Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace jsou horší než obchody. Kontrolami neprošla třetina z nich

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) za loňský rok odhalili nedostatky v třetině kontrolovaných restaurací. Gastronomii tak považují za nejproblematičtější segment před řetězci a výrobou. Kvůli neakceptovatelným hygienickým podmínkám uzavřeli na místě 144 provozoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J66a18n 40V55a61l77o67u94c71h 6112557508600

Když chce mít poslední článek řetězu zákazník) co nejnižší cenu (a když je levné meníčko, nevadí ani bordel na place), zavírání neprosperujícího podniku je bráno jako "ubírání služeb" a "propouštění zlým kapitalistou" tak se nedivte, že se šetří kde se dá a jde se až za hranu...

0/−2
19.2.2016 9:22

P58a41v58e65l 57K15o29c16i26a90n 1432270486297

na obrázku č. 8 nevidím nic závadného

0/0
18.2.2016 21:04

L22u79k81á78š 31O54m93á76č69k60a 5601644891946

To je tvůj problém.

+1/0
18.2.2016 21:18

J71o70z26e24f 94D80u93h55a90c67e41k 7161320453490

tiez tam vidite krysy? ;-D;-D;-D

0/0
19.2.2016 8:24

S27t95a37n22i58s55l24a88v 32K34r94e66j81c70a97r 6147916243334

Ano Lenko Černá - pan Pohlreich zábavnou formou "konkuruje" SZPI. Otázkou ale by mělo být proč v ČR existuje tolik vzdělávacích gastronomických škol, z kterých každoročně vycházejí absolventi s osvědčením o absolvování kuchařského vzdělání, když praxe se ukazuje jiná. A NEJEDNÁ SE POUZE O RESTAURACE, ale i o školní jídelný a menzy. Jak chutná učitelům a profesorům hotelových škol, práce a umění jejich žáků a studentů. Ukázkový festival Gastro 201x není pouze potěmkinovštinou kuchařského oboru. - Nemusíte mít strach i v ČR se najdou skvělé a špičkové restaurace s špičkovým kuchařským Profesionálem a cukrářem s fantazií Mistra. Jen je opravdu třeba hledat.

0/0
18.2.2016 20:10

I43v55a73n 28M31a67š35e66k 5882247464

chudáci hospodčtí. zavírají jim jejich "bordely" a ještě na ně Babiš s registračními pokladnami:-)

0/−2
18.2.2016 20:04

P25a32v57e36l 51P63o33ř52í41z49e57k 9809937896109

Proč u článku není seznam a výše pokuty???? Jak mám vědět, že v kuchyni běhají myši, tak si jídlo neobjednávám,,,,

+1/0
18.2.2016 19:19

H23a21n83a 91D62o49s90t97á12l93o53v76á 1159544320874

Odkaz je ve článku. Jen někdo může zveřejňovat.

0/0
20.2.2016 0:20

J35o74z84e19f 72D19u55h29a43c80e49k 7811830853730

U nas na vesnici pred tyzdnom uplne necakane zavreli pekaren. Tak som sa teraz pre istotu pozrel na webstranku z clanku a uz viem dovod. 8-o8-o8-o fuha

0/0
18.2.2016 18:53

M79a38r31t53i23n 82H95o60j96d33a 5338545412978

tak hlavně, že se nebude v těch restauracích kouřit ;-D a ti největší řvouni a zastánci nekouření se denně ládují tím humusem, co jim kdejakej nevyučenej kuchtím uklohní na tom sajrajtu, co mají v kuchyni ;-D přeji všem dobrou chuť R^

0/−6
18.2.2016 18:49

M86a27r96t18i60n 31P16e18c80i37n14a 4651643

Zákaz kouření v restauracích a hygienické předpisy jsou jedna strana téže mince. Stejně jako nechci, aby mi bylo v restauracích servírováno zdravotně závadné jídlo či pití stejně tak nechci v restauracích dýchat zdravotně závadný vzduch.

