Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou jemnost. Marmeládou se plní až po usmažení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M96a40r16t39i53n 78K11a91r94á27s82e66k 1928944489764

Tak až na to, že do koblih se marmeláda dává už před smažením, tak dobrý. Tohle náhražkové plnění nemá nic společného s tradiční koblihou a obvykle nemá moc společného ani s kvalitní marmeládou.

0/0
16.1.2016 10:58

O73n76d15r94a 20P60á62t94e34k 8353919534785

Eh. ,,Prdelky od sebe?''

Jak to souvisí s koblihou?

0/0
15.1.2016 14:25

P98a27v19l49í11n90a 79B23u98t10a65n13o91v81á 3424814748948

Chci koblížek! :-)

0/0
15.1.2016 11:19
Foto

K30a40r30e32l 67M38a42l13ý 6466774210151

Krasne remeslo. Skoda, ze je ta marmelada tak hnusna.

+3/0
15.1.2016 10:12

J28a86k57u22b 95R98o73u26s 3913140684622

Mám pocit, že do těch koblih přidávají ještě něco pro snižování IQ, protože když dáš čechovi koblihu, přestane myslet a začne se chovat jako blbeček (hlavně u voleb teda)

+6/−5
15.1.2016 4:55

P74a75v49l90í28n77a 29B22u58t40a70n23o58v76á 3584794168968

To, že někdo volí někoho jiného než Vy, neznamená že má nižší IQ. Popř. si totéž ten dotyčný myslí o Vás ;-)

+3/−1
15.1.2016 11:22

R53o11m12a93n 81N77o55v78a85k 6429181582126

krasny jak od Babise :D

0/−1
15.1.2016 1:25

M26a70r66t56i90n88a 50S84e68d57l97i55c87k26á 5432635281502

Kde přesně mají koblihy prdelky? Tam, co se do nich nafurtruje marmeláda - pardon, džem?

0/0
14.1.2016 18:01

J92a19r93e59k 66W60o79l93f 5700459480

ano, tam kde kakají marmeládu ... ;-)

+1/0
15.1.2016 10:02

P91a86v14l98a 37S53k51o91u29m66a90l64o22v84á 4539130470930

já bych si dala "hovádka" ! To jsou takový ty sladký bramborový placky dělaný na tom litinovém plátu na plotně, který se položí třeba na plynový vařič - před 40 lety to jelo jak hot dog .....

+1/0
14.1.2016 18:01

M61i21c25h66a91e24l 48M17e65n14s16i75k 8961276150452

"Na litinovém plátu", tečka. Pod plotnou se topilo dřevem.

Jóó, před 40 lety;-D

+2/0
14.1.2016 22:14

B75o70h93u56m59i71l91a 70M98a82j11e53r81o74v23á 4567421104

obalený cukrem a skořicí ježiši to byla ňamka

0/0
15.1.2016 14:33

M19i33c32h35a93e88l 60C29h87a46r85v52á69t 9739598753182

Jo a pak se do ní špricem prdne trocha marmelády. Tedy pardon, jamu.

0/0
14.1.2016 17:59

H82e19l90e43n89a 29P53a66r19d22u93b35s90k90á 1589432951181

Takže na iDnesu už budete moci poslat někoho do prdelky, aniž by vám odebrali íčka. Když už je to slovo i v nadpisu...

+2/0
14.1.2016 17:25

K81a23r50e75l 15V95á40v83ř54e 6845565224379

To plnění je chyba. Když Vám marmeláda vyteče, zkazí Vám olej.

+1/0
14.1.2016 17:22

K16a66r40e47l 51V66á28v14ř77e 6675845754659

se to nějak blbě zařadilo. Reagoval jsem na pána, který dává marmeládu do těsta před smažením.

0/0
14.1.2016 17:23

J93a96r55o36m18í72r 64Š76t62o67h16a13n94s13l 5154739684202

Jedna rada bokem pro vsechny smazice koblih. Nedelejte koblihy jen z klasicke psenice, ale pridejte cast sojove mouky (staci mala cast 10-15%. Koblihy pak nebudou tolik sat tuk pri smazeni/fritovani a budou o nekolik urovni lepsi. ;)

0/−1
14.1.2016 17:08

P95e84t10r 29F33r59ý21d91e39k 7889771449823

Soja? Ne, dekuji...

