Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace jsou horší než obchody. Kontrolami neprošla třetina z nich

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) za loňský rok odhalili nedostatky v třetině kontrolovaných restaurací. Gastronomii tak považují za nejproblematičtější segment před řetězci a výrobou. Kvůli neakceptovatelným hygienickým podmínkám uzavřeli na místě 144 provozoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J11a90n 69V65a23l91o47u23c61h 6282727788570

Když chce mít poslední článek řetězu zákazník) co nejnižší cenu (a když je levné meníčko, nevadí ani bordel na place), zavírání neprosperujícího podniku je bráno jako "ubírání služeb" a "propouštění zlým kapitalistou" tak se nedivte, že se šetří kde se dá a jde se až za hranu...

0/−2
19.2.2016 9:22

P53a42v72e91l 21K14o76c96i28a69n 1882540816937

na obrázku č. 8 nevidím nic závadného

0/0
18.2.2016 21:04

L73u38k91á35š 21O80m93á84č16k77a 5531534871836

To je tvůj problém.

+1/0
18.2.2016 21:18

J26o16z64e75f 41D28u89h85a42c14e65k 7651620893820

tiez tam vidite krysy? ;-D;-D;-D

0/0
19.2.2016 8:24

S79t21a40n96i73s83l69a91v 60K97r62e68j36c94a47r 6677256913794

Ano Lenko Černá - pan Pohlreich zábavnou formou "konkuruje" SZPI. Otázkou ale by mělo být proč v ČR existuje tolik vzdělávacích gastronomických škol, z kterých každoročně vycházejí absolventi s osvědčením o absolvování kuchařského vzdělání, když praxe se ukazuje jiná. A NEJEDNÁ SE POUZE O RESTAURACE, ale i o školní jídelný a menzy. Jak chutná učitelům a profesorům hotelových škol, práce a umění jejich žáků a studentů. Ukázkový festival Gastro 201x není pouze potěmkinovštinou kuchařského oboru. - Nemusíte mít strach i v ČR se najdou skvělé a špičkové restaurace s špičkovým kuchařským Profesionálem a cukrářem s fantazií Mistra. Jen je opravdu třeba hledat.

0/0
18.2.2016 20:10

I21v15a23n 22M62a13š86e95k 5872687544

chudáci hospodčtí. zavírají jim jejich "bordely" a ještě na ně Babiš s registračními pokladnami:-)

0/−2
18.2.2016 20:04

P28a14v11e85l 96P42o22ř90í19z42e46k 9729247436659

Proč u článku není seznam a výše pokuty???? Jak mám vědět, že v kuchyni běhají myši, tak si jídlo neobjednávám,,,,

+1/0
18.2.2016 19:19

H31a59n46a 65D97o50s69t19á70l25o66v97á 1769924860864

Odkaz je ve článku. Jen někdo může zveřejňovat.

0/0
20.2.2016 0:20

J80o32z16e78f 58D66u50h97a14c54e33k 7821460743410

U nas na vesnici pred tyzdnom uplne necakane zavreli pekaren. Tak som sa teraz pre istotu pozrel na webstranku z clanku a uz viem dovod. 8-o8-o8-o fuha

0/0
18.2.2016 18:53

M97a78r96t81i36n 59H32o70j14d57a 5938395692398

tak hlavně, že se nebude v těch restauracích kouřit ;-D a ti největší řvouni a zastánci nekouření se denně ládují tím humusem, co jim kdejakej nevyučenej kuchtím uklohní na tom sajrajtu, co mají v kuchyni ;-D přeji všem dobrou chuť R^

0/−6
18.2.2016 18:49

M44a45r96t32i55n 64P49e18c63i16n63a 4191473

Zákaz kouření v restauracích a hygienické předpisy jsou jedna strana téže mince. Stejně jako nechci, aby mi bylo v restauracích servírováno zdravotně závadné jídlo či pití stejně tak nechci v restauracích dýchat zdravotně závadný vzduch.