+6/0
18.2.2016 19:20

V57i81l10é18m 24P26o30k73o48r83n10ý 2190157393232

Na nase narodni hodnoty si sahat nedame! :)

0/−1
18.2.2016 18:33

K87a84r48e63l 24M30a56r62t51i73n32e63c 6668708566934

Ale čo hlavno, že vám chutí....

Veď stálo platí to, čo sa tuná v Češsku hovorí "co oči nevidí, to srdce nebolí".

0/−1
18.2.2016 18:25

E49v57a 28S47m77í96t24k19o38v20á 5340479431958

Právě proto musíme žít, abychom našli Pokoru, mír a klid.

Jenom klid, mír a Pokora, bojím se to opakovat dokola...

+1/−2
18.2.2016 18:24

Š98t55e91f91a30n 94F87r50i51č43a 7112298573446

Nejdřív je to sýr, a teprve později sýr s ušlechtilou plísní...

0/0
18.2.2016 18:20

I90r62e62n12a 90P88l60a60c86h90e44t90k69o39v34á 1136954186280

Kontrolori sami nesplňují hygienické normy. Proto je do provozoven nepouštět

+1/−3
18.2.2016 18:08

J54i73r76i 70J74o49n60á15š 2973169837461

Mate pravo po nich chtit zdravotak. Bez nej do provozu nesmi.

+2/0
18.2.2016 18:34

P58a48v78l27a 75S57k31o56u54m44a47l67o11v56á 4399350580250

" používal dál k přípravě pokrmů 16 druhů prošlých sýrů ..."

.

ukažte mi českýho živnostníka, kterej nepoužívá při přípravě pokrmů prošlé suroviny aby si nesnížil zisk a tyto ihned nenávratně likviduje a vyhazuje ....

+1/−2
18.2.2016 18:07

M47i46l91o11s12l70a23v 90D87v61o39r82a62k 4546128537852

Urady by mely zavest system hodnoceni hygienicke urovne provozoven, kdy napr. kazdy restaurant dostane nalepku na dvere hodnotici cistotu od 1 - 5 jako ve skole, aby clovek vedel, co muze priblizne ocekavat. Samozrejme ten by se pravidelne aktualizoval na zaklade ne i ohlasenych kontrol. Tento system funguje celkem dobre napriklad ve Velke Britanii.

+1/−2
18.2.2016 18:06

P51e89t21r 57K55r73á61t72k20ý 5359196696271

tak ono když chtějí lidi oběd za cca 100 Kč tak se ani nedivím. Za tyhle ceny se uživí jenom velké řetězce co ty jídla jedou velkoobjemově a nebo gurmánské restaurace ala Pohlreich, kde je ale oběd za jiné ceny, Pohlreich taky ví proč

+1/−3
18.2.2016 18:04

P20e35t56r 81Č67e46r54v57e45n18ý 3136841682685

To není o cenách. To je čistě o přístupu konkrétních lidí.

Pokud je kuchař bordelář a nadřízený po něm nevyžaduje pořádek, tak bude mít v kuchyni bordel i při cenách jídla od 300 výš. Otázka je, jestli se takovému jedinci dá vůbec říkat kuchař.

+4/0
19.2.2016 8:01

J26a70n 81K92o64z56i70n87a 1440464672

Živnostenské úřady v 90.letech vydávaly povolení každému.Chybu hledejme ve špatných zákonech které tehdy schválila vláda a na to dnes doplácíme všichni.

+1/−7
18.2.2016 17:55

M91a72r39t37i91n 44P14l30o69c51e14k 4362796857646

Nesmysl, od té doby jsou např restaurace co vaří 100x překontrolovány, chyba je vždy jen v lidech, na jakékoliv úrovni.

+7/0
18.2.2016 17:58

T98o38m15á81š 17Z72a85h14r44á12d37k42a 3531234569327

Co maji živnostenské urady spolecne s hygienou?

