Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou jemnost. Marmeládou se plní až po usmažení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M90a66r18t74i58n 97K89a87r31á14s81e46k 1268944749534

Tak až na to, že do koblih se marmeláda dává už před smažením, tak dobrý. Tohle náhražkové plnění nemá nic společného s tradiční koblihou a obvykle nemá moc společného ani s kvalitní marmeládou.

0/0
16.1.2016 10:58

O26n42d40r96a 16P72á13t33e45k 8653949844665

Eh. ,,Prdelky od sebe?''

Jak to souvisí s koblihou?

0/0
15.1.2016 14:25

P25a46v88l59í94n67a 73B29u34t76a35n67o63v76á 3884464608408

Chci koblížek! :-)

0/0
15.1.2016 11:19
Foto

K43a35r84e69l 92M65a88l77ý 6876434710181

Krasne remeslo. Skoda, ze je ta marmelada tak hnusna.

+3/0
15.1.2016 10:12

J62a23k33u71b 83R24o31u51s 3583300544282

Mám pocit, že do těch koblih přidávají ještě něco pro snižování IQ, protože když dáš čechovi koblihu, přestane myslet a začne se chovat jako blbeček (hlavně u voleb teda)

+6/−5
15.1.2016 4:55

P48a16v71l43í39n82a 65B71u15t31a69n98o96v32á 3804104818168

To, že někdo volí někoho jiného než Vy, neznamená že má nižší IQ. Popř. si totéž ten dotyčný myslí o Vás ;-)

+3/−1
15.1.2016 11:22

R33o11m21a70n 63N11o94v78a61k 6679941122196

krasny jak od Babise :D

0/−1
15.1.2016 1:25

M88a16r45t62i30n31a 59S94e32d71l65i85c91k23á 5362485131242

Kde přesně mají koblihy prdelky? Tam, co se do nich nafurtruje marmeláda - pardon, džem?

0/0
14.1.2016 18:01

J49a44r35e28k 42W57o84l14f 5750649760

ano, tam kde kakají marmeládu ... ;-)

+1/0
15.1.2016 10:02

P70a69v95l42a 63S63k43o12u58m49a85l83o60v44á 4349770490740

já bych si dala "hovádka" ! To jsou takový ty sladký bramborový placky dělaný na tom litinovém plátu na plotně, který se položí třeba na plynový vařič - před 40 lety to jelo jak hot dog .....

+1/0
14.1.2016 18:01

M55i74c47h27a59e75l 89M55e57n59s57i53k 8661816790612

"Na litinovém plátu", tečka. Pod plotnou se topilo dřevem.

Jóó, před 40 lety;-D

+2/0
14.1.2016 22:14

B11o69h53u38m59i91l46a 53M73a62j60e73r83o18v78á 4457391294

obalený cukrem a skořicí ježiši to byla ňamka

0/0
15.1.2016 14:33

M88i39c95h20a92e16l 85C15h13a85r57v91á67t 9169328593742

Jo a pak se do ní špricem prdne trocha marmelády. Tedy pardon, jamu.

0/0
14.1.2016 17:59

H79e49l89e81n19a 30P72a64r97d12u16b47s78k24á 1279332761521

Takže na iDnesu už budete moci poslat někoho do prdelky, aniž by vám odebrali íčka. Když už je to slovo i v nadpisu...

+2/0
14.1.2016 17:25

K67a32r55e16l 87V61á16v56ř38e 6235185374389

To plnění je chyba. Když Vám marmeláda vyteče, zkazí Vám olej.

+1/0
14.1.2016 17:22

K54a57r20e68l 65V41á22v90ř10e 6485355874679

se to nějak blbě zařadilo. Reagoval jsem na pána, který dává marmeládu do těsta před smažením.

0/0
14.1.2016 17:23

J34a25r24o33m80í51r 21Š22t26o43h74a30n68s65l 5184689874962

Jedna rada bokem pro vsechny smazice koblih. Nedelejte koblihy jen z klasicke psenice, ale pridejte cast sojove mouky (staci mala cast 10-15%. Koblihy pak nebudou tolik sat tuk pri smazeni/fritovani a budou o nekolik urovni lepsi. ;)

0/−1
14.1.2016 17:08

P19e49t69r 69F22r18ý86d50e38k 7269631289953

Soja? Ne, dekuji...

