- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Budiž jim to přáno. Je to zpestření české pivní krajiny, která tak není šedivá. Ale nic víc. I minipivovarníci třeba jednou řeknou, jak složité je trvale vařit kvalitní produkt, stejně jako ho vždy prodat. Není to jen romantika, ale i podnikání. Rád ochutnám, ale jinak se stále držím budvarského ležáku.
Puškvorcový Hastrman z minipivovaru Velký Rybník...
Tak v Praze je slusne Zemske pivo, prestavuji Dominkansky dvur
p. Zitko. nabízím odpověď, stejně je známá ... Veškeré DOTACE jsou zlem, křiví trh a podbízejí byrokracii s korupcí. Chápal bych investice do dálnic, železnic , v žádném případě nikoliv - Do rukou, soukromého subjektu .
DOTACE jsou jakousi CESTOU - Kde, myšlenka není ničím. Důležitá, je ta cesta - Dobře se po ní jede - Nikam, ovšem nevede ...
A jak lze nahlizet na to , ze nekdo dostane na vystavbu pivovaru a prostredi s nim spojeneho obrovskou dotaci a jiny nikoliv? Budu -li konkretni, u nas v Teplicich ziskal jeden minipivovar velkou dotaci na zrizeni provozu a restaurace, na kuchyn i ostatni, to vsechno v centru mesta, v lokalite, kde je jiz sest nedotovanych restauraci, vsechny maji kuchyne, vari , zamestnavaji lidi, provozy proste funguji na trznim zakladu, najednou jim pribyla konkrurence vznikla za statni dotace, je to spravedlive?Podotykam, ze nejsem osobou financne zainteresovanou. Jsem pouze konzument,avsak je mi lito tech, co delaji svou praci za sve a na dotace nedosahnou, presto se snazi, ovsem jak maji s timto bojovat? Je hezke, ze nove prichozi restaurace zamestna 5 lidi, ona ma na to dotace, ale ti ostatni mozna 8 lidi propusti.Kde je tedy smysl dotaci?
tak pokud jde o Monopol tak tam pokud se nepletu dostali grant na přestavbu ruiny s čímž problém nemám...
Podle toho, kde vsude ted maji Matusku, uz tento asi nebude minipivovarem, ale jen houst a vetsi kapky, a nejenom toho Matusku, aby se z nej nestaly druhe Svijany.
tak i Hostivar bude zveda objem varen a mnozí další taky
"Například s pšeničnými pivy přišly nejprve právě minipivovary." - no nevím, osobně jsem se poprvé s pšenicí setkal v lahvi od pivovarů Herold a Primátor, tedy pivovarů průmyslových... že teprve na boom minipivovarů reagovaly SAb Miller s Fénixem a Hnojneken s pšeničnými Kruškami, to už je věc podružná...
Fénix možná
Leč s pšenicema opravdu začali ti malí a Primátor byl první z větších
Například Zvíkov dělal pšenku určitě dřív. Vansdorf a Matuška cca stejně
Ještě kdyby dělaly pivo,které se dá pít a neexperimentovaly.
Díky za minipivovary. Ty velké už do hospod dávají o několik tříd lepší piva, než před pár lety. Některé dvanáctky lahváče jsou katastrofa
V lahvi moc dvanactek neni.Z vetsich pivovaru snad jen Svijany a Krusovice.
Piva není nikdy dost - ovšem jen dobrého piva.
Zkažené se dá prasatům nebo vypálit. Není nutné ho vylévat do kanálu.