- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
v Kolíně a okolí favoritem Hankovec ( opravdu perkárna )
Nejvíc mi chutnají drahé rohlíky od Kabáta - 6Kč za jeden. Dobré jsou i hořovické. Ale i dopékané kaiserky z Billy jsou výborné. Chleba "obyčejná" Šumava, soukromníci vždy zklamali. Takže bych nic nezatracoval, obojí se nechá udělat dobře či špatně.
Já kupuju chleba z msenske pekárny. Je drahej, ale dobrej. A vydrží.
Dopékané a mražené pečivo - no kam ještě český malooobchod klesne? Snad dál to ani nejde. A lidi kupují namísto "chleba" mražené něco. Ovšem pokud kupují, budou ty skvělé pochoutky průmysloví výrobci produkovat.
Český maloobchod jde za svými zákazníky. Je-li rozhodující cena, tak jsou v regálech chemické produkty.
Mne ani tak nezaráží, že pekaři nestíhají napéct čerstvé pečivo a musí se uchylovat k mraženému (nemá to logiku, tím, že se to mrazí, se nenapeče víc, naopak dá to víc práce, trvá to dýl, spotřebuje to víc energie - a tudíž je to dražší), ale že najednou čeští pekaři nestačí nakrmit česko a musí se dovážet kdovíco z kdoví odkud.
U čerstvého pečiva je běžné, že 50 procent vyhodíte. To u mraženého nehrozí.
Jak miluju pekárny, který provozují mražák, to je nepopsatelné za deset tisíc dukátů.
Je to šílené. Místo aby čeští pekaři drtili ty rakouské a německé, protože jsou 4x levnější, tak je to přesně naopak. Billa je plná pečiva z Rakouska, v Kauflandu polovina dopékaného pečiva dovoz ze zahraničí (Belgie, Německo, Polsko). A když přijedu do marketu v Rakousku nebo Německu, tak tam českého nenajdu absolutně nic.
Miluji klasický pšeničnožitný český chleba, tak jak ho uměli upéct v Žatci a poslední dobou už jen v Michli. Chleba, do kterého je problém se hned nezakousnout a neohlodat patku, jak skvěle voní. Těžko hledám, kde ho ještě prodávají. Je smutné, že i křupavý slaný rohlík koupím spíš v řetězci, než u malého pekaře.
Do hospody i domů kupuji většinou od Merhauta ale musím říct, že to dopékané (třeba Lidl) taky není špatné, kupuji většinou celozrnné ...
Ze zmrazeného pečiva mne pálí žáha. Je v něm zbytečně moc chemie a po zkušenostech ho už nekupuji.
Tak jednoduché to zas není ... http://www.vitalia.cz/clanky/rozpecene-versus-cerstve-pecivo/ Jinak - nechte si předepsat Helicid, to není pečivem ale jiným problémem
Myslím, že přesvědčit lidi, aby nekupovali rozmražené bagety, je stejné, jako je přesvědčit, aby nekupovali cajky z Číny :-)
Třeba cajky typu počítače a tablety Lenovo, že? To jsou cajky, co? Už mi s tím nadáváním na Čínu lezete krkem. Mimochodem, nebyl jste vyroben v Číně?