+2/0
15.1.2016 10:15

V67i48k63t46o91r 32N56o71v96a25k 5213203811889

Oslovte Homra Simpsa ten je v koblihach jak doma;-D;-D;-D

+1/0
14.1.2016 17:03

V10o98j33t52ě12c12h 39R84ů27ž97e21k 1167372814522

To je jiný druh.

+1/0
14.1.2016 17:07

J34a57k93u30b 75Z36a66m31a73z84a22l 4263985938383

Prdelky v nadpisu spolehlive lakaji ctenare. Jakmile vsak toto krasne slovo nekdo napise v nejake diskuzi, tak 'delete' :-/

0/0
14.1.2016 17:01

B58o86ř33í18k 86P27u84l24k60r88á20b49e50k 1513398639507

Půlky od sebe a pozor na hnědý pruh. Základem vložení Babiše je čerstvé sádlo V

+3/−4
14.1.2016 16:53

P14e46t49r 30N90o44v55á32k 1775351489408

Tak zrovna pekárnu Kabát dávat jako příklad k dobrému a čerstvému pečivu, no nevím nevím Rv

0/0
14.1.2016 16:53

H12u44b56e68r20t 87Ž97í49t64k66o 4209958143195

Nová doba: koblihami se už neuplácí, stačí o nich napsat.

Lidem se aspoň začnou sbíhat sliny.

0/0
14.1.2016 16:42

M35i85c24h91a19e43l 17M78e59n72s46i23k 8411106390612

Mě spíš dělat nevolno.

Koblihy jsou strašně mastný, fuj.

+2/−1
14.1.2016 22:16

B77o54ř37í57k 53P63u80l39k63r40á24b84e46k 1363538259817

VOLBY se blíží!!!!!!

+4/−2
14.1.2016 16:36

D19a69v18i85d 25H14y32š17p52l71e20r 2543783877685

R^

0/0
14.1.2016 16:23

J87a85r22o81s47l60a55v 54K56a59d60l94e57c 5701519162561

Koblížky pečeme u nás doma běžně. Základ je !jahodová! marmeláda. A plníme !před! pečením.

+2/0
14.1.2016 16:22

P63a14v70l91a 53K45u72č32e30r15o81v52á 5357591753

koblihy dělám, podle hodně starého receptu, smažím už s marmeládou, nevím jak dlouho vydrží čerstvé, rodina jim nedá šanci ani vystydnout, s těma z marketu nemají kromě názvu společného nic, jen je to práce na půl dne

+7/0
14.1.2016 16:20

R71o35m97a33n 54N15o64v36a64k 6239571342296

domaci taky miluju, jeste teply, marmelady na ne davame po usmazeni

0/0
15.1.2016 1:26

R60o64m46a24n 56N50o17v95a24k 6519231882606

my v nich delame diry, takze to jsou spis takovy krouzky

0/0
15.1.2016 1:27

J90a36n 49Z57á43s29t26a26v71a 8650674668956

Majitel poskytl recept?

0/0
14.1.2016 16:06

M38a14r13t14i41n 69K82ř65í29ž 9573962320447

To je zase už nějaká předvolební agitka?

+3/−2
14.1.2016 15:55

M91i21r68a 76L69o96v51e 3754390588604

Aha, tak ted jsem se teprve koukla na to video ...vytazek z obilovin ...LEPEK? SYROVATKA, SUSENE BILKY A ZLOUTKY a dalsi a dalsi ....delaji ten zazrak.;-D Cerstva vajicka jsou tam ve velmi malem poctu.:-)

+1/0
14.1.2016 15:34

P78a92t95r46i42k 25P26í59c87h74a35l 4512876217

Hledej hledej náplň.