+6/0
18.2.2016 19:20

V61i53l26é86m 71P94o82k68o29r78n21ý 2590367583612

Na nase narodni hodnoty si sahat nedame! :)

0/−1
18.2.2016 18:33

K12a30r63e36l 79M67a68r19t36i59n90e19c 6908888246904

Ale čo hlavno, že vám chutí....

Veď stálo platí to, čo sa tuná v Češsku hovorí "co oči nevidí, to srdce nebolí".

0/−1
18.2.2016 18:25

E27v26a 21S69m26í86t70k31o43v86á 5700259651848

Právě proto musíme žít, abychom našli Pokoru, mír a klid.

Jenom klid, mír a Pokora, bojím se to opakovat dokola...

+1/−2
18.2.2016 18:24

Š71t28e16f87a16n 42F51r37i39č78a 7912448893366

Nejdřív je to sýr, a teprve později sýr s ušlechtilou plísní...

0/0
18.2.2016 18:20

I80r85e90n78a 14P87l93a43c24h87e44t24k59o41v91á 3914964530527

Kontrolori sami nesplňují hygienické normy. Proto je do provozoven nepouštět

+1/−3
18.2.2016 18:08

J50i87r72i 13J13o82n81á48š 2893869427771

Mate pravo po nich chtit zdravotak. Bez nej do provozu nesmi.

+2/0
18.2.2016 18:34

P81a96v43l50a 57S95k90o21u77m90a38l13o28v53á 4919820200440

" používal dál k přípravě pokrmů 16 druhů prošlých sýrů ..."

.

ukažte mi českýho živnostníka, kterej nepoužívá při přípravě pokrmů prošlé suroviny aby si nesnížil zisk a tyto ihned nenávratně likviduje a vyhazuje ....

+1/−2
18.2.2016 18:07

M46i81l47o90s48l48a18v 82D87v94o32r48a14k 4556818197612

Urady by mely zavest system hodnoceni hygienicke urovne provozoven, kdy napr. kazdy restaurant dostane nalepku na dvere hodnotici cistotu od 1 - 5 jako ve skole, aby clovek vedel, co muze priblizne ocekavat. Samozrejme ten by se pravidelne aktualizoval na zaklade ne i ohlasenych kontrol. Tento system funguje celkem dobre napriklad ve Velke Britanii.

+1/−2
18.2.2016 18:06

P26e25t90r 44K94r15á42t73k58ý 5599686836581

tak ono když chtějí lidi oběd za cca 100 Kč tak se ani nedivím. Za tyhle ceny se uživí jenom velké řetězce co ty jídla jedou velkoobjemově a nebo gurmánské restaurace ala Pohlreich, kde je ale oběd za jiné ceny, Pohlreich taky ví proč

+1/−3
18.2.2016 18:04

P90e97t38r 54Č49e60r39v89e57n94ý 3416741182945

To není o cenách. To je čistě o přístupu konkrétních lidí.

Pokud je kuchař bordelář a nadřízený po něm nevyžaduje pořádek, tak bude mít v kuchyni bordel i při cenách jídla od 300 výš. Otázka je, jestli se takovému jedinci dá vůbec říkat kuchař.

+4/0
19.2.2016 8:01

J87a38n 86K81o31z18i91n74a 1660284102

Živnostenské úřady v 90.letech vydávaly povolení každému.Chybu hledejme ve špatných zákonech které tehdy schválila vláda a na to dnes doplácíme všichni.

+1/−7
18.2.2016 17:55

M51a75r15t27i88n 88P49l97o38c14e33k 4202586167316

Nesmysl, od té doby jsou např restaurace co vaří 100x překontrolovány, chyba je vždy jen v lidech, na jakékoliv úrovni.

+7/0
18.2.2016 17:58

T78o70m67á30š 58Z68a86h19r53á45d71k76a 3461754669257

Co maji živnostenské urady spolecne s hygienou?

