Diskuze

Restaurace, či prasečák? Na špínu v hospodách jste se ptali šéfa kontrolorů

Stav části českého restauračního byznysu je tristní. Takového dojmu museli nabýt kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kteří loni rozdávali pokuty za plísně, brouky, myší trus nebo jídlo, válející se na podlaze. Jak akce probíhají, čtenářům iDNES.cz popsal Jindřich Pokora ze SZPI.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

Osobně si myslím, že nejde srovnávat pohostinství v různých politických režimech. Přesněji, pokud se nedá porovnat stav z doby R-U a ČSR, tak srovnávat socialistické a dnešní restaurační zařízení vychází jako předvolební agitka určitých stran a hnutí. Ano i v době socialismu byly higienické průsery a otřesnosti. A to většinou i přesto, že na rozdíl ode dnešních zkušeností byla většina personálu v oboru znalá, neříkám, že všichni museli mít hotelovku s vyučním listem. Dnes se v těchto provozech mnohdy setkáte pouze se zaučenci možná někde s titulem Bc. ale o gastro provozu nemající ani šajn. Jistě hitem Českých hospodských možná byl Novácký vzor Kachny u Hospody!!!! Ale tento seriál byl komediální seriál pro pobavení.

0 1
možnosti
Foto

Já už jsem po prvních sériích s Polraichem omezil jídlo v restauracích. Toto mě jen utvrdilo. Je to na blicí smajlík.

3 0
možnosti
KM

A to počkajte aké to budě až prídě to EET,... to už něbudú mať čás vóbec... ale zasa si to istó vozmú ako zámienku, prečo němóžu upratáť a tákto to tám vyzerá:-)

1 7
možnosti

A17l90a48n 66Ř55e57p17k28a

25. 2. 2016 13:02

Ti červi v hrnci mohli být jako plánovaná součást jídla, jen hygiena to označila za problém bo to ještě nejedli ;-D

4 0
možnosti
MN

Dobrou chuť, pokud právě obědváte! R^

2 0
možnosti
Foto

J78a90n 30V58a62l25a36l44í83k

25. 2. 2016 11:19

to nevadí že je bordel v kuchyni hlavní je že se tam nebude smět kouřit;-D

11 7
možnosti
JB

Měl jsem možnost vidět zázemí několika provozoven před hadrovou revolucí. Nevěřili byste, co všechno bylo tenkrát možné. Kontroly ve státních restauracích téměř žádné, podmínky ke skladování potravin tristní. Pokud přišla kontrola z RAJe, s vedoucím se znali a nechali se opít (rohlíkem to nebylo). Tím v žádném případě nechci obhajovat dnešní bordeláře.

10 0
možnosti
PS

Tu jmenovanou zámeckou restauraci jsem před pár lety provozoval.Hygienu jsem tam měl také na udání jako přepadovku a bez problémů,bez koruny pokuty.Je to o lidech.Hospody dělají ti,co o tom nic nevědí.

8 0
možnosti
JB

Díky, raději ne. Blíží se doba oběda.:-)

1 0
možnosti