Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou jemnost. Marmeládou se plní až po usmažení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M85a21r28t24i79n 60K48a69r54á63s68e85k 1498874609624

Tak až na to, že do koblih se marmeláda dává už před smažením, tak dobrý. Tohle náhražkové plnění nemá nic společného s tradiční koblihou a obvykle nemá moc společného ani s kvalitní marmeládou.

0/0
16.1.2016 10:58

O11n28d79r13a 16P20á83t84e30k 8533509654495

Eh. ,,Prdelky od sebe?''

Jak to souvisí s koblihou?

0/0
15.1.2016 14:25

P81a12v52l10í71n13a 62B22u75t14a95n17o50v62á 3964324738798

Chci koblížek! :-)

0/0
15.1.2016 11:19
Foto

K73a46r34e32l 18M94a54l41ý 6426724220281

Krasne remeslo. Skoda, ze je ta marmelada tak hnusna.

+3/0
15.1.2016 10:12

J45a63k69u97b 29R34o83u51s 3203130864612

Mám pocit, že do těch koblih přidávají ještě něco pro snižování IQ, protože když dáš čechovi koblihu, přestane myslet a začne se chovat jako blbeček (hlavně u voleb teda)

+6/−5
15.1.2016 4:55

P69a95v29l95í36n10a 98B73u19t41a32n60o12v92á 3144774548938

To, že někdo volí někoho jiného než Vy, neznamená že má nižší IQ. Popř. si totéž ten dotyčný myslí o Vás ;-)

+3/−1
15.1.2016 11:22

R15o95m86a75n 69N92o43v37a51k 6109441472386

krasny jak od Babise :D

0/−1
15.1.2016 1:25

M71a30r88t59i24n89a 35S48e63d59l63i22c45k83á 5272845541522

Kde přesně mají koblihy prdelky? Tam, co se do nich nafurtruje marmeláda - pardon, džem?

0/0
14.1.2016 18:01

J34a45r13e61k 53W40o90l28f 5840869590

ano, tam kde kakají marmeládu ... ;-)

+1/0
15.1.2016 10:02

P45a20v15l91a 95S27k55o75u39m75a42l31o73v54á 4629340240680

já bych si dala "hovádka" ! To jsou takový ty sladký bramborový placky dělaný na tom litinovém plátu na plotně, který se položí třeba na plynový vařič - před 40 lety to jelo jak hot dog .....

+1/0
14.1.2016 18:01

M93i80c23h92a89e42l 98M46e15n71s55i42k 8161546120902

"Na litinovém plátu", tečka. Pod plotnou se topilo dřevem.

Jóó, před 40 lety;-D

+2/0
14.1.2016 22:14

B83o23h32u71m24i37l18a 83M58a48j94e14r18o14v22á 4957181854

obalený cukrem a skořicí ježiši to byla ňamka

0/0
15.1.2016 14:33

M74i50c49h23a50e72l 65C72h39a44r50v47á94t 9389108583592

Jo a pak se do ní špricem prdne trocha marmelády. Tedy pardon, jamu.

0/0
14.1.2016 17:59

H19e58l96e27n64a 42P63a72r82d67u23b92s19k80á 1859372621801

Takže na iDnesu už budete moci poslat někoho do prdelky, aniž by vám odebrali íčka. Když už je to slovo i v nadpisu...

+2/0
14.1.2016 17:25

K74a11r79e24l 75V30á82v29ř93e 6855155894549

To plnění je chyba. Když Vám marmeláda vyteče, zkazí Vám olej.

+1/0
14.1.2016 17:22

K61a40r93e29l 85V52á29v40ř94e 6465855754659

se to nějak blbě zařadilo. Reagoval jsem na pána, který dává marmeládu do těsta před smažením.

0/0
14.1.2016 17:23

J16a10r20o10m77í15r 68Š23t45o34h97a93n81s76l 5444449484762

Jedna rada bokem pro vsechny smazice koblih. Nedelejte koblihy jen z klasicke psenice, ale pridejte cast sojove mouky (staci mala cast 10-15%. Koblihy pak nebudou tolik sat tuk pri smazeni/fritovani a budou o nekolik urovni lepsi. ;)

0/−1
14.1.2016 17:08

P66e91t22r 61F62r24ý60d10e83k 7429501789633

Soja? Ne, dekuji...

