Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Restaurace jsou horší než obchody. Kontrolami neprošla třetina z nich

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) za loňský rok odhalili nedostatky v třetině kontrolovaných restaurací. Gastronomii tak považují za nejproblematičtější segment před řetězci a výrobou. Kvůli neakceptovatelným hygienickým podmínkám uzavřeli na místě 144 provozoven.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J97a80n 39V70a76l16o68u59c13h 6722327888700

Když chce mít poslední článek řetězu zákazník) co nejnižší cenu (a když je levné meníčko, nevadí ani bordel na place), zavírání neprosperujícího podniku je bráno jako "ubírání služeb" a "propouštění zlým kapitalistou" tak se nedivte, že se šetří kde se dá a jde se až za hranu...

0/−2
19.2.2016 9:22

P34a87v44e17l 34K83o37c47i29a18n 1942220716367

na obrázku č. 8 nevidím nic závadného

0/0
18.2.2016 21:04

L37u21k54á34š 35O14m58á52č20k19a 5821124181956

To je tvůj problém.

+1/0
18.2.2016 21:18

J13o80z20e56f 81D44u77h53a56c58e14k 7501430973880

tiez tam vidite krysy? ;-D;-D;-D

0/0
19.2.2016 8:24

S34t65a18n61i22s77l92a82v 80K61r50e82j91c15a68r 6657926193424

Ano Lenko Černá - pan Pohlreich zábavnou formou "konkuruje" SZPI. Otázkou ale by mělo být proč v ČR existuje tolik vzdělávacích gastronomických škol, z kterých každoročně vycházejí absolventi s osvědčením o absolvování kuchařského vzdělání, když praxe se ukazuje jiná. A NEJEDNÁ SE POUZE O RESTAURACE, ale i o školní jídelný a menzy. Jak chutná učitelům a profesorům hotelových škol, práce a umění jejich žáků a studentů. Ukázkový festival Gastro 201x není pouze potěmkinovštinou kuchařského oboru. - Nemusíte mít strach i v ČR se najdou skvělé a špičkové restaurace s špičkovým kuchařským Profesionálem a cukrářem s fantazií Mistra. Jen je opravdu třeba hledat.

0/0
18.2.2016 20:10

I33v59a90n 33M43a91š26e62k 5302987904

chudáci hospodčtí. zavírají jim jejich "bordely" a ještě na ně Babiš s registračními pokladnami:-)

0/−2
18.2.2016 20:04

P51a41v26e26l 76P88o37ř72í48z15e66k 9969947636949

Proč u článku není seznam a výše pokuty???? Jak mám vědět, že v kuchyni běhají myši, tak si jídlo neobjednávám,,,,

+1/0
18.2.2016 19:19

H54a22n70a 62D30o68s28t79á66l96o10v31á 1269444580564

Odkaz je ve článku. Jen někdo může zveřejňovat.

0/0
20.2.2016 0:20

J92o90z39e30f 34D66u24h25a40c91e53k 7141750363630

U nas na vesnici pred tyzdnom uplne necakane zavreli pekaren. Tak som sa teraz pre istotu pozrel na webstranku z clanku a uz viem dovod. 8-o8-o8-o fuha

0/0
18.2.2016 18:53

M36a38r87t78i55n 10H10o40j71d70a 5738295252558

tak hlavně, že se nebude v těch restauracích kouřit ;-D a ti největší řvouni a zastánci nekouření se denně ládují tím humusem, co jim kdejakej nevyučenej kuchtím uklohní na tom sajrajtu, co mají v kuchyni ;-D přeji všem dobrou chuť R^

0/−6
18.2.2016 18:49

M72a92r23t91i21n 74P66e74c39i38n40a 4951393

Zákaz kouření v restauracích a hygienické předpisy jsou jedna strana téže mince. Stejně jako nechci, aby mi bylo v restauracích servírováno zdravotně závadné jídlo či pití stejně tak nechci v restauracích dýchat zdravotně závadný vzduch.

