- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro paní Matyášovou a její srovnání cen kapra a vepřového
živý kapr stojí průměrně 87 kč. Nejlevnější dle článku je 71 kč.
Aby srovnání bylo fér, tak živé prase s jateční váhou 42 kč za kilo. TOliko k tomu co je dražší.
Ale jo, ten vepř je dražší, protože ho máte 200 kilo a ne 2,5 kila :)
Vám už v redakci vážně definitivně šiblo
za prvé tatarka do salátu to jako vážně?
a za druhé ty počty mi taky nějak nesedí. ingredience na kg salátu 108 kč, kilo kapra 87 kč. Což sice je 195 kč, ale ukažte mi kdo si koupí kilového kapra? Nebo spíš kdo vám takového prcka prodá? A pak kolik lidí se má najíst? Z kila 1? 2? 4? Více? Protože pak ta cena zase opět roste, protože přirozeně je více salátu i více kaprů.
A to už raději nezmiňuju absenci polévky, nebo hrách a pečivo je snad zdarma? Případně ingredience na rybí polévku?
přesně Jako v té pohádce Princové jsou na draka s písničkou STATISTIKA NUDA JE
1 porce?
Bože, to je nesmysl! To by dělalo z pražských minutek podobně drahý jídlo, jako když si jej uvaříte sami :-), což je nesmysl, protože cena pražské minutky může být v pohodě čtyřnásobná oproti vlastnoručně udělanému jídlu (nepočítám-li svou práci), takže by za kapra se salátem museli chtít cca 800 Kč. Ano, to chtějí, ale možná tak max. v Alkrónu :-).
V článku se píše o jednom kg. Vykopněte už toho titulkáře, píše nesmyslný nadpisy, které pak odrazují článek číst!
Přeci nelze mluvit o ceně štědrovečerní večeři, když článek hovoří o 1 kg kapra a salátu!
Lidi, vzpamatujte se! Jestli tohle dostane Lupu i příští rok, tak už tady budou běhat jen náhodný písmenka, podle toho, jak kvalita tohoto serveru vždy po každé Lupě upadla.
Zas je fakt, že na tom zas tolik nezáleží :-).
Když už je řeč o jídle. Letos se mi po letech nepovedlo sehnat Keřkovské rohlíčky. Netuším, co se stalo, že je neměli na obvyklých místech. Tak jsem koupil odrůdu Annabelle, uvidíme.
Na Vánoce , jsem se , jako dítě těšil. Už jen kvůli tomu, že ve vaně byly dvě ryby, bylo to v 70. letech.Nemusel jsem se sprchovat. Ted je mne přes 50,. ale doma jíme lososa, s bramborovým salátem, který má žena umí nejlépe na světě.Sprchujiu se sám, každé ráno, dobrovolně po 8 km běhu. Myslím , že můj příspěvek je lepší , než celý článek.
Má zhruba stejnou vypovídající hodnotu.
teda koukám, čím se někdo zabývá a ještě je za to placenej aspoň vím, že ušetřím 6 korun, páč nedávám mrkev, a 3 koruny, páč nedávám celer.... ale za cibuli si připlatím
Já dávám mrkev, celer a dokonce i hrášek. Ze mě by měla ČNB radost
"Ostatní suroviny, z nichž hospodyňky sestavují slavnostní menu, už rodinný rozpočet zatěžují výrazně méně. „Bramborový salát připravený z kilogramu brambor vyjde podle listopadových cen zhruba na 108 korun,“ uvedl ČSÚ. Kilogram brambor stojí 14 korun, 0,3 kg mrkve 6 korun, 0,4 kg tatarské omáčky 44 korun, ..."
Ty bláho, 400 g tatarky. To dát do salátu, tak je z toho malta Btw.: nemělo by jít spíše o majonézu?
Jinak výpočet máte krásný, ale to všechno, co jste vyjmenovali asi těžko zkonzumuje jeden člověk. Pro čtyři lidi (což by šlo) už by to byla 1/4 ceny - tzn. večeře za 50,- Kč. Ale to už by ten titulek nebyl takový hit, že...
celé je to nesmysl. Fakt nechápu čím se ČSÚ zabývá a že to platím ze svých daní. Kilovýho kapra nekoupíte, takže když se bavíme o kile tak bychom museli jít na tu cenu chlazeného vykuchaného. Navíc to kilo rybího masa je tak pro 5 lidí, ale salát z kila brambor je tak pro 8 lidí. Smysl by mělo kdyby vzali suroviny na průměrnou rodinu tzn. třeba 1,5 kg kapr a suroviny na salát cca z půl kg brambor. Z toho by podle mě měla vyjít večeře pro 4 člennou rodinu následně přepočítatelná na jednoho.
Ale pochopitelně to není vina těch matematiků, kteří to počítají, ale těch troubů, kteří vymýšlí to zadání. S těmi bych si chtěla dát tu večeři , ale tak s půllitrem slivovice.
kde zase ty kachny brali ceny? Rumburk u Lidlu - třeboňský kapr 67,-Kč/kg
brambory za 14,-, zřejmě specielní varný typ na salát, asi z Francie
Ten salát ve videu je pěknej paskvil. Hodil by se do nějakého oduševnělého pořadu o vaření.
Kapra nejim, a celej clanek o nicem.
Já nejím kaviár a v životě by mě nenapadlo otevřít článek o kaviáru...