+2/0
15.1.2016 10:15

V89i39k40t45o86r 97N58o47v48a71k 5263523971339

Oslovte Homra Simpsa ten je v koblihach jak doma;-D;-D;-D

+1/0
14.1.2016 17:03

V43o56j62t22ě39c19h 57R88ů90ž64e74k 1727942254262

To je jiný druh.

+1/0
14.1.2016 17:07

J43a75k98u27b 84Z25a73m63a66z28a74l 4193715568223

Prdelky v nadpisu spolehlive lakaji ctenare. Jakmile vsak toto krasne slovo nekdo napise v nejake diskuzi, tak 'delete' :-/

0/0
14.1.2016 17:01

B82o75ř35í36k 76P44u75l75k47r34á34b11e47k 1743708249127

Půlky od sebe a pozor na hnědý pruh. Základem vložení Babiše je čerstvé sádlo V

+3/−4
14.1.2016 16:53

P30e15t95r 27N34o23v17á69k 1915951939648

Tak zrovna pekárnu Kabát dávat jako příklad k dobrému a čerstvému pečivu, no nevím nevím Rv

0/0
14.1.2016 16:53

H98u84b42e77r81t 98Ž46í68t47k81o 4679988613925

Nová doba: koblihami se už neuplácí, stačí o nich napsat.

Lidem se aspoň začnou sbíhat sliny.

0/0
14.1.2016 16:42

M59i24c35h88a95e14l 71M75e50n50s25i64k 8501216280172

Mě spíš dělat nevolno.

Koblihy jsou strašně mastný, fuj.

+2/−1
14.1.2016 22:16

B52o79ř81í81k 34P48u68l69k91r70á76b43e94k 1483478959657

VOLBY se blíží!!!!!!

+4/−2
14.1.2016 16:36

D41a63v92i43d 12H98y88š91p32l44e90r 2613263587355

R^

0/0
14.1.2016 16:23

J50a40r38o86s27l78a67v 20K55a65d96l34e36c 5381809112131

Koblížky pečeme u nás doma běžně. Základ je !jahodová! marmeláda. A plníme !před! pečením.

+2/0
14.1.2016 16:22

P29a98v18l56a 34K72u49č79e91r88o12v14á 5767171743

koblihy dělám, podle hodně starého receptu, smažím už s marmeládou, nevím jak dlouho vydrží čerstvé, rodina jim nedá šanci ani vystydnout, s těma z marketu nemají kromě názvu společného nic, jen je to práce na půl dne

+7/0
14.1.2016 16:20

R22o50m91a64n 20N59o78v86a73k 6529471772156

domaci taky miluju, jeste teply, marmelady na ne davame po usmazeni

0/0
15.1.2016 1:26

R73o62m63a51n 42N86o42v27a49k 6789251662876

my v nich delame diry, takze to jsou spis takovy krouzky

0/0
15.1.2016 1:27

J17a34n 88Z65á15s77t58a31v22a 8850454258906

Majitel poskytl recept?

0/0
14.1.2016 16:06

M53a49r22t44i13n 86K94ř44í15ž 9393352590717

To je zase už nějaká předvolební agitka?

+3/−2
14.1.2016 15:55

M89i73r57a 71L71o75v97e 3314510538964

Aha, tak ted jsem se teprve koukla na to video ...vytazek z obilovin ...LEPEK? SYROVATKA, SUSENE BILKY A ZLOUTKY a dalsi a dalsi ....delaji ten zazrak.;-D Cerstva vajicka jsou tam ve velmi malem poctu.:-)

+1/0
14.1.2016 15:34

P18a46t69r29i83k 61P75í28c36h50a43l 4922156157

Hledej hledej náplň.