+6/0
18.2.2016 19:20

V69i75l63é52m 53P12o69k71o42r47n88ý 2580567623282

Na nase narodni hodnoty si sahat nedame! :)

0/−1
18.2.2016 18:33

K67a55r15e50l 68M52a47r77t61i91n10e68c 6888968986574

Ale čo hlavno, že vám chutí....

Veď stálo platí to, čo sa tuná v Češsku hovorí "co oči nevidí, to srdce nebolí".

0/−1
18.2.2016 18:25

E81v25a 39S33m75í29t27k70o58v53á 5220359131648

Právě proto musíme žít, abychom našli Pokoru, mír a klid.

Jenom klid, mír a Pokora, bojím se to opakovat dokola...

+1/−2
18.2.2016 18:24

Š45t58e56f98a28n 34F87r71i53č91a 7902238713526

Nejdřív je to sýr, a teprve později sýr s ušlechtilou plísní...

0/0
18.2.2016 18:20

I83r23e72n71a 84P64l73a28c32h85e98t50k83o55v95á 3554274430237

Kontrolori sami nesplňují hygienické normy. Proto je do provozoven nepouštět

+1/−3
18.2.2016 18:08

J26i42r52i 69J69o71n21á85š 2383339487191

Mate pravo po nich chtit zdravotak. Bez nej do provozu nesmi.

+2/0
18.2.2016 18:34

P14a75v43l57a 85S81k37o70u39m46a22l71o56v58á 4449780910250

" používal dál k přípravě pokrmů 16 druhů prošlých sýrů ..."

.

ukažte mi českýho živnostníka, kterej nepoužívá při přípravě pokrmů prošlé suroviny aby si nesnížil zisk a tyto ihned nenávratně likviduje a vyhazuje ....

+1/−2
18.2.2016 18:07

M35i57l77o96s38l98a23v 53D10v60o97r35a50k 4786228817322

Urady by mely zavest system hodnoceni hygienicke urovne provozoven, kdy napr. kazdy restaurant dostane nalepku na dvere hodnotici cistotu od 1 - 5 jako ve skole, aby clovek vedel, co muze priblizne ocekavat. Samozrejme ten by se pravidelne aktualizoval na zaklade ne i ohlasenych kontrol. Tento system funguje celkem dobre napriklad ve Velke Britanii.

+1/−2
18.2.2016 18:06

P16e36t69r 24K28r56á14t76k13ý 5709956216341

tak ono když chtějí lidi oběd za cca 100 Kč tak se ani nedivím. Za tyhle ceny se uživí jenom velké řetězce co ty jídla jedou velkoobjemově a nebo gurmánské restaurace ala Pohlreich, kde je ale oběd za jiné ceny, Pohlreich taky ví proč

+1/−3
18.2.2016 18:04

P92e28t69r 13Č74e70r22v74e76n29ý 3136841302385

To není o cenách. To je čistě o přístupu konkrétních lidí.

Pokud je kuchař bordelář a nadřízený po něm nevyžaduje pořádek, tak bude mít v kuchyni bordel i při cenách jídla od 300 výš. Otázka je, jestli se takovému jedinci dá vůbec říkat kuchař.

+4/0
19.2.2016 8:01

J44a88n 66K10o89z34i51n18a 1190764962

Živnostenské úřady v 90.letech vydávaly povolení každému.Chybu hledejme ve špatných zákonech které tehdy schválila vláda a na to dnes doplácíme všichni.

+1/−7
18.2.2016 17:55

M78a52r10t93i67n 13P11l28o17c41e38k 4312746187106

Nesmysl, od té doby jsou např restaurace co vaří 100x překontrolovány, chyba je vždy jen v lidech, na jakékoliv úrovni.

+7/0
18.2.2016 17:58

T16o54m86á32š 83Z92a88h21r25á20d12k79a 3701694269837

Co maji živnostenské urady spolecne s hygienou?