0/0
18.2.2016 18:07

L41a19d54i97s83l34a72v 67O16n91d76r79á90č64e28k 6376759988380

Pokud má výuční list a všechny náležité papíry, tak nemůže být nepořádník? A ten, co není vyučen, tak nemůže slušně uvařit, protože na to nemá papír?

0/0
18.2.2016 18:38

L30u16d46v68i40k 63Z65á60m80e27č21n12í31k 3713875904103

Až bude všechno Agrotel, Agroburger nebo RaJ člen skupiny Agrofert, zmizí rázem všechny problémy. Protože zatím všichni tito živnostníci iba kradnů. ANO bude dobře! A komu ještě? 8-o

+1/0
18.2.2016 17:50

M14a17r46t54i97n 98P23l65o91c17e28k 4882276447106

A to teprve nastane ten pravý RÁJ.

0/0
18.2.2016 17:54

L46a47d46i18s93l50a24v 43K28o73v90a50ř93í89k 2540187120729

A Jirka Paroubek zažije obrovský comeback.

0/0
19.2.2016 6:05
Foto

M27a33r67t62i83n 32O17c32h 7129474565476

To objevili Ameriku?

0/0
18.2.2016 17:50
Foto

J71i63n81d20ř64i82c34h 78H95r59a88d72e28c79k16ý 4587296757473

To je zajímavé. Když bude fyzická osoba péct dorty ve vlastním bytě, kde bude všechno čisté a pak je nabídne k prodeji na facebooku, tak co se stane? Závistivý souded nebo konkurence udá na hygienu a ta dá pokutu, že v bytě (i v tom nejčistším) nelze vykonávat správnou hygienickou praxi. Chtěl bych teda vidět tu "správnou hygienickou praxi" v praxi.

+3/0
18.2.2016 17:49

V98ě25r25a 98B20e41n83o63v24á 7117710475759

Markety jsou pod kontrolou spotřebitelů, ale do kuchyně zákazník nevidí, šetří na hygieně a také na kvalifikovaném personálu, který by museli zaplatit, mimo to, ochotou se opravdu nepřetrhnou a to nejen v restauracích.

0/−3
18.2.2016 17:38

M85a80r12t36i67n 82P34l70o82c32e75k 4662436937436

Jasně, nejlepší je psát o všech, co takhle třeba konkrétně? Znám restauraci obojího přístupu, v jedné dobré jídlo, čisto je vidět už od vchodu, ochotná a hlavně vědoucí obsluha co mají a prodávají a potom ty druhé, je to jednoduché, v těch druhých dám otočku a nebo už tam podruhé nejdu.

+1/0
18.2.2016 17:48

J13a25n 58K13o36z10i57n31a 1550644702

Pozor na to: "třetina porušila právní předpisy". O počtu těch skutečně "zdraví nebezpečných" tam nic není a že třetina porušila hygienické předpisy? To se divím, že podíl porušení není větší, protože hygienické předpisy jsou stavěny pro velké restaurace, hotely a jídelny, přitom platí i pro hospůdku s jedním majitelem/hostinským. Namátkou jen oddělené prostory pro loupání brambor, oddělené skladování každého druhu surovin, šatnu a zázemí pro zaměstnance, ačkoliv žádné nemá atd.Je třeba stanovit rozdílná pravidla pro velké a malé provozovny jinak hrozí likvidace těch nejmenších.Vrátíme se opět do dob Socializmu ,nebudete mít šanci najít malou hospůdku a budeme muset překonávat velké vzdálenosti do center.

