Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka, ale třeba také bezpečnostní zámky, párky nebo šunky nejvyšší jakosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M42a80r63t19i37n 51M11i81k23o16l41á90š49e36k 7620150153

Je libo salámek...? http://dfens-cz.com/je-libo-salamek/

0/0
29.12.2015 11:11

L22u70b67o21m35í93r 24N57o54v69ý 5843758103814

No a jak jsou všichni kolem krásně tlustí. Každý jídlo se z něčeho skládá. Hlavně, když chutná.

0/0
29.12.2015 10:30

J92i86ř12í 22S57o33c58h41o76r 1752412313491

Stále je třeba propagovat podniky chlebodárce.

0/0
29.12.2015 10:13

P81e18t60r 77S33u45c33h84ý 1328229144166

Tak když už tady dáváte ty videa znova, tak by se hodilo uvést i tabulku jak jednotlivé výrobky dopadly: Takhle článek ztrácí význam (nebo aspoň odkaz na původní článek, kde to hodnocení je)

+7/0
28.12.2015 18:17
Foto

J85a49n 61D82o81č26e15k23a33l 1474146471235

No přece úterní MF dnes, ne ;-D

0/0
29.12.2015 2:24

J14i81r56i 79D92o91m78i13n54i41k 1481928901610

Většina lidí očekává, že za málo peněz koupí super kvalitu. A nejlépe v nějaké "akci".

Za skutečnou kvalitu se ale platí a to poměrně dost. A u uzenin a jiných potravin to platí obzvlášť.

+1/−3
28.12.2015 12:43

R40o75m95a69n 74D96o16r71s82k96ý 1586944590368

Jo a proto jedny z nejdražších párků (krůtí libové párečky od V Pron z Frýdku Místku) mají 31% tuku a jen 25% masa, jsou hnusný a skončily poslední ....

+1/0
28.12.2015 16:47

P18e25t43r 14S23u64c28h63ý 1768149384296

Proč se teda ta skutečná kvalita v německu prodává za stejnou cenu jako u nás ty sra**ky?

+2/0
28.12.2015 18:18

P35e13t41r 17S22u88c90h63ý 1738479374766

P.S. čest výjimkám - jsem například spokojený se značkou Pikok (v Lidlu) - možná je to taky tím, že Pikok dodává stejné zboží na západní trhy jako k nám, narozdíl od jiných značek.

+3/0
28.12.2015 18:20
Foto

P38a49v17e42l 97S58t31r97a41k52o94š 6387961440785

Řekl bych, že pokud to někdo myslí se svým zdravím vážně, tak nekupuje uzeniny v supermarketech ale zajde si k místnímu prověřenému řezníkovi. Ty videa budou spíše jen o výběru nejmenšího zla.

+2/−1
28.12.2015 12:33

M35i42l76a97n 90K41l54o71u12č39e74k 9834687149946

Uzeniny u řezníka nebudou o nic zdravější než v supermarketu, pokud si přečtete složení a myslíte si, že mu můžete důvěřovat, pak si vyberete všude, i místní řezník používá dusitanovou sůl, což je asi v uzeninách největší problém co se týče zdraví, na druhém místě to bude nejspíš tuk.

+1/−1
28.12.2015 12:44

J62o70s87e66f 75M72i56š85k64o27v82s40k87ý 9818181121208

Maximální obsah dusitanů je stanoven předpisem a překročení limitů si výrobci hlídají. Problém je hlavně v používání "náhražek", takže místo masa a dalších deklarovaných surovin je v uzeninách často něco jiného. My kupujeme u místního řezníka a uzeninám z "marketů" se vyhýbáme. Podle našich zkušeností je kvalita lepší a také je to čerstvé (žádné folie).

0/0
28.12.2015 19:24
Foto

P77a19v64e31l 95S48t46r45a82k77o14š 6127321740615

Záleží jestli si řezník troufne přidávat všechno co dávají do masa v supermarketu :)

0/0
28.12.2015 21:18

R93o46m89a33n 50D40o68r16s77k56ý 1216794170108

A já bych řekl, že pokud to někdo myslí se zdravím vážně, tak se uzeninám snaží vyhýbat.

0/0
28.12.2015 16:52
Foto

P66a88v93e37l 64S16t59r48a73k65o31š 6507301910945

Nezacházejme do extrémů :)

+1/0
28.12.2015 21:19

R52o82m41a52n 30D45o50r91s83k61ý 1796184130858

To Vy jste začal brát zdraví vážně .-)

+1/0
28.12.2015 23:12

J73a83r67o38m44í25r 88M20a74c67h67a12t54ý 2728349125987

"VIDEA ROKU."