0/0
18.2.2016 18:07

L50a71d34i32s69l27a17v 73O27n84d77r87á98č22e23k 6576109828780

Pokud má výuční list a všechny náležité papíry, tak nemůže být nepořádník? A ten, co není vyučen, tak nemůže slušně uvařit, protože na to nemá papír?

0/0
18.2.2016 18:38

L64u84d34v83i18k 66Z37á89m90e87č41n41í11k 3333895654963

Až bude všechno Agrotel, Agroburger nebo RaJ člen skupiny Agrofert, zmizí rázem všechny problémy. Protože zatím všichni tito živnostníci iba kradnů. ANO bude dobře! A komu ještě? 8-o

+1/0
18.2.2016 17:50

M52a48r81t98i80n 68P47l16o14c88e97k 4112616127956

A to teprve nastane ten pravý RÁJ.

0/0
18.2.2016 17:54

L91a15d41i58s66l63a66v 94K79o35v28a41ř85í82k 2530977420259

A Jirka Paroubek zažije obrovský comeback.

0/0
19.2.2016 6:05
Foto

M70a19r28t83i96n 94O47c28h 7789284675356

To objevili Ameriku?

0/0
18.2.2016 17:50
Foto

J37i88n90d49ř36i69c73h 33H12r39a56d68e55c79k49ý 4817636617163

To je zajímavé. Když bude fyzická osoba péct dorty ve vlastním bytě, kde bude všechno čisté a pak je nabídne k prodeji na facebooku, tak co se stane? Závistivý souded nebo konkurence udá na hygienu a ta dá pokutu, že v bytě (i v tom nejčistším) nelze vykonávat správnou hygienickou praxi. Chtěl bych teda vidět tu "správnou hygienickou praxi" v praxi.

+3/0
18.2.2016 17:49

V55ě82r40a 52B83e22n93o19v93á 7397870455989

Markety jsou pod kontrolou spotřebitelů, ale do kuchyně zákazník nevidí, šetří na hygieně a také na kvalifikovaném personálu, který by museli zaplatit, mimo to, ochotou se opravdu nepřetrhnou a to nejen v restauracích.

0/−3
18.2.2016 17:38

M68a51r46t37i90n 58P23l78o74c40e84k 4232506717136

Jasně, nejlepší je psát o všech, co takhle třeba konkrétně? Znám restauraci obojího přístupu, v jedné dobré jídlo, čisto je vidět už od vchodu, ochotná a hlavně vědoucí obsluha co mají a prodávají a potom ty druhé, je to jednoduché, v těch druhých dám otočku a nebo už tam podruhé nejdu.

+1/0
18.2.2016 17:48

J57a23n 82K66o71z71i83n94a 1840154782

Pozor na to: "třetina porušila právní předpisy". O počtu těch skutečně "zdraví nebezpečných" tam nic není a že třetina porušila hygienické předpisy? To se divím, že podíl porušení není větší, protože hygienické předpisy jsou stavěny pro velké restaurace, hotely a jídelny, přitom platí i pro hospůdku s jedním majitelem/hostinským. Namátkou jen oddělené prostory pro loupání brambor, oddělené skladování každého druhu surovin, šatnu a zázemí pro zaměstnance, ačkoliv žádné nemá atd.Je třeba stanovit rozdílná pravidla pro velké a malé provozovny jinak hrozí likvidace těch nejmenších.Vrátíme se opět do dob Socializmu ,nebudete mít šanci najít malou hospůdku a budeme muset překonávat velké vzdálenosti do center.

