Diskuze

Čechům krkovička, Španělům kýta. Chutě národů mění obchod s vepřovým

Čechům chutná krkovice a koleno, které jinde v Evropě moc na odbyt nejdou. Naopak moc nemusí kýtu, po které je zase vysoká poptávka na jihu. Obchodníkům se jednotlivé části vepře vyplatí nakoupit levně tam, kde o ně není tak velký zájem. Chutě národů proto mění putování vepřového masa po Evropě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Ktery hlupak prisel na to ze jako cech nemam rad kytu? Neni to stejny chytrak co prisel na to ze miluju kureci separat?

0 1
možnosti
IS

Zrušte sankce proti Rusku a máte po problému. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J47i76ř56í 73E68r79b40e66n

12. 1. 2016 21:04

Dovoz vepřového z EU do Ruska zakázala Putinova věrchuška v reakci na zákaz vývozu vojensky zneužitelných technologií z EU do Ruska. Ne obráceně...

0 0
možnosti
PS

Řízek jedině z krkny!

1 0
možnosti
KN

Tak krkovicku bych nedal ani psovi (kdybych nejakeho mel).

0 3
možnosti
MK

M36i13l20a54n 51K21r25á47l

12. 1. 2016 14:26

Já když mám před výplatou jím vždy maso bez přílohy.

0 0
možnosti
VBS

Majitelé dnešních firem obchodujících s masem jistého věku by si měli přeci ještě dobře pamatovat "obchod" s masem za starého režimu, kdy "strana" vyvážela ve velkém kvalitní části a ve jménu stability cen a trvalého dostatku masa na vnitřním trhu za něj de facto dovážela méně kvalitní části. Takže proč se divíme?

1 0
možnosti
TD

"Podle Karla Hanzelky ze skupiny Agrofert"

Asi nějakej odborník.

1 0
možnosti
MK

Asi ano, nebo snad vy víte více o tom, odkud kam cestuje po evropě a jaké maso?

2 0
možnosti
MV

Buďte rádi, že nám voní krkovička. Za pár let by to mohl být jen kebab.

3 6
možnosti
MK

důvodem, proč se málo konzumuje hovězí maso je cena hovězího

5 5
možnosti
PB

Tím bych i oponoval, radši za 200-250 kvalitní hovězí než za 150 suché prsa Andrej kvality, ve výsledku to vyjde levněji, protože na nasycení mi stačí polovic hovězího , protože kuřecí je jen balast, který moc nezasyti...

1 5
možnosti
OM

"Na jih naopak často putují kýty. I když jsou z nich nejchutnější řízky, v Česku je to kvůli pracnému zpracování nejméně chtěný díl. "

To je docela diskutabilní, jestli jsou z ní nejchutnější řízky. A pracné zpracování? To někdo domů kupuje celou kýtu?

0 0
možnosti
LK

Ja jo. Ja za to nemuzu ze hodne zeru. ))) Ostatne je vyhodnejsi nakup celeho kusu masa. Jeden muze roztridit a upravit lepe nez z umolasaneho kousku.

0 0
možnosti