0/0
18.2.2016 18:07

L90a19d24i75s73l24a29v 53O73n98d63r98á27č22e44k 6126179108560

Pokud má výuční list a všechny náležité papíry, tak nemůže být nepořádník? A ten, co není vyučen, tak nemůže slušně uvařit, protože na to nemá papír?

0/0
18.2.2016 18:38

L41u81d61v39i93k 16Z68á94m34e64č12n60í17k 3223295224263

Až bude všechno Agrotel, Agroburger nebo RaJ člen skupiny Agrofert, zmizí rázem všechny problémy. Protože zatím všichni tito živnostníci iba kradnů. ANO bude dobře! A komu ještě? 8-o

+1/0
18.2.2016 17:50

M64a20r90t84i18n 61P18l18o18c86e86k 4322666347346

A to teprve nastane ten pravý RÁJ.

0/0
18.2.2016 17:54

L53a65d24i49s38l79a29v 69K15o29v94a87ř70í48k 2560857970109

A Jirka Paroubek zažije obrovský comeback.

0/0
19.2.2016 6:05
Foto

M28a46r95t18i71n 33O29c53h 7309844295806

To objevili Ameriku?

0/0
18.2.2016 17:50
Foto

J71i67n39d76ř16i50c96h 78H82r45a44d50e85c64k23ý 4737466697613

To je zajímavé. Když bude fyzická osoba péct dorty ve vlastním bytě, kde bude všechno čisté a pak je nabídne k prodeji na facebooku, tak co se stane? Závistivý souded nebo konkurence udá na hygienu a ta dá pokutu, že v bytě (i v tom nejčistším) nelze vykonávat správnou hygienickou praxi. Chtěl bych teda vidět tu "správnou hygienickou praxi" v praxi.

+3/0
18.2.2016 17:49

V10ě87r31a 48B87e38n44o93v90á 9309840583

Markety jsou pod kontrolou spotřebitelů, ale do kuchyně zákazník nevidí, šetří na hygieně a také na kvalifikovaném personálu, který by museli zaplatit, mimo to, ochotou se opravdu nepřetrhnou a to nejen v restauracích.

0/−3
18.2.2016 17:38

M44a50r33t56i36n 58P92l41o16c87e28k 4262816117556

Jasně, nejlepší je psát o všech, co takhle třeba konkrétně? Znám restauraci obojího přístupu, v jedné dobré jídlo, čisto je vidět už od vchodu, ochotná a hlavně vědoucí obsluha co mají a prodávají a potom ty druhé, je to jednoduché, v těch druhých dám otočku a nebo už tam podruhé nejdu.

+1/0
18.2.2016 17:48

J32a16n 20K55o17z60i33n28a 1910494282

Pozor na to: "třetina porušila právní předpisy". O počtu těch skutečně "zdraví nebezpečných" tam nic není a že třetina porušila hygienické předpisy? To se divím, že podíl porušení není větší, protože hygienické předpisy jsou stavěny pro velké restaurace, hotely a jídelny, přitom platí i pro hospůdku s jedním majitelem/hostinským. Namátkou jen oddělené prostory pro loupání brambor, oddělené skladování každého druhu surovin, šatnu a zázemí pro zaměstnance, ačkoliv žádné nemá atd.Je třeba stanovit rozdílná pravidla pro velké a malé provozovny jinak hrozí likvidace těch nejmenších.Vrátíme se opět do dob Socializmu ,nebudete mít šanci najít malou hospůdku a budeme muset překonávat velké vzdálenosti do center.

