- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V článku na konci se píše, že pršut je tepelně neopravované maso. Která masa se tedy tepelně opravují??
šunky, některé salámy např. Vysočina
Koukám, co to mám doma, Bože!, ZŘUD skončil. Nově je z toho MÚÚÚ z Písku a MKP z Poličky. MÚÚÚ má mít nově prodejny na Karláku a na Pavláku. Sláva na nebesích! To jsou mi věci.
Písečan je nejlepší salám na světě. Jeden by chtěl s uzeninami skončit, je to přece nezdravé. A pak přijde Ital z Písku a je všechno jinak...
Pískem koluje legenda, že si Písečana naporoučel místní Ital, co provozuje naprosto luxusní pizzerii. Nejlepší pizza v Evropě. Tak jestli teď seženu Písečana na Pavláku obden, bude to moje konečná se zdravou výživou. Safra.
A že LIDL neobjevil ZŘUD a patlá se s Krahulíkem? Babiš a jeho tlačenka?
Pro zajímavost, ředitel ZŘUDU upozorňuje na nesmyslné testy salámů na Nově (odkazy níže). Najít testy nemohu, asi je raději Nova sprovodila ze světa. Ale nedávno jsem potkal test Vysočiny, který začínal tím, že je Vysočina nejhorší salám na českém trhu a pak jelo hodnocení. Což mě poslalo do kolen. Poslední tepelně opracovaný slušný salám, co po sametu na českém trhu zůstal a někdo ho obecně označí za odpad a vydává se za odborníka. Patrně stejná hláška jako na Nově. Koukám, že Vysočina z Písku vyhrávala testy, tak se ZŘUD ozval po právu.
Dost dobré motto, "musí být poznat, že zákazník není podváděn".
http://www.muuupisek.cz/data/images/original/potrrevue62014.pdf
http://www.vitalia.cz/clanky/smutny-pribeh-kuchar-radici-lidem-nema-zakladni-potravinarske-znalosti/
Porad kecy o polskych potravinach a ze ty ceske jsou lepsi. Tak dobrou chut!
V tom má určitě prsty Kalousek.
A jak za to ten Lidl může, mohl byste mi to vysvětlit? Není to náhodou vina výrobce, což rozhodně Lidl není (viz text článku, kde se dozvíte jak výrobce, tak pod koho spadá)?
Jenže jehla je předmět, který tam nemusel vniknout při výrobě. De*ilů a "vtipálků" se u nás najde dost. Už jsem i viděl, jak nějaký znuděný mladík prohazoval zboží v regálech. A pak, když vám u kasy načtou zboží, které se do regálu se slevami dostalo takto, je ten "zlý kapitalista" vždy obchodník...
Tomu říkám pech, jaká je asi pravděpodobnost že inpekce zrovna vybere balení s tímto bonusem? Samozřejmě za předpokladu jen jedné jehly. Tím nechci nikoho hájit, je to velký průšvih!
Jak vlastne maji jistotu,ze tam ta jehla byla. Bych mohla prijit takhle s kdecim,kdyz bych chtela nekoho pomluvit. Netvrdim,ze si to pani vymyslela,ale jak podlozila svoje obvineni? Jenom me to zajima..
jaká paní? V článku píšou že ji tam nalezla veterinární správa.
Včera jsem držel v ruce v LIDLu paprikáš Krahulík - PIKOK ve 30% slevě. Říkám si, pěkná cena. Pak jsem koukl jak se z toho bělají úlomky kostí, tak jsem to dal zpět, že je tam toho "šrotu a odpadu" dnes nějak moc. Zpravidla o svátcích jde kvalita uzenin všude dolu. Cože to tam píší za bajky, "na 100 g bylo použito 135 g masa"... a o pomletých kostech nikde ani slovo?
(Přitom je to "zdravá potravina". Jeden salám z mála, kde není E120. Tak ho občas beru.)
Nefungující detektor "součástek z auta" u Krahulíka je úplně to poslední, co mě u něj trápí.
První co komunista udělal když se o tom dozvěděl, tak do všech masokombinátů koupil techniku ze západu na mletí kostí. Dietní salám bezva mňamka,co kolečko to kus kosti.
Řekl bych, že v takových velkých provozech se to může stát, ale nemělo by. Někdo tu píše, že se to mohlo stát při očkování vepře, to by ten očkující musel být zlitý, jako vepř. Spíše to tam spadlo při "očkování" masa, či co to bylo. Nicméně, měl jsem možnost být v předloňském roce ve Vídní v masokombinátu, kde se vyrábějí klobásy, párky a další. Nafotil jsem si to. Někde ve vozících bylo nakrájené maso šedivé barvy a slizké koezistence. V míchači to bylo již pomleté a masové barvy, dojalo mně, že pracovník tam přivezl bednu plnou nějakých bílých "peřinek" - granulí a vše tam nasypal a zalil to vodou z hadice. Pak tam nasypal pytle nějakých prášků. Výsledek? Asi půl roku jsem nejedl salámy, klobásy a párky z obchodu, jen od soukromníka, který to dělá doma a znám ho. Výsledek - všude je to stejný, jen možná v tom reichu a jinde je víc masa a míň svinstva než v česku.
Takže se podle vás snáze zalomí jehla v mrtvém ležícím kuse masa, než v docela pohyblivém živém praseti?