+4/−1
18.2.2016 17:35

L77u80d28ě20k 76N34o22v23ý 2868476775784

Nádhera, problém je v tom, že hospodu, bufet, bistro si může dnes otevřít každý, kdo o to požádá. Nikdo asi nezkoumá jestli to umí, o kvalifikaci ani nemluvím. Až když jde opravdu o život, se všichni strašně divíme. Zaplatˇ pánbůh aspoň za ty kontroly.R^

+4/−8
18.2.2016 17:26

J89i45r51i 75J25o91n48á41š 2763479497601

Clovece tak si o tom neco zjisti nez kvavkens hloupost. Zazadej si o zivnostesky opravneni na hostinskou zivnost s kvalifikaci kopace.

+1/−1
18.2.2016 18:33

L97u52k68á21š 75O38m58á55č71k95a 5141534521716

Co to proboha meleš?

+1/0
18.2.2016 21:20

P55e51t54r 30S17p95á35l46e67n66ý 3835347419388

Pohlreich bude moct točit Ano, šéfe, dokud ho z toho neje*ne.

+5/0
18.2.2016 17:24

J16o32s93e40f 40Č67i22h34á65k 7111479570876

To je k zblití 8-o

0/0
18.2.2016 17:22

J31a16r92o41s97l33a53v 46K96a86d56l39e53c 5351609832111

;-D;-D;-D

0/0
18.2.2016 17:19

V36i50k95t29o48r 49K12o72š22k83a 4592300847529

Ano jsou to cunata..... Jenze za hranicemi je to stejne. Napr v Polsku je to jeste horsi. Slovaci taky zadna slava a na zapad od nas je to stejne. Proste je to 50 na 50.

+3/−2
18.2.2016 17:13

P82a59t17r13i39k 74K35o84u11b87a 1915191443476

Proste je to o tom si vybrat kvalitni restauraci a ne pajzl ctvrte cenove kategorie.

+3/−1
18.2.2016 17:18

J11i86r42i 60K49o63s73t95k61a 2678812656892

definujte "kvalitni restauraci". asijske bistro muze mit v kuchyni vetsi poradek, nez "kvalitni restaurace".

+5/−2
18.2.2016 17:23

P67a85t48r92i25k 21K43o73u79b45a 1315311193756

Nemyslim si.

http://www.noemarch.cz/cz/

http://www.butchers.cz/

http://www.havana-restaurant.cz/cs

http://www.monte-bu.cz/

Takhle nejak si zhruba predstavuji kvalitni restaurace.

+1/−1
18.2.2016 20:02

L50u49k18á37š 39O15m64á70č34k51a 5981804311786

Přesně tak. R^

0/0
18.2.2016 21:21

P85a97t49r30i73k 83K66o98u61b93a 1755961103736

Staci se podivat na fotky hned z venku co je to za provozovny.

Tam prece nemuze normalni clovek vkrocit.

+2/−1
18.2.2016 17:04

L31u51k20á39š 39O87m33á55č53k39a 5521604351956

Ono se stačí podívat jak ta restaurace vypadá zvenku. Jsem si 100% jist, že do žádné z nich bych NIKDY nevkročil. Každopádně pokuty naprosto úsměvné.

+4/0
18.2.2016 17:00

J60i96r93i 43K89o64s86t80k94a 2108562346192

v clanku psali, ze se to tyka i podniku, do kterych by to nikdo nerekl, napr. cukraren, zameckych restauraci apod... z fotek samozrejme vyberou to nejhorsi...

+2/0
18.2.2016 17:18

J50a87n23a 61S41t14e90h49l82í40k68o51v42á 2549400540196

tak třeba nedávný Paukert, nebo hospoda U dvou koček z venku vypadají dobře..

0/0
18.2.2016 17:25

L77u22k58á69š 48O64m98á41č17k45a 5851494551196

U dvou koček má na googlu hodnocení 2,7 (z 5). Do takové restaurace bych OPRAVDU nikdy nešel.

0/0
18.2.2016 21:18

J81a15n77a 81S66t39e77h21l56í44k56o76v65á 2359910560196

Ale z venku nevypadá zle ne?

0/0
19.2.2016 8:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.