Diskuze

V Česku loni vzniklo na padesát minipivovarů. Zároveň se zvětšují

Přibližně jeden nový za týden. Tímto tempem loni vznikaly v Česku nové minipivovary. Zároveň dochází k tomu, že se jak ty stávající, tak ty nové zvětšují. Stále ale dohromady uvaří jen asi procento českého výstavu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Budiž jim to přáno. Je to zpestření české pivní krajiny, která tak není šedivá. Ale nic víc. I minipivovarníci třeba jednou řeknou, jak složité je trvale vařit kvalitní produkt, stejně jako ho vždy prodat. Není to jen romantika, ale i podnikání. Rád ochutnám, ale jinak se stále držím budvarského ležáku.

0 0
možnosti

Puškvorcový Hastrman z minipivovaru Velký Rybník... ;-)

0 0
možnosti

P94a20u12l 17K51u48c95e44r39a

24. 1. 2016 18:29

Tak v Praze je slusne Zemske pivo, prestavuji Dominkansky dvur

0 0
možnosti

p. Zitko. nabízím odpověď, stejně je známá ... Veškeré DOTACE jsou zlem, křiví trh a podbízejí byrokracii s korupcí. Chápal bych investice do dálnic, železnic , v žádném případě nikoliv - Do rukou, soukromého subjektu .

DOTACE jsou jakousi CESTOU - Kde, myšlenka není ničím. Důležitá, je ta cesta - Dobře se po ní jede - Nikam, ovšem nevede ...

2 0
možnosti

A jak lze nahlizet na to , ze nekdo dostane na vystavbu pivovaru a prostredi s nim spojeneho obrovskou dotaci a jiny nikoliv? Budu -li konkretni, u nas v Teplicich ziskal jeden minipivovar velkou dotaci na zrizeni provozu a restaurace, na kuchyn i ostatni, to vsechno v centru mesta, v lokalite, kde je jiz sest nedotovanych restauraci, vsechny maji kuchyne, vari , zamestnavaji lidi, provozy proste funguji na trznim zakladu, najednou jim pribyla konkrurence vznikla za statni dotace, je to spravedlive?Podotykam, ze nejsem osobou financne zainteresovanou. Jsem pouze konzument,avsak je mi lito tech, co delaji svou praci za sve a na dotace nedosahnou, presto se snazi, ovsem jak maji s timto bojovat? Je hezke, ze nove prichozi restaurace zamestna 5 lidi, ona ma na to dotace, ale ti ostatni mozna 8 lidi propusti.Kde je tedy smysl dotaci?

1 0
možnosti

tak pokud jde o Monopol tak tam pokud se nepletu dostali grant na přestavbu ruiny s čímž problém nemám...

0 0
možnosti

Podle toho, kde vsude ted maji Matusku, uz tento asi nebude minipivovarem, ale jen houst a vetsi kapky, a nejenom toho Matusku, aby se z nej nestaly druhe Svijany.

3 0
možnosti

tak i Hostivar bude zveda objem varen a mnozí další taky

0 0
možnosti

"Například s pšeničnými pivy přišly nejprve právě minipivovary." - no nevím, osobně jsem se poprvé s pšenicí setkal v lahvi od pivovarů Herold a Primátor, tedy pivovarů průmyslových... že teprve na boom minipivovarů reagovaly SAb Miller s Fénixem a Hnojneken s pšeničnými Kruškami, to už je věc podružná...

0 0
možnosti

Fénix možná

Leč s pšenicema opravdu začali ti malí a Primátor byl první z větších

Například Zvíkov dělal pšenku určitě dřív. Vansdorf a Matuška cca stejně :-P

0 0
možnosti

K52a15r39e52l 32N82o38v22á87k

24. 1. 2016 10:37

Ještě kdyby dělaly pivo,které se dá pít a neexperimentovaly.

2 6
možnosti

Díky za minipivovary. Ty velké už do hospod dávají o několik tříd lepší piva, než před pár lety. Některé dvanáctky lahváče jsou katastrofa

2 0
možnosti

V lahvi moc dvanactek neni.Z vetsich pivovaru snad jen Svijany a Krusovice.

0 0
možnosti

J70a39n 39G87o27e96t17z

24. 1. 2016 9:56

Piva není nikdy dost - ovšem jen dobrého piva.

5 0
možnosti

Zkažené se dá prasatům nebo vypálit. Není nutné ho vylévat do kanálu.

0 0
možnosti