+4/−1
18.2.2016 17:35

L50u48d71ě55k 16N58o97v86ý 2108106615174

Nádhera, problém je v tom, že hospodu, bufet, bistro si může dnes otevřít každý, kdo o to požádá. Nikdo asi nezkoumá jestli to umí, o kvalifikaci ani nemluvím. Až když jde opravdu o život, se všichni strašně divíme. Zaplatˇ pánbůh aspoň za ty kontroly.R^

+4/−8
18.2.2016 17:26

J85i24r52i 38J55o21n69á15š 2663869817221

Clovece tak si o tom neco zjisti nez kvavkens hloupost. Zazadej si o zivnostesky opravneni na hostinskou zivnost s kvalifikaci kopace.

+1/−1
18.2.2016 18:33

L86u79k73á77š 97O21m31á40č16k18a 5171544681596

Co to proboha meleš?

+1/0
18.2.2016 21:20

P81e69t28r 94S10p55á69l97e34n40ý 3635327769178

Pohlreich bude moct točit Ano, šéfe, dokud ho z toho neje*ne.

+5/0
18.2.2016 17:24

J32o44s61e63f 66Č59i68h35á83k 7301879880776

To je k zblití 8-o

0/0
18.2.2016 17:22

J31a11r77o17s97l68a94v 38K98a85d71l85e35c 5511879552421

;-D;-D;-D

0/0
18.2.2016 17:19

V23i74k43t24o17r 70K55o52š87k19a 4902550857969

Ano jsou to cunata..... Jenze za hranicemi je to stejne. Napr v Polsku je to jeste horsi. Slovaci taky zadna slava a na zapad od nas je to stejne. Proste je to 50 na 50.

+3/−2
18.2.2016 17:13

P16a21t76r48i96k 56K32o65u62b81a 1775331573896

Proste je to o tom si vybrat kvalitni restauraci a ne pajzl ctvrte cenove kategorie.

+3/−1
18.2.2016 17:18

J77i40r18i 79K79o50s16t23k55a 2638232396312

definujte "kvalitni restauraci". asijske bistro muze mit v kuchyni vetsi poradek, nez "kvalitni restaurace".

+5/−2
18.2.2016 17:23

P64a19t59r14i82k 23K87o64u74b57a 1135901983206

Nemyslim si.

http://www.noemarch.cz/cz/

http://www.butchers.cz/

http://www.havana-restaurant.cz/cs

http://www.monte-bu.cz/

Takhle nejak si zhruba predstavuji kvalitni restaurace.

+1/−1
18.2.2016 20:02

L57u21k61á45š 83O23m65á73č56k11a 5201744441906

Přesně tak. R^

0/0
18.2.2016 21:21

P92a64t23r34i67k 34K67o55u13b76a 1935201683346

Staci se podivat na fotky hned z venku co je to za provozovny.

Tam prece nemuze normalni clovek vkrocit.

+2/−1
18.2.2016 17:04

L12u81k15á88š 80O40m58á11č93k28a 5391264641896

Ono se stačí podívat jak ta restaurace vypadá zvenku. Jsem si 100% jist, že do žádné z nich bych NIKDY nevkročil. Každopádně pokuty naprosto úsměvné.

+4/0
18.2.2016 17:00

J62i57r92i 17K77o96s71t20k44a 2778322736512

v clanku psali, ze se to tyka i podniku, do kterych by to nikdo nerekl, napr. cukraren, zameckych restauraci apod... z fotek samozrejme vyberou to nejhorsi...

+2/0
18.2.2016 17:18

J11a18n83a 50S73t53e40h70l74í95k31o93v14á 2419900690946

tak třeba nedávný Paukert, nebo hospoda U dvou koček z venku vypadají dobře..

0/0
18.2.2016 17:25

L94u50k69á76š 92O54m82á86č41k71a 5621914461366

U dvou koček má na googlu hodnocení 2,7 (z 5). Do takové restaurace bych OPRAVDU nikdy nešel.

0/0
18.2.2016 21:18

J65a16n87a 56S91t19e76h65l71í33k28o86v61á 2719220720656

Ale z venku nevypadá zle ne?

0/0
19.2.2016 8:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.