470645

Dětská šunka? Já radši vepřovou. ;-)

+19/0
27.12.2015 0:22

L81u10k90a48s 59N52e40m35e72c 7849900642914

Sůl je konzervant.

0/0
26.12.2015 17:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.