Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka, ale třeba také bezpečnostní zámky, párky nebo šunky nejvyšší jakosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M12a68r74t25i37n 53M12i53k84o37l25á34š59e87k 7850370333

Je libo salámek...? http://dfens-cz.com/je-libo-salamek/

0/0
29.12.2015 11:11

L82u64b48o92m13í46r 94N67o44v26ý 5333308623224

No a jak jsou všichni kolem krásně tlustí. Každý jídlo se z něčeho skládá. Hlavně, když chutná.

0/0
29.12.2015 10:30

J93i70ř24í 81S15o18c83h85o59r 1692482613871

Stále je třeba propagovat podniky chlebodárce.

0/0
29.12.2015 10:13

P17e35t85r 98S15u56c30h24ý 1128979324786

Tak když už tady dáváte ty videa znova, tak by se hodilo uvést i tabulku jak jednotlivé výrobky dopadly: Takhle článek ztrácí význam (nebo aspoň odkaz na původní článek, kde to hodnocení je)

+7/0
28.12.2015 18:17
Foto

J57a91n 37D78o32č31e25k29a69l 1654266701545

No přece úterní MF dnes, ne ;-D

0/0
29.12.2015 2:24

J27i74r79i 62D42o42m96i43n78i37k 1891468311570

Většina lidí očekává, že za málo peněz koupí super kvalitu. A nejlépe v nějaké "akci".

Za skutečnou kvalitu se ale platí a to poměrně dost. A u uzenin a jiných potravin to platí obzvlášť.

+1/−3
28.12.2015 12:43

R65o73m48a91n 72D90o13r57s25k56ý 1176364470338

Jo a proto jedny z nejdražších párků (krůtí libové párečky od V Pron z Frýdku Místku) mají 31% tuku a jen 25% masa, jsou hnusný a skončily poslední ....

+1/0
28.12.2015 16:47

P41e28t50r 18S24u54c86h80ý 1498619684656

Proč se teda ta skutečná kvalita v německu prodává za stejnou cenu jako u nás ty sra**ky?

+2/0
28.12.2015 18:18

P35e45t77r 63S46u41c11h73ý 1588559304736

P.S. čest výjimkám - jsem například spokojený se značkou Pikok (v Lidlu) - možná je to taky tím, že Pikok dodává stejné zboží na západní trhy jako k nám, narozdíl od jiných značek.

+3/0
28.12.2015 18:20
Foto

P53a79v51e68l 58S33t55r16a93k72o12š 6607851810315

Řekl bych, že pokud to někdo myslí se svým zdravím vážně, tak nekupuje uzeniny v supermarketech ale zajde si k místnímu prověřenému řezníkovi. Ty videa budou spíše jen o výběru nejmenšího zla.

+2/−1
28.12.2015 12:33

M76i69l83a33n 86K33l17o65u66č78e60k 9204747359726

Uzeniny u řezníka nebudou o nic zdravější než v supermarketu, pokud si přečtete složení a myslíte si, že mu můžete důvěřovat, pak si vyberete všude, i místní řezník používá dusitanovou sůl, což je asi v uzeninách největší problém co se týče zdraví, na druhém místě to bude nejspíš tuk.

+1/−1
28.12.2015 12:44

J74o85s96e76f 63M44i12š28k31o26v16s61k70ý 9618421271778

Maximální obsah dusitanů je stanoven předpisem a překročení limitů si výrobci hlídají. Problém je hlavně v používání "náhražek", takže místo masa a dalších deklarovaných surovin je v uzeninách často něco jiného. My kupujeme u místního řezníka a uzeninám z "marketů" se vyhýbáme. Podle našich zkušeností je kvalita lepší a také je to čerstvé (žádné folie).

0/0
28.12.2015 19:24
Foto

P64a20v33e14l 74S31t43r50a46k23o83š 6887971220795

Záleží jestli si řezník troufne přidávat všechno co dávají do masa v supermarketu :)

0/0
28.12.2015 21:18

R62o19m27a85n 73D51o61r16s79k70ý 1456134340618

A já bych řekl, že pokud to někdo myslí se zdravím vážně, tak se uzeninám snaží vyhýbat.

0/0
28.12.2015 16:52
Foto

P55a64v11e68l 10S63t63r36a26k31o28š 6387331140365

Nezacházejme do extrémů :)

+1/0
28.12.2015 21:19

R81o49m63a26n 64D68o46r33s59k62ý 1226244620788

To Vy jste začal brát zdraví vážně .-)

+1/0
28.12.2015 23:12

J11a19r59o37m24í66r 24M77a61c97h61a97t81ý 2108649555227

"VIDEA ROKU."

