- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Remosku jsem měl starou, mám i novou, viděl jsem ji i v Anglii. Ale co mne zaráží, je to, že v Anglii si k ní mohu přikoupit minimálně dvě věci, které si zde koupit nemohu. Takže k české remosce jsem si musel z Anglie objednat rošt a "misku" ledvinového tvaru, která se vloží do normální hluboké misky Remoska a můžete smažit, nebo opékat dvě věci zcela odděleně. Pokud máte zájem, najděte si obchodní dům Lakeland. Bohužel odkaz na to misku tam nyní nemohu najít. Alespoň tedy ten rošt.
Původní remosku vlastním vážení 60 let a stále funguje.Je bez okénka,to přibylo až později.Hodnotím ji jako "velmi dobrý a spolehlivý výrobek"!
Přesto jsem si koupil loni tuto inovovanou ještě za 1700 kč a jsem s ní naprosto spokojen.
Ti co remosku pomlouvají,asi ji buď nemají nebo jsou naprosto nešikovní při jejím používání.Remoska je výborná věc v domácnosti.
V tradiční remosce bylo okénko. V nové modernizované okénko chybí.
Pamatuji si, když v ní babička pekla kuře, tak viděla okénkem jak je pečené.
Oproti troubě to má tu výhodu, že se ohřívá podstatně menší objem a šetří se čas i peníze. Ale bez kontrolního okénka musíte remosku otvírat aby jste se přesvědčili jak jak je maso propečené, takže se ohřátý vzduch neúsporně dostává ven a dovnitř studený, což není ekonomické a prodlouží to čas.
Nová remoska je prostě krok zpět.
V místě okénka to nepeklo, což se částečně řešilo pokládáním alobalu na okénko. Proto se okénko zrušilo.
Remoska je vynikající. Kdysi jsme ji používali na chalupě. Nedám na ni dopustit. Pokud někdo nemá pečící troubu, pak remoska představuje opravdu skvělou a pohodlnou alternativu. Typicky vepřové plátky na kmíně, pečené kuře, zapékané brambory nebo těstoviny, pizza, ryby a pod.
ano, pouze jako posledni alternativa k dobre pecici troube, kdyz uz opravdu nic jineho neni.
Ale troube dam kdykoliv prednost - horkovzdusne, s vbudovanou "gratinovaci" topnou spiralou ve strope trouby a pod ni separatni grill.
Vedle toho uz cela desetileti pouzivame el. viceucelovou panev na peceni, smazeni, duseni a el. vok na rychle smazeni /poduseni asijskeho typu.
Vsechno s termostatem umoznujicim kontrolu teploty podle potreby a vsechno se sklenenou poklickou, takze vime porad co se uvnitr deje.
Rizoto z remosky nemá chybu. Rýže, zelenina, šunka nebo kuřecí na menší kousky (případně ponořit kuřecí stehna), okořenit, zalít a hodinku nechat
Bez Remosky se doma už neobejdeme. Skusis, a už ji nikdy neopustis. Maso v ni upecene je na vrchu krupave, vevnitr nevysusene, stavnate a mekoucke. Ve velke remosce udelame hlavní chod i s prilohou pro 4 lidi za 1 hodinu. Moje zena v ni pece i korpus na dort. Napriklad francouzke brambory bych uz trouby nechtel. Zvladne i dusit, takovy zabijackovy gulas je z Remosky delikatesa
Ano, honorace přece doma nevaří...
Nerozumím tomu, nevím k čemu to je. Zakažte to!
Kdyby se mělo zakázat všechno, čemu nerozumíš, nic by tu nezbylo....
Bez remosky ani ránu, mám jak tu starou,tak novou, starou vozime na dovolenou, rychlé,pohodlné,výborné
Jezis k čemu to je, elektřiny to sežere, maso se v dělat nedá. Ve srovnání s moderními troubami je to akorát další krám do bytu.
Nejspíš jste to nikdy nezkoušel. V Remosce se dá dělat všechno. A zrovna to maso je z ní krásně propečené, má kůrku a přitom není vysušené.