0/0
14.1.2016 15:29

M93i26r42a 19L21o41v33e 3474280498174

A ja myslela, ze tim tajemstvim jsou kypridla, zjemnovadla, barviva a ruzne sracicky, ktere se do toho ve vyrobnach cpou, protoze ja mam ty vlastnorucne udelane doma pokazde uplne jinaci. Hned po usmazeni jsou fantasticke, takze je jime ihned ale za par hodin jakoby zmenily stukturu a stavaji se z nich tuhace. Cerstva vajca samozrejme ze pouzivam. Ja si osobne myslim, ze to vajcama neni.

0/0
14.1.2016 15:27

E27v38a 41R15o64c66c89o 6898780329909

Was ist das vajca ?

0/−1
14.1.2016 15:33

M34i43r38a 18L45o96v47e 3784840408684

the eggs;-D

+4/0
14.1.2016 15:34

M50i77l30a38n 19K10l90o98u44č63e84k 9654887119886

Třeba je to tím, že je nenecháváte kynout při 90% vlhkosti.

0/0
14.1.2016 15:34

M12i36r72a 39L71o61v45e 3564390978854

To si nemyslim, mame doma klimatizaci, takze mame suchy byt (FL), testo strkam do mirne predehrate trouby, vykyne nadherne, nejsem zadne becko;-D Pecu chleba a ruzne pecivo kazdy tyden, s kynutim testa zadny problem nemam.

0/0
14.1.2016 15:40

M30i97l26a89n 95K89l67o31u78č66e69k 9864717439616

Vykyne nádherně, ale né při 90% vlhkosti , podle mě tam tu vlhokst nenastavují jen tak z plezíru.

+1/0
14.1.2016 15:51

M77i33r44a 82L87o79v26e 3874810838714

Neni nad koblihu od Dunkin Donuts;-D ...tu jemnost (i nekolik hodin po vychladnuti), delaji vselijaka kypridla a ja nevim co oni vsechno pouzivaji ...to ja doma nemam, takze to v zivote neudelam. Tak jako doma nikdy neudelate napriklad mnamy sunku a klobasy bez rychlosoli, atd.

0/−2
14.1.2016 15:58

M15i33l39a79n 73K93l77o50u14č85e10k 9114137609406

Kypříci prášek - hlavní složka je jedlá soda, není nic extra a žádná novinka, to si může koupit 100 let každý, rychlosůl do uzenin samozřejmě patří, její hlavní efekt je ovšem konzervace a ochrana proti botulismu.

0/0
14.1.2016 16:06

K61a65r18e23l 17N42a32s22t31o54u44p63i24l 3100591800601

Ano, ta "rychlosul" je oblíbené téma lidí, kteří vůbec nerozumí tomu, kolik jí vlastně v celkovém procentu soli je a proč se používá...

0/0
14.1.2016 16:21

J17a59n 42N95o60v18ý 5113795449252

Kdo do sebe ještě láduje kolblihy? Pokaždé když jdu do marketu, tak jich tam mají plnou nálož, nikdo to nebere a když jdu nakoupit večer, tak se těch den starých koblich snaží zbavit aspoň slevami -50 nebo -75%. Bez většího zájmu kupujících...

0/−1
14.1.2016 15:11

M50i34r45a 11L70o91v36e 3104900848164

Mozna, ze je lide kupuji az vecer, az jsou v te sleve.;-D

+2/0
14.1.2016 15:20

M58i29l70a82n 59K80l95o81u10č23e57k 9104237529826

Svět se ovšem netočí jenom kolem vás pane, kdyby je nikdo nekupoval, tak tam nejsou.

+3/0
14.1.2016 15:31

Z39d96e70ň25k50a 25V47e73s49e78l49á 8279755157370

Marketový koblihy nejsou dobrý, ale ve stánku u zastávky, co jsem jezdívala, mívali vynikající. Bohužel ale mám dojem, že i oni se docela výrazně zhoršili. :-(

0/0
14.1.2016 15:39

J34i74ř25í 25Š34k65o28p52í92k 5601706817353

Takže těch 6 vajec co má na stole je na 360 koblih? Tak to je opravdu "velký množství"...

+5/0
14.1.2016 14:59
Foto

T28o15m28á30š 55D53v81o67ř65á53k 7135516967181

Bureš asi bude kupovat Kabáta...

+6/0
14.1.2016 14:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.