Diskuze

V klobáse byl kus injekční jehly, inspekce nechala tuny uzenin stáhnout

Veterinární správa nařídila stáhnout 2,1 tuny Uherské klobásy Pikok od Krahulíka prodávané v řetězci Lidl, informoval mluvčí veterinářů Petr Pejchal. Ve výrobku zakoupeném v Teplicích nalezla správa úlomek injekční jehly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V článku na konci se píše, že pršut je tepelně neopravované maso. Která masa se tedy tepelně opravují??

0 1
možnosti

šunky, některé salámy např. Vysočina

0 0
možnosti

K89a46r71e40l 59D94r84d71a

9. 1. 2016 21:45

Koukám, co to mám doma, Bože!, ZŘUD skončil. Nově je z toho MÚÚÚ z Písku a MKP z Poličky. MÚÚÚ má mít nově prodejny na Karláku a na Pavláku. Sláva na nebesích! To jsou mi věci.

Písečan je nejlepší salám na světě. Jeden by chtěl s uzeninami skončit, je to přece nezdravé. A pak přijde Ital z Písku a je všechno jinak... ;-D

Pískem koluje legenda, že si Písečana naporoučel místní Ital, co provozuje naprosto luxusní pizzerii. Nejlepší pizza v Evropě. Tak jestli teď seženu Písečana na Pavláku obden, bude to moje konečná se zdravou výživou. Safra. ;-D

A že LIDL neobjevil ZŘUD a patlá se s Krahulíkem? Babiš a jeho tlačenka? ;-)

Pro zajímavost, ředitel ZŘUDU upozorňuje na nesmyslné testy salámů na Nově (odkazy níže). Najít testy nemohu, asi je raději Nova sprovodila ze světa. Ale nedávno jsem potkal test Vysočiny, který začínal tím, že je Vysočina nejhorší salám na českém trhu a pak jelo hodnocení. Což mě poslalo do kolen. Poslední tepelně opracovaný slušný salám, co po sametu na českém trhu zůstal a někdo ho obecně označí za odpad a vydává se za odborníka. Patrně stejná hláška jako na Nově. Koukám, že Vysočina z Písku vyhrávala testy, tak se ZŘUD ozval po právu.

Dost dobré motto, "musí být poznat, že zákazník není podváděn". ;-)

http://www.muuupisek.cz/data/images/original/potrrevue62014.pdf

http://www.vitalia.cz/clanky/smutny-pribeh-kuchar-radici-lidem-nema-zakladni-potravinarske-znalosti/

0 0
možnosti

Porad kecy o polskych potravinach a ze ty ceske jsou lepsi. Tak dobrou chut!

0 0
možnosti

V tom má určitě prsty Kalousek.

0 0
možnosti

A jak za to ten Lidl může, mohl byste mi to vysvětlit? Není to náhodou vina výrobce, což rozhodně Lidl není (viz text článku, kde se dozvíte jak výrobce, tak pod koho spadá)?

2 0
možnosti

Jenže jehla je předmět, který tam nemusel vniknout při výrobě. De*ilů a "vtipálků" se u nás najde dost. Už jsem i viděl, jak nějaký znuděný mladík prohazoval zboží v regálech. A pak, když vám u kasy načtou zboží, které se do regálu se slevami dostalo takto, je ten "zlý kapitalista" vždy obchodník...

1 0
možnosti

Tomu říkám pech, jaká je asi pravděpodobnost že inpekce zrovna vybere balení s tímto bonusem? Samozřejmě za předpokladu jen jedné jehly. Tím nechci nikoho hájit, je to velký průšvih!

0 0
možnosti

P75a34v86l10a 53N66o79v17á

9. 1. 2016 7:27

Jak vlastne maji jistotu,ze tam ta jehla byla. Bych mohla prijit takhle s kdecim,kdyz bych chtela nekoho pomluvit. Netvrdim,ze si to pani vymyslela,ale jak podlozila svoje obvineni? Jenom me to zajima..

1 2
možnosti

P63a93v39e39l 98P72í53p91a

9. 1. 2016 7:53

jaká paní? V článku píšou že ji tam nalezla veterinární správa.

0 2
možnosti

K23a67r15e70l 98D26r59d75a

9. 1. 2016 6:25

Včera jsem držel v ruce v LIDLu paprikáš Krahulík - PIKOK ve 30% slevě. Říkám si, pěkná cena. Pak jsem koukl jak se z toho bělají úlomky kostí, tak jsem to dal zpět, že je tam toho "šrotu a odpadu" dnes nějak moc. Zpravidla o svátcích jde kvalita uzenin všude dolu. Cože to tam píší za bajky, "na 100 g bylo použito 135 g masa"... a o pomletých kostech nikde ani slovo? ;-D

(Přitom je to "zdravá potravina". Jeden salám z mála, kde není E120. Tak ho občas beru.)

Nefungující detektor "součástek z auta" u Krahulíka je úplně to poslední, co mě u něj trápí. ;-D

1 0
možnosti

J65a23n 19M77a43r47e24k

9. 1. 2016 7:24

První co komunista udělal když se o tom dozvěděl, tak do všech masokombinátů koupil techniku ze západu na mletí kostí. Dietní salám bezva mňamka,co kolečko to kus kosti.;-D

0 2
možnosti

Řekl bych, že v takových velkých provozech se to může stát, ale nemělo by. Někdo tu píše, že se to mohlo stát při očkování vepře, to by ten očkující musel být zlitý, jako vepř. Spíše to tam spadlo při "očkování" masa, či co to bylo. Nicméně, měl jsem možnost být v předloňském roce ve Vídní v masokombinátu, kde se vyrábějí klobásy, párky a další. Nafotil jsem si to. Někde ve vozících bylo nakrájené maso šedivé barvy a slizké koezistence. V míchači to bylo již pomleté a masové barvy, dojalo mně, že pracovník tam přivezl bednu plnou nějakých bílých "peřinek" - granulí a vše tam nasypal a zalil to vodou z hadice. Pak tam nasypal pytle nějakých prášků. Výsledek? Asi půl roku jsem nejedl salámy, klobásy a párky z obchodu, jen od soukromníka, který to dělá doma a znám ho. Výsledek - všude je to stejný, jen možná v tom reichu a jinde je víc masa a míň svinstva než v česku.

3 2
možnosti

Takže se podle vás snáze zalomí jehla v mrtvém ležícím kuse masa, než v docela pohyblivém živém praseti?

0 0
možnosti