0/0
14.1.2016 15:29

M74i38r71a 53L12o94v63e 3154430868844

A ja myslela, ze tim tajemstvim jsou kypridla, zjemnovadla, barviva a ruzne sracicky, ktere se do toho ve vyrobnach cpou, protoze ja mam ty vlastnorucne udelane doma pokazde uplne jinaci. Hned po usmazeni jsou fantasticke, takze je jime ihned ale za par hodin jakoby zmenily stukturu a stavaji se z nich tuhace. Cerstva vajca samozrejme ze pouzivam. Ja si osobne myslim, ze to vajcama neni.

0/0
14.1.2016 15:27

E72v49a 23R68o27c69c11o 6948240359669

Was ist das vajca ?

0/−1
14.1.2016 15:33

M27i74r59a 52L62o16v33e 3304560808524

the eggs;-D

+4/0
14.1.2016 15:34

M66i96l47a35n 76K49l58o43u12č13e81k 9444217229616

Třeba je to tím, že je nenecháváte kynout při 90% vlhkosti.

0/0
14.1.2016 15:34

M58i18r79a 41L96o89v79e 3184210958934

To si nemyslim, mame doma klimatizaci, takze mame suchy byt (FL), testo strkam do mirne predehrate trouby, vykyne nadherne, nejsem zadne becko;-D Pecu chleba a ruzne pecivo kazdy tyden, s kynutim testa zadny problem nemam.

0/0
14.1.2016 15:40

M58i41l56a81n 22K40l13o29u82č26e31k 9904927619466

Vykyne nádherně, ale né při 90% vlhkosti , podle mě tam tu vlhokst nenastavují jen tak z plezíru.

+1/0
14.1.2016 15:51

M79i32r62a 45L40o48v40e 3104560248494

Neni nad koblihu od Dunkin Donuts;-D ...tu jemnost (i nekolik hodin po vychladnuti), delaji vselijaka kypridla a ja nevim co oni vsechno pouzivaji ...to ja doma nemam, takze to v zivote neudelam. Tak jako doma nikdy neudelate napriklad mnamy sunku a klobasy bez rychlosoli, atd.

0/−2
14.1.2016 15:58

M24i82l61a86n 88K36l38o82u89č27e86k 9304897509406

Kypříci prášek - hlavní složka je jedlá soda, není nic extra a žádná novinka, to si může koupit 100 let každý, rychlosůl do uzenin samozřejmě patří, její hlavní efekt je ovšem konzervace a ochrana proti botulismu.

0/0
14.1.2016 16:06

K90a38r45e37l 27N86a79s60t19o56u54p75i64l 3540271400981

Ano, ta "rychlosul" je oblíbené téma lidí, kteří vůbec nerozumí tomu, kolik jí vlastně v celkovém procentu soli je a proč se používá...

0/0
14.1.2016 16:21

J67a71n 25N30o67v95ý 5373945619202

Kdo do sebe ještě láduje kolblihy? Pokaždé když jdu do marketu, tak jich tam mají plnou nálož, nikdo to nebere a když jdu nakoupit večer, tak se těch den starých koblich snaží zbavit aspoň slevami -50 nebo -75%. Bez většího zájmu kupujících...

0/−1
14.1.2016 15:11

M70i28r92a 12L72o93v10e 3574110648294

Mozna, ze je lide kupuji az vecer, az jsou v te sleve.;-D

+2/0
14.1.2016 15:20

M96i62l44a32n 51K40l44o59u73č37e71k 9854867629276

Svět se ovšem netočí jenom kolem vás pane, kdyby je nikdo nekupoval, tak tam nejsou.

+3/0
14.1.2016 15:31

Z34d20e33ň42k17a 42V64e76s18e41l26á 8539805807630

Marketový koblihy nejsou dobrý, ale ve stánku u zastávky, co jsem jezdívala, mívali vynikající. Bohužel ale mám dojem, že i oni se docela výrazně zhoršili. :-(

0/0
14.1.2016 15:39

J96i26ř74í 79Š69k19o79p96í25k 5641926447873

Takže těch 6 vajec co má na stole je na 360 koblih? Tak to je opravdu "velký množství"...

+5/0
14.1.2016 14:59
Foto

T81o97m42á16š 49D54v68o89ř34á67k 7575856427841

Bureš asi bude kupovat Kabáta...

+6/0
14.1.2016 14:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.