+2/0
15.1.2016 10:15

V92i47k20t23o82r 18N93o18v10a30k 5413253161959

Oslovte Homra Simpsa ten je v koblihach jak doma;-D;-D;-D

+1/0
14.1.2016 17:03

V34o13j75t84ě94c56h 69R29ů83ž52e54k 1467952484762

To je jiný druh.

+1/0
14.1.2016 17:07

J30a36k72u65b 69Z14a55m71a63z61a36l 4533675658703

Prdelky v nadpisu spolehlive lakaji ctenare. Jakmile vsak toto krasne slovo nekdo napise v nejake diskuzi, tak 'delete' :-/

0/0
14.1.2016 17:01

B80o46ř56í28k 35P95u18l56k54r32á93b73e63k 1663688459227

Půlky od sebe a pozor na hnědý pruh. Základem vložení Babiše je čerstvé sádlo V

+3/−4
14.1.2016 16:53

P67e58t45r 90N77o40v22á33k 1675121129628

Tak zrovna pekárnu Kabát dávat jako příklad k dobrému a čerstvému pečivu, no nevím nevím Rv

0/0
14.1.2016 16:53

H22u71b18e89r76t 22Ž79í22t78k28o 4439748403915

Nová doba: koblihami se už neuplácí, stačí o nich napsat.

Lidem se aspoň začnou sbíhat sliny.

0/0
14.1.2016 16:42

M15i93c25h24a97e36l 86M75e23n86s20i36k 8561656950332

Mě spíš dělat nevolno.

Koblihy jsou strašně mastný, fuj.

+2/−1
14.1.2016 22:16

B85o29ř91í20k 50P94u60l55k44r42á60b66e25k 1483258699607

VOLBY se blíží!!!!!!

+4/−2
14.1.2016 16:36

D85a35v27i17d 53H14y74š75p46l57e30r 2783493647245

R^

0/0
14.1.2016 16:23

J25a54r41o23s82l29a51v 20K43a69d79l64e75c 5301599732711

Koblížky pečeme u nás doma běžně. Základ je !jahodová! marmeláda. A plníme !před! pečením.

+2/0
14.1.2016 16:22

P49a75v70l40a 78K25u42č25e26r44o14v46á 5397751943

koblihy dělám, podle hodně starého receptu, smažím už s marmeládou, nevím jak dlouho vydrží čerstvé, rodina jim nedá šanci ani vystydnout, s těma z marketu nemají kromě názvu společného nic, jen je to práce na půl dne

+7/0
14.1.2016 16:20

R77o45m50a69n 16N11o86v41a44k 6249821472726

domaci taky miluju, jeste teply, marmelady na ne davame po usmazeni

0/0
15.1.2016 1:26

R48o98m54a85n 83N58o38v73a93k 6829461392986

my v nich delame diry, takze to jsou spis takovy krouzky

0/0
15.1.2016 1:27

J97a66n 84Z47á72s14t93a83v86a 8390784898666

Majitel poskytl recept?

0/0
14.1.2016 16:06

M70a62r43t36i25n 94K77ř68í76ž 9273882270617

To je zase už nějaká předvolební agitka?

+3/−2
14.1.2016 15:55

M79i46r30a 82L61o14v40e 3174120298554

Aha, tak ted jsem se teprve koukla na to video ...vytazek z obilovin ...LEPEK? SYROVATKA, SUSENE BILKY A ZLOUTKY a dalsi a dalsi ....delaji ten zazrak.;-D Cerstva vajicka jsou tam ve velmi malem poctu.:-)

+1/0
14.1.2016 15:34

P96a50t78r52i88k 60P68í74c95h26a87l 4752396667

Hledej hledej náplň.