+4/−1
18.2.2016 17:35

L55u27d75ě44k 44N66o40v86ý 2268196525574

Nádhera, problém je v tom, že hospodu, bufet, bistro si může dnes otevřít každý, kdo o to požádá. Nikdo asi nezkoumá jestli to umí, o kvalifikaci ani nemluvím. Až když jde opravdu o život, se všichni strašně divíme. Zaplatˇ pánbůh aspoň za ty kontroly.R^

+4/−8
18.2.2016 17:26

J33i50r81i 41J25o97n26á12š 2213189467951

Clovece tak si o tom neco zjisti nez kvavkens hloupost. Zazadej si o zivnostesky opravneni na hostinskou zivnost s kvalifikaci kopace.

+1/−1
18.2.2016 18:33

L20u72k25á72š 24O73m66á40č58k45a 5411464441396

Co to proboha meleš?

+1/0
18.2.2016 21:20

P72e53t35r 33S62p60á98l88e42n83ý 3405567859778

Pohlreich bude moct točit Ano, šéfe, dokud ho z toho neje*ne.

+5/0
18.2.2016 17:24

J81o93s69e18f 30Č64i70h29á93k 7261229590776

To je k zblití 8-o

0/0
18.2.2016 17:22

J93a22r90o13s46l12a51v 54K89a77d57l57e47c 5161779872841

;-D;-D;-D

0/0
18.2.2016 17:19

V26i38k95t83o46r 87K36o20š81k73a 4192780377229

Ano jsou to cunata..... Jenze za hranicemi je to stejne. Napr v Polsku je to jeste horsi. Slovaci taky zadna slava a na zapad od nas je to stejne. Proste je to 50 na 50.

+3/−2
18.2.2016 17:13

P72a84t65r85i97k 38K46o37u14b41a 1875141453216

Proste je to o tom si vybrat kvalitni restauraci a ne pajzl ctvrte cenove kategorie.

+3/−1
18.2.2016 17:18

J70i24r86i 81K44o76s86t26k75a 2408152846792

definujte "kvalitni restauraci". asijske bistro muze mit v kuchyni vetsi poradek, nez "kvalitni restaurace".

+5/−2
18.2.2016 17:23

P31a72t92r71i26k 76K15o72u90b60a 1175491513566

Nemyslim si.

http://www.noemarch.cz/cz/

http://www.butchers.cz/

http://www.havana-restaurant.cz/cs

http://www.monte-bu.cz/

Takhle nejak si zhruba predstavuji kvalitni restaurace.

+1/−1
18.2.2016 20:02

L21u96k18á78š 10O76m64á95č93k90a 5731114491956

Přesně tak. R^

0/0
18.2.2016 21:21

P96a53t60r11i28k 16K73o44u41b24a 1205981723296

Staci se podivat na fotky hned z venku co je to za provozovny.

Tam prece nemuze normalni clovek vkrocit.

+2/−1
18.2.2016 17:04

L20u16k47á40š 87O65m89á18č95k40a 5381294821366

Ono se stačí podívat jak ta restaurace vypadá zvenku. Jsem si 100% jist, že do žádné z nich bych NIKDY nevkročil. Každopádně pokuty naprosto úsměvné.

+4/0
18.2.2016 17:00

J81i28r69i 75K80o18s28t40k59a 2888422776212

v clanku psali, ze se to tyka i podniku, do kterych by to nikdo nerekl, napr. cukraren, zameckych restauraci apod... z fotek samozrejme vyberou to nejhorsi...

+2/0
18.2.2016 17:18

J79a81n96a 79S36t56e54h88l56í59k85o45v59á 2869100230326

tak třeba nedávný Paukert, nebo hospoda U dvou koček z venku vypadají dobře..

0/0
18.2.2016 17:25

L80u44k78á90š 26O70m47á39č90k54a 5881604271146

U dvou koček má na googlu hodnocení 2,7 (z 5). Do takové restaurace bych OPRAVDU nikdy nešel.

0/0
18.2.2016 21:18

J62a75n85a 17S21t25e13h80l74í93k79o31v41á 2349260930176

Ale z venku nevypadá zle ne?

0/0
19.2.2016 8:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.