To je tedy fakt "síla". Myslím, že do oběda se budu chvět vzrušením!8-o

0/0
27.12.2015 10:12

A38l12e53n88a 94K48o17l95e24n18d41o51v15á 7861499118565

Nevím, proč jsou šunky tak přesolené a to kupuji většinou dětské šunky. Už si neumím vybrat dobrou šunku. ;-(

+1/0
26.12.2015 15:44

P46a21v13e87l 65K64u66c85h45t67a 4146491827214

Kupuji jen LE+CO pro 3-letého vnuka a nezdá se mi to tak zlé. Ne třeba Choduru či tu "zez Plzně" či Krásno. Ale je to můj názor, subjektivní. Vnuk to oceňuje - dědo, to byla ale dobrota:-)

+1/0
26.12.2015 15:56

J19a89k15u69b 52R41o10u58s 3823360564202

Samozřejmě Vám nechci brát iluze, ale kdybyste věděl, co je ta šunka zač, nedáte to ani toulavému psovi.

0/0
26.12.2015 18:26

P22a96v35e84l 53K86u22c29h65t42a 4846171827514

Tak i lepší lisované "šunky" mohou obsahovat vepřové kůže, sojovou bílkovinu atd. Nejsou to jen kýty uzené, vařené či sušené. Bohužel zrušení norem hned po r.1989, neboť Klausova neviditelná ruka trhu to měla vyřešit lépe, znamenala katastrofální snížení kvality - HDP možná ale rostlo.Pak se to chtělo napravit (i třeba špekáčky byly katastrofa), ale dnešní normy jsou hodně volné. Vím o tom, něco jíst však musíte. Ale manželka, lékařka, říká - vše se nechá dělat dobře nebo špatně - i na dobře udělaném separátu nemusí být nic špatného.

+5/0
26.12.2015 20:18

L39u38k71á73š 46O64m14á37č91k65a 5201504251686

Zez Plzně? To říkají Pražáci nebo co to je za výraz?

0/0
29.12.2015 12:31

R18o87b38e75r41t 55M52o68t59k60a 4246267379635

Někde jsem slyšel, že zrovna dětské šunky jsou největší hnus. Nejlepší je ta, kterou si uděláte doma, když to umíte.

+7/0
26.12.2015 15:57

P55a75v14e96l 86K10u11c71h85t19a 4896901157834

Zkoušel jsem to ale výsledek byl šedý hnus;-D

0/0
26.12.2015 15:59

A15n69n73a 12Č70e52r21m76á14k19o75v36á 1985695776204

no ale myslím, že to má být šedé - ta růžová je jen barvivo - ale jako nejsem odborník :-)

+10/−1
26.12.2015 17:06

M59i29c36h49a80l 25Š60e22v62č25í66k 8463126284

Žádné barvivo, ale dusitanová sůl. Ta zajistí, že šunka nezešedne. Je potřeba najít hranici, aby ji bylo použito co nejméně a výsledek přitom stál za to.

+3/0
26.12.2015 19:22

P84a49v49e67l 63Š89v85e21s54t83k52a 9778717946316

já jsem si koupil šunkovar, používám normální sůl, ne tu tzv. pragandu a šunka je výborná. Pravda ale je, že v lednici nevydrží tak dlouho, ale nedělám ji každý den, cca 1x 14 dní, nakrájím na kousky a do mrazáku a postupně konzumuji. Dělám vepřovou, nekdy kuřecí i krůtí. Všem moc chutná.

0/0
28.12.2015 11:51

M60i10l41a92n 74K59l69o63u64č12e88k 9184617489556

Podle mně přemražené uzeniny nejsou moc chutné.

+2/0
28.12.2015 12:26
Foto

E85v74a 74V84i33n35k85l40e15r87o33v47á 8736525962123

Je to tak, i můj otec to tak praktikuje u uzeného masa. Výsledek je výborný.

0/0
29.12.2015 2:23
Foto

M52i65l90o12š 24F35. 52P36e68c25h85a83r 3643741800345

Dětská šunka? Já radši vepřovou. ;-)

+19/0
27.12.2015 0:22

L71u98k97a76s 13N86e70m94e73c 7699350152504

Sůl je konzervant.

0/0
26.12.2015 17:58





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.