0/0
14.1.2016 15:29

M67i50r60a 39L31o49v94e 3294200338564

A ja myslela, ze tim tajemstvim jsou kypridla, zjemnovadla, barviva a ruzne sracicky, ktere se do toho ve vyrobnach cpou, protoze ja mam ty vlastnorucne udelane doma pokazde uplne jinaci. Hned po usmazeni jsou fantasticke, takze je jime ihned ale za par hodin jakoby zmenily stukturu a stavaji se z nich tuhace. Cerstva vajca samozrejme ze pouzivam. Ja si osobne myslim, ze to vajcama neni.

0/0
14.1.2016 15:27

E62v13a 76R74o58c58c67o 6428870389739

Was ist das vajca ?

0/−1
14.1.2016 15:33

M26i34r79a 25L57o23v31e 3444910708904

the eggs;-D

+4/0
14.1.2016 15:34

M26i93l63a78n 76K80l79o60u76č39e54k 9944357569916

Třeba je to tím, že je nenecháváte kynout při 90% vlhkosti.

0/0
14.1.2016 15:34

M10i47r67a 29L42o51v37e 3924330358594

To si nemyslim, mame doma klimatizaci, takze mame suchy byt (FL), testo strkam do mirne predehrate trouby, vykyne nadherne, nejsem zadne becko;-D Pecu chleba a ruzne pecivo kazdy tyden, s kynutim testa zadny problem nemam.

0/0
14.1.2016 15:40

M15i90l80a97n 75K40l85o71u86č82e21k 9784817869616

Vykyne nádherně, ale né při 90% vlhkosti , podle mě tam tu vlhokst nenastavují jen tak z plezíru.

+1/0
14.1.2016 15:51

M36i60r43a 71L39o54v68e 3654230838764

Neni nad koblihu od Dunkin Donuts;-D ...tu jemnost (i nekolik hodin po vychladnuti), delaji vselijaka kypridla a ja nevim co oni vsechno pouzivaji ...to ja doma nemam, takze to v zivote neudelam. Tak jako doma nikdy neudelate napriklad mnamy sunku a klobasy bez rychlosoli, atd.

0/−2
14.1.2016 15:58

M72i37l49a87n 10K39l53o27u74č87e78k 9784637239186

Kypříci prášek - hlavní složka je jedlá soda, není nic extra a žádná novinka, to si může koupit 100 let každý, rychlosůl do uzenin samozřejmě patří, její hlavní efekt je ovšem konzervace a ochrana proti botulismu.

0/0
14.1.2016 16:06

K62a68r18e88l 67N84a42s80t24o76u59p61i95l 3140461350671

Ano, ta "rychlosul" je oblíbené téma lidí, kteří vůbec nerozumí tomu, kolik jí vlastně v celkovém procentu soli je a proč se používá...

0/0
14.1.2016 16:21

J23a97n 67N58o31v98ý 5813805359632

Kdo do sebe ještě láduje kolblihy? Pokaždé když jdu do marketu, tak jich tam mají plnou nálož, nikdo to nebere a když jdu nakoupit večer, tak se těch den starých koblich snaží zbavit aspoň slevami -50 nebo -75%. Bez většího zájmu kupujících...

0/−1
14.1.2016 15:11

M21i72r57a 80L78o57v30e 3904980568334

Mozna, ze je lide kupuji az vecer, az jsou v te sleve.;-D

+2/0
14.1.2016 15:20

M25i91l39a56n 35K21l50o76u56č22e38k 9624207659656

Svět se ovšem netočí jenom kolem vás pane, kdyby je nikdo nekupoval, tak tam nejsou.

+3/0
14.1.2016 15:31

Z54d59e41ň68k36a 17V42e31s31e17l65á 8949795137740

Marketový koblihy nejsou dobrý, ale ve stánku u zastávky, co jsem jezdívala, mívali vynikající. Bohužel ale mám dojem, že i oni se docela výrazně zhoršili. :-(

0/0
14.1.2016 15:39

J23i46ř78í 44Š97k15o38p12í95k 5871416147773

Takže těch 6 vajec co má na stole je na 360 koblih? Tak to je opravdu "velký množství"...

+5/0
14.1.2016 14:59
Foto

T51o81m20á47š 25D22v12o70ř59á40k 7305256817701

Bureš asi bude kupovat Kabáta...

+6/0
14.1.2016 14:54





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.