To je tedy fakt "síla". Myslím, že do oběda se budu chvět vzrušením!8-o

0/0
27.12.2015 10:12

A19l75e20n35a 73K79o37l86e63n25d95o19v74á 7841969558625

Nevím, proč jsou šunky tak přesolené a to kupuji většinou dětské šunky. Už si neumím vybrat dobrou šunku. ;-(

+1/0
26.12.2015 15:44

P98a80v62e22l 84K75u15c41h17t73a 4836271907774

Kupuji jen LE+CO pro 3-letého vnuka a nezdá se mi to tak zlé. Ne třeba Choduru či tu "zez Plzně" či Krásno. Ale je to můj názor, subjektivní. Vnuk to oceňuje - dědo, to byla ale dobrota:-)

+1/0
26.12.2015 15:56

J67a81k62u69b 42R91o59u10s 3143400514792

Samozřejmě Vám nechci brát iluze, ale kdybyste věděl, co je ta šunka zač, nedáte to ani toulavému psovi.

0/0
26.12.2015 18:26

P10a91v10e10l 82K69u56c91h73t52a 4486851347984

Tak i lepší lisované "šunky" mohou obsahovat vepřové kůže, sojovou bílkovinu atd. Nejsou to jen kýty uzené, vařené či sušené. Bohužel zrušení norem hned po r.1989, neboť Klausova neviditelná ruka trhu to měla vyřešit lépe, znamenala katastrofální snížení kvality - HDP možná ale rostlo.Pak se to chtělo napravit (i třeba špekáčky byly katastrofa), ale dnešní normy jsou hodně volné. Vím o tom, něco jíst však musíte. Ale manželka, lékařka, říká - vše se nechá dělat dobře nebo špatně - i na dobře udělaném separátu nemusí být nic špatného.

+5/0
26.12.2015 20:18

L15u93k65á16š 52O68m72á46č37k37a 5211244641626

Zez Plzně? To říkají Pražáci nebo co to je za výraz?

0/0
29.12.2015 12:31

R12o97b75e31r70t 14M75o22t40k17a 4896247709975

Někde jsem slyšel, že zrovna dětské šunky jsou největší hnus. Nejlepší je ta, kterou si uděláte doma, když to umíte.

+7/0
26.12.2015 15:57

P14a24v42e75l 45K42u86c65h43t97a 4876821177624

Zkoušel jsem to ale výsledek byl šedý hnus;-D

0/0
26.12.2015 15:59

A64n72n87a 68Č14e92r88m74á76k27o25v29á 1335915626584

no ale myslím, že to má být šedé - ta růžová je jen barvivo - ale jako nejsem odborník :-)

+10/−1
26.12.2015 17:06

M25i37c96h74a42l 23Š94e45v78č32í75k 8453636764

Žádné barvivo, ale dusitanová sůl. Ta zajistí, že šunka nezešedne. Je potřeba najít hranici, aby ji bylo použito co nejméně a výsledek přitom stál za to.

+3/0
26.12.2015 19:22

P43a87v96e23l 57Š67v28e31s19t77k18a 3388475259

já jsem si koupil šunkovar, používám normální sůl, ne tu tzv. pragandu a šunka je výborná. Pravda ale je, že v lednici nevydrží tak dlouho, ale nedělám ji každý den, cca 1x 14 dní, nakrájím na kousky a do mrazáku a postupně konzumuji. Dělám vepřovou, nekdy kuřecí i krůtí. Všem moc chutná.

0/0
28.12.2015 11:51

M25i19l93a13n 84K81l59o84u41č29e50k 9764527889816

Podle mně přemražené uzeniny nejsou moc chutné.

+2/0
28.12.2015 12:26
Foto

E27v52a 21V98i83n37k31l19e44r93o40v93á 8286295652133

Je to tak, i můj otec to tak praktikuje u uzeného masa. Výsledek je výborný.

0/0
29.12.2015 2:23
Foto

M74i78l84o62š 23F80. 42P78e94c82h12a64r 3933161890745

Dětská šunka? Já radši vepřovou. ;-)

+19/0
27.12.2015 0:22

L41u36k60a65s 27N48e41m32e93c 7109590182534

Sůl je konzervant.

0/0
